Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 січ 2007.

1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Пояснюю. Якщо дехто не зрозумів з моїх дописів або просто не дочитався...
    Я радикальний націоналіст в переконаннях, і галицький сепаратист. Це по-перше. І не треба плутати два різні поняття: націоналізм і реальний, тверезий погляд на ситуацію в державі. Це по-друге. Люблю цю землю, свою малу Батьківщину, моє королівське Місто і поважаю мій народ. Але Україна, виключно як інституція "країна, держава", не думаю що викликає в мене якісь теплі почуття. І 16 років Руїни і провалу на всіх фронтах це лише підтверджують.
    Внаслідок своєї кількарічної профдіяльності, а також того, що найближча родина дуже непогано дає собі раду у Львові - надивився багато, і знаю немало "підноготної"... Це, як хочете, може бути по-третє. І якщо, наприклад, dimalozz виставляє знимку "Хаммер біля "Опери", то я можу сказати чий то хаммер і біля чиєї "Опери", якщо не зараз, то через кілька хвилин... І як читаєш нераз в газеті, що якийсь раєць, бідачка, має одні жигулі, і то тещині, і взагалі - пристрастний слуга народу... а я знаю, що він ото гостювати приїжджав, і ходили ми йому по автосалонах чергову забавку вибирати, беушну, тисяч на 80 євриків, і як він з розмахом смітить грошима... Наші небожителі, кожен другий, як не дипломпаспорт в кишені має, то громадянство Канади, Америки, Папуа-Нова Гвінея... і в любий момент знімається - годинку на збори, і не обов"язково чартером... І багатьом важко взагалі збагнути, як і в яких різноманітних позах мають наш народ... куда там камасутрі...
    То при чому тут націоналізм???!!!

• Подобається Подобається x 3
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А мене не те цікавило, про що ви написали, а те, що ви мене переконували, що нема чого хотіти вертатися додому. Чи то були не ви?

3. Samojlovu4

Хм... А це питання?

От я і дав відповідь...

Ну де ж тут переконування...

Я взагалі до smeet звертався... Якби хтів вас переконувати, то написав би приблизно так:
    "Ну Ліля, ну подумайте ще раз, ну нашо воно вам здалося?! Та порівняйте "там" і "тут", та подивіться довкола... І взагалі, як останній аргумент: синочок виріс і вже скоро піде до школи в тому суспільстві... чи схвалить він колись ваш вибір?!"
    Але ж я так не написав, нє?!

4. Liliyah Romanova

Ну, якби він тут народився, то я би ще думала. Я не з тих українців, що приїжджають і чим пошвидше стараються асимілюватися. Вчила я дітей у школі українській якийсь час. То деякі мами з дітьми говорили українською лише тоді, коли я на них дивилася. Мені з того смішно, бо вони самі себе дурять. Мій малий вже знає, що українською краще. Коштувало то праці, але дитина тепер постійно про все розпитує, як то буде українською. І з чужими нарешті українською говорить. Навіть англомовним іноді українською каже "дякую" чи "перепрошую", якщо десь на людях щось йому кажу зробити.
    Він є громадянином України, як і я. Відповідно, там і буде жити. Просто матиме хороший англійський акцент та додаткову перспективу завдяки цьому. Я вже зараз планую, як зберегти англійську після повернення. А до школи він вже другий рік ходить. Не можу сказати, що мені дуже подобається. Та і він зі школи агресивний приходить. Тільки ще не вміє розказати, що йому не подобається.

• Подобається Подобається x 1
  5. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Писал я уже где-то про это. Дом там, где семья, работа и жильё. :)

6. Liliyah Romanova

Ну, тоді питання інше.
    Якщо відомо, що мій чоловік дозволу на роботу не матиме. Перспектив зі своєю професією має мало. У Львові натомість може продовжити викладати університеті. Якось вже була ситуація, коли він не мав роботи і сидів у страшній депресії 3 місяці. Бачити його знову таким після закінчення докторату? Нізащо.
    Так що мій дім там, де моя сім'я добре почувається, а не там, де нібито легше. :)

• Подобається Подобається x 7
  7. Liliyah Romanova

Відповідь: ...просто мені сьогодні гірше всіх... (с) lulu

Це мені нагадує мене в останні тижні перед виїздом до Канади.
    Я тоді казала всім на два роки, а серце дерлося, бо знала, що кажу неправду, що планували з чоловіком інакше, аби робити все можливе, щоб він закінчив та захистився, не виїжджаючи звідси. Але я й себе переконувала, що то не буде довго...
    Пам'ятаю, як їздила маршрутками і намагалася запам'ятати мало не кожну тріщинку на будинках. І думала, як же я люблю це понищене занедбане місто, як же я не хочу його залишати...
    Нірванко, тримайтеся. Польща набагато ближче і це повинно вас урятувати від депресії та ностальгії. Мене найбільше вбиває саме відстань... А вам буде майже під боком. Та й поляки дуже привітні люди.

• Подобається Подобається x 11
  8. Patrick

Patrick Well-Known Member

(тільки що побачив) Ого! 9 років!
    В мене найбільше було 6 років.
    Коли літак (з Франкфурту)торкнувся колесами Львівської землі , в очі попала панорама некошеної трави і потрісканого асфальту аеропорту.Потім була якась непотрібна метушня , чекання автобуса , забирання речей і МИТНИЦЯ(це вартує окремої теми).
    В перші години перебування в Львові разили перекошені вже не привичні силуети Жигулів , вузькі дороги , ця сама непокошена трава обабіч дороги.
    Кілька Нових Пасатів і Лексусів , які попалися по дорозі і на які в Канаді не звертається уваги, в Львові виглядали нагло і визиваючи.Дуже разили смітники на видномі місці і бездомні собаки, які рилися в них.
    Будинок батьків (на бічній Зеленій) ,де я народився і виріс разив облупленою штукатуркою і тяжкими залізними вхідними дверима з кодовим(на той час поломаним) замком.Дерева в дворі виросли , сусіди постаріли , деревяні сходи так само скрипіли , як колись.Квартира батьків , яка колись мені виглядала великою , тепер ніби зменшилася.
    Коли приїхав то нікому не казав (з моїх колеґів).
    Перший день нікому не дзвонячи з самого ранку пішов прогулятися Львовом.Приємні спогади навівали то та то інша вулиця.
    А потім перший дзвінок до ліпшого колєґи.І пішло , і поїхало....!За два дні , таке враження , що я нікуда не відїзжав.Нічого вже не разило , все вже було привичне, лише бездомні тварини.Аж серце розривалося , дивитися не міг.
    Дуже не хотілося їхати назад в вилизану і чисту Канаду.
    Потім я приїзжав частіше.Було таке , що 2 рази на рік.Раз приїхав до Львова на три дні(вирвався з Німеччини з відрядження на вихідні), то мій однокласник , який був випивший , коли мене побачив.То коли проспався і протрезвів дзвонив до моєї мами , чи це була правда , чи мариво.

• Подобається Подобається x 7
  9. сотник

сотник Well-Known Member

С нашим "уходом" наша миссия на земле не заканчивается. С нами сейчас наши дети ... внуки. Потом будут правнуки ... праправнуки...
    Что будет через 200 лет для многих имеет властный смысл, не меньший, чем жизнь сейчас. Потому что есть ностальгия и по жизни потомков, и по прошлому предков. Прошлое, настоящее и ... будущее вселяют тревогу за потомков... И задаешься целью сделать их как можно лучше готовыми ...
    Наше отношение к прошлому в настоящем в том, чтобы достойно нести "свой крест" по отношению к уже ушедшим и уходящим сейчас предкам ... Быть примером для потомков ...

• Подобається Подобається x 5
  10. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Совершенно согласен с этим. Вопрос состоит в том, что в современном открытом мире (в который, к счастью всё больше и больше входит Украина) нет более полной советской устойчивости, но нет боле и замкнутости. Пожалуйста, весь мир перед тобой, езжай куда хочешь. Но своя ниша должна ещё найтись. И вот тут факторов уже несметное количество. Смог устроиться в своей стране или за рубежом (а тут и язык, и чужая культура, визы, соседи, местный расизм, бытовуха, наличие работы и т.д. и т.п.) или нет. Смог нормально зарабатывать для обеспечения привычного уровня жизни или нет.. Дети.. Партнёры по жизни.. Родители.. Очень большое количество факторов. К тому же, люди постоянно перемещаются с места на место (лично у меня скорость перемещений была обратна пропорциональна воzрасту) в поисках работы или профессиональном росте и оседают где-то годам к 35-40. Если оседают. :)

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую, Лілю! Я вже починаю миритись з долею, хоча далеко в душі ще мрію тут залишитись.. Щоразу, коли починаю розквашуватись, шукаю 1000 і одну хорошу річ, яка там є.. Зараз намагаюсь залагодити всі справи, які тут незакінчені, щоб поїхати без "хвостів". Так що доводиться бігати-метушитись і вже нема часу оплакувати себе. Треба бути сильним, бо слабкими життя крутить, як хоче.

• Подобається Подобається x 9
  12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А я 10... i не знаю коли зможу поїхати. :sad:

13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не журись... Я також он вже 7 років не буля і також невідомо коли то станеться. Може ви як розберетесь з ремонтом зможете вирватись, або хоча б ти з лялею.

14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Так я хочу щоб i вiн поїхав. Його тоже треба родинi показати i лялю. Менi цiкаво йому показати де я жила, де тi всi iсторiї що я йому розказую стались, де я виросла, дачу свою (по можливостi).
    Ну, на один бiлет в мене вже є. IRS вiддали менi кавалок грошей, я їх вiдкладу. I на другий бiлет тоже найдеться, якось. Весною точно не поїду, але буду мрiяти про лiтню чи осiнню поїздку. Там i лялька буде бiльша, буде легше :) Дай Боже!

• Подобається Подобається x 9
  15. Samojlovu4

Нірванка, та не переживайте так, скільки там тої Польщі... Ромко правильно каже - там от, за городами... на вихідні до Львова їздити можна...

"Куріца нє птіца, Польша нє заґраніца..."

Я як додому їду, наприклад, то до Кракова доїжджаю - і таке відчуття, шо вже дома... ціла дурниця до Львова... Якби не митниці, то була б взагалі ляпота.

• Подобається Подобається x 10
  16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Легко сказати.. Квиток зараз 200 грн, для мене це накладно :sad: . Боюся, що буду приїжджати рідко..
    Але дякую за підтримку і за розуміння! Бо більшість кажуть мені тільки "та це ж класно!! Будеш там жити добре, заробляти багато"..

17. Samojlovu4

То це приблизно 30€ квиток, так?!
    :D
    Не гнівайтесь, але то просто сміхота... Он заокеанської діаспори запитайтесь, скільки вони платять...

Ну і нарешті, час пройде трошки - машиною їздити будете... так дешевше буде, на вас двох, плюс бебік... ;)

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Добре Вам, що смієтесь з такої ціни. А для мене наразі поїздка туди й назад - це 1/4 зарплати.. Тобто якщо кожних вихідних їздити, то нема що їсти, де жити і у що вдягнутись :D
    А там взагалі не знаю чи буде робота.. Хоча наразі є шанс ;)

До речі, бейбіка там не буде. Не хочу, щоб дитина там росла, вчилась.. Хоча хто його знає, яко воно буде..

19. Liliyah Romanova

Мені треба буде лише за себе заплатити понад тисячу долярів. І то добряче понад. І ще за малого 80% ціни. :sad:

Додано через 1 хвилину
    І я так кажу. :)
    Другого - хіба у Львові. А той, що вже є, буде змушений втягнутися у школі. Маю надію, швидко втягнеться.

• Подобається Подобається x 6
  20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я он сьогодні як їхала автобусом думала, ну як би то бабцю пошвидше на пенсію відправити, щоб вона собі могла поїхати трохи до Львова і діток з собою взяти аби вони мову підтягнули. ;)

Додано через 1 хвилину
    Вони як за садочок викладуть на місяць дві і пів тисячі дольців, то про Україну залишається лише мріяти і розглядати пуперові фотки.

• Подобається Подобається x 14
а де твій аватар? :)