Шановний, Церква не вчить поклонятися образам, як предметам та возвеличувати святих, заміняючи ними віру в Бога. Якщо є люди, які цього не розуміють і створюють свою приватну побожність, то це не означає, що їх так вчить Церква. То варто розрізняти. Святі для нас зразок до наслідування, це люди, які в особливий, надзвичайний спосіб змогли жити божим життям. Але мені навіть не хочеться вам того пояснювати, бо ви і так все знаєте краще за інших.
Так, наслідувати їх приклад, але їм не поклонятися, не звеличувати їх майже до рівня Бога, не шукати в них заступництва і посередництва перед Богом, не молитися до них. Бо вони хоча й праведні, але все таки вони такі ж люди як і ми. Згадайте що сказав Петро (далеко не остання людина в Ісусовій Церкві) до Корнилія, коли той впав і поклонився перед ним: Дії 10:24-26
Що ви про це знаєте? Я так розумію, що з дому ви не винесли жодної релігійної традиції, вас не вчили ходити до церкви, молитись etc. То чому ви так р"яно нападаєте на те, про що маєте чисто поверхневе уявлення?
та я не нападаю, а лиш говорю, що їх дії не відповідають тому про, що говорить Біблія, переданнями святих отців можливо, але не Біблії.
А тут хто його знає, сприймаючи все на віру, бездоказово можна дуже далеко зайти, і не факт що у правильному напрямку. ---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ---------- тим не менше їм поклоняються, їх возвеличують і до них моляться ---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ---------- То таким слід пояснити, чи не так?
Дехто навіть до знахарів ходить, вірить в біоенергетику, в неділю не відвідує церкву, а скільки розлучених і алкоголіків...Жах... А педофілів-священників не порахувати... і чому по-вашому багато людей незважаючи на ці жахи, таки християни?
1. а) хіба? б) тут Ви праві в) а тут помиляєтесь 2. Як одна мудра людина казала, що в кожного є своя думка і кожен егоїстично тримається і відстоює її. Для чого доводи свою думку іншим? Це вже інше питання. Можливо, для ствердження все того егоїзму, або ж доводячи щось іншим все більше переконуєшся в правильності своєї, все тої ж егоїстично-світоглядної оцінки всього, що нас оточує. ---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ---------- не все те золото що блищить і не всі ті християни що ними звуться. Ті хто виконують Святе Письмо - це справжні християни, а решта...лише ними зовуться, але ними не є.
До речі, стати свідком це не означає, що автоматично потрапите в рай. Хіба ні? Так само і з католиками, будистами чи православними... ---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:04 ---------- А ви походіть по церквах, по інших релігіях - подивіться, як там шанують Бога. Багато хороших людей зустрінете... Думаю Бог не на хрестики чи зірочки дивиться, а в душу! ---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ---------- Це швидше в мильних операх ...
Прилежність до церкви не робить нас спасеними. А тільки Ісус Христос. Для того щоб духовно зростати необхідне живе спілкування з Христом. Як Христос сказав: Я- Лоза, а ви-гілки. Якщо прибудете у Мені, то принесете плід. Без Мене не можете робити нічого. Раніше Ізраїль був вибраним народом, вони мали знання і обітниці Божі. Але вони своїми обрядами і показним благочестям віддалилися від Бога. І коли Христос прийшов,щоб відкрити їм істину , їм здалося що Він посягає на їхню релігію, на обряди і передання їхніх отців. Христос же хотів звернути їхню увагу на суть обрядів, на дух Писання. Він докоряв їм. Частина людей прийняла його докір, а інша відкинула, і темрява оповила їх. Вони дійшли до того що розіп яли Господа. Так саме і зараз люди відкидають дух слова Божого заради передання. ---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ---------- Бог дивиться на серце. І знає всі наші думки і навіть слова, які ми скажемо.
Як за кожне добро буде нагорода, так за кожен гріх тре відповісти. А ви думали - роби що хоч і нічо не буде?
Та хоч цілий храм на плечі. Я певен, що важливо те що Христос сказав, а не то на чому воно записане. ---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ---------- Краще тоді не народжуватись, або ні з ким не спілкуватись.
ага, здохнеш, як собака , тай і всьо. А ви що думаєте що буде віцна мука? Наївні... Смерть и всьо... ---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ---------- може й так... Лише мучемося...