Ну то прошу дуже. А я думав що в Вас вже німецький паспорт до якого візи не треба. Будете мати намір побувати в Західній Канаді , то дайтеся чути.
а мені здається що просто х..... пише-особливо гарно в нього про емоційну щирість вийшло-в Канаді як стануть на ногу то скажуть соррі(емоційно закритиі нещирі) а в Україні обматюкають(емоціії не приховують).Кофеман повинен додати традиційні плачі лузерів-хати фанерні,їжа генетично модифікована і баби не дають.
В мене питання до Полковника. В Вас є настальгія за Львовом? І як Ви себе вважаєте по відношенню до Москви.Емігрантом чи репатріантом? Чи ні тим ,а ні тим.... бо в Вашій свідомості дальше існує великий , неделімий СССР. питання цілком серьозне ,питаю ради цікавості... яка би відповідь не була , коментувати її не буду. Заразив мене кавовий чоловік своїм психоаналізом.
ні тим ,а ні тим. Просто ЭТО теперь моё место жительства. Тут работа, дети, жены. Там детство, юность, первая любовь, друзья, могилы. Есть. Естественно.
Марія, а Ви пальчик-то відведіть вліво для того "хто не переходить на особистості", хто "виходить з дискусіі" і зробив "багато речей, які не мав би робити"... тіко не мізинчик, а (pardon me my French) середульший Моє враження, що coffeefan просто начитався canada.ru, бо його погляд на Канаду є точно "совковий".
пане, не дивуйтеся, "у нас" на елефі так прийнято -- гуртом критикувати новачка... скоріше за все я помиляюся, але головний лейтмотив ваших дописів -- закордон ніц не ліпший, а не закордон гірший... це щось на кшталт моєї "любові" києва -- [STRIKE]міста[/STRIKE] місця для рубання бабла... ) скажу від себе кілька неприємних слів (чи повторю колись сказане): еміграція в наш час -- завжди економічна, тобто людина їде закордон, бо хоче просто багато грошей та соціального захисту... звісно, що хтось скаже "ой, життя змусило", добре, най буде... пане самойловичу, так нечесно!!! )
що ж Ви мені так зразу відрубали ?.... я висловила свою думку, а не кинулась захищати тих, хто цього не потребує. (хм... - образилась.. ) й, власне, вдруге відписую тільки тому, що Пупер вголос висловив те, що спричинило мій перший допис. а саме - враження, що Ви так сильно акцентуєте на поганому, ніби самі себе вмовляєте в це повірити. а що Вам сподобалося в Канаді ? __________________________________________________________________ я буваю там досить часто, це ж близько, Торонто - всього 4,5 години їзди. принципової різниці між обличчями канадійців та американців не бачу. про ті стадії адаптування до чужого життя Ви майже в кожному дописі згадуєте , як і про таємничі дослідження та свою книжку (бажаю Вам успішно її продавати. це правильно - вернутись на коні , а не під конем. очевидно, Ви добре промірковували відхід). але спочатку в мене навіть думка була, що Ви записалися на курси англійської як іноземної. на базовому рівні вивчають цю тему, я вивчала в коледжі, - прибулі діляться досвідом, переживаннями. це якимсь чином трошки полегшує депресію, що виникає від відчуття ізольованості від зовнішнього світу (через абсолютне незнання мови). зі мною в групі не було українців, але були індуси, там же англійська - держана ! у них, начебто, не мало б бути проблем, а були. й найгірша - адаптування до запахів та смаків їжі. (думаю, ті самі проблеми були в того турка, що живе на Левандівці й тримає пекарню та ресторан навпроти Протезного. минулого року я з ним розмовляла - все йому у нас тепер подобається , може тому, що мову українську вивчив швидко) мова - це ВСЕ (для мене, наприклад) ! покращується знання, падають бар"єри, починається вивченя нового світу - а це дуже цікаво. мої враження про Америку зовсім інші ніж ще, скажімо, років 5 тому. тепер я б пожила трохи в Іспанії. чи в Греції. але Львів притягує магнітом. ________________________________________________ "свого не цурайся, а чужого научайся" - чого доброго Ви навчилися ? від чого Ви мали фан, не тільки ж він у Вас від кави ?
Мавка згадала за Торонто і відновила приємні згадки за це місто. Для мене Торонто як повітря.Коли там жив , то не відчував його.Навіть нервував тлум людей і корки машин на гайвею. А не стало його - то приємно згадую місця де жив , де ми познайомилися з моєю дружиною , джаз фестиваль , набережну - Гарбер фронт , метро - яке зручніше від авта щоб попасти в давнтавн (центр) , східну частину міста і вулиці Квін - Бічес ... Коли виїзжали з відтам до Ванкуверу ( а потім до Едмонтону) , то думали що на завжди.... але бачу що таки ми вернимся туди. Люблю Торонто. ...і піднадоїв мені трохи ковбойський Захід. Хоча майже впевнений що за ним , особливо за горами - Canadian Rockies і Тихим океаном будем скучати. Коли презинтація шедевру буде , прошу пана? А якщо я в вас куплю екземпляр , то ви мені його підпишите? ..щось типу : " на добру згадку Патрику . Bід ВИЩОГО РІВНЯ (тобто вас) - нижчому ( мені ) . ой блін , я сє тащу , як хрєн по мокрому піску.
гммм... тема більше схожа не на "ностальгію", а на "селяни-українці, ви знаєте -- нам так класно тут, з другого боку планетки"...
ще ні, ще ні !.... постійте - ще треба трохи дописати не завжди. ніколи не треба казати завжди буває, що просто : "Нам не чужд дух авантюризма !"
схоже на те, що ви маєте рацію... кожен для себе сам обирає міру авантюризму... в більш молодому віці для мене це було сходити в сусіднє село на дискотеку, а зараз -- кардинально поміняти розташування меблів в кімнаті... пс. де тут кнопка офтоп?
на ЛФ немає кнопки "офтоп" - оскільки тут переважна більшість дописів - офтоп. Тут скорше треба додати кнопку "пару слів по темі" == сходити в Торонто на дискотеку? - цікава думка...
Так вот, по теме ) Афтары, йад не пейте, пешыте исчо ! Столько нового и интересного для себя я давно не открывал )
Привіт, Самойлович! Думаю, Ви себе і надалі частково "розбаните" і будете робити "винятки" частіше. Бачите, старожили потрохи вертаються на ЛФ. Останній також почав очищуватися від москальсько-совкового смороду, так що і в "Салун" можна заглянути і погомоніти на різні теми. Попри того, що я дуже зайнятий і на роботі і в вільний час (в університеті на вечірніх курсах французської) але гарно є поспілкуватися зі своїми віртуальними знайомими. Хоч я вже давно не почуваюся іммігрантом, але ностальґія за нашим чудовим містом від цього не зменшується.
А чому всі кіпіж підняли. З’явився черговий український інтеліґент. На цей раз лікар-психольоґ-фільольоґ. Ні щоб поплескати в долоні. Ех так завжди. Одні москалі лишаються а "своїх" д..... катьма.... Сумно.
Національність тут не причому. Йшлося про безапеляційні твердження на які потрібно було дати лінки і конкретні відповіді. Невзираючи на лиця , нації , колір шкіри я люблю справедливість і обєктивність. От це і все...... I цими принципами стараюся користуватися в житті.