Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

та йой, пожартувати юш не мож....

2. Cargo

Cargo Member

А мене особисто нові штрафи дисциплінували. Тепер я гарненько прищіпаю пасок безпеки і виконую ( майже ) всі правила дорожнього руху.... бачу більше позитиву...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

побачимо вашу реакцію на дрібне порушення, яке ви випадково, нехотячи зробите і вам заспівають 510 гривень....
    нєзабіваємиє очучєнія....

4. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Мих а які по Вашому (перелічіть) порушення відносяться до дрібних а які до грубих?

З.І. А на рахунок сусідів яких Ви вважаєте стукачами... водій під алкоголем має сповільнену реакцію, я не знаю цифр, але припустимо що рекція сповільнюється на 0,5 секунди, мізер, правда? А при швидкості 60 км/год це 8,33 м. Тобто на стільки збільшиться гальмівний шлях. Якщо в зоні цих 8 метрів опинилась би Ваша дитина??? Як би ви тоді говорили?

Останнє редагування: 1 гру 2008
    • Подобається Подобається x 7
  5. bora

bora Well-Known Member

Так дійсно, дрібних порушень не буває.
    Та в нас є своя кохана друга сторона медалі, про яку теж не варто забувати - про неї анекдоти вже ходять. Хто несе відповідальність за адекватність знаків? По сьогодні якщо не помиляюсь (ввечері перевірю) на об"їздній по Хмельницького висить цеглина. В умовах розритих доріг якщо ти до неї заїхав - і назад не повернешся, а як і вирулиш - то їхатимеш кілометрів з 10 коло..а може і більше. Усі чемно їдуть під ту цеглину бо всі вважають, що її забули зняти. А в центрі які цікаві знаки - їдеш -їдеш, обана - далі проїзд у вихідні заборонено - а назад ніяк - бо односторонній рух вузесенькою вуличкою і хтось вже підпер. Ну зрозуміло двічі ми вже туди не їдемо, мотаємо кола та вистоюємо в корках. Що поробиш.
    Але днями обіцяли журналісти програму-розслідування на тему - КОМУ вигідні лабіринти доріг з тим, щоб заплутати не місцевих? Про результати напишу - схоже то планували дослідити на базі столиці. АЛЕ. якщо таке питання постало - то теж тому, що підняли штрафи - раніше ціна питання була занизькою, щоб досліджувати:) Тепер є надія, що принциповим стане наведення ладу і зі знаками.

6. mota_boy

Організація руху то вже друге питання, хоча дибільна вона (організація) - то факт :sad:

7. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

На Луганський, наприклад, перед залізничним переїздом то знімають то вішають назад знак стоп. Жодній логіці такі дії не піддаються, оскільки той переїзд нікуди не дівався...Ну а про центр я мовчу.

8. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

Інспектори ДАЇ почали брати взятки!!!!!
    вчора знайомий розказує....
    він здійснив обгін, де була суцільна лінія... ну тут як завжди наша доблісна міліція... сів він до них в машину а інспектор йому каже: ну вибирай собі штраф, але за пасок безпеки він не підходить. і отак він попав на 200грн. і про які правила ми говорим???? про яку спокійну їзду можна говорити???

• Подобається Подобається x 3
  9. mota_boy

Ой не смішіть, а вони колись переставали брати взятки?????

10. tslezinska

Взагалі-то інспекторів мали б перевіряти на наявність зайвих грошей у кишенях, але оскільки ці взятки дерибаняться потім між усіма рівнями, то керівництву дуже навіть вигідно, щоб їхні підлеглі й далі займалися хабарництвом...На жаль, то наш менталітет такий...А суми хабарів зросли одразу ж після введення нового закону.

11. Iolup

Iolup Well-Known Member

Яким таким способом? Де написано скілько можна мати грошей в кишенях? Найліпше спереду і ззаду вчіпити гаїшникові веб камеру шо з"єднана з відділом внутрішної безпеки, і 1-им національним телеканалом. тоди був би спокій. Якшо вебкмера не робит, то значит він не на роботі або бере гроші...

12. tslezinska

Десь по ТБ показували таку "перевірку":) ДАЇшник не має права мати в кишенях більше 10грн і ні копійки валюти. Порушення людських прав тут нема, оскільки це службова форма, а не цивільний одяг, і ДАЇшник при виконанні службових обов"язків. Але знову ж таки...всім то вигідно - і ДАЇ (лівий прибуток), і водіям (менші витрати, менше геморою з паперами та судом), тому ближчим часом ситуація не зміниться.

Трохи гумору, хоча тій людині було геть не до сміху...На днях співробітник поїхав у Рукавичку по крекер до чаю, перевищив швидкість, а під мостом саме ховався ДАЇшник. Короче, оштрафували хлопа на 300грн! Каже, що купив найдорожчий у світі крекер:)

Останнє редагування модератором: 3 гру 2008
  13. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Щось ці суми в кожній інформації різні.

В принципі теж дивно, от подумайье, ви кудись виїжджаєте, маючи 10 грн в кишені?

14. Locke

Locke невиправний реаліст

То що ДАЇ бере взятки - це відомо всім і давно. І то що це є страшним неподобством і з цим треба нещадно боротися - цілком згоден і обома руками (і ногами) ЗА!!! Але що я хочу відмітити у приведеному Вами випадку. Водій який здійснив обгін, де була суцільна лінія, порушив правила, і таке порушення могло коштувати комусь життя. Ну не заплатив він належної суми, ну не державі заплатив, а менту-хабарнику. Але, погодьтеся, 200 грн - це також немалі гроші. І все одно він наступного разу задумається (я хочу надіятися) чи порушувати ще раз. А отже і в цьому випадку в виграші ми з вами, бо на одного порушника, хоч на деякий час, буде менше. Відповідно, на цей "деякий час" загроза нашому з вами життю зменшиться на декілька відсотків. І, можливо, за цей "деякий час" загине на одну людину менше чи стане менше калік. А значить і в такому моменті є певна частка позитиву.

• Подобається Подобається x 7
  15. mota_boy

Тут однозначно погоджуюсь, збільшення штрафів досить сильно підняло лівий заробіток ДАІшників, але і вдарило по кишені порушника що також є позитив. І не збільшувати штрафи, мотивуючи тим що ДАІшники хабарники як на мене не правильно

16. tslezinska

Вчора в ТСН розказували, що в Запоріжжі одного хронічного порушника засудили до 10 діб арешту. За 3 роки він скоїв 3 серйозні ДТП. Як на мене, це дуже ефективна міра! Посидіти в наших КПЗ - більше в житті не захочеш правила порушувати!

17. Locke

Locke невиправний реаліст

І правильно зробили. Проте за 3 серйозних ДТП 10 діб мабуть трохи малувато.

• Подобається Подобається x 2
  18. bora

bora Well-Known Member

А ще показовіше було б якби якогось депутата так посадили, або принаймні його родичів.

• Подобається Подобається x 3
  19. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Все це так як ви кажете,але тут вже йдеться про страх заплатити штраф, а не страх комусь зле зробити

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це вже фантастика....

а де твій аватар? :)