Нюанси щодо раю та пекла

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Нюанси щодо раю та пекла

Міло приїхали ...Біблію в руках тримали,якщо тримали ,то не розгортали ,там цифирками вірші пронумеровані

• Подобається Подобається x 1
  2. Войцек

Войцек Well-Known Member

Ну і я так само говорю

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Омар Люлька - pershyj, khto spromigs'a vidpovisty na postavleni pytann'a. I vidpovid' dosyt' pomirkovana, spodobalas'a meni bil'she, nizh mirkuvann'a dejakykh khrystyjan.

Ale zh vin ne vynen, shcho v ce ne poviryv. Mozhe, v n'ogo je shans na dejakyj mjakyj stupin' pekla?

4. Forpost

Forpost Стоїк

А з цього місця детальніше будь ласка.Як то я проморгав

5. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Можливо... Аллаг знає краще...
    А ще хочу описати один хадис, я правда незнаю рівень його достовірності, але все одно опишу.
    Коли язичник, який не міг чутити проповідь Ісламу, стане на Суді перед Всевишнім. Аллаг його спитає, ти приймав Іслам? Він скаже - "ні", тоді Аллаг скаже - "ну знач йди в пекло", якщо він понурив голову піде, то опинится в Раю, оскільки в цей час перед Лицем Господа він і покаже свою віру...

З.І. Несприймайте "Лице" буквально, Бог поза часом та простором, і не подібний, до жодного із свого творіння. Просто, напевне, нашими словами, момент Суда, і описати не можливо.

6. Омар Люлька

Ну ми це з Михом обговорювали.
    С т.з. Ісламу, кожен відповідає виключно за власні гріхи, тому за гріх Адама(ас), Авель вже відповідати не буде... і т.д.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну добре, а можна запитання: чи можуть грішні народити безгрішного?

8. Омар Люлька

Можна :) Звичайно! Родять виключно безгрішних, грішними не родяться а стають.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зрозуміло - така позиція ісламу.
    От цікаво, чому Господь не повернув Авеля до раю.

10. Омар Люлька

Так миж розділяєм Рай та Едем, Едем Адам(ас) профукав. А в Рай Авелю, ще належить потрапити, якщо звичайно заслужив... Та він й зараз в непоганому становищі...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

тоді до Едему чому?

12. Омар Люлька

А що сумувати по Едему? Якщо на Мальдівах вирубають всі дерева то і там "Едему" не буде... Але до кого будуть претензії окрім лісорубів?..
    Едем і не давався в вічну власність, Всевишній ж знав, що Адам(ас) згішить, та Едем втрате...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а, то була оренда.

14. mavka

mavka Well-Known Member

оскільки мені давно думається, що Біблія писана простодушною езоповою мовою "на здогад буряків" й зрозуміти це не важко глипаючи одним оком на Каббалу, смію причепити й свій листочок на цю гілочку : "Рай та пекло ми самі створюємо своїй душі."
    Кортить однак дізнатись незбутнє, - що було б, коли б Душа (Адам) підкорившись Бажанню (Єві ) , спокушеному Спокусою (Змієм) встигла хоч по-українськи та надкусити з дерева Життя швидше, ніж її виставили боги зі страху перед таким вчинком.

Оті нюанси щодо Дерева життя мене більше цікавлять ніж моє власне бездонне Пекло і мій чудовий сонячний Рай.

:)

Потім ще в Миха спитаюся... ;) (як правильно, - причепити чи причіпити ?)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Судячи з даного допису, Мавко, можу стверджувати, що квітку папороті Ви не знайшли.
    Що до Біблії.
    Біблія - це не є математика, яку можна критикувати. З яким серцем Ви, Мавко, приступите до її читання - це і отримаєте. Якщо Вам треба довести, що Бога нема, то можна взяти Біблію і довести це.
    Якщо Ви поставите собі запитання: а чи мене Бог любить, то отримаєте відповідь. Для того, хто хоче побачити істину в прочитаному у Біблії, мусить своє серце підготовити, щоб воно було в любові, бо Сам Бог- є любов. Коли моє серце є в любові і Бог є любов, тоді ми розмовляємо на одній мові. Якщо Ви з критикою ставитесь до Святого Письма., то зрозуміло, що Ви нічого логічного не знайдете.

Що до причепити і причіпити. Вам як по-українськи, чи по-львівськи?

16. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Тоді поясніть мені, чому ця Книжка вже протягом стількох століть існує, розповсюджується і читається в цілому світі?! (Я вже мовчу, скільки письменників, наприклад, брали за джерело Біблію, скільки митців загалом)

Мабуть, бо містить в собі справжню, непідкупну істину, яку ніхто інший, крім Бога, дати і відкрити насправді не може!

• Подобається Подобається x 2
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А це вже "логіці" не піддається, дійсно, чому сьогодні Біблія є найпоширеніша книжка у світі?
    Брехня довго не живе, а істина вічна.

18. Омар Люлька

Ну, щось в цьому роді :) Це наприклад, коли старенький батько насобирав за життя, на гарну машину, і відразу заповів, її своєму синові. Але через певний період, попав в аварію, і машина не будучи застрахованою розлитілась в друзки. Для сина це звичайно не щастя, але для прапрапраправнуків, тільки повчальна історія, що потрібно дотримуватись ПДР.

З.І. По білому заздрю Вам, за таку увагу з боку Мавки. :)

19. Омар Люлька

Мавка, Ви що думаєте, що Бог не знав, як вчинить Адам(ас)? Повірте Він це знав на 100%

• Подобається Подобається x 2
  20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я б сказала, що Він передбачав таку можливість і на той випадок відразу ж підготував Свій план.:)

а де твій аватар? :)