Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 січ 2007.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Відповідь: Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Борщ теж варять, але то не для слабонервових таке знати.Для українця-то як образа

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Люди, та невже ви думаєте що мiсцевi багатiї, красивi i успiшнi тiльки сидять на iнтернетi i вишукують наречених-красунь з України, Росiї та Бiлорусiї?????
    Мужчини якi їдить за кордон по наречену (ще слiд додати що їдуть в Азiю також) є середньостатистичнi мужчини з середньостатистичною зарплатою, якi не знайшли долi з американкою якоюсь. А "машини, хати i яхти" як здавалось би велика розкiш комусь хто щойно приїхав - зовсiм не розкiш а впринципi повсякденнi речi що думаю принаймнi добра половина мужчин що живуть в мегаполiсi мають. Я навiть думаю що добра половина наших українських мужчин що виїхали мають того ж мерседеса, гарну хату i лодку (Якщо не в Чiкаго, то може хоч у Вiсконсiнi)
    Один наш знайомий (не дуже такий друг, просто знайомий) поїхав до Києва за нареченою (у нього корнi з Одесси) вона така красуня, вiн навiть фотки показував. I вже й дитину йому родила, ще навiть до приїзду. А вiн такий страшний, що не даром на нього тут нiхто не кидався. I не багатий зовсiм. I шо толку що у нього квартира в центрi? В задрипаному будинку, i роботи навiть толкової немає. Ну так, мужик добродушний, приємний. Але нi на якi супер грошi i яхти та панi з Києва не приїде.

Додано через 2 хвилини
    Як я :) Ех, романтика :)

• Подобається Подобається x 3
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Хм.. Ви праві. Не багатії, а просто люди. А наші ж то дівки дурненькі думають, що якщо іноземець - то вже багач!
    А сидіти в інтернеті - сидять, сидять.. Он скільки турків в аську дівчатам пише. Мене не одноразово запрошували в гості, просто писали, типу "побалакати", а коли дізнавались, що одружена, то "соррі, бай-бай"..

Додано через 2 хвилини
    От це дійсно проблема - дивитись фільми.. І не тільки тому що мови не знаєш, а просто інтереси різні.. Йому - жахи показуй, мені - комедії, національність тут ні до чого.. А спільне завжди можна знайти ;)

Хто не хоче, той шукає пояснення, хто хоче, той шукає можливість (не пам'ятаю хто сказав).

4. Koza-Dereza

I я такл вважаю, культура, та мiсце проживання значення немають. Хоча я особисто знаю що РЕЛIГIЯ мала б значення для мене. Але на щастя у нас релiгiя та сама.
    Впертiсть, пiдколки, чоловiчий шовiнiзм - оце речi якi мають значення в стосунках, але зовсiм не те що я виросла на варениках а вiн на хомусi з рисом.

Додано через 1 хвилину
    I доречi, Брильянтову руку ми дивимся з субтитрами i смiємось разом. Навiть Iван Васiльєвiч Мiняє Професiю дивились. I анекдоти я розказую, i все класно :)

• Подобається Подобається x 6
  5. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

12 балів!відмінно! згідна!!!!!
    культура тут ні до чого!зрештою,вони також мають свою культуру і наша їм не зрозуміла.еу а на рахунок анкдотів,то і ми не всі свої жарти розуміємо( наприклад пріколи "реальних пацанов").

Додано через 6 хвилин
    а вони би не могли з нами своє кіно дивитися.... то вже справа компромісу.люди сходяться ж чомусь,мають спільні інтереси,притираються,уступають. я,наприклад,дивлюся з чоловіком "билиантову руку",а от музику слухаєм різну-і все,він українську,а я німецьку.він балдіє від "счастливие вместе" -а я не переношу той серіал,однак чомусь люблю "Баффі".е,то все діло наживне. головне -людина! памятаете цитату з мультика"ноги,крилья,главное-хвост!"

Додано через 10 хвилин
    чоловік моєї сестри(австрієць) має усі радянські комедії(він учив в школі російську) і любить їх,каже,що вони добрі.

Додано через 13 хвилин
    я,поки жила в Австрії,дуже полюбила їхню культуру-коли ти її сприймаєш не як ворожу,а як шось нове і цікаве-то обовязково знайдеш купу позитиву! мені подобаються їхні національні пісні, обряди, звичаї, страви(до сих пір і тут готую віденський шнітцель).

• Подобається Подобається x 10
  6. anima)

anima) Member

Адаптація ніколи не буває легкою..Менше місяця тому з Ванкувера повернулась моя двоюрідна тітка з дітьми..Вона 5 років готувала документи для виїзду в Канаду(там є далека родина),переконала чоловіка на еміграцію, спродали все майно, бо вважали, що "нічого тут робити, в цьому болоті за ті копійки, а в Канаді буде добре, бо ця країна дбає про своїх громадян",там вони житимуть заможно і дадуть належний рівень життя своїм дітям.Одним словом, вона настільки захопилась, що не слухала ні кого, хто говорив про реалії заокеанського життя-високі податки, дороге житло, медобслуговування і т.д..Надіялась там відразу купити будинок, машину не гірші від українських,відпочивати на островах..Це все було і в перші дні приїзду, адже родина подбала про кімнату у своєму будинку, старалась показати всі плюси їхнього життя..А потім..реалії-вони інколи вбивають...Працювати вона не мала змоги,тому що нянька для дітей коштує 800 доларів, чоловік тяжко працював на будівництві..йшов рано-вранці і повертався пізно..вони майже не спілкувались з родиною, бо в канадійців весь вільний після роботи час прийнято проводити за переглядом ТВ.Для неї це був повний жах..Ці великі на фотографіях будинки в реальності зроблені майже як з картону..ці люди ,обличчя яких є відсутнім..ця їжа...ніяка на смак, де термін зберігання сметани півроку!..погода, яка всі 3 місяці не дозволяла скинути теплі речі..Там вона впала в депресію і такий жаль за рідними землями, людьми..Це було гарним уроком, щоб зрозуміти всю цінність того, що в неї було, цінність стосунків у родині, де дійсно щиро цікавляться як у неї справи, де закони не діють так як треба, але ніхто не залишиться байдужим коли в тебе пустий рахунок в банку..Вона не витримала цієї адаптації..вона купила квиток і повернулась, щоб почати все наново..

• Подобається Подобається x 7
  7. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

:sad::sad::sad:

Ну що, ну що ж там було далі?! Вимагаємо продовження...
    :y: :clapping: :y:

• Подобається Подобається x 5
  8. anima)

anima) Member

Продовження )Покищо вона живе у свекрухи, намагається знову купити житло.Але зовсім не шкодує і тепер з України нікуди їхати не хоче..

• Подобається Подобається x 1
  9. Koza-Dereza

Во-во, а то часто люди думають що по Гамерикам та Канадам так легко живеться.

10. olenkastar

може для них то і легко! ми звикли по-іншому! мене також дивували в Австрії і Німеччині їхні постійні страховки на все-все, донос на сусіда,який порушує громадський порчдок пімля 22,00...але вони ж не знають по-іншому!
    хоча от "донос....22,00"-мені подобається!є тут у нас під хатою один "корєш на газєле",який любить припаркуватися,відкрити двері чи вікно і на всю звучність слухати свій "пацанячий жизненій репертуар".повірте-достає!я на 3 поверсі все чула як ніби то грало в мене в хаті на всю потужність,а на 1-взагалі улет!добре шо лял в животику ше пацяє-так якби спала-то розбудив би(то було вже по 10 вечора).от с таких треба стягувать штрафи!!!там в Австрії з такими швидко розбираються

Додано через 23 хвилини
    тай в принципі,наша проблема-комунізм!він відкинув наш розвиток на багато десятків років назад,але ми ще здогонимо всю Європу! коли вони дійдуть до ручки(а деградація молоді уже є за кордоном-вони думають лише про шмотки,диско,секс і задоволення),ми будемо у розквіті!але то застануть вже хіба що наші внуки....отж-бо,хто був ТАМ(за кордоном) і повернувся-головне той досвід проживання ТАМ і плюси єврожиття -постаратися впровадити тут в наше життя і потихеньку шось та й зміниться.а не так знаєте,як наприклад, є в наших людей-поки я за кордоном-я їду по дорозі правильно,ну а вїхавши в Україну-вже можна як хош(всеодно 20 гр зроблять своє)!

• Подобається Подобається x 8
  11. anima)

anima) Member

Точно! І в тюрмі сидітимеш 100% якщо маєш 2 дітей..Знаєте чому?Бо хтось із добрих сусідів подзвонить до поліції, що дитина йде чи повертається зі школи сама(а школа в 30 м від будинку!), а ти не можеш, бо маєш ще 1 малечу, яка в цей час хоче їсти..(Розірватись неможливо..
    А ще на рахунок магазинів...Канадійці кожного вікенду вивчають великі талмуди з супермаркетів(Наші "Арсенки і "Рукавички" з 2 листками сховаються), вивчаючи всі акції і закуповують все тільки по акціям, навіть те, що їм непотрібне(а може згодиться!)І економія, яка переростає в скупість...

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Був я у Празі, там на прохання друга-киянина, видзвонив його знайомого росіянина-бізнесмена, дещо йому передав.
    Хоч він і приїхав на джипі, ми посиділи у корчмі біля мого готелю, обидва "накотили", поговорили, о першій годині ночі попрощалися.
    Я заходжу до свого готелю, а він з ревом здає назад, збиває урну, наїжджає на кущі... Швейцар готелю шоковано на нього дивиться, я роблю вигляд, що не знаю, чий то джип, а той ще раз висунувся і кричить мені "Приезжай еще в Прагу! У меня остановишься!"

• Подобається Подобається x 4
  13. Samojlovu4

Звідки ви таке взяли?! ОБС?! Хто кого посадить?! Діти міліонами самі зі школи ходять, і не лише за 30 метрів...
    Стосовно сусідів. Обсмоктані стереотипи, і дуже перебільшено. Але я особисто краще таких сусідів хотів би мати, що на поліцію подзвонять вразі чогось чи засічуть, хто авто поцарапав... ніж наших "добрих і відкритих", шо вікна закривають, хоч тебе на вулиці ріжуть, чи машина зіб"є, а за 20 хв. ніхто і не підійде, хіба скажуть "дивиші во на него, понапиваютшя і лежут, п"янь нещасна!"...
    Тепер я вас перестрашу - я свого малого дуже часто самого дома лишаю, пару раз на тиждень... 4,5 роки йому... на 5-20 хвилин, як кудась підскочити треба... І оце на форум з тюрми відписуюсь...
    А як канадці закуповуються... що тут дивного?! Зручно дуже... Це не економія і тим більше не скупість - це практичність і раціональність називається.

Як не розумієте і не сприймаєте звичаї, традиції, менталітет, звички і життя чужого народу і країни, то хоч бздури не поширюйте.

• Подобається Подобається x 8
  14. anima)

anima) Member

Я написала звідки в мене така інформація.А право ваше-погоджуватись чи ні..Розповіла те, що знала на рахунок цієї теми. І це більше емоції, ніж конкретика, тому не треба робити висновків щодо мого ставлення до іншого народу, менталітету, звичаїв..Може вам більше підходить Канада чи ви знаєте її з іншого боку, а Україну бачите саме так, як написали.. і це сумно..(

• Подобається Подобається x 1
  15. olenkastar

[Україну бачите саме так, як написали.. і це сумно..([/QUOTE]

так ,сумно....за Україну сумно. працюючі люди живуть в злиднях,намагаючись вижити на мінімальну зарплату ,а інші-шикують на мерсах,будують особнякі! біда наша в тому,що відсутній середній клас,а от у європейських странах-середній клас-це більшість,для них-машина-то не 5-річній кредит і не розкіш,поїздки на Мальту-це звична відпустка,особняк за містом-будь ласка.хто як працює-так і має(а не хто як і кого обкрадає,той і все має).несправедливо то все у нас! я люблю свою країну,я тут народилась і виросла,але для своїх дітей радила би виїхати в Автрію(наприклад),де я б не переживала за них. і ми-українці є добрі,щирі людини,але життя то робить поступово нас депресивними і зневіреними(кажу не за всіх)...як у пісні"бывает кусачей,только от жизни собачей"

• Подобається Подобається x 5
  16. Samojlovu4

А-а-а-а, ну ясно... по каналам ОБС, причому вже не перше коліно, я так бачу...
    Ви хоч були сама за кордоном, перепрошую?!

Щоб роздавати поради і "життєві" враження про іншу країну, треба там щонайменше рочок прожити, а то і пару років... А не пару місяців і не тиждень-два туристом...
    Тим більше зі слів іншої людини казочки переповідати...

• Подобається Подобається x 7
  17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

але ж вам, самойловичу, те, що ви у Львові не перебуваєте - зовсім не заважає заперечувати львівські реалії?
    Тут у вас - відразу просипається чарівний львівський шарм - "нігди на мому хуторі тего не видів!"
    ==
    Аналогічно - самойловичу - як ви думаєте, міркування чловєка аки німца про канаду - може, таки менш відповідають реальності, ніж міркування тих, хто свої спогади/враження друкує? Чи ви з висоти вашої (не кінченої) юридичної освіти збираєтеся довести, що це все дурниці, виїденого яйця не варті? жи то просто людям таке здалося?

18. Samojlovu4

Боже, про що пише цей хворий післякрок?!

Дядьку, підіть горнятко води випийте... чи водочкі собі тяпніть, залежно до чого привикли. Може попустить...

Додано через 3 хвилини
    О, я знаю! Нині п"ятниця 13, от післякрок прокинувся і лютує...

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

На "Однокласниках" зараз (навіть в даний момент) я спілкуюсь зі своїми однокласниками.які за межами України.Одна в Рочестері,США.Інший в Франції(Мері).Звичайно.не мільйонери,мають свої проблеми.Але вони спокійні за себе і за дітей.
    І,мушу Вам нагадати,що існують такі речі,як ґазети,телебачення,інтернет і,зовсім необов’язково фізично перебувати в Україні,щоб знати.як справи вдома.

20. Samojlovu4

То по-перше. По-друге, я у Львові частіше певно буваю, ніж післякрок в себе на дєрєвні...

Але це не справжня причина, Ромку, що йому дописи аніма так сподобались - то афтер просто зацепку собі знайшов, щоб зі мною погаркатись. :)

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)