Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 січ 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Та, і не знати, яка вона насправді...
    Ні, я додому вернуся. Вважайте, що хочете, мені тут все чуже. Я вірю, що Україна має майбутнє і я готова на нього почекати. Найлегше втекти від неї і жити собі в достатку, а залишитися і щось для неї робити - оце виклик. А я не люблю легких завдань і не люблю легких шляхів.

• Подобається Подобається x 2
  2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

проблема не в тому, щоб робити - а в тому, що праця піде на смітник ;)
    ніби й роботяща нація - українці, але по тій руїні Україні такого не скажеш ;) І не тому, що не працюють

3. Liliyah Romanova

Українці схильні вважати, що то вороги, яким вони "побудували державу", повинні тепер "віддати борг" і побудувати українцям державу, бо вони вже й так перепрацювалися: Ноя на Україну переправили, ковчег у Карпатах (чи то Криму) на якір поставили, Ісуса виростили та вишиванку йому пошили, колесо винайшли, хліборобство також, ну скільки ще можна людство розуму вчити, най і людство на українців трохи попрацює.

-------------
    "Не туди б'єш, Іване!"

• Подобається Подобається x 1
  4. afterstep

все значно простіше, хоч за океаном цього і не зрозуміють. Не українці до чогось там схильні/несхильні, і не пошук ворогів - типова людська риса - на заваді. На заваді таке явище як "хуторянство" ;)
    --
    Потім пошукав і знайшов до теми:
    http://www.oligarh.net/?/themeofday/11079/

5. Liliyah Romanova

Теж правда.
    Мене тут часто "радянщиною" називають. Я мовчу, бо і так своє знаю, а їх не змінити.

6. afterstep

це свідчить про те, що у вас є якісь риси/вислови, не притаманні вихованцю капіталістичного суспільства ;)
    --
    Изя, запомни: это ты тут еврей, а в Израиле до конца своих дней будешь русским...

7. Liliyah Romanova

Зараз вам розкажу за що мене так назвали. Я сказала, що то дивно, що у нашому гуртожитку, який має 7 поверхів, кухня є лише на першому і четвертому. Ну, хіба не дивно? Мені сказали, що то лише в радянському союзі кухня на кожнім поверсі. І не маразм?
    Я розумію, що тут культура мікрохвильової себе перевершила у всіх можливих маразмах, але блін, ну не пам'ятаю я часів радянського союзу, хоч убийте. І навіть знати про них не хочу. Тому в це суспільство з абсолютною легкістю вписуюся. В мене немає типової риси, аби будь-яким робом "переступити чи перехитрити" місцеві правила. Я їх усі розумію і приймаю, вони мені подобаються.
    Ет, що там говорити, зарозумілість у них і все. Легко Україну любити здалеку.

8. Ума

Ума Well-Known Member

Лілю, Ви хоч на якому поверсі мешкажте? як то їсти готувати? чи вони всі на субпродуктах? :eek:

9. afterstep

я вам ще тезу підкину - і лише в радянському союзі крани ремонтують самостійно. ;)

10. afterstep

так питання навіть не стоїть - є кафе, можна й в ресторані ;)

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Що то за дивина така?:eek: Тут навіть машини, якими подорожують обладнані кухнями! :eek:
    А! То ваш гуртожиток певно обладнаний для католицьких священників, які мають бути без дружин. А для чого хлопам кухні? ;)

12. Ума

Ума Well-Known Member

ну звичайно, що можна.. але як хочеш щось приготувати, то йти на якийсь інший поверх?... може у них не треба пильнувати свою страву, але у нас в студентських гуртожитках достатньо було тільки відвернутися, як баняк борщу пропадав :D

13. afterstep

ще раз повторюю - у розвиненому суспільстві, в якому сфера послуг складає, як то і має бути, більше 50 відсотків ВВП - нікому й на думку не спаде самостійно готувати їсти чи ремонтувати крани. Все є, його можна придбати за помірну (не обтяжливу) для себе ціну6 і на це просто не потрібно витрачати час.

14. afterstep

а навіщо було відвертатися? тобто - можна й з-під носа поцупити ;)

15. Ума

Ума Well-Known Member

кухня, як і ванна кімната має бути в кожній хаті :) Готують самі чи ходять в кафе. :)

16. afterstep

і крани чоловік має ремонтувати сам - бо який же тоді він чоловік?
    --
    Як ви думаєте - чому в радянському союзі і зараз у нас такий жахливий побутсервіс (особливо державний)?

17. Liliyah Romanova

То гуртожиток виключно для студентів. За нас платить університет, тому у нас вибору немає.
    У кімнатах є ТІЛЬКИ мікрохвильова. Ми живемо на третьому поверсі. Я користуюся маленькою електроплиткою. Але до духовки треба на 4 поверх іти.
    Тут можна страву спокійно лишати на кухні. Ніхто ніц не поцупить. Лиш не надовго лишати, бо можуть викинути і то суто з міркувань про безпеку. :)
    Так що отаке цікаве студентське життя. Але вони тут і справді то піцу замовляють, то гидоту всіляку заморожену у мікрохвильових розморожують. Готують тільки чорні. Ну і я. :)

18. Ума

Ума Well-Known Member

не знаю, але мій чоловік до ремонту не надається :) Швидше я полагоджу щось, а не він :cool:

19. Оля

Оля Старожилка форуму

До церкви теж тільки чорні і європейці новоприбулі по-святковому одягаються. Ви не помітили цього? ;)

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Бо біда всіх великих бізнесменів. :D

а де твій аватар? :)