Нюанси щодо раю та пекла

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Нюанси щодо раю та пекла

У словоблудстві легко загубити істину.
    Людська душа є безсмертною, бо саме такою її дав людині Творець і ніколи вона не втрачає своєї індивідуальності.
    Коли закриваються очі у тіла, відкриваються очі духовні.
    Тими очима людина і побачить Творця «бо перше минулося» і не буде до нього вороття.
    Не заради міфічної пам’яті про людину, а заради іі безсмертної душі постраждав був тілом Спаситель. Його спасіння стосується усіх: і тих. які померли до Його приходу, і після.
    У Бога усі живі, бо Він є Богом живих, а не мертвих.
    1Кор.2:14 «А людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може, бо вони розуміються тільки духовно.»

2. Forpost

Forpost Стоїк

Да сільни попи, Раданська влада їх давила давила,а отруйний опіум для народу у них завжди на поготові

3. Олена_ua

Пане Шреку! Не потрібно думати про те, який я розумний, бо пізнав істину, а інші такі нерозумні, бо не можуть бути такими розумними, як я. Є різні люди: віруючі і атеїсти, буддисти і ісламісти і т. д. і не кожний вашу «правду» вважає за правду. Якщо вам легше думати так, як ви думаєте, то вам цього права ніхто не забирає. Насправді секти для того полегшують і спрощують людям знання про їх майбутнє, щоб залучити якомога більше людей і їх не цікавить, що буде з ними далі. Як важко може бути людині, якщо в майбутньому виявиться, що вона забагато надіялась на свій розум, на різні словники (Стронга чи їн.), на бруклінських президентів і замало самостійно розмірковувала над Божою наукою.Втрачаючи свій час. Бо саме проблена у свідків заключається у тому, що їх життя перенасичене журналами, які розвивають у них дух осуду і стирають їх індивідуальність. Вони змушені читати людиноненависницькі статті, які супроводжують огидні малюнки.
    Чи вам саме це потрібно?

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

таке враження, що пишуть дві особи під вашим ніком....
    в одному пості ви пишете “душа це життя”, тепер ви пишите “душа (не не життя) безсмертна...

• Подобається Подобається x 1
  6. Melown

Melown Well-Known Member

Цікава теза... Пані Олено, а чи не знаєте ви, чому Ісус Христос сказав про Іоана Христителя: "Найменший у Царсті небеснім - більший за нього"?

7. Войцек

Войцек Well-Known Member

Це саме те, що Ви влучно назвали "словоблудством"

:eek:

Саме так. Заради життя людини, щоб його гріх, який переданий від Адама було скасовано і людина знову мала вічне життя на вічній землі ув вічному раю.

Звичайно, саме так.

Є люди, які обрали смерть, наприклад Адам.

8. Войцек

Войцек Well-Known Member

Та звичайно, ліпше надіятиси на своє багате уявлення, аніж розуміти, що насправді написано в Біблії.

• Подобається Подобається x 2
  9. Войцек

Войцек Well-Known Member

Що саме Ви маєте на увазі?
    Адже якщо все, що написано в Біблії розуміти буквально, то нічого не зрозумієш взагалі.

10. Forpost

Forpost Стоїк

це заскладно для традиційників,але я радий що такі питання Ви ставите ,бо до мого опонуваня вони вже звикли і відповідають стандартно

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не в тому складність, а складність в тому ЧОМУ це питання задали.

12. Олена_ua

А ще я писала, що людська душа є безсмертним духом, який не помирає разом із тілом, а продовжує жити.

13. Олена_ua

Як це у вас так класно виходить футболити погляди своїх опонентів?
    Ви просто якийсь футболіст - професіонал.)))))

14. Олена_ua

Кожна притча містить у собі Божу істину.
    І якщо її розуміти не буквально, а віртуально, то вийде якраз наука вартової вежі.

15. Войцек

Войцек Well-Known Member

Та невже? :)
    А хто зробив повідомлення, цитуючи мої речення?
    Коли немає, що сказати, не треба інших звинувачувати, треба
    Золоті слова.

Так :clapping: , але це в гілку "Нездійсненні мрії!"

16. Войцек

Войцек Well-Known Member

Згідний, беззаперечно

Щодо варотової вежі, то нічого сказати не можу (не знаю - то до Пупера та Нью-Шрека, мабуть), а от якщо Ви все сприймаєте буквально, то у Марка 4 написано:

34. Без притчі не говорив він їм; насамоті ж пояснював усе своїм учням.

17. Олена_ua

Це я навела цитати, якими ви футболили опонентів.

А що означає 34?

18. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Войцеку, я незнаю, що там соборно нафантазувала РПЦ, але в слова Шеол виключно одне означеня - "могила", тобто яму, в яку кладуть мерця, крапка. Тещо "шеол" це пекло або преісподня, певні християни, пізніше додумали.

19. Омар Люлька

В мене є і питання і заперечення, і ідеї ;)
    Так правду сказав Ісус(ас) тому розбійникові? Він вже сьогодні мав опинитись в Раю з Ісусом(ас)? Традиційна Церква вчить на який день після смерті Ісус(ас) возніся в Рай?
    Питання, хто в даній ситуації збрехав Ісус(ас), автор Євангеліє, перекладач Євангеліє?..

20. Омар Люлька

Цікава тема.
    1.Так, але ці ступені проблеми людей, які туди попадуть, тобто нам потрібно намагатись заслужити на рай, та вберегтися від пекла, а не про ступені думати
    2.Важливий момент, чи чув він проповідь про останє Слово Боже. Якщо так, але відкинув, то не попаде, якщо не чув, але дотримувався "моральних засад", то в нього є непоганий шанс опинитись в Раю
    3.Однозначно в Рай. Абсолютно всі діти. Ми не вірим в "первородний гріх", а значить кожна людина народжується безгрішною, і якщо вона померла, ще не вчинивши гріха то 100% попаде в Рай.

а де твій аватар? :)