казав чоловік, що в маршрутках розвішали оголошення, що з 25го ходитиме на Підвальну. Я правда, не зовсім зрозуміла, кудою, треба буде розпитати. Але це, очевидно, виключно ініціатива маршрутчиків, в офіційних змінах цього нема.
фраза про те що зросли прибутки електротранспорту це погано, бо зріс пасажиропотік і транспорт розвалиться, це ж зовсім апогей дибілізму нагадало фразу якогось іншого чиновника десь півроку тому, що нам не треба великих автобусів, бо вони будуть дороги руйнувати
У дискусіях про нову транспортну схему варто пам*ятати одне - вона повинна бути зручною і доступною для людей. Якщо ця умова не виконується, гріш ій ціна. Хоча, рівень управлінських рішень жуків, білоусів, павлюків, які мають або умовну вищу освіту або взагалі ПТУ-шну, говорить сам за себе.
підкорегувати маршрут це не є проблемою проблема в тому щоб вивести з тіні прибутки перевізників, вводом електронного квитка а це свободівцям не дуже вигідно, і вони просто рубають схему, бо суть цієї схеми це зміни у всьому, в тч оплаті за проїзд і контролі за пасажиропотоком
Будь ласка, озвучте затрати на впровадження електронного квитка і хто буде це фінансувати? Тільки не забудьте повідомити львів*ян, що з впровадженням електронного квитка вартість проізду зросте мінімум вдвічі. Контроль за касою перевізників потрібний, але чи обов*язково дорогим за впровадженням електронним квитком - сумнівно. Але настирливі спроби його впровадження підказують, що мова йде про черговий "дерибан" за рахунок львів*ян.
Та? То чому ви проти дублювання? Недолуге, державне ТТУ боїться конкуренції? Я вам так скажу. У скільки разів наш електротранспорт би більше не заробляв, він завжди буде збитковий. Це доля держпідприємств у Львові. Новою транспортною системою оце "недолуге" підтримали, а автоперевізників, яко прогресивніше - притиснули. Побачимо, як скоро у нас появляться нові трамваї і тролейбуси. А досвід є. Списане сміття з Європи - за ціною нового.
як вам сказати? чи воно погано? Воно - ніяк. Керівник ТТУ нині є, завтра - нема. А сім"ю кормити треба. Згадайте моє слово, само ТТУ все одно не куплятиме транспорт, все одного його куплятиме пан Садовий за інші гроші. А от автоперевізникам не тре купляти, вони самі про це подбають. Але подбають лише в одному випадку - коли вони бачитимуть у цьому сенс. ---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ---------- Невже це так дорого? ...не вірю! ---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ---------- а по-моєму їм по-барабану, вони не перевізники.
ну це несерйозно нічого не зросте там рентабельність в тих бидловозах шалена ---------- Додано в 17:58 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ---------- скоріше маршрутки в нас недолугі комунальний транспорт належить місту і розвиват його є сенс (він аж ніяк не збитковий) а перевізники це приватні структури які занижують пасажиропотік, що дає їм змогу мати надприбутки а те що комунальні підприємства не мають фаховий керівників, то вже проблема нашої держави в цілому
та є сенс, а толку від того, що є сенс? то ж чому він такий жалюгідний? не сперечаюся, напевно так і є. навряд чи це повязані речі у даному випадку.
це я до того що жалюгідність наших ЛКП є такою через жалюдність українських держуправлінців в принципі стану комунального транспорту у нас такий же як і приватні перевізники
http://news.lvivport.com/avto/21510.html Чому створюється ТЗОВ а не комунальне державне підприємство? Чи має АТП 1 гроші на внесення до статутного фонду? Адже ще не розрахувались за отримані на ЛАЗі автобуси, тому і решту не отримують. Про прибутковість чи збитковість комунального транспорту можна буде говорити хоча б через рік роботи, коли почнуться ремонти. Досвід експлуатаціі кількох місяців підказує, що довго ці автобуси не поіздять. У Харкові і Донецьку львівські автобуси вже брати не хочуть, не витримують. Після варварського впровадження новоі транспортноі схеми довіри до введення електронного квитка просто немає.
яке відношення має ЛАЗ до транспортної реформи? У Львові наскільки я знаю приватні перевізники взагалі не мають ЛАЗівських машин
Уко, маршрутчики хотіли б їздити так, щоб набрати найбільше людей. Це є природньо. Більше пасажирів - більший прибуток. Жодний перевізник не пустить маршрутку туди, де нема пасажиропотоків - не вигідно. Транспортна система покликана не для зручності простого смертного, а реанімувати електротранспорт за рахунок того, щоб змусити людей їхати на тролейбусах та трамваях. А влада, побачивши, що дали маху з тою системою, заговорили про надприбутки, граючи на почуттях заздрості людей. ---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:00 ---------- Я вже казав. Комунальне держ підприємсто - наперед відома ситуація, я вже писав. У державників зимою снігу не візьмеш... а ви кажете комунальне підприємство.
Миху, це все обумовлюється умовами тендеру, в тому числі і збиткові маршрути, якщо в них є потреба для міста. Більше того, ці маршрути були заявлені, і перевізники на них подавалися. А тепер намагаються тиснути, міняючи маршрути. Якби не були заплачені відкати, то розмова була би коротка - ось тендер, ось підписана угода. Або дотримуєшся умов, або геть з ринку, "свято место пусто не бывает". Ми ж бачимо ситуацію, коли фіксуються порушення - схеми, графіків, умов, а жодних санкцій не застосовують. Навпаки, влада йде на поступки перевізникам, міняючи маршрути всупереч інтересам пасажирів. А всі погрози про розривання угоди - лише озвучують для нас з вами. Чому? Очевидно, бо хтось когось добре тримає за одне місце. і мені справді дуже цікаво, до яких партій належать власники цих перевізних компаній. Раніше в добрій половині маршруток були прапорці однієї відомої партії... ---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:33 ---------- до речі, дуже здорова ідея, хоч і не вона була в основі. Там, де електротранспорт ходить нормально, люди біди не знають. З ностальгією згадую час, коли жила на Маиколайчука. 6 трамвай - 20 хвилин (+7-10 хв. зачекати) і в центрі. Без корків і тисняви.
золоті слова. та ті ж самі, що були до свободівців. ---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ---------- а там, де люди їздили маршрутками - теж.
та ні. в час пік біля Стрийського - дурдом, кн. Ромага - дурдом, з мого ж Миколайчука на Чорновола корок починався вже від кільця. Той шлях, що я трамваєм їхала 20 хвилин, маршруткою в кращому випадку - хвилин 40 було.
а на Зеленій, де 11 -й тролейбус ходить не дурдом? Це коли і маршрутки ходили був дурдом, а зараз? Я собі уявляю....
дарма... маршрутка рухається швидше коли перед нею зустрілися два придурка і чекають ДАІ автобус може об'їхати аварію коли автобус зламається (а це значно рідше ніж ламаються трамваї ) водій гроші віддасть, в трамваї ви прокомпастували 1,25 грн. і їх ніхто повертати не буде, навіть якщо від'їхали від зупинки 10м Щодо фото, автобус класний, а ще на вулиці жодного припаркованого авто... Може вартувало краще приватний транспорт в центр не пускати? А зараз влаштували веелику парковку, доречі з моїх знайомих задоволені нововведеннями в основному власники авто. Кажуть їздити тепер краще, то значить для них це і робили, а не для пасажирів автобусів \ трамваїв. ---------- Додано в 07:55 ---------- Попередній допис був написаний в 07:51 ---------- так якого... міняли схему не ввівши електронний квиток?? Хто забороняв виводити прибутки з тіні коли маршрутки рухалися по старих маршрутах?
Ви львів*янин? Користуєтесь публічним транспортом чи спостерігаєте за ним з вікна авто? Основою новоі транспортноі схеми являються радіальні маршрути, на яких експлуатуються великі лазівські автобуси, що належать АТП 1. Як на мене, видатки на ремонти цих автобусів з*ідять увесь прибуток. Розмовляв якось з одним водієм такого автобуса. А що це стукає спереду - питаю. Та супорт, а автобус експлуатується лише кілька місяців. АТП 1 ще не розрахувалось на отримані автобуси, тому наступних не отримує, тому і люди іздять як оселедці у бочках.