Відповідь: нормальність людей... мораль -- відносна. залежить від суспільства.... порівняймо стародавній рим, середні віки, сучасний іран, Україну... а будь-яке суспільство є людожерське....
Відповідь: нормальність людей... Ну, вобщем да - только одно менее, другое - более..... Тогда что же это получается? Нормальный человек - тот, кто вписывается в общество - людоед? Нет, определенно с этим критерием не согласен. )
Відповідь: нормальність людей... По моему - единственный критерий нормальности человека - человеколюбие. Любовь к ближнему. Независимо от того, в каком обществе он живет. Если всё общество одержимо ненавистью, или пьянством, или любым другим пороком - то человек нормальный останется собой. Правда, тут возникает вопрос - а что такое любовь к ближнему? По моему мнению правильнее всего это отражено в Евангелии.
Відповідь: нормальність людей... армія, міліція, пенітенціарна система, суд... куди їх?.... а кровопивці з податкової?..... цих куди?...
Відповідь: нормальність людей... А разве все люди там одинаковы? Все кровопийцы? Не знаю, как с этим на Украине - но опять же из своего опыта: в милиции порядочные люди есть. Конечно, во всех вышеперечисленных образованиях постоянно возникают ситуации, когда при всем нежелании именем закона приходится делать зло..... Но тут уже ничего не поделаешь.... Работникам этих институтов нужно по совести исполнять свои обязанности, по мере своих возможностей проявлять человеколюбие. Ведь там есть и такие ,которые губят жизни не только из за невозможности ничего поделать - а просто так.... Эти уж точно не могут быть нормальными.
Відповідь: нормальність людей... красіва..... ото підкололи.... та не буде любові людей до людей..... тут усе пов’язане: і грошова система, і економіка, і релігія, і політика....
Відповідь: нормальність людей... а ми про яке говоримо? для чого? я живу зараз і в цьому суспільстві для визначення моєї нормальності має значення, за вашим критерієм, чи саме цьому суспільству я підходжу Додано через 2 хвилини так. буде собою але буде ненормальним для всіх інших зрештою ким би ми себе не вважали, нашу нормальність чи ненормальність визначають інші Додано через 7 хвилин значить робити зло нормально, якщо закон дозволяє?
Відповідь: нормальність людей... Чомусь, прочитавши назву теми, згадався Достоєвський з його "Злочином і карою". А саме розповідь Роскольнікова про поділ усіх людей на дві категоріїї: першу і другу. До першої, як пам"ятаєте, він відносив усіх пересічних робочих-чесних-граждан, а до другої творчих, сильних духом героїв-революціонерів. Так от, саме я, нормальними вважаю другу групу людей! (але чому саме друга?). .
Відповідь: нормальність людей... може підсумуємо гілку?.. нормальна людина -- пристосована до суспільства, в якому мешкає... ненормальна -- антисоціяльна... я правильно зробив висновок?
Відповідь: нормальність людей... А, може навпаки? Уявімо ситуацію. Похмурий ранок, люди з лицем, яке нагадує цеглу, засовуються в транспорт, у всіх в погляді глибока депресивна прострація , аж тут раптом на одній з зупинок засовується чоловічок, який мумрижить собі під ніс якусь пісеньку і усміхається сам до себе...Що подумають люди??? ...Псих. А, чому "псих"? Бо незрозуміло чому всміхається і тішиться... ...Так ось. Якщо умовно взяти всіх пасажирів того транспорту, як соціум, то поведінка веселого дядечки буде виглядати, як антисоціум. Парадокс... У дядька просто хороший настрій, йому добре, навіть в такий похмурий ранок. А соціум цього не розуміє...
Відповідь: нормальність людей... це тільки підтверджує мою тезу: "нормальність" залежить від думки більшості, тобто соціуму....
Відповідь: нормальність людей... на мою думку, правильно але головне бути щасливим для себе, а не нормальним для суспільства
Відповідь: нормальність людей... Нормальна людина має бути моральною. Моральним є чинити добро, а неморальним - зло. Негативні тенденції у суспільстві не можуть бути виправданням власних злих вчинків.
Відповідь: нормальність людей... кажуть, що чим більший в людини життєвий досвід, тим ширше поняття "ми" і вужче поняття "вони". думаю "ми" - то оті "нормальні", "вони" - то "ненормальні"
Відповідь: нормальність людей... олена_иа, нащо воду товкти в ступі?... ок... що таке "мораль"? від чого вона залежить?.....
Відповідь: нормальність людей... Підсумки робити рано. От сиджу,як та мавпа, красиві направо,розумні наліво. І що.Розірватись маю?
Відповідь: нормальність людей... а Пупер любить ставити питання на які ніхто не знає точної відповіді і знати не буде є тільки "думки з приводу" замість відповідей