Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Згоден з Вами, все це так. Злісний порушник ніколи не думає, що може зробити комусь зле. Він "крутий", джигіт такий собі і їздить "по-пацански".
    Але на юридичній термінології, тут починає діяти причинно-наслідковий зв'язок. Причина - не буду порушувати, бо заплачу великий штраф (хоча наплювати на можливе зло, яке можу комусь причинити). Наслідок - раз не буду порушувати, значить не створю аварійної ситуації, не буде ДТП і, відповідно, ніхто не постраждає і не буде зла.
    Як казав в фільмі Шерлок Холмс: "Это элементарно, Ватсон!"

2. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

А я ось такі поодинокі випадки вважаю і самою глибокою причиною наших бід і тисячних смертей на дорогах!!!
    Наказання не повинно бути, бо хтось депутат і хтось недепутат. Наказання має бути одне для всіх і за такі однакові порушення, що створив цей депутат, будь яка інша людина, чи то Президент, чи то священник, чи хто б то не був, але наказання має бути одне і невідворотне. І такий стан речей не з розділу казок і широко використовується в розвинутих країнах.
    Як от двірника штрафують за ремінь, то чого Ющенка ні, коли на виду у всіх неприщепленим їздить? Він що, святий?
    От коли люди і справді відчують до себе відношення, як до Людей, от тоді і задумаються перед тим, як порушувати ПДР, наражаючи інших таких же Людей на небезпеку.
    Тобто, поважаючи інших, поважаєш себе і лиш тоді відчуєш повагу інших до себе. А на самому страху перед штрафами далеко не заїдем, хоч тимчасовий ефект, звісно, буде.

• Подобається Подобається x 4
  3. Locke

Не ввжажайте за флуд, але, судячи з його поведінки останнім часом, йому певно здається, що святий.

• Подобається Подобається x 2
  4. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ну, про покарання для депутатів і "іже с німі" наразі лишається хіба шо мріяти, бо недоторканність вони з себе й досі не зняли, тому ДАЇ не насмілиться їх навіть зупинити, не те шо оштрафувати...Справді, поки житимемо у такій країні, де існують незримі касти, ніц з тих нових законів не буде...

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

то вам тільки так здається.

зразу крайнощі... якраз алкоголь - то грубе порушення.
    Грубе порушення/негрубе, а ще буває сумнівне.... а в поліцая план - чим більше написати протоколів та штрафів.... а ви доказуйте у суді, що не слон.

Останнє редагування модератором: 3 гру 2008
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, вже так применшили. На ТБ даїшники повідали, що до 100 гривень.

Останнє редагування: 3 гру 2008
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну ... то далеко не все так. Не всяке порушення має відношення до нещасного випадку, є порушення, які взагалі до ДТП немають жодних відношень.

Толку з того, скільки він має права мати, якщо перевірити кишені згідно закону у гаїшника мають право лише з дозволу прокурора....

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мені цікаво таке, якби ви (будь-хто із форумлян) були звичайним даїшником, чи ви би вживали заходів щодо депутатів чи інших високопосадових осіб?

Так у цьому теж великий плюс. Головне, що є страх. Хоч так людина трохи подумає. Як не про інших, то про свою кишеню.
    Де таке сказано?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

То в газеті львіській (непригадую) юрист давав роз"яснення.

10. Locke

Ну, не скажіть. Як правило, всі порушення можуть призвести до нещасного випадку, або погіршення ситуації при можливому нещасному випадку. Як наприклад, відсутність аптечки викликає неспроможність надати потерпілому першу медичну допомогу. Чи відсутність страхівки - неможливість компенсувати збитки потерпілому на лікування чи ремонт автомобіля.
    Не хочу вдаватися до полеміки, але один знайомий розумний чоловік, який провів за кермом 40 років колись в дитинстві казав мені, що всі правила дорожнього руху написані людською кров'ю.

• Подобається Подобається x 5
  11. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Добре з алкоголем розібралися - порушення грубе, на рахунок сумнівних... так бувають, так в ДАІшника план, так вони деколи занадто хаміють. І доведеться в суді оскаржувати накладення штрафу.Якщо всі будуть чемно плакатись собі в подушку що ДАІшники несправедливо протоколи пишуть, але в суд ні ногою, то так і буде далі. Якщо в якогось конкретного ДАІшника в суді відбракують 1/3 протоколів то його начальство також по голові не погладить, можна й посади позбутись.

З.І. Хто Вам не дає в протоколі написати фразу "вимагав хабаря, прошу вжити заходів", штраф всерівно заплатите, але в ДАІшника аж морду перекривить, що також приємно ))

• Подобається Подобається x 4
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я можу як завгодно строго говорити з гаїшником, але брехати я б не зміг, підставляючи його таким чином, яким би ге він не був.

13. mota_boy

Ну не можетете то неможете, то тільки один із способів, ДАІшники людми ще не скоро стануть, нема на то ради. А якось же їх вчити треба... Ну вмикайте відразу диктофон на телефоні або ще щось, способів придумати можна багато. Тим не менше високі штрафи потрібні для того щоб і нас (водіїв) культури навчити.

• Подобається Подобається x 3
  14. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Мені казали, що якщо ви не згідні з протоколом, який ДАЇшник виписав, то писати в ньому ніц не треба, просто поставте підпис. Бо будь-шо написанев протоколі буде підтверджувати, що ви визнаєте провину. Ну але казали, що також можна писати, що вимагали хабаря:)

15. bora

bora Well-Known Member

Логічно - вживала б. Мріється про "перед законом усі рівні".:)
    Але скільки в роботі ДАЇшників підводних каменів певно знають тільки вони. Держоргани ще та мафія..На них я знаю точно гарно тисне їхня ж система. Риба гниє з голови.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

будь-шо - ні.

Мені знаєте, що найбільше не подобається?

Раніше було як? ГАЇшник у суді мав сам доводити мою вину, а зараз, гаїшник замість суду, сам, на свій розсуд робить вас винен, а якщо ви не згідні - подавайте в суд.
    Тобто, він каже: ви - слон, а не згідні - доказуйте в суді, що ви не слон. Ніби в конституції сказано, що людина є невинна доки суд це не визнає, а тут виходить, що сержантик на автостраді має такі ж права, як суд. Оце є найбільша бздура, як на мене.... :ireful1:

17. mota_boy

Про те що нічого не писати це не правильно, допустим написано "проїзд на жовте світло", якщо нічого не напишете будете винні, підписом Ви підтвердите правоту інспектора, а якщо напишете "зг. п. правил ... дозволено проїзд на жовте світло, що загорілось після зеленого, якщо застосувавши екстренне гальмування водій не зможе зупинити автомобіль перед перехрестком а здійснить виїзд на нього" тоді від штрафу можливо відмажетесь ))

• Подобається Подобається x 6
  18. Iriska

Iriska Well-Known Member

После составления протокола ВНИМАТЕЛЬНО его читаем. Все ли графы заполнены? Правильно ли все указано?

В протоколе есть три места для подписи : под нарушением, под комментарием и под тем, что со ст.63 Конституции и ст. 268 КоАП нас инспектор ознакомил. ТРЕБУЕМ ознакомить. Советую предварительно с ними самому ознакомиться, чтобы отличать блеяние инспектора от закона. Помним, что украинское законодательство на украинском языке, блеяние про права и обязанности на русском пусть рассказывают россиянам заезжим. А мы требуем на гос. языке (актуально для восточных регионов). В случае, когда инспектор не знает законов и не может ознакомить с вышеуказанными статьями - пишем об этом в комментариях к протоколу. Под разъяснением статей подпись НЕ СТАВИМ.
    В комментариях ВСЕГДА пишем фразу “С протоколом не согласен, ничего не нарушал, аргументы приведу в суде”. Даже если нарушал и согласен. Это нам поможет в дальнейшем. Выдам небольшую тайну : за каждый “несогласный” протокол инспекторов заставляют писать пояснения, либо просто дрюкают, поэтому многие такие протоколы не доезжают дальше машины инспектора.
    Если протокол даже доходит до суда, то суд, как правило, не присылает повестку, либо присылает без уведомления, что равносильно неприсыланию. Не уведомив Вас о заседании суда, суд нарушает ст. 268 КоАП, чем делает свое решение незаконным и дает Вам возможность через прокуратуру его опротестовать. А учитывая, что срок административной ответственности всего 2 месяца, то даже если Вы были 100 раз неправы, судить Вас заново уже невозможно по закону. То же касается квитанций из исполнительной службы : они все по НЕЗАКОННЫМ решениям суда. Через прокуратуру опротестовываем с просьбой закрыть исполнительное производство, что прокуратура также делает на “ура”.
    Повний текст тут http://bmwclub.lviv.ua/t1141.html

Звісно "десятка" то як спогад про минулу "таксу".
    Відносно хабаря... Оскільки з суду Вам рідко вчасно надходять повістки, то це тільки обурює суддей і маєте всі шанси отримати максимальну ступінь покарання. Це мо було писати років такс 4 тому... і то, вже тоді ДАІ передавали такі протоколи, власне з тим, що за незнанням дати суду, Ви не доведете що це так, чи ні.

19. mota_boy

Не так давно почали передавати протоколи в суд, колись рішення про штраф також приймав інспектор, потім (з метою боротьби з хабарництвом, корупцією і т.д.) ці справи передали до суду. Право накладати штрафи має не тільки суд, багато посадових осм мають право накладати адмін стягення це і податкова і саепідемстанція та багато інших. І я не вважаю це неправильним. Вони ж також представники держави і їх робота слідкувати за дотриманням певної частини нашого законодавства. Питання в хабарництві... Я тільки за щоб по дорогах їздили темні конячки та навмисне порушували та давали хабарі інспекторам, а потім надівали їм кайданки, може колись так і буде. А після року таких рейдів може й хабарі брати перестануть.

• Подобається Подобається x 3
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто має право штрафувати?
    перш, ніж штрафувати, треба щоб був винуватий, а людина, згідно основного закону, не є винна, якщо вина недоведена. Це перше. Друге, лише суд може визнати: винна людина, чи не винна, іншого органу у нас нема. Держрацівник може лише фіксувати порушення і робити відповідне подання.

Ну, а якщо хтось вважає, що його має право робити винним сержант, який закінчив всього лише школу міліції (рівень ПТУ), то прошу дуже.... шо хочемо - то маємо....:)

Знаєте, скажу чесно, я не проти порядку, але мене дивує самобічіваніє деяких дописувачів, невже вам не цікаво вміти відстоювати ваші ж права? Якщо би Бог був такий строгий до нас, як ви до ближнього і порушуючого ПДР, то певно ніхто б не спасся.:haha::haha::haha:

а де твій аватар? :)