невже в душі є зуби? щоб люди могли жити без страждань, щоб мали Боже прощення, щоб стали Божими дітьми, щоб усе вернулося до рівноваги. Хіба цього не достатньо?
Ви плутаєте два поняття - пекло - шеол і Геєнну. До того ж образній мові того часу надаєте потрібного вам значення в контексті елінізованої культури. ---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ---------- загибелі яка не передбачає свідомого існування і мук у свідомому стані.
Погоджуюсь, що ті хто приймає Христа мають прощення, стають Дітьми Божими... А хто Його не приймає? Логічно, що такі не мають прощення і не є дітьми Божими... Замість прощення -покарання, а замість Люблячого Батька- кат. І при тому все вічне... Це Ви мене питаєте? То Ісус про зуби говорив... До речі, з чого Ви взяли, що тільки душа буде в пеклі?
Ну так, буде несвідоме існування і муки у несвідомому стані... під наркозом Що це за покарання тоді? Плач є плач! Скрегіт є скрегіт!
наведіть мені, будь-ласка, усі вірші, які вам відомі, зі старого заповіту, де є хоч якийсь опис пекельних мук. Дякую
Шкода... ---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ---------- А чому саме зі Старого завіту? Новий для Вас не авторитет?
так цікавіше Новий - то занадто просто Але світобудова не змінилась, чи не так? Якщо є пекло, то воно має бути змальовано і в Старому заповіті
Вони і не суперечать... ---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ---------- Воно і змальвано в Старому заповіті...
Так але грецьке поняття гадес і єврейське шеол не зовсім тотожні. Євреї не вірили у свідоме існування після смерті і безсмертя душі (нефеш). Якщо людина протягом 70-80 років вела неправедне життя. то чи справедливо каати її за це вічними муками? Фактино догмат про пекло - це догмат для залякування. В середньовіччі лякали вогняними муками. оскільки зараз часи змінились цей догмат модернізують. хоча суті це не міняє. ---------- Додано в 16:00 ---------- Попередній допис був написаний в 15:58 ---------- Вогонь в біблії не символ мук. а символ знищення остточного і ббезповоротного - тому то символом вічної загибелі і взято Геєну - місце де спалюівали тіла здлочинців. недостойних поховання і памяті про них.
А чому несправедливо? Людині пропонується дар від Бога- вічне життя! Просто так. По вірі! Вона сама себе засуджує, приймаючи, чи відкидаючи цей дар. Та й не за те, що людина вела неправедне життя її чекає пекло, а "через непослух одного чоловіка", через котрого усі стали грішними перед Богом і позбавлені можливості якось оправдатися перед Ним: Рим.5:19 Бо як через непослух одного чоловіка багато-хто стали грішними, так і через послух Одного багато-хто стануть праведними.
А чи є зміст?... Ви ж і так не вірите... Можна доводити щось тому хто сумнівається, а хто переконаний уже в чомусь- невдячна це справа... Звиняйте...
я не прошу вас мені щось доводити, як і не буду вам доводити у відповідь Просто прошу навести старозавітні вірші, які описують пекельні муки або щось в цьому роді.
а якщо з такої точки зору, що пекло це не фізичне місце, а стан душі людини..... після смерті тіла в людини відключаться одні відчуття, тобто не буде як сприймати те що знаходиться навколо за допомогою звичайних засобів(зір, слух, нюх, дотик, смак...), а появиться щось нове можливо або ж душа людини лишиться на одинці з собою... уявіть що ви в темній кімнаті без жодного звуку і ви не можете рухатися або рухаєтеся, але все-одно нічого не видно і вибратися не можна... як думаєте що дальше цю людину чекає? вона напевне переживе всі жахи які вона в своєму житті набралася - монстри, задушливий стан, страх.... а ті що це обминуть отримають "рай"... або навіть якщо просто відключаться старі відчуття, а включаться нові - це те саме що ви раптово опинилися серед океану відчуттів і приємних і не дуже.... і хто має вміння приборкати себе за час життя той не розгубиться і піде дальше...