Нове покоління. Юрій Михальчишин.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем kitana, 7 жов 2012.

1. Bambook

Bambook Persona non grata

• Подобається Подобається x 1
  2. kitana

kitana Banned

Кінчайте флудити, заї..ли

- Сьогоднi багато розмов про можливий переворот в Українi. А як думаєш ти, людина нового поколiння, буде революцiя чи нi?

- Вона -- неминуча. Але сказати, що революцiя почнеться через три мiсяцi, коли сфальсифiкують вибори, то це не так.
    Революцiя виникає тодi, коли вiдчувається, що наявна система полiтики, економiки та соцiальних вiдносин не задовольняє основну масу населення, є прямою загрозою для нормального iснування. I ми вже на порозi, близько до цього поворотного моменту.

-- То слiд готуватися до розрухи? Будуть горiти маєтки панiв?

-- Зовнiшнi ознаки громадянських протестiв не треба плутати з революцiйним процесом. Це -- значно масштабнiше явище. Щороку в розвинутих державах Захiдної Європи спалахують масовi заворушення, але цi подiї не призводять до полiтичних змiн. В Українi ж назрiває час зруйнування паразитарного державного апарату, який обслуговує iнтереси великого кримiналу i корупцiйної бюрократiї. I називає це владою. Суть нової революцiї у тому, щоб країною почали керувати люди, а не кримiналiтет та його "смотрящi".

- Юрiю, але ж ми вже мали революцiю -- Помаранчеву. Мерзли на майданах голоднi, вiрили. А що отримали, глибоке розчарування?

- Це не була революцiя. У фiлософiї такий процес називають симулятором. Це -- копiя, яка не схожа на те, що вона вiдображає.
    Власне, на той час революцiйна тенденцiя була дуже затребувана, i люди справдi хотiли революцiї, але полiтична елiта просто не зрозумiла суспiльнi настрої.

- Хочеш сказати, що час Ющенка був перехiдним iсторичним моментом до прийдешньої, уже не фальшивої, а справжньої революцiї?

- Саме так. У моєму розумiння революцiя -- це завжди вiдновлення законностi та справедливостi. Й не завжди революцiя -- то руїни i смерть. Маємо чудовi глибиннi революцiйнi трансформацiї у Грузiї. Але ж там не було анi масових репресiй, анi масових заворушень, не було якогось серйозного дискомфорту для побутового життя громадян, якi б потерпали через вiдсутнiсть хлiба, електрики i транспорту. Але революцiя там вiдбувається. Вона триває там щодня.

- А що потрiбно, аби революцiя в нас була без кровi та руїн?

- Найперше - серйозний тиск громадськостi знизу. Без мiльйона людей на вулицi революцiя не вiдбувається, змiни не вiдбуваються.

- Українцi не вмiють виходити на вулицi. То що, виштовхувати їх у плечi?

- Я б так не сказав. Пригадайте у 1990-му похiд на Хортицю, пiвмiльйона людей тодi пiшли. Тi ж подiї Майдану, як би до нього не ставитись за кiнцевою точкою результату, але у процесi ми мали мiльйони на вулицях столицi України та найбiльших мiст.

- Але ще раз повторюсь, у пiдсумку ми маємо велике розчарування тих мiльйонiв i новi сотнi тисяч тих, хто виїхав на заробiтки...

- Звичайно, у нас є насамперед негативний досвiд, але це також досвiд - ми вже знаємо, як не треба робити. Не можна довiрити завтрашнiй день частинi дня вчорашнього. Не можна вiддавати своє майбутнє у руки вчорашньої елiти - вона неспроможна працювати на розвиток.

- Але ж i теперiшня влада говорить про реформи, необхiднiсть модернiзацiї, руху вперед?

- Якщо люди по телевiзору чують, як Азаров говорить про реформи, то мають розумiти, це самозаперечення: людина такого складу характеру не може втiлювати реформи. За означенням, за вiковою своєю категорiєю не може, тому що реформи -- це злам стеоретипiв, злам наявного стану справ i поступове покращення та розвиток. Люди брежнєвського застою, якi застрягли там за своїм професiйним, фаховим, iнтелектуальним розвитком, не можуть здiйснити змiни.

- Азаров має досвiд...

- Йосип Сталiн теж мав багатий досвiд. Лаврентiй Берiя також мав багато досвiду. Врештi Леонiд Кучма також людина не остання за критерiєм досвiду. Коли вичерпується ресурс системи, у рамках якої цей досвiд напрацьовано, той досвiд нiчого не вартий.

- Юрiю, а чим ти, твоє поколiння краще вiд Азарова? Якщо вiн має бодай поганий досвiд, то твоє поколiння його не має узагалi?

- Це дуже добре, що ми не маємо такого досвiду, як Азаров. Ми маємо те, чого нiколи не матимете анi Азаров, анi до нього подiбнi, - бажання змiнювати на краще. У нас є бажання перенести на українськi реалiї досвiд тих успiшних країн Заходу, де ми побували. Є сила, iдея, знання, енергiя, є молодiсть.

Нашi опоненти мають тiльки грошi, а ми -- вiру, iдею i переконання. А ще вони мають страх, бо розумiють: як не пройдуть у депутати, то пiдуть до тюрми. А вибори -- це якраз боротьба iдей та великих грошей. I цiєї осенi як нiколи пiзнаються люди. Настає час змiн, i цей процес - незворотний, бо людська гiднiсть уже принижена надзвичайно.

- Допоки ми говоримо про високi матерiї, готовнiсть померти за Україну та її народ, олiгарх просто купує цей народ. Хiба не так?

- Психологiя українцiв загалом не така проста, як це комусь здається. У нас багато людей, котрi всього в життi домоглися своєю працею. I для них оцi матерiальнi заохочення, якими олiгархи намагаються купувати собi виборцiв, є приниженням, образою гiдностi.

Вiдмова вiд спроби пiдкупу на виборах -- це вже активний акт спротиву. I, я впевнений, таких актiв спротиву українцiв буде багато.

- А що у твоєму розумiннi -- українець, он усi кримiнальнi олiгархи у вишиванках ходять до власних храмiв грiхи замолювати?

- Українець за духом -- це кожен, хто пам'ятає свiй родовiд i знає, ким були його предки, якою б мовою вiн сьогоднi не говорив.

У кожного народу має бути надiя. В американцiв була американська мрiя, у росiян -- це теперiшнiй рускiй мiр, у китайцiв - це пiднебесна iмперiя, над якою нiколи не заходить сонце. В українцiв це повинна бути велика Україна. Велика не територiєю, а - людьми. Людьми, якi гордо стоять у центрi Європи, якi нi вiд кого не залежнi й нi перед ким не схиляють голови, якi утверджують свою iдентичнiсть, де б вони не перебували.

- Уяви собi на мить: дають тобi країну i кажуть: "На, Михальчишин, свою Україну i ставай там президентом". Вiзьмеш?

- Вiдповiдь однозначна -- нi. Я готовий перемогти на виборах. Але не готовий отримувати щось iз чужих рук.

- Коли зустрiчаєш людей, котрi не мають за що купити дiтям зошити, не мають грошей на лiки, не мають де жити, що робиш?

- Кожна людська ситуацiя, кожна поламана доля - унiкальнi. Я бачу несправедливiсть, злиднi та бiду, їх дуже багато. I саме це наводить мене на думку, що треба змiнювати систему загалом. Тобто створити умови, при яких буде солiдарна можливiсть, аби не було цих злиднiв, що принижують людську гiднiсть.

- I саме тому ти вирiшив займатися полiтикою?

- Так. Це один iз тих моментiв. Один iз...

- А з якого ти роду?

- По маминiй лiнiї предки -- селяни Черкащини та Вiнниччини. Вони пережили Голодомор, допити i репресiї. Прадiд мiй був повстанцем у Холодному Яру, коли виник протест селянства за часiв гетьмана Скоропадського. То була гарна партизанська родина, яка народилася задовго до того, як у нас тут, в Українi, виникла традицiя бандерiвщини i героїчний спадок ОУН-УПА.

А по татовiй лiнiї бiльшiсть мої предкiв були священиками на Лемкiвщинi, тепер -- землi на територiї Польщi. У 1944-му церкву прадiда спалили, хату їм довелося лишити. Воював мiй рiд i у дивiзiї "Галичина" -- за те на Сахалiн вiдправили, i на Другiй свiтовiй загинули при форсуваннi Одеру.

- Один iз твоїх дiдiв був комунiстом. Ти його не цураєшся?

- Я пишаюся ним. Мiй дiдо був агрономом, людиною, котра любила землю. Комунiстом вiн став пiсля вiйни в армiї, тодi
    найсвiдомiших забирали навчатися у вишi, бо треба було країну пiсля вiйни з руїн пiднiмати. Мiй дiдуньо лишив по собi багато учнiв у сiльському господарствi, його й досi по районах згадують iз пошануванням. То хто б я був, якщо б цурався свого дiда, котрий вирощув хлiб для людей?

Я переглядаю чорно-бiлi знiмки нашого сiмейного архiву i бачив, як бiдно вони жили - мало меблiв, скромний одяг. I я тепер бачу, як усе доведено до абсурду. Тi люди, котрi тяжко працювали, зараз живуть у ще бiльшiй бiдностi. Їхнi пенсiї - то докiр усiм нам нинi.

- Що змушує тебе займатися полiтикою?

- Бажання чинити спротив тому, що я вважаю несправедливим i неправильним. Я бачу: багато хто полишає тi позицiї, банально продається, вiдходить iз лiнiї фронту там, де як нiколи потрiбен хтось iз принципами. Парадокс напевно, але що важче, то менi цiкавiше. I ще я усвiдомлюю: є критичне вiдчуття моменту - зараз або нiколи.

- Що не вистачає сьогоднi людям?

- Оптимiзму та вiри в майбутнє, не абстрактне, а досяжне. Люди замкнулися у собi, бо мають брак вiри, вiдсутня надмета того, що ми є щось на тiй землi бiльше.

- Люди тобi повiрять, а тобi все набридне i ти виїдеш звiдси? Це може так бути?

- Я вiльно володiю англiйською, нiмецькою та польською, зi словником -- словенською, сербською, iталiйською. Мав багато нагод поїхати на навчання, стажування, мiг зайнятися бiзнесом в iншiй країнi, але жодного разу не скористався цим.

- Тобi 29. Ти вже багато встиг зробити?

- Я сформував сам себе. Навчився слухати i чути людей. Я здобув певнi знання про свiт навколо нас. Зрозумiв, чому вiн влаштований неправильно. Зрозумiв, що його можна змiнити. Я знайшов однодумцiв.

- В яку епоху хотiв би жити, якщо не сьогоднi?

- У перiод античностi - Стародавня Грецiя, Стародавнiй Рим. Це суспiльство сильних, красивих, здорових людей та вiдповiдальних людей. - А країна майбутнього, країна Юрiя Михальчишина, яка вона?

- Це - країна нормальних людей, якi живуть своєю працею i чесно працюють руками та головою. Це -- однозначно країна, в якiй цiнують саму людину, а не те, скiльки грошей вона має. Це -- країна, яка нiкому не заглядає до рота, анi на Заходi, анi на Сходi, яка є самодостатньою.

- I вона такою буде?

- Буде. У нас обов'язково буде така країна.

http://www2.expres.ua/main/2012/09/06/73664

• Подобається Подобається x 4
  3. kitana

kitana Banned

У геометричній? Було 3, стало 9 ? :)
    Я голосуватиму за "Свободу", але не тому, що є її прихильником.

До речі, мало хто знає, що в Криму живуть нащадки бійців УПА, які були переселені з Західної України після війни - піднімати кримську целіну.

По темі:
    розкопала перелік депутатських запитів Михальчишина за час його роботи у львівській міській раді. Не маленький такий списочок.

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А результат є?

5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Головне - маньоври

6. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

А хоч би і так - для Криму це дуже непогано!:)

Файне рішення!:good:

бюлетеню мотивація до дупи! головне, що проголосуєте!:give_rose:

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пане Ортодоксе, а що саме Ви робите для популяризації "свободи"?

8. kitana

kitana Banned

Чому ж "маньоври"? В цій темі є його депутатський звіт про те, що вдалося зробити.

Депутат міської ради це не бетмен, який прийде і всьо порішає. :) Він не є представником влади, він є представником громади.
    А Михальчишин - доступний для людей, і люди до нього звертаються по допомогу.
    Про те, щоб пан Юрій був замішаний в якихось нечесних оборудках, мені не відомо.
    Якогось компромату на нього знайти не вдалося :)
    Отже йому можна довіряти.

Я ось тут пояснювала чому.
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=1029925&postcount=902

9. Orthodox

як що? о_О
    до аватарки символ Свободи підчепив!;)

• Подобається Подобається x 2
  10. Saszko

Saszko Well-Known Member

Чому ж у приват? Ваш акаунт на форумі не пресоніфікований, давайте тут.

11. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

боєць невидимого фронту. Свободівець в Криму, це ж як ВасМТ в Свободі

• Подобається Подобається x 3
  12. Orthodox

:scratch_one-s_head::scratch_one-s_head::scratch_one-s_head:

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ----------

2Saszko

13. Bambook

14. kitana

kitana Banned

У вас там прям якась війна йде з цими агітаторами. :)

На початку місяця Тетяна Чорновол сама затримувала агітаторів іншого Дубневича (Ярослава), які на її окрузі розповсюджували фальшиві агітки нібито від її імені. Така бійка була - трилер можна знімати.

Тепер Богдан Дубневич розповідає, що його агітаторів затримали...
    В неті ніяких подробиць про це немає, очевидно, просто слілся з дебатів. :)
    Якби справді затримали, то вже б кричав на кожному кроці, як цього "опозиціонера" Дубневича влада пресує. :)))

15. Bambook

Кітано, ви б бачили ці бігборди "Закликаю вас, земляки, жодного голосу Партії регіонів. Богдан Дубневич"...
    Це ж зі сміху можна вмерти - людина має спільний бізнес з губернатором, прокручує мільйони державних коштів тільки з ласки ПР...

16. kitana

kitana Banned

Ну, какбе текст на білборді говорить сам за себе :)))
    Дубневич закликає електорат Партії регіонів (скільки його там? 4%?) голосувати за себе, бо в нього з ПР одне електоральне поле. )))

17. kitana

kitana Banned

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А чому "Чесно..." часник намальований? Це по-москальськи грає "чесно" "чеснок", а по-нашому "чесно" "часник" ніяк не грає.

19. kitana

kitana Banned

20. kitana

kitana Banned

Ну шоооо ????????????????777

а де твій аватар? :)