Нові правила дорожнього руху

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем sani, 16 гру 2010.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Розмір штрафу повинен бути співрозмірним із мінімальною зарплатою, а то і зовсім символічним, за дрібні порушення, які не ставлять під загрозу людське життя. А за такі порушення, як їзда в нетверезому вигляді, їзда на червоне світло світлофора, порушення правил перетину залізничних переїздів покарання повинно бути великим і безпощадним, співрозмірним з річною а то і більше зарплатою. Хоча, тут з якого боку подивитися. Ніби таке банальне на перший погляд порушення, як паркування в забороненому місці на вузькій вулиці чи перед поворотом спричиняє перешкоду для інших учасників дорожнього руху і може створити аварійну читуацію з трагічними наслідками.
    Я не олігарх, не син прокурора і також не маю як і ви грошей на такі величезні штрафи. І цілком реальною є можливість порушення ПДД з мого боку. Але бувають порушення мимоволі, а буває свідоме ігнорування, проти чого власне я і виступаю.

• Подобається Подобається x 5
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

З цим повністю погоджуюсь..

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут ви перегнули! А як людині жити цілий рік? Повіситися?

4. Locke

Ну... Це вже на розсуд самого порушника :)
    Не треба пити за кермом, не треба тиснути на газ, коли горить червоне, не треба об"їжджати закритий шлагбаум і тоді і вішатися не прийдеться.

• Подобається Подобається x 4
  5. tvi

tvi Member

Я згідний з Вами усіма частково???!

А саме їхня робота забезпечувати безпеку руху!! Допомагати!! учаснокам дорожнього руху!!! Підкреслюю слово Допомагати!! Комусь з Вас хоч раз в житті допоміг Інспектор ДАІ????? А поняття " усне попередження " в них взагалі не існує , ну не для того вони на дорозі стоять!!!

І я не вірю!!! Я працюю водієм і сам деколи порушуя правила. Томущо поїздити по Львову і не порушити правила НЕ МОЖЛИВО!!!! Просто всі вважають що якщо це не помітив ДАІшник то це не порушення . Типу " не впіймали не злодій"

Щоб дотримуватися правил ?! Потрібно створити умови , якіб дозволяли дотримуватися цих правил ( якість доріг , розмітка , дорожні знаки і т.д) На рахунок ТО я незівсім згідний !! Легально ви його зробили чи ні , податок ви заплатили . ДЕ ЦІ ГРОШІ!!!??? Машин Все більше і більше і хочеш чи нехочеш податки платять усі . ДЕ ЦІ ГРОШІ ??? Забагато дірок в бюджеті!!!! Чому ці кошти не виділяються на дорожну структуру а купляються , вибачте за слово , НОВІ ЧЛЕНОВОЗКИ для верховних правителів!!!??? І зауважте НЕ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА!!! А для простих люде піднімають мито , Дбають про вітчизняного виробника.... Ніхто з них не їздить на Таврії чи Диво Сенс .

Можливо якщоб начальники ДАІ не вимагали б від своїх підопічних принести певну суму на стіл кожен день , то можливо і Інспектори не так би дерли. А хоча це вже ввійшло в привичку . Яку зарплату ти людям не давай , рука тянеться і тянеться.......

Я не кажу що правила треба порушувати , а особливо ті що можуть нести за собою трагічні наслідки. Але якщо ти наприклад зупинився щоб висадити батька на вулиці вздовд якої стоять стоять знаки зупинка заборонена , то де тобі зупинитися ??? За два кілометри ?? щоб старша людина йшла пішки ?? А якщо це побачить мент!? ,то не запитає причину зупинки і не скаже " будь-ласка так більше неробіть . А заведе в машину і покаже ,що це був за знак і скільки ти повинен заплатити а ні то половини суми в кишеню. Оце справедливість.!!

Знайомий їхав з Стрия і збив людину , чоловік в нетверезому стані вискочив ізза зустрічної машини , вже було темно і падав дощ.Він їхав лише 70 км\год . Співробітники ( знаєте які) сказали , якщо даш 3000 зелених то проведемо слідчий експкримент і напишемо що ти невинен , це так звана гарантія з нашого боку!!! Провели експеримент і дійсно він не міг його бачити , так за шо платити 3000??? Доречі під час експерименту через цю діляку дороги перейшло стільки пішоходів , що це аж здивувало самих слідчих . Але невже ви думаєте що хтось з того зробив якісь висновки і зараз там розмітка для пішого переходу , освітлення ??? Хрен там???! Нажаль людина померла, звичайно шкода людини і можна зрозуміти його сім"ю. І це ще якщо в сім"ї тверезо дивляться на дану ситуацію і дійсно бачать що водій не винен і не подають на нього в суд . А так ще з рік часу прийшлось би доказувати що ти невинен!! Але оплатити лікування і похорони маєш ти , це ще 3000 зелених . Ось вам і приклад і наслідки і справедливість...........

• Подобається Подобається x 2
  6. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

при оплаті штрафу видавати шнурок.... і мило... безкоштовно :) Нє?

Не розуміє... і хабаря їм не впихнеш, як у нас. І впаяють, навіть не посміхнувшись
    Але добавлю, що не потрібно ідеалізувати їзду закордоном по правилах. Так, їздять чемніше, але придурків теж вистачає.

Отак і тут. Правда з кожної сторони, але...
    Питання в тому чи відповідають знаки і розмітки дорожній ситуації і чи дійсно ДАІшники в нас наглядають за дотриманням, чи просто збирають хабарі.
    У мене не такий стаж, як у VasMT, але мотаюсь з 1990-го, і майже кожен день. І зі своєї дзвіниці скажу, що 95% знаків все таки стоять правильно, і дотримуватись їх потрібно. З розміткою трохи гірше, тому що її переважно нема (затерта), і виконана "одним місцем" в 40% випадків. Мало того що, коли їдеш з горба і видимість достатня для обгону, то з твоєї сторони нема переривчатої поряд з суцільною, то є ділянки на яких видимість 1,8 км (засікав по одометру авто), а там суцільна не переривається і в кущах постійно пасуться дайці. І таких ділянок чимало. І коли перед Вами чадить КаМАЗ (або щось подібне), а в салоні дружина і діти, і їде 60 км/год, що оберете?

О. КЛЮЧОВА ФРАЗА. Багато хто їздить і думає, що не порушує, а дехто ще й не знає, що порушує.
    Не погоджуюсь, і повністю підтримую Locke

Останнє редагування: 27 гру 2010
  7. Hyligan

Hyligan Іронічний

А в нас замість ями залатати поставили знак 20 і вибоїна ;)

хоча ями там не найгірші і знаючи фарватер 60 їхати можна...

8. tvi

tvi Member

Ви говорите про вирышення проблеми , а не причини проблеми..

Я знову повторюю . Я згідний на рахунок пиятики , світофора , шлагбаума . Але є перехрестя де світофори навіть на меють миготливого зеленого світла, переїзди без шлагбаума . Доречі аварія з автобусом і в Брюховичаж , на переїзді без шлагбаума. Так чому перше не облаштувати переїзди , світофори на перехрестях ??! А аж тоді карати людей ?????

9. sani

sani Well-Known Member

бюджет, та який бюджет? карман, Ви напевно, мали на увазі?.. данецкий!

ну от я Вам і ще раз кажу, що піднявши штрафи, це питання не вирішить, хто їх свідомо порушував, маючи "імунітет" той і буде порушувати!

10. tvi

tvi Member

Поділяю вашу думку Picasso ! Згыдний на 100%.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

чув, у Фінляндії штраф залежить від прибутків конкретної людини.

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

До дАнЄцкіх кармани набивали теж активно...

Як це не сумно корупції при кучмі було значно менше і суми хабарів були смішні...
    Більшість дрібних питань можна було за чУкУляТку вирішити..

13. Locke

Я також таке чув, але не можу однозначно сказати, чи добре це чи ні. Яка різниця хто порушує бідняк чи багач. Всі повинні бути рівними перед законом (у нас так, на жаль, не є). Бо якщо запроваджувати таку систему, то і за всі інші порушення чи злочини потрібно карати в залежності від статків порушника. Яка різниця потім буде жертві ДТП хто її переїде - багатий чи бідний?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так, але....

одна справа вам сплатити 800 грн. штрафу, інша - Ахмєтову.

закон - то рівний, але люди не рівні.

15. Locke

Це однозначно! Йому мабуть легше заплатити 80 000, ніж мені 800. Тому то я і вважаю, що за повторні порушення потрібно карати сильніше, а деколи і позбавляти прав на якийсь термін.
    Коли я свого часу здавав на права, то з мої групи з 22 чол. самостійно і без хабарів здали лише двоє: я і ще одна жінка. А решту заплатили перед екзаменом і для понтів натискали любі кнопки, але всі вони "здали". І то були прості люди, а не синки можновладців. Останні навіть не ходять здавати - їм права приносять додому.
    Я вирішив здавати самостійно не тому, що я такий правильний чи скупий. Міг також заплатити. Але зробив це свідомо, для себе, розуміюси яку небезпеку для себе і оточуючих можу створювати на дорозі. Так мене виховав мій покійний батько, який був водієм-професіоналом і проїздив без жодної аварії 40 років. Він ще з дитинства розповідав такі історії з водійського життя, що часом мурашки йшли по шкірі. Тому то я віднісся до того серйозно, можливо і надто серйозно.

16. tvi

tvi Member

А як ви ставитеся до такої думки??

Наприклад , водіям , стаж водіння в котрих маньший 2 чи 3 роки , заборонити їздити взимку??? Мотивую це тим що на початок зимового періода " У " " Туфельки " тай інші юні водії . Які купили машину або взяли батькову і купили права і думають що вони Аси.. А роблять купу клопоту. Ті , котрим розуму хватає освідомити те що дорога взимку більш небезпечна і ставлять свого металевого коня в стоіло , це нормально , але є і такі які накоять біди собі , а то і іншим .

Як ви розділите мою думку???

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ха!
    Знаєте, як зробили в Сонячній Швеції?
    10 відсотків від місячного доходу....
    Попався там власник Ikea і 200 тис Єврів як не було :)))

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Тепер навіть медогляд пройти самостійно практично не реально...кожний доХТур знаходить в тебе якусь страшну хУробу з якою керувати транспортним засобом ну просто не можливо...

А в останні дні техогляду то вАпше жах був..навіть за гроші підписувати не хотіли....цікаво то в них договір з ДАЙ був чи так з власного ентузіазму вий...бались :scratch_one-s_head:

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я знаю водіїв, які практично - сіли і поїхали...А знаю, яким треба ще тренуватися, щоб здати на права, але в них вони вже давним давно є...
    Лікувати треба корінь проблеми а не наслідки...

Ніяк.

• Подобається Подобається x 3
  20. Hyligan

Hyligan Іронічний

А я наприклад якраз в зимі і навчився водити....шуфля в багажник і вперед.

І взагалі мені здається молоді завжди обережніші і скоріш за все аварій роблять менше...то якраз з практикою починаєш відчувати себе Шумахером ;)

а де твій аватар? :)