Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 січ 2007.

1. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Відповідь: Ностальгія (коли пробиває на одкровення...)

Не була в Кракові...:sad: Все мрію... І про Прагу теж. Ось малий трошки підросте, то спочатку до Львова, а потім вже можна і по мріям...

• Подобається Подобається x 4
  2. coolzak

coolzak Well-Known Member

пісеньки в стилі львівське ретро

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Щось у мене звуку нема. :sad:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

викиньте той компак, звук є.

Додано через 39 секунд

класно.

5. Liliyah Romanova

Може, то навпаки на компак перейти, бо зараз на стаці. ;) :p

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо таке стаця?

• Подобається Подобається x 1
  7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановна пані Лілія,випадково зайшов на початок цього форуму,і прочитав про Вашу ностальгію.Я був шокований.Невже там так погано?Я багато працював в Україні над змінами,приймав активну участь в політичних партіях демократичного спрямування і зараз приймаю,але мені здається,що при моєму житті в Україні ще порядку і доброго життя не буде.Сумніваюся,що і мої діти його застануть.Сьогодні говорив з чоловіком,який разом з дружиною пропрацював в США 7 років.Але приїхав на весілля до дочки.Тепер дуже шкодує,що вернувся,каже що попасти туди дуже важко,а їхав би хоч зараз.
    Я його розумію,чоловік який вже прожив життя,йому під 50 нема роботи,нема стабільності,діти в принципі вже мають свої сім"ї,а він з дружиною не має того,що мав би мати в стільки років в стабільній державі,хоча збудував дім,виростивдвох синів і дочку,вони при роботі.Але нема матеріальної незалежності.
    Можливо вам легше,діти ще малі,чоловік про матеріальне благополуччя дбає і має можливість це робити,а Ви можете і поностальгувати.
    Так от я зневірився в тому,що в нас на Україні колись наступить щасливе життя,як би ми не старались.Діло в тому що народ наш безхребетний,занадто терпеливий,от і терпить на роботі начальнику хаму,мерові хапузі,депутатам корупціонерам і президентам(діти яких купують самі дорогі будинки в Європі)-невже заробили чесною працею?І ніяка прокуратура цим не зацікавиться.Так от моя думка тепер така,я дуже шкодую що коли був молодший і діти були менші не втік у світ за очі(в Канаду США Австралію Ірландію а там би потроху ностальгував.)У місті в якому я зараз живу відсотків 15-20 людей емігрували в США.Важко було спочатку,але зі всіх вернулися 1-2 сім"ї.Інші залишилися.Навіть затяті комуністи,що інакше як імперіалістами американців не називали.А тепер приїжджають в гості і їдуть назад,бо кажуть що в нас дуже дороге життя,якби в США булв такий дорогий бензин,і продукти при такій малій зарплаті то там би давно зробили революцію.А ми терпимо.Мені вже надоїло.Я за все життя ні разу не був на курорті чи в санаторії,я не можу собі позволити поїхати відпочити закордон хоч би на тиждень.Це при тому що я в своїй галузі маю вищу категорію і стаж нівроку.Я не кажу що зовсім нічого не заробляю.Я маю можливість смачно поїсти,я маю старенького "Жигуля",я доучую сина в платному вузі(на державний не вистачило грошей),дочка вчиться на державному(!!!!).Але це і все.Вище скочити не можу.Хоча спеціалістом у своїй галузі рахуюсь непоганим.Але не дають нам жити краще ті котрі купують в Лондоні будинки самі дорогі в світі,діти котрих вчаться в приватних школах і т.д.
    Так що в нас на Укераїні своя ностальгія,ностальгія за людським життям,бо "скотське" надоїло.

• Подобається Подобається x 2
  8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Думаю нічого нового не почутеєте, Ліля вже нераз відповідала на подібні питання...
    Я сам її вцьому абсолютно не розумію, і дуже хотів би прослідкувати Ліліну історію ще на протязі кількох наступних років... Зуб даю - повернеться, а потім за деякий час почнеться знову ностальгія, але вже в діаметрально протилежному напрямку...
    А вам респект за тверезе, розсудливе, реалістичне мислення... це моя незмінна позиція з початку 90х - гідного життя в Україні ще для внуків не буде, не то шо для дітей... за 16 років ми спромоглися розбудувати хіба що Конче Заспу...

9. Liliyah Romanova

Мені легше?? Це жарт?
    Мій чоловік не має права на роботу в Канаді, бо він international student. Я собі чудово давала раду в Україні. І вернуся, то й далі буду давати. Просто є те, за чим женуться ті, кому тут добре, а за чим я не женуся, тому мені тут зле.
    Плюси є, але жити все життя в цьому суспільстві не хочу. Кількох років досвіду цілком вистачить.

Додано через 3 хвилини
    Самойловичу, вже купу разів прикушувала язика, але цього разу таки запитаю, де ж ваш націоналізм?
    ОТ ХОЧУ я жити в Україні, от не женуся я за матеріальним.
    Розмовляли з coolzack'ом. Думаю, він відчув, що я не дуже рвуся тут закорінюватися й осідати.
    Просто саме життя в Канаді дало мені купу негативу, відібрало цінні мені речі, дуже цінні...
    А гроші - це річ минуча. Якщо я завтра помру, то краще щасливою, ніж багатою.

Мене тішить те, що я маю досвід життя на цьому континенті. Дозволило побачити, наскільки обмеженими в своєму матеріялізмі є українці. Я вірю в свої можливості, і вважаю, що якщо я народилася там, де я народилася, то на те була Божа Воля.
    Характер у мене такий: я не втікаю від труднощів на легший шлях, я люблю бавитися з вогнем і шукаю труднощів, аби з ними боротися.

• Подобається Подобається x 7
  10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Розкажіть і нам,можливо ми поміняємо точку зору.

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Даруйте, не потрафлю перечитати гілку...
    Мої "5 коп."
    Лиш там добро, де нас нема. (с)
    І завжди "nie ma jak w domu!"
    Повторю: жив 15 років у Москві. незле жив. легально, з постійною пропискою. А повернувся в Україну - виграв, не втратив. :)
    І дружина, як повернулася з ситої Польщі (полишивши "бізнес"), готова була цілувати ЦЮ землю.
    Кажуть, що українці - найневдоволеніша нація.
    Чи то я - не українець? :)

• Подобається Подобається x 5
  12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я теж хочу жити в Україні,я тут і живу,і мене болить,коли великовікова дитина-син Януковича,який ще нічого в своєму житті не зробив,сидить в Європарламенті і представляє в ньому Україну, а мій син,який по віку приблизно такий самий(я маю на увазі і заслуги перед державою Україна)вчиться на п"ятому курсі інституту,і снідає а потім вечеряє,бо за п"ять років не міг собі позволити піти в столову пообідати-дорого.Готує сам,що зварить з переданих з дому продуктів те і їсть.Із батьківської зарплатні-800+500грн йому перепадає 450 грн на місяць-це максимум,що ми можемо позволити.
    Я не більшовик-революціонер,але мене це вже дістало.Я тоже за те що духовне вище матеріального,але коли приїжджає дитина з навчання і може сховатися за віник-бере злість.І ще бере злість не за те що хтось багатший-ні.Просто за те що ці зверх доходи людей,які сьогодні конкурують з Білом Гейтсом,ще вчора були випускниками тих самих радянських вузів,з одинаковими стартовими можливостями.Просто вони плюнули на совість,на Бога,і на все святе і розпочали гарбати один перед другим.А тепер хваляться один перед другим хто і де купить дорожчий будинок.

13. Liliyah Romanova

Ну, це одним словом можна охарактеризувати. Це не біль, прошу пана, це заздрість.

Додано через 2 хвилини
    Про що розказувати? Про плюси? Я вже про них на цій гілці писала. І про мінуси. Ця країна хороша тим, що тут можна чогось навчитися, здобути досвід певний. Але лишатися тут жити... Може, для когось це мрія його життя. Для мене ні.

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я не вважаю,що це заздрість.
    В мене такі мажори викликають одне почуття - не-на-висть.

15. Liliyah Romanova

Ну, мені виглядає на заздрість.
    Таке щось теж честі не робить.

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Знаєте, а мені (ттт) інакше в Україні склалося: не маю "зарплатні", але нині цілісінький день на Форумі. Нє! звичайно щось я зробив. там капнуло, тут 10-ка.
    Але, повернувшись в Україну, прийняв постулат: "пташка не оре і не сіє, а щодня дзьобає".
    Нема "кокосів". Але і відчуття невдоволеності немає (приходить - жену).
    Роблю свою справу, виховую своїх дітей, у власній хаті, у рідному місті, у рідній державі.
    Що ще треба для щастя?
    Злодії були, є і будуть. Чи мусимо тим засмучуватися?
    Працювати! і відчувати, ловити ці миті щастя.

Нє? :)

Додано через 2 хвилини
    Ромко! "все знаю, все розумію", і ... не погоджуюсь.
    Не можна жити ненавистю. Вона зжере, як ракова пухлина.

17. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Пока молодой - чего ж по миру и не поездить, если профессия есть, конечно. Людей посмотреть, себя показать. А после 30 начать задумываться - где гнездо свить. В конечном счёте - дом там, где твоя семья, привычный быт и заработок. Повторюсь за Левандивкой - Нет? :)

• Подобається Подобається x 3
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ви вже,як Степанич...
    Можна.
    До них - можна.

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Як жаль,що Ви мене не зрозуміли,ні не завидую я нікому абсолютно.Та й нічому.Мені жаль що весь народ кормить декількох півнів,і мовчить.Відки в них гроші?Та з моєї і Вашої кишені,їх просто нагло крадуть,а ми мовчимо.

20. Liliyah Romanova

Християнам - ні до кого не можна.

Додано через 4 хвилини
    Ну, прозвучало так дивно трохи.
    За тих, що крадуть, то ще й голосуємо, не просто мовчимо...
    От лиш я вважаю, що який народ, такий парламент.
    Думаєте, що мені дуже легко в житті було? Батьки - вчителі. Але я за них Богові дякую, бо за пустим не ганяюся. :)
    І все, чого я в житті досягнула, зробила власними зусиллями. А що не досягнула, то це вже через свою лінь. Ніхто мені того не відібрав. І так буде й далі. :)

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)