Вчора на Левандівськый на 2-х переїздах встановилизнаки СТОП. Сьогодні їхав там вже утворилася тянучка.По Львівській хвилі сказали , що вони зверталися в ДАЇ там нічого про це не знають, а знаки повісила залізниця. ДАїці сказали , що поки штрафувати там не будуть.
Може бути....в нас в Сокалі в одному місці є такий "Стоп".....абсолютно нічого там нема...два виїзди з дворів...а на головній дорозі "Стоп" стоїть...
Щойно їхав з Городка, перед Львовом, під"їжджаючи до КПП, збавляю швидкість, здалеку бачу даішника з націленим на мене "феном". Махає палицею щоб зупинився. Зупиняю, показує фен - 64 км при дозволених 40. Кажу, які 40? знаку нема, ремонних робіт нема, дорога ідеальна в 4 смуги. А він мені і каже, що там висить знак "стаціонарний пост ДАІ", а згідно з новими правилами, якщо СП ДАІ знаходиться в населеному пункті (Зимна вода), то цей знак означає обмеження швидкості 40 кмг. Нащастя, наша розмова закінчилася без наслідків для мене, бо коли я діставав права і техпаспорт, спостережливий інспектор засік пильним оком жирний напис "ПРЕСА" на журналістському посвідченні. Поцікавився "що за преса" і побажав щасливої дорогои. Я чесно, не навмисно, взагалі забув, що там то посвідчення є Але я так і не зрозумів, я дійсно щось порушив, чи то просто була спроба розводу?
Справді був фен? Якщо так - то також розвод Тобто, феном вони міряти можуть, але притягнути др відповідальності не можуть, оскільки нема фото-відеофіксації. Нехай доказують. МВС Н А К А З 01.03.2010 N 33 Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху 1. Технічні засоби для визначення швидкості руху: вимірювач швидкості радіолокаційний "Беркут"; вимірювач швидкості радіолокаційний "Сокол"; вимірювач швидкості руху транспортних засобів радіолокаційний "Искра-1"; вимірювач швидкості руху транспортних засобів радіолокаційний "Радис"; вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний "РАПИРА"; вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний "ВИЗИР". 2. Спеціальні технічні засоби, які працюють в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису: вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний "ВИЗИР" з активованою функцією "автоматичний режим" модифікації "ВИЗИР 03"; вимірювач швидкості радіолокаційний з фотофіксацією "АРЕНА"; лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів "TruCAM".
Фен у них зараз як допоміжний інструмент, наскільки я розумію. Пост має кошерний пристрій типу "Візир", який пише відео, має всякі там сертифікати і тд. Він може бути встановлений в машині або на штативі. А інспектору зручніше ходити з феном. Якщо "клієнт" починає мудрувати, йому приносять "Візир" і показують кіно з його участю. Я вже раз на таке попався на мості на Городоцькій. Показує він мені фен, я кажу шо то за цацка? А лазерний меч джедая де? А він поржав, кличе напарника, той приносить правильний апарат і показує мені як я обганяю маршрутку на швидкості 84 кмг Я кажу, ну що ж, ви виграли, пишіть протокол, грошей нема. Але напевно план по протоколах на той день вже був виконаний, а по грошах ще ні, бо тут над"їхав ше якийсь шумахер, даєць віддав мені доки і побіг доїти його Тож майте на увазі, фен тепер - це тільки початок розмови
Буде корисно: Нові правила дорожнього руху 2013 http://monolith.in.ua/pdd/onlayn-pdr-ukrayini-ukrayinskoyu-movoyu А ось і самі зміни ПДД: http://monolith.in.ua/pdd/zmini-v-pdd-ukrainu/