Новий Основний Закон, або напишемо свою Конституцію!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем VasMT, 12 чер 2009.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Їх тим не налякаєш: окопалися там на багато скликань.

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

так "воть іменно"! не про конституцію треба думати, а як би тотих тлунків порозганяти...
    просто понабирати таких політиків щоб і пробитися змогли, і про народ хоч трохи думали і хотіли зробити - то надзвичайно складно... ше складніше ніж жінці файного чоловіка найти:)))
    бо хороших і розумних людей є багато, але їх до влади ніхто не пустить... єдина надія була, що може хоч хтось з верхів марнославством страждає, то щось зробить.. але в них видно всі гріхи є, крім того...

3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Знаєте на Закарпатті є така приказка.Нема дівки хворої, а жони здорової.
    Так само в політиці,нема поганих кандидатів і хороших депутатів.
    Риба шукає де глибше,а чоловік де ліпше.Кожен хто йде в депутати в першу чергу думає про себе а потім вже про те, чи виберуть його в наступний раз.Якраз від закону(Конституції теж)залежить на скільки часто депутат має думати про те щоб його обрали ще раз,і він знову мав можливість дорватися до того корита котре йому дав депутатський мандат.Це колись говорили смішно про "пролетарскую сознатєльноость",тепер говорять так як є особиста зацікавленість в чомусь.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну то ви маєте на увазі, що людьми керує егоїзм.. і щоб вони не робили, всерівно думають про себе... ну я розумію, що зважаючи на досвід ви можете так казати..
    і та теорія повністю обгрунтовується інстинктом самозбереження...
    але як не всі звірі люди, і не всі люди звірі:), щоб чинити лише по своїх інстинктах...
    я знаю багатьох людей з хорошими характеристиками їх особистостей, що хотіли якось вплинути.. навіть якщо вони переслідували мету самореалізації, слави чи подібне, то не є погано... вони хтіли щось зробити і мали всі дані, але їх не пустили: шукали слабкі місця - сімю, близьких і подібне, по яких нещадно били і люди просто відмовлялись йти тою дорогою... то на початках...

а далі, приходить нова людина і її "старики" направляють в потрібному напрямку, інакше знову ж виживуть...

ну ужос був завжди... а коли йшов Кучма, то запропонував ідею змінити змішану систему на пропорційну, бо така у прогресивних держав світу.. і тоді почався дурдом...
    але скільки не проводи конституційну реформу - депутати не повернуть назад те, і не придумають щось краще для народу, бо то все принесло їм стільки грошей, що середньостатичному українцю і не снилось... знову ж проблеми прописати в конституції хороші норми не проблема, їх в практиці катма, а от заставити прийняті ті норми ту ж Верховну раду то вже..:)

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я в принципі казав те саме.Кожна людина не просто так іде в політику.Кожна дія має мету.А мета може бути різна.Для когось це гроші,для когось слава,для когось амбіції,для когось захист свого бізнесу від закону,а для когось захист бізнесу від корупціонерів від влади,а для когось можливість розбагатіти.
    Боже упаси,щоб я всі ці прагнення називав негативними.Всіми людьми керують хоча б одне з цих устремлінь.Не мавють їх напевне тільки душевно хворі люди.

Ідея пропорційної системи сама по собі хороша,тільки українські реалії,навіть саму найкращу політичну систему зроблять з нашим українським присмаком.Для того,щоб прибрати з парламенту олігархів(вони займаються не своєю справою-їхня справа заробляти гроші)потрібно небагато- зняти депутатську недоторканість.Але на це депутати ніколи поки не підуть,бо у нас до цих пір владу можна використати для того щоб боротися з неугодними бізнес-, або політичними конкурентами.Ось і получається замкнуте коло.Згадайте як всі критикували мажоритарну систему,коли депутати в туалеті ВР заробляли страшні гроші,торуючи своїми голосами.Пропорційна система вигідна босам,тому що самостійно депутат вже не дуже сміфє торгуватись з покупцями за окремі голосування.Але існує ще одно але.Закон про імперативний мандат для депутатів не прийняли,залишивши для себе лазиво-вже в парламенті продатись за великі гроші, не позбувшись при цьому депутатського мандату.Ось звідси Бут і Рибаков,звідси ЄЦ.І все під високими гаслами про демократію,і право на своє бачення.На самому ділі банальна політична проституція.

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

звичайно, кожна система придатна в одних умовах, не підходить в інших.
    Мало того, зараз розпочата кампанія конституційної реформи - перебудова нашого парламенту на двопалатний.. типу має бути сенат, де для поважних осіб місця будуть зайняті довічно.. таке право точно матимуть всі президенти України... а ідея вроді Ющенка:)

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

вже йде ремонт приміщень в будинку на вул. Фрунзе...
    і невдовзі - у Львові для них теж підготують VIP-резиденцію на Кульпарківській...

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

та я думаю головний віп по тому дєлу, Черновецький - має файнішу резиденцію в Кийові, нашо його послідовникам Львів:)))

9. Interferon

Interferon Well-Known Member

Угу.. Як в нашій Верховній раді... Почали з Конституції, а закінчили пляцками, вишивками і декретами...
    А щодо найпершого питання,
    то Конституція як закон що має вищу юридичну силу, цих правовідносин нажаль не регулює.
    Я, як особа яка кожен Божий день потерпає від "вашої честі" за Судову Реформу з наступними змінами відповідних норм у Основному законі!!!!

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну але як є бажаючі щось нове придумати, чи позмінювати, чи хоча б покритикувати то во вам проект змін, не знаю який по рахунку, але вроді остатній, Тимошенко-Янукович
    http://pravda.com.ua/news/2009/6/4/96000.htm
    а то вроді президентський
    http://www.president.gov.ua/content/const_proekt.html

може є новіші, а я не наю:)

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Це дуже примарно.Шанси того ,що Ющенкові поправки пройдуть один із 100.Основна мета його змін гарантії,такі самі які Кучма у нього виторгував.
    Я не проти того,щоб поважні особи були в політиці,наприклад як на мене нам дуже не хватає Кравчука.Але,вони як люди поважні і не бідні,могли б цю роботу виконувати не за гроші, тобто безкоштовно.
    Наприклад,я вже другий раз являюсь членом міськвиконкому,беру активну участь в сесіях міської ради і засідань виконкому і роблю це вже років 8 на безоплатній основі.Все що я дістаю за цю роботу це почесні грамоти від мера на день медика.
    Те що в Конституції потрібні зміни,і далі такого бардака у владі бути не може це вже ясно як божий день.Тобто права і обов"язки президента і прем"єра мають бути виписані до найдрібніших подробиць.Те що робиться тепер-то глум над Україною.

• Подобається Подобається x 1
  12. levandivka

А "членів міськвиконкому"?
    ПісАть - ТАК пісАть!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

те, що робиться зараз - то закони, які були прийняті у час помаранчевої революції по ініціативі Мороза-Медведчука. За Кучми Президент мав права, а зараз президент ср*ного міністра зняти не може. Тому й бардак в країні, нема лідера, одна боротьба за впливи.

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Туга за міцною рукою? За монархом?

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

що туга за міцною - то так, та чи за рукою?

винних вже визначили,

і наслідки теж,
    ==
    і дзеркало вже запилилося та мухами засиджене -
    воно ж є на кого покивати :)
    ==
    тому прибирання полін у власному оці відкладено до того часу, доки в чужих очах жодної Порошенки не залишиться :)

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вони давно випісані.
    Це було зроблено спеціально,оскільки вони боялися Ющенка як президента,вірніше того що він МІГ зробити.Якби вони знали його МОЖЛИВСТІ, то напевне цей закон не приймали.
    Перший хто під цим підписався був Ющенко і фракція яку він представляв Наша Україна.
    Між іншим майже рік,у нього були кучмівські можливості ,але він їх абсолютно не використав.
    Проти цього виступила лише одна фракція,яка казати не буду,бо мене знову де-хто звинуватить в агітації.Я не агітую,але оскільки вже пішла така розмова то я сказав.
    А в принципі для народу немає значення хто "сильна рука"-президент чи прем"єр, йому головне щоб в цій країні було комфортно жити.А те що фактично п"ять років ми повністю втратили(ніякого розвитку крім політичних скандалів).У Німеччині хто президент,а в Ізраїлі?А в Великобританії?А люди там живуть.І як мені здається краще ніж у нас.А в Росії?
    Тай не сильна рука головне,ми не Росія,нам не сильну руку потрібно,нам потрібний елементарний порядок і виконання всіх законів.Доки саме суспільство цього не усвідомить не поможе нам ні президент ні прем"єр.
    Система колективної відповідальності.
    Мені розказував чоловік,як він працював в США на будівництві.Приїхали до них на будівельний майданчик італійські мафіозі на чотирьох кадилаках-рекет.Оскільки будмайданчик знаходився в місті,буквально через п"ять хвилин будівельний майданчик оточила поліція.Якась з бабусь подзвонила в поліцію і вони ж зразу приїхали.Тепер розкажу про українську ситуацію.Був випадок з одним з моїх колег.Це було ще в ті часи,коли рекет був нашим сьогоденням.До одного хлопця по сусідству мого колеги(він був бізнесменом) приїхали рекетири.Начали хлопця "розкручувати"з праскою.Мій колега відчувши щось недобре,подзвонив в міліцію.Хвилин через 10 ті рекетири прийшли до мого колеги і всипали по десяте число, щоб не дзвонив куди не треба.Ось вам два приклади.І мені здається,що президент і прем"єр до цих випадків як і в одному так і в другому випадку непричетний.

Останнє редагування: 18 чер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  17. levandivka

Та у обох сильні руки, которими "нічого не крадуть" (сильно).
    Дайте собі спокій... :)

18. Не думаю. Політичних скандалів не буває лише у диктаторських країнах. Невже Ви гадаєте, що таку заскорузлу корупцію на усіх рівнях можна побороти отак нараз? У випадку диктатури - так. Але тоді з'явиться інша, ще більш підступніша корупція держапарату. :pardon: Отже, потрібен час, Україна на вірному шляху. Не приведи господи одноосібної влади! Тільки демократія та євроінтеграція - ось усе, що нам зараз потрібне. Та, звичайно, виконання Конституції, навіть тої, що є.

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вношу поправочку,вони цього не казали,вони казали що їхні руки не КРАЛИ.А про те що не крадуть вони не казали.:)

Ні політичні скандали як такі звісно бувають.Але щоб п"ять років більш нічого а лише один політичний скандал,це вже перебір.Треба ж якось і розвиватись.Цо занадто то не здраво.Колись наші предки,коли треба було кандидата на князівство,а свого не було їхали за межі Київської Русі і шукали когось княжої крові.Може вони були праві? У мене вже 17років назад виникла теорія,щоб за гроші найняти за кордоном управлінців, посадити їх на всі щаблі влади,від Києва і до Закарпаття,і вони б років так за 7-8 побудували б розвинене капіталістичне суспільство.А з нашими мудаками ще довго будемо мучитись.Маленька ремарка-коло кожної ОДА і РДА поставити по БТРу з крупнокаліберним кулеметом,щоб ніяка зараза не пройшла "засівати".

Останнє редагування модератором: 19 чер 2009
  20. levandivka

Це в корені міняє справу! :hi:

Це которою статею Конституції пропонуєте?

а де твій аватар? :)