Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 січ 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Дякую, Шреку, але то все просто романтика. Такого всюди багато. І вдома і не вдома.
    Реальне життя інше. Облізлі стіни. Будинки, що валяться. Діряві дороги. Розколисані маршрутки. ;)

Смішний ви, Самойловичу, але най вам буде, що я кудись переселюся. :)

2. Forpost

Forpost Стоїк

На сайті можна послухати
    http://www.okeanelzy.com/ua/2003_1/

3. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Дякую, Шреку!:) :)

4. Liliyah Romanova

Вікторіє, а ще собі ось цю стягніть, якщо її не маєте. То від мене. ;):)
    Гурт Мандри. "Не спи, моя рідна земля"
    тут або тут

• Подобається Подобається x 1
  5. Viktoria Jichova

І Вам дякую, Лілю!:) :)

6. mavka

mavka Well-Known Member

Ліліє, тримайтеся. Через Вашу депресію пройшли майже всі. І в мене вона є. :) Часом здається, я бачу її в очах людей, що прожили тут 50-60 років... але світ насправді гарний всюди...

7. mavka

mavka Well-Known Member

П.С. у справах я буваю в місцевому будинку престарілих. побудувала його українська громада. відповідно, старенькі там усі наші. от там витає дух депресії. життя вже прожите, діти, буває, забирають батьків доживати біля себе... а вони, бідні, сидять усі у фойє, в кріселках, дивляться, хто до кого приходить... грядки весною навкруги пороблять...
    а далі за грядками - усе чуже...

а Вам що журитися!.. Весь світ перед Вами, усе життя... ще трошки, й воно до Вас повернеться!... але згадаєте мої слова, ;) , ви відчуєте в собі зміни від перебування в Канаді... і будете їй, тій Канаді, тільки вдячні. :)

8. Ivan

Ivan Well-Known Member

Молода ше... Не розумієш цих болячок. Я он вдома сиджу, а та сама холєра... :o

9. Forpost

Forpost Стоїк

Задом,.....і де подінеться юнацька екзальтованість! Отже не будем ж журитись,живім поки молоді!?,бо молодість не вернеться ,не вернеться вона(пісня)

10. Liliyah Romanova

Говорила я за мінуси, а нині хочеться написати про те, чого мені бракуватиме, коли додому вернуся.
    Бракуватиме мені тутешньої людяности та поваги до іншої особи. Те різноманіття людей надзвичайно позитивно впливає на розвиток особовости. І якось так це позитивно, коли інша людина поважає тебе просто тому, що ти є.
    І законів вони слухаються через ту ж повагу. Могли би й не слухатися, але тут виглядає ніби суспільство само, навіть без домовленостей, вирішило, що ми будемо поважати одне одного і закони нам в цьому допоможуть. І хоч недовіра є так само, як і всюди, але є щось таке особливе, відчуття, що інша людина не хоче тобі зла, що вона до тебе поставиться так, як хоче, аби ти до неї поставився. І усмішка тут може бути звичкою, але хоч вона і штучна переважно, то все одно дає промінчик світла.

Цього в Україні завжди бракувало і навряд чи це змінилося. :sad:

• Подобається Подобається x 4
  11. Viktoria Jichova

Погоджуюся з Вами, Лілю! Може, і тому, я вже не можу знайти спільної мови з українськими реаліями - якраз через байдужість та зверхність до пересічних людей на урядах, через надмірну людську заздрість, що комусь живеться краще іт.д. та постійні намагання "насолити".. Словом, все таке якесь інше..
    Хоча, і за домом дуже бува сумно, але я вже тепер знаю, що з часом такий сум перетворюється у здебільшого лише ідеалізацію втрачених щасливих миттєвостей життя. Життя, котре вже ніколи не повернеться (дитинство, юність, перше кохання:) тощо)..

12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А мене вже 7 мiсяцiв додому як не тягне. Я живу тут майже 9 рокiв, i оце з вересня моє життя змiнилось так що я хочу бути тут де є моя нова маленька сiм'я. Хоч мiй батько i баба i дiд i багато близьких родiчiв живуть у Львовi, у мене вже ностальгiя пройшла. А через 11 тижнiв взагалi забуду про ностальгiчний настрiй :) Хтозна може ще колись i повернеться але наразi я вилiкована ;)

13. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Повертайся до дому бо інакше впадеш в повну дипресію , а дурні нікому не потрібні.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Що це було? Роздуми вголос після півлітри?:rolleyes:

15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

цікаво, а від коли депресія призводить до одуріння...

16. Liliyah Romanova

Ще трошки і вернуся. :) Ніц мене тут не тримає.

17. Liliyah Romanova

Ну, мене це не стосується. ;)
    Я от вже на третю роботу пішла. Умови набагато кращі, ніж на попередній, і конкурс треба пройти (і тест з англійської), аби взяли. Я все пройшла, мені зразу після інтерв'ю сказали, що беруть. Думаю, я таки too smart для них. :D

18. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ліля, не гнівайтесь, маю до Вас прохання: якщо можна, постарайтесь, будь-ласка, якомога довше протриматись на форумі, ще принаймі рік, або пару років. Дуже кортить прослідкувати подальший розвиток Вашої ностальгії, особливо після повернення на Україну. Я вже поминав тут свого швагра, який для нас був еталоном патрійота-оптиміста, будівника квітучої України, що вернувся з далеких гамерик на відбудову, землицю рідну на летовищі цілував... Він, до-речі, тиждень тому здав екзамен на американське громадянство, не витримав таки рідних реалій.
    Повірте, ніяких кривих думок, лише спровокована цікавість, з побажанням всього найкращого. Дякую.

• Подобається Подобається x 2
  19. Liliyah Romanova

Постараюся протриматися. ;)
    Щодо ностальгії та еміґрації. Принцип такий, що якби в Україні можна було мати 2 громадянства, то я би тоді ще одна мати не відмовилася, поки не можна, то я і з українським можу помордуватися.
    Еміґрувати на цей континент, де я зараз, не збираюся. Десь у Європі можна, до України ближче і дешевше. :D

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

якщо б то він один такий ;)
    --
    То в українському стилі - любити батьківщину з-за океану

а де твій аватар? :)