Зовсім не згідний! Треба не піднімати штрафи, а робити умови для того щоб не порушували... Скажіть скільки пішоходів гинуть на дорозі під колесами авто перебігаючи в незозволеному місці чи мандруючи трасою??? Чому б не обгородити 1,5-2 метровим парканом УСІ такі участки дороги, щоб нікому і в голову не прийшло перелізати через паркан. Вже на 1/3 смертей на дорозі стане менше! А скільки аварій на трасі через виїзд на зустрічну смугу, обганяючи трандулет що їде зі швидкісттю 40км год? (доречі наведений Вами приклад якраз такий!) Чому б не розширити траси до 1,5-2х смуг в одному напрямку(щоб об"їхати такі перешкоди), і ще + на 1/3 смертей і травм на дорозі стане менше! На мій погляд скоротити на 2/3 смертність на дорозі реально і штрафи тут ні причому! Просто треба Державі РЕАЛЬНО ЩОСЬ РОБИТИ ДЛЯ ТОГО, а не тільки гроші з водіїв збирати під соусом "безпека дорожнього руху". П.С. доречі з нового року автоцивілка ще подорощає, бо введуть нові бланки з голограмами, офіційний коментар: "лучшая защищенность от подделок", читай- "больше денег содрать"
Отут я з Вами згідний лише частково. Умови потрібно робити без сумніву. Але якщо іти Вашою логікою, то треба заборонити продавати кухонні ножі, ножиці, викрутки і інші колюче-ріжучі предмети, щоби ніхто нікого не міг зарізати чи заколоти. Тобто створити такі умови, щоби не було чим це зробити. Я не раз бачив, як у Львові на дорозі з трьома смугами (наприклад виїзд з Хуторівки на Наукову перед світлофором) декому впадло почекати 2 сигнали світлофору, і він виїжджає на зустрічну або на тротуар. То скільки потрібно зробити смуг: 10, 12 чи сто, щоби не було таких дурнів? Чи забудувати все місто, всю країну двометровими парканами? Ви десь таке в якісь країні бачили? Я не бачив. Навіть трансформаторні будки закривають на кілька замків і вішають попереджувальні таблички, але завжди знаходяться такі "мудрі", що все одно залазять туди і попадають під високу напругу. Перебігали і завжди будуть перебігати. І через паркан якщо треба перелізуть. Якщо склалася така ситуація, то значить треба зробити обгін в дозволеному місці, а не там де хочеться. Вибачте за грубість, срати ми ходимо де захочеться - посеред театру, в центрі на проспекті, на робочому місці в офісі, чи у відведеному місці? Звичайно потрібно розширювати дороги, розділяти смуги дебаркадерами, будувати підземні переходи, але не завжди це можливо технічно. Як наприклад збільшити кількість смуг на серпантині гірського перевалу, де з одного боку скеля, а з іншого прірва? Чи ширину вулиці в місті? Валити будинки, чи як? Все одно якомусь дурню захочеться всіх обігнати. А якщо навіть робити це, навіть маючи мільярдні чи трильйонні фінансування і ще плюс бажання це робити, то погодьтеся, що це не робиться ні за рік, ні за десять. То що, може на той час взагалі відмінити штрафи і покарання? Я свого часу багато їздив дорогами Польщі вздовж і поперек. Там нікому навіть на думку не спаде перевищувати швидкість чи обганяти в недозволеному місці. То чому ми це часто робимо? Що, вони законослухняні і культурні люди, а ми бидло неотесане чи як? І штрафи там порівняно з нашими драконівські. І кожне порушення фіксується в комп"ютері і як назбираєш певну кількість пунктів карних, то відбирають права. Якщо за грубе порушення (дійсно за грубе) заплатиш кілька своїх зарплат, то не будеш порушувати, бо не тільки на бензин, але і на хавчик не вистачить. Я свого часу десь років з 8 активно щоденно їздив машиною і жодного (!!!) разу не заплатив ні штрафу, ні ментам хабаря. І завжди всюди встигав. І коли я наприклад їхав до Тернополя за правилами, то заїжджав за 1.30 - 1.40 хв. А знайомий ганяв як підрізаний, то заїжджав на 10 хв. швидше, а деколи і на півгодини пізніше, бо "розбирався" з ментами за порушення. Скажіть, воно того варте, щобт порушувати і ризикувати життям своїм та інших людей і платити штрафи? Тих 10 виграних хвилин хіба того варті?
Так от власне за такі порушення, після підняття штрафів там, так порушують виключно дуже дорогі машини (суддя прокурор і тп) яким ви і в 1000 разів хоть в міліон разів штраф піднімете їм буде насрати, вони як порушували так і будуть порушувати!!! От власне і з таким треба в першу чергу щось робити, а то як мені один з таких розказував, він як бачить ДАЇста то йому аж кортить спеціально щось порушити і той йому нічо не зробить!!! Максимум зупине, подивиться ксіву, віддасть честь і відпустить! Оце я маю на увазі підняттям штрафів не вирішить!!! Згідний, не варто! Доречі місяця 2 тому їздив по Польші, (недалеко до Ярослава) я був єдиний хто їхав 70 коли знак обмеження стояв 70 на трасі. Поляки, Українці мене обганяли...
То дійсно проблема, але далеко не всі водії судді і прокурори. Раніше так їздили всі кому не лінь, але тепер бачу, що значно поменшало таких порушень.
Так ось діло в тому що їхня влада та міліція розуміє , що люди поспішають на роботу і в основному не значно перевищують швидкість і навіть якщо ти перевищив швидкість на не небезпечній ділянці дороги то міліціонер тобі може дати усне попередження . А не так як в нас . впаяти поповному . Доречі !! Вних в два рази менше даїшників по відношенню до населення чим в нас , а в Німців ще меньше ....( точних чифр не знаю ). Основну функцію виконує електроніка ( камери ,радари ітд.) І з камерою ти не домовишся і не даш їй на лапу Чому би в нашій державі не зекономити на їхній заробітній платі. І зновж таки в Поляків коли ти вїхав в населений пункт , і камера зафіксувала більшу швидкість чим повинна бути , то через деяку відстань стоїть табло , де написано , яка Ваша швидкість і з якою потрібно їхати. Зауважте !!! не зразу штрафують , а попереджають !!!! А коли камера повторно зафіксує порушення , тоді прийде штраф. Який Поляк заплатить навіть не виходячи з дому . через інтернет . І не треба йому стояти по дві години в ДАІ!!! Що тут казати там довіра населення до міліції займає друге місце , після церкви. А в Нас ?????? Мій друг в Польщі працював на фірмі яка монтує огородження на БАМАХ , щоб тварини не вийшли на дорогу , через деякі проміжутки дороги робилися спеціальні переходи для тварин , щоб вони могли перейти на іншу сторону . Освітлення по всьому БАМУ . А якщо на меньш швидкій дорозі то ОБОВЯЗКОВЕ освітлення на перехрестях та піших переходах!!!!! І таких прикладів можна наводити багато..... В Бельгії наприклад по Маршрутному транспорту можна звіряти годинник!!!! Там окрема слуга для руху автобуса і до речі пенсіонери і учні їздять безплатно.... Мої знайомі в Бельгії поїхали в столицю в посольство. Не знали як знайти посольство і на вокзалі підійшли до патрульної машини . Так ті їх запросили в машину , завезли під посольство , почекали , і відвезли назад до вокзалу . Ви таке можете уявити собі в нашій державі ???? Хіба відвезуть до відділку виясняти хто ти і звідки В Данії теж проблема з паркуванням томущо самої Данії мабуть як Львівська і Тернопільська обл. То там вирішили проблему таком чином . В машині на лобовому склі( де внас талон техогляду) там приклеяна шкала , щось схоже на годинник. Є місця де ти взагалі зупинятися не можеш а є де зупинка обмежена . Так ось якщо ти зупинився де зупинка обмежена , то ти маєш право стояти максимум 20 хвилин. Цього часу має вистачити для висадки пасажирів чи завантаження вантажу.. Наприклад якщо ти зупинився о 12.00 то ти стрілку повинен поставити на 12.00 , контролер який там стоїть перевірить чи ти це зробив , якщо ні то зробить попередження , якщо ти не прийшов через 20 хв то в тебе на склі буде квитануія на додаткову оплату , якщо ще через 20 хв ти не прийшов маєш штраф . І повірте штраф такий що і евакуатора не треба!!!! І ти з контролером не домовишся!!! Створені промислові зоно за містом , щоб шум і викиди не заважали мешканця міста. Обмеження швидкості в населеному пункті 50 км . І нічого їздять і дотримуються . Хочеш їхати швидше , їдь на платну дорогу. Шефову зустрів в Аеропорту , вона прилітала з Данії , сіла за кермо . доїхала до першого перехрестя на Любінській , як її там обігнали з права , підрізали зліва . І вона з таким здивуванням каже :"В Данії так не їздять". Такщо тримайтеся хлопці в Нас ще попереду ЄВРО 2012 . Понаїжджає туристів . тоді будуть цирки!!!! Ще в 1986 коли розбудовувалося Рясне , приїжджали Японці для монтування лінії виробництва телевізорів Електрон . Так от вони казали що ми на той час вже відставали від них на років 50 . А зараз мабуть і на всі 100.Так от доречі вони ще тоді пропонували збудувати міст над переїздом на Шевченка , що покращило би життя не одному водію!!! Так от ще тоді Советскій влвді це не сподобалось і воно їх вигнали.. А був би в нас не Електрон а Toshiba і робочі місця!!!! Ось до чого я веду!!! Не треба боротися з системою і придумувати як обійти різними шляхами . А вдосконалювати і доопрацьовувати. А наша влада в цьому не зацікавлена!!!!! наприклад перш ніж зобовязувати Маршрутку зупинятися тільки на зупинках треба їх облаштувати. Ну підняли вони штраф ?? Ви зауважили щоб щось змінилося????? Але в цьому є і вина самих водіїв маршрутки!! Якщо би вони не зупинялися будь де а тільки на зупинці то люди змушені булиб іти на зупинку. І чому в Нас нема нормальних доріг і чому піший перехід після зупинки а не перед щоб водієві було видно пішихода і чому в нас взагала така дорожня структура і чому Внас депутати бють морду один одному ...... І таких ЧОМУ в нашій державі багато!!!!!! Але починати Нам ДРУЗІ треба з Нашого з Вами виховання!!!!! Де ви бачили щоб в Європі люди сміття несли до лісу???? Або залишали влісі після пікніка . Невже важко забрати в машину і викинути в смітник!!!! Де ви бачили щоб в Європі міліціонери їздили п"яні за кермом???? І писати " Тут був Вася " в маршрутці і обдирати сидіння????!!! Це не з Європи приїхали і понищили все , а ми з вами . Ліфти , маршрутки , лавочки в парку.... ітд. І не Москаль тут винен !!. Як люди привикли казати!!! Я згідний ще є дурні правила такі як ( перевезення дітей до 12 років в спеціальному кріслі) , як ту дитину в 11 років засунути в це крісло ??? Я розумію наприклад до 5-ти років . Але наприклад якщо я їжджу на Жигулю де ззаді взагалі немає пасів безпеки . тоді як я маю причіпити це крісло. Я розумію що такі машини як Жигулі,Волги і остальний Совєтський непотріб їздити не має . Алеж дайте тоді заробити на нормальну машину!!!! А не давіть податками , кодексами і розмитненням!!!!! Дайте жити людям , треба прожитковий мінімум!!! Це я такбимовити звертаюся до влади Нажаль в нашій державі владі вигідно щоб корупція була на високому рівні щоб можна було вкрасти , і кожен думає лише про свою кишеню!!!! Такщо якщо в тебе все нормально з вихованням і з головою , то ти розумієш що таке небезпечно і що добре і що погане . І звичайно що якщо платити такі штрафи погано відібється на бюджеті твоєї сім"ї . то ти постараєшся не порушувати. А якщо в тебе в голові ТИРСА як в Віні-пуха і тобі все пофігу і гроші позволяють і зв"язки , то тобі всеодно які правила !!! Але так не повинно бути. Правда тут нічого не зміниш ГРОШІ ПРАВЛЯТЬ СВІТОМ!!!!!!! Я згідний на 100%
Дивно чути коли розказують про те шо штрафи підвищують для того щоб зменшити аварійність на дорогах... Гроші вони наші кровні викачують з нас падлюки...
А яка вам різниця які штрафи - 10 грн. чи 1000? Якщо їздите за правилами, то вам все одно який розмір штрафу і куди ті гроші йдуть. Мені наприклад до лампочки яке покарання скажімо за торгівлю наркотою чи крадіжки, бо я тим не збираюся займатися навіть тоді, коли б за це взагалі не карали. А якщо якась наглота звикла їздити по безпрєдєлу, то їм і штрафів мало - за повторне аналогічне порушення взагалі би позбавляти прав мінімум на 3 роки.
Ой дядьку незнаєте ви реального життя шоферського))...в нас правила комерційні...для заробляння грошей...Знак сорок в нас вішають не в аварійно небезпечних місцях...а там де є кусник хорошої дороги без ям з прекрасною видимістю і підходящими кущами для засади. а знаки населених пунктів стоять не на межах забудови а кілометра за півтора в полі. Суцільні лінії малюють за подібним принципом.. Знаки зупинка заборонена розвішують в тих місцях де всі масово зупиняються.. Ну а возити дитину до 12 років в спецкріслі то вже верх дебилізму...видно хтось з урядовців вирішив їх випускати або експортувати... А ями на дорогах залатати нема кому..
Ну не завжди все так драматично, хоча буває і так. Але ні ви, ні я не є фахівцями в тій справі, щоби судити чи правильно ті знаки там розміщені, чи ні. Така наша українська натура, що ми не маючи ні освіти, ні досвіду беремося то давати комусь рекомендації в лікуванні, то при випитих 100-грамах стверджувати, що міг би бути найкращим президентом ча головою нацбанку. Тільки чомусь ніхто не лізе на високовольтну лінію і не вважає себе фахівцем. Так само і у випадку ПДР. Якщо поганий закон - треба боротися за його зміни, але поки він діє - треба виконувати. Так є у всьому світі. Бо якщо я особисто виступаю за те, що потрібно дати можливість людям володіти зброєю для самооборони, то це не означає що я куплю собі гаубицю чи кулемета і почну їх тягати за собою вже від нині, бо нині ще за це буде тюрма.
От захоче Вас конкурент(наприклад) засадити, дасть гроші ментам і знайдуть у Вас 20грам(велика партія) і будете вивчати... доказувати... так само і з водіями.. доказуй що ти не порушував, а перед тим витягнуть з машини і поб"ють
Так само кожного, хто має піську можна притягнути за згвалтування (а аппарат то имєєтся) Не розумію, при чому тут штрафи. І при великих, і при малих можуть однаково побити.
Видно, пане Лок, що ви не водій. І не платите чималих штрафів з останніх грошей за хєр-зна-що: - рух у лівій смузі, брудні номери, відсутність оригіналу страхового полісу і ще купа всілякої фігні. Я категорично проти підвищення штрафів. Звичайно, я проти п'яних і неадекватів за керомом, але як показує досвід - ніякі штрафи не зупинять бухих депупатів давити дітей на пішоходних переходах. Та навіть простих відморозків не зупинять. У мене є декілька знайомих - любителів поїздити підшофе. Жоден! з них не змінив своїх звичок під впливом збільшених штрафів ( у одного тесть шишка-СБУшних, інший багатенький буратінка, ще одному просто на...рати) Поки у нашій країні такий рівень корупції і беззахисності простої людини - усі штрафи і покарання будуть лише на зло.
Більше 10-ти років водій. Рух у лівій смузі, коли вільна права, брудні номери, які не можна ідентифікувати, відсутнчсть страхового полісу - то зовсім, як ви висловилися, не фігня, а речі передбачені правилами дорожнього руху. Нічого надприроднього за штрафування ментами за відсутність/наявність того, що Ви написали, не бачу. І коли я їду і виконую правила руху, то хочу, ні навіть не хочу, а вимагаю, щоби їх дотримували і всі інші учасники дорожнього руху для мої і їхньої безпеки. Ви вважаєте фігньою а вони вважають фігньою їзду під шофе. А мажори-відморозки вважають фігнею когось переїхати. Так от, шановна, в ПДД фігні не буває, все треба виконувати до дрібниць.
А чому правилами не передбачена погана дорога у правій смузі, у якій особливо після зими взагалі нереально їздити! Їхати калічити машину і створювати аварійну ситуацію, бо це по правилах? Може першим ділом зробити дороги, а тоді штрафувати за їзду у лівому ряді? До мене особисто ДАЇсти домахувались за "брудні номера" літом коли машина була помита, а номери були у захисній рамкці. Бо бачите він їх "неможе прочитати", хоча нормально читались з 20-30 метрів. Поліс страховки ДАЇст має право перевіряти тільки в 4-х випадках, (В МРЕО, при ТО, при ДТП, і при складанні протоколу за порушення ПДР) А просто так як вони це люблять досить часто робити НЕМАЄ ПРАВА - перевищення службових повноважень Невірю що ви виконуєте до дрібниць! як і ніхто інший! ТО зробили чесно? чи як усі? "і мед довідку маєте, стратили на то 3 дні свого життя і ще тиждень в МРЕО? вогнегасник, аптечка... От для чого аптечка? поясніть мені темному. Ну ще зеленка, бінт, жгут, презерватив - ясно, а решта для чого? от буде ДТП і я наприклад проїзджатиму мимо зі своєю навіть новою аптечкою, чим я НЕ медик зможу допомогти? ну подзвоню у 102,103, витягну кого зможу з машити, перемотаю бінтом, ну жгут накладу... а решта препаратів? колоти? а якщо неможна, чи протипокази є, алергія?... я буду чекати медиків! Тими препаратами НІХТО не користується а вони недешево коштують, у них є термін зберігання, і тп, і навіть докупити окремо їх НЕМОЖНА... знову ж таки гроші на вітер! Мусиш купляти нову аптечку і то буде "нетака" поки на лапу не даш... І якщо пройтись по усім ПДР то ніхто їх не виконує і НЕЗМОЖЕ. Бо вони так написані не щоб їх виконувати, а щоб платити хабарі! В нас нажаль не Америка і навіть не Європа де є верховенство права... в нас навіть не Азія, а Африка, ми по рейтингу біла Зібмабве і Сомалі по корупції. А Ви кажете що штрафи допоможуть... Вони тільки допоможуть тим хто їх "продає"! більш ніж 10р. маєте права, чи безперервно їздите кожен день? коли в останнє були за кермом? Права купляли в незалежної України, чи за СОЮЗу чесно здавали? але раз 10 р. то купляли По моїм спостереженням(теж більше 10-ти років майже безперервно водій) є такі водії які думають що їздять по правилах, а насправді тільки створюють аварійну ситуацію, бо поперше незнають цих правил(права то зараз ВСІ купують), і не звертають уваги ні на дорожню обстановку ні на інших учасників дорожнього руху і тп... і тим самим спричиняють аварії - такі водії також дуже небезпечні. Бо деколи буваєш вимушений порушити ПДР, щоб уникнути ДТП чи зберегти чиєсь чи своє життя! А не тупо іти на таран, бо я дотримуюсь ПДР. Чи давити пішохода бо тут двойна сплошна, чого він тут ходить? і тп.
Є один гарний критерій, щоб перевірити: шо робить ДАІ на дорозі: заробляє гроші чи слідкує за безпекою руху. Поїдьте повз пост ДАІ в населеномо пункті 70...75 км/год. І ви побачите, що жоден даїшник вас не зупине за перевищення. А мав би зупинити і дати усне попередження, тільки от цей даїшник збирає гроші і йому то усне попередження глибоко десь, як і безпека руху.
ви ще більший ідеаліст ніж я Але це сумно, що самі собі хочемо ярмо і побільше. А не кажу, що правила ДР є фігнею. Я сама їх виконую. Я кажу, що незаконні правки до КпАПП, що штраф у 425 грн. за рух у лівій смузі - повна фігня. Хоча не фігня - чисте злодійство. Розмір штрафу повинен бути хоч якось співрозмірним із мінімальною чи середньою заробітною платою. Подруге великі штрафи тільки підсилюють корупцію, бо далеко не кожна людина може на рівному місці вивалити 500 грн. за штраф. До речі пригадую, товариш розказував - як тільки прийняли нові штрафи, даїшники декілька днів бухали - святкували підвищення рівня свого добробуту Усе повинно мати зміст і керуватися здоровим глуздом. правила (ніби) створені для людей, тобто для нас з вами, а не для даїшників. А зараз все навпаки.