Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Щодо того, що вони мають план, то від цього ніде не втекти. Тут теж під кінець місяця гайки прикручують. Треба найбільше вважати тоді.
    Тут ті, хто дали штраф іноді взагалі до суду не з'являються. І тоді можна вибороти собі нижчий штраф, або взагалі казати, що невинний, але для того у протоколі треба взагати, що вину не визнаю.

Нічого, дійде цивілізація і до сихова. :tongue:
    Той, хто порушує ПДР не є добрим самарянином, а власне тими фарисеями, що пройшли і покинули напризволяще...
    У вас чомусь вкотре підміна понять. :dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Пробігся по Конституції, пошук по слову "вина" результату не дав, наша конституція дозволяє затримати людину (без висунення обвинувачення) на 72 год (в разі нагальної необхідності і т.д., але все ж дозволяє)

Те що Ви пишете є в кримінальному кодексі " 2. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може
    бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде
    доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком
    суду. "

Ми ж говоримо про адміністративне правопорушення а не кримінальне.

Адмінкодекс каже так:

Глава 4
    НАКЛАДЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНОГО СТЯГНЕННЯ

Стаття 33. Загальні правила накладення стягнення за
    адміністративне правопорушення

Стягнення за адміністративне правопорушення накладається у
    межах, установлених цим Кодексом та іншими законами України.

В яких законах то прописано, не знаю ще не шукав, але думаю що є, і вони дозволяють посадовим особам накладати стягнення

Я розумію що Вам не подобається сьогоднішня система, яка була б правильною на Ваш погляд (я про ПДР та їх порушення)

З.І.Ліс рубають, щепки летять - знаєте таке. Так поряд із злісними порушниками може опинитись людина яка вперше за 20 років ненавмисне в чужому місті правила порушила, і матеріально їй буде дуже тяжко той штраф заплатити. Але нема на то ради.
    З точки зору релігії краще помилувати тисячу людей якщо серед них є хоть один не винний, в житті так не виходить, виходить краще покарати тисячу навіть якщо там є сто не винних. Я власне за другий варіант. Якщо система почне робити вийнятки для когось одного то знайдуться ще сотні та тисячі які доведуть що їм також треба робити вийнятки. Тоді система просто перестане існувати. Керувати великою кількістю людей це складна наука, і практика показує що батога бояться більше ніж пряник люблять. Така людська натура Мих, ніц не вдієш. Такими їх, в кінці-кінців, Бог створив, ну або з мавпи перетворились, хто його знає.

Останнє редагування: 3 гру 2008
    • Подобається Подобається x 3
  3. Liliyah Romanova

Якраз про це хотіла написати, що мих знову все в один мішок наскидав.

А вважати, що сержант чимось нижчий чи негідний лише тому, що "закінчив всього лише школу міліції (рівень ПТУ)" не соромно? Про людину свідчить її освіта чи професія? Чого ліпити на людей бірочки, взагалі їх не знаючи? Чи диплом вищої освіти робить когось кращим, вищим? Може, розумнішим?
    Ух, як мені ці залишки радянські не подобаються. :ireful1:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не можете знати, що мені не подобається, бо ви мене просто не читали, як і Ліля.
    А не подобається мені дві речі:
    -розмір штрафу (вважаю завеликим)
    -можливість гаїшника звинуватити будь-кого.... і простий громадян мусить доводити, що він не слон.

5. Liliyah Romanova

Миху, та це видно, що вам не подобається. Але причини ЧОМУ дуже дивні до зрозуміння. :pardon:
    Просто звикли, що даїшники ніхто, що їм можна кинути подачку в 10 грн. А тут бац! їх треба боятися. А в них, бачте, навіть вищої освіти нема. Смішно читати, направду.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

:))):))):))):)))

Лілю.... та міліціонер файний вже тому, що міліціонер і серце у нього добре.... от сумніви, що до компетентності у царині права... ну але то таке... у нас і безвинні в тюрмах сидять.... а тут мєнт, поганий настрій.... після вчорашнього... Лілю, приїжджате поскоріш до України... а то вас "зіпсувала" реальність дикого заходу....

бац.... шось не пригадую, щоб давав... може забув?

Останнє редагування модератором: 3 гру 2008
  7. Liliyah Romanova

У вас сумніви? Чи не тому, що ви кримінальне право з адміністративним плутаєте?

То вам би, миху, було корисно світа трохи побачити, кругозір розширити. ;)
    А я не про вас, я загально. ;)
    Ви просто писали, що брали хабарі, й будуть брати, але більші. :)))

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

коли я то писав - я то знав, тобто нічого нового. Але ще раз кажу... хочете, щоб на вас воду возили? (виконували план по штрафах) Прошу дуже....Ой забув.... ви ж ніколи в житті не порушите.... ви ж завжди все робите безпомилково і все саме так, як має бути..... не всі є настільки правильні, є люди, які можуть і помилитися.

ми говоримо про Україну і їхати в Канаду, щоб набратися досвіду кухні судочинства в Україні не бачу змісту.

Останнє редагування модератором: 5 гру 2008
  9. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Розмір штрафу - яким він повинен бути? На Вашу думку.
    Можливість гаішника приймати рішення - чим відрізняється від системи яка існувала донедавна? Так рішення приймав суд. Але чи відомі Вам випадки коли БЕЗ присутності водія в суді приймалось рішення на користь водія? (це так само як попадеш під добрий настрій ДАІшника і він замість протоколу помахає пальчиком та скаже що так не можна їздити та порадить бути акуратнішим), це звичайно ж може бути, але дуже мала ймовірність того. Так що і в теперішньому випадку і в минулому щоб довести правоту треба бути присутнім в суді, що змінилось??? Я не бачу?

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

до 200...220 гривень.
    крім алкоголізму за кермом, там штраф нормальний.

невідомі. ненакористь - відомі.
    проблема суддівства також є. у нас, як правило, суддя не за голубі очі потрапив у крісло, тобто тре відробляти.... от приходить водій порушник і у судді логіка проста: хабаря не дав, а бюджет тре попопвнювати.
    Тобто, кожен має завдання: гаїшник - план на штрафи, суддя прихильник дежструктур....

11. Megan

Megan Well-Known Member

А мені вчора пощастило потрапити на такого даішника. :) Мені аж приємно стало:blush:о_О. Але я поки зупинилась, то за пів секунди згадала, які купюри я маю в гаманці:)))

12. Liliyah Romanova

Ні, я помиляюся, порушую. І я плачу за то. А те, що хтось думає, що за "випадкову" чи "незначну" помилку можна не платити, глибоко помиляється. Рано чи пізно заплатите... Я волію платити вчасно.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякуйте Богу, що маєте чим.... а то тут народ буває місяцями зарплату не отримує.

14. Liliyah Romanova

І то в нас міліція корумпована? А пасажири ні?

А на бензин має?
    Як тут був бензин дорогий, то я більше автобусами їздила, бо економили, як могли.
    Щось мені ваші аргументи вилами по воді писані...
    Такі бідні, без грошей, без зарплат, але на машинах? о_О
    Та краще тих 5-7 гривень, що мали би на літру бензини піти, на харчі видати.

Останнє редагування: 5 гру 2008
    • Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ви все про харчі думаєте.... Доречі, щоб мати на харчі, тре інколи їздити...

вами говорить заздрість? чи хіба так не буває? Потаксувати на харчі не пробували? Чи мало життя било? Як ви думаєте, скільки людей тре перевести на таксі, щоб заплатити за бензин та сплатити 800 гривень штрафу?

16. Liliyah Romanova

А ви лиш про машину думаєте?
    Інколи їздити треба. Я у Львові пішки найбільше ходила. І то дуже багато. Швидше так і здоровіше.
    Та ні, не заздрість. Машина в нас завжди була. У мене цілковите нерозуміння.
    То як про деяких польських шляхтичів у 19 столітті: голий-босий, але при шпорах. :)))
    Я й забула, що для українця головне "показатися", а харчі на останньому місці. Дякую, що нагадали. :)))

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

молодець!:give_rose:

спортивна ходьба - то супер.... мушу колись то побачити.... швидше, ніж на машині....
    зараз у Львові швидко хіба на мітлі можна....

18. Liliyah Romanova

А що в тім такого? Із зеленої до універу які 30 хвилин іти.
    А в маршрутках як було страшно ще 3 роки тому їздити, так само і зараз. Хіба, може, з уведенням штрафів ті "найнекажухто" задумалися трохи. Їх треба би на кожному кроці штрафувати.

Ні, швидше ніж у корках.
    Я так бачу, що ви вже забули, як то - ходити.
    А на мітлі... Не знаю, не пробувала ніколи. Вам видніше. :haha:

19. Iriska

Iriska Well-Known Member

То хіба Вам окремо виплачують як бензин, так всі ремонти і ТО, так ще й амортизацію авансом дають... Принаймні тільки в такому випадку використання авто в робочих цілях є во благо власного бюджету...

Ну... для того щоб заплатити за бензин не тре на таксі оформлятись... каністра+заправка роблять диво..., а стосовно штрафів... не пробували не порушувати? Я 8 років за кермом... за весь час ДАІ спиняло, певно, 5 разів, з них два правомірні порушення... два протоколи, пра другий так і не прийшов... термін вийшов ще до того, як попав до судді... Жодного хабаря за весь період зарульного життя, а це щоденна їзда вплоть до Львів-Житомир-Львів в один день, так що тисяч км за спиною багато... Питання просто в культурі водія (повірте, колінками не трясе і що таке 180-200км теж знаю, не збоку). Нові правила - схаменуть людей, принамні на зимовий період часу, а він найнебезпечніший.

• Подобається Подобається x 6
  20. Forest

Forest Moderator

Я за великі штрафи, бо часто порушую з вини інших порушників і дуже часто стикаюся з незнанням правил іншими учасниками ДР.

Але я проти запровадження такого без додатових заходів, наприклад нічого міліції не коштує познімати знаки з обмеженням швидкості у місцях, де вони були доречними років так 40 тому, ніщо не заваджає перед впровадженням змін в Закон про штрафи впровадити такі ж зміни, що викинуть з нього совкові пункти на кшталт доручень з талонами, дистанції та швидкості, розраховані на рух транспорту випуску 60-х років (з гальмівними шляхами та часом розгону втричі більшими ніж навіть в сучасних зазів), а основне, впровадити додатки, що забороняють даі сидіти в кущах та працювати з метою власного заробітку.

Для розуміння наведу приклад - на мою жінку якийсь інсектор Салюк написав протокол за те, що в неї з кишеньки на склі випав талон техогляду - вона його підняла, показала, але це не допомогло. Аж коли я вийшов з машини і сфотографував того інспектора на фоні талончика, він подер протокол і почав складати новий за те, що вона була неприщіпнутою, причому вона відщіпила ремінь для того, щоб досягнути до талончика, що випав. І це все відбувалося на стоянці аеропорта Бориспіль, де добра частина водіїв іноземці. Іншими словами, інспектор Салюк і двоє його колег стоять там не для допомоги в паркуванні і нові штрафи нічим не змінили їх звичок.

Закон не може служити тільки на поповнення бюджетів, він повинен бути справедливим і для порушників і для невинних. Тож скажіть но мені, чому його змінили лише у пункті про штрафи і гроші в казну? Тільки не кажіть, що не були готовими - кожен другий український водій експромтом продиктує всі зміни, які повинні бути внесені для справедливості...

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)