Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 січ 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Я би теж, якби сама була. Але не все так просто, бо я тут через чоловіка. Він докторат робить. Якщо я не працюватиму, доведеться йому і тоді не матиме часу докторат писати. Не можу ж я його підвести. Тому мучуся. Він не винен, я не винна. Такі обставини. А що я зроблю, що я однолюб. Як вибираю, то лиш раз і назавжди.
    Поїхала би додому, але треба рік чекати. Лиш тоді зможу. До того часу, маю надію, не всохну. Просто напливами йде. Ззовні й не скажеш, а в душі, аж фізично відчуваю, як серце кров'ю та слізьми обливається. А їсти не можу, не лізе. Все бабусині страви мені в голові. Навіть видається, що запах чую... :sad:
    Я інакше трохи живу. Не дивлюся на календар наперед. Мене саме це вбиває. Стараюся не думати, що рік чи два. Просто живу...

Але часом ніщо не допомагає. І перечитую "Бояриню" Лесі Українки. То як про мене. За чоловіком поїхала, але без України жити не могла.

Дякую вам, Черешенько, за пісню. Я її теж дуже люблю. Але мені сльози на очі навертаються, коли співаю заручальну "Ой сивая зозуленька" зі зборів Лесі Українки. Заливаюся сльозами (внутрішніми), коли співаю "молоденькая Маруся всенькі двори обходила, в жодному не плакала, а як прийшла та й під батьків двір, там стала заплакала: ой, дворе ж мій, дворе, чим я тобі не вгодила?.." Буде нагода, то вам колись заспіваю. Тоді мене зрозумієте. Або якщо знаєте цю пісню із тією ж мелодією, що й я, то вже розумієте. :)

• Подобається Подобається x 4
  2. ermana

ermana Well-Known Member

Мене вчора ввечері прорвало... Така туга за юністю, якої ще ніколи не було. Згадала своїх бабусю і дідуся, які померли кілька років тому. І так захотілось знову побувати в тому будинку де вони жили, де я провела частину свого дитинства... Відчути знову ту атмосферу сімейного затишку... І вперше я задумалась, що може вже досить по світі волочитися, може вже час повернутися додому...

• Подобається Подобається x 5
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Звичайна собі мить,
    Звичайна хата з комином
    На росах і дощах настояний бузок
    Оця звичайна мить вже завтра буде спомином
    А післязавтра - казкою казок
    Ліна Костенко

• Подобається Подобається x 5
  4. coolzak

coolzak Well-Known Member

забагато було спочатку вільного часу на самокопання.треба було зразу на роботу йти а зараз напевно депресія на рівні рефлекса

5. Liliya

Liliya Well-Known Member

Моя бабуся померла у жовтні минулого року, напередодні свого дня народження. Це була чудова і мудра жіночка, мої стосунки з нею були більш близькі ніж з мамою.
    Вона і вислухає, і порадить, і заспокоє...
    Померла раптово. Я саме була на сесії, більше місяця не змогла вирватися додому, розмовляли тільки по телефону, дуже сумували один за одним.
    І ось останній день сесії, купила квиток - їду додому! Ранковий звінок - померла бабуся...
    Неймовірна туга...

6. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Здається, тому й я на форумі! Забігаю до нього, ніби у Львів зїздила! Але, щоправда, все набагато складніше!..

• Подобається Подобається x 2
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тоді дієти не тра...
    Перед тим як будете їхати додому мус до нас в гості приїхати. То просто МУС!!!

Щодо ностальгії. Я маю таке щастя що моя бабуся є зі мною і вона мені бавить мою найменшу дитину. Правда за Львовом туга нераз є. Я коли 9 років тому приїжджала у Львів літом, то вставала в 6 раненько і просто бігла вниз по Круп*ярській, потім по Личаківській до Галицького базару, аби купити свіженьке молочко коханому на снідання. А по-дорозі до всіх усміхалась і казала Добрий день!
    Деякі мене сприйняли як божевільну, а я була божевільна від бруківки під ногами і раннішнього запаху міста.

• Подобається Подобається x 12
  8. joke

joke Well-Known Member

Так, Львів- це щось таке казкове, навіть важко пояснити. Ми колись жили в іншому кінці міста. В мене така ностальгія за тими вулицями де я провела дитинство, якими ходила в школу. Що не раз прошу чоловіка, поїхали туди, просто походимо вулицями. Там маиже нічого не змінилося, ми якби опиняємось в тих часах і здається, що машина часу перенесла нас на років 20 назад.

• Подобається Подобається x 6
  9. Liliyah Romanova

Відповідь: Ваші власні фото

Штатив. І добра камера. Нє? :)
    А я не того плачу... :sad::sad::sad:

10. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А чого?

11. Liliyah Romanova

Та подивлюся на фото Львова - серце рветься.
    Більше не буду дивитися... :sad:

12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

і в мене рветься, тільки я не можу надивитися , хочеться до вього доторкнутися .......Львів-це кохання!

13. Liliyah Romanova

Та вам ближче ніж мені...
    Якби я хоч на тім самім континенті була, вже би кілька разів додому з"їздила...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а не припускаєте, що там так і залишитеся?

15. Liliyah Romanova

Ви мене нині взагалі забити хочете? :sad:

16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А в мене в червнi 2008го буде 10 рокiв пiсля закiнчення школи. А я напевно на зустрiч i не попаду :sad:

17. coolzak

є дві сторони справи-емоційна і прагматична.як казав мій знайомий один пенсіонер-в Канаді добре жити а в Україні добре вмирати.-він був повоєнний емігрант і щороку їздив додому

• Подобається Подобається x 3
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я то побачив на власні очі,коли в 1989 році до нас приїхали вуйко з цьоцею з Канади.Землю цілували в Борисполі,по приїзді.А через два тижні знервовані втікали звідси,аж куріло...

• Подобається Подобається x 8
  19. Liliyah Romanova

Кому сказати, якщо ніхто не зрозуміє?
    Як мовчати, якщо болить...
    Що це? Слабкість? Ностальгія?
    Це неможливо перебороти...
    Як із цим жити?
    Аби лиш боліло трохи менше...

• Подобається Подобається x 9
  20. coolzak

Поїдь на 2-3 тижні додому

а де твій аватар? :)