1. А звідки ви знаєте, що церква це джерело істини. Можливо вона теж од того. 2. Закупорка свідомості, коли будь-який факт що викриває істинність пропускається поза вухами, зате неперевіреним догмам які видає джерело істини сприймається сліпо на вїру. 3. А хіба традиційна церква то є тою Богом обраною? Вони є дуже далекі од Нього. Оскільки не виконують того про що говорить Біблія.
Це ви знаєте, хоча і ваше знання аксіоматичне, засноване на вірі чи довір"ї до певної концепції... А я просто вірю, і не особливо задумуюсь, просто знаю, що за мною церква з двохтисячолітньою історією, мученики, ісповідники віри, монахи, проповідники, місіонери, богослови, священнослужителі... А що таке істина? Здається, біблія пише, що істина - Христос... Христос заснував церкву і є главою церкви, отже істина є в церкві... Шукати деінде істину - таки від лукавого... Але, думаю, вам про то вже говорили, не буду повторюватись... А хто виконує все то, що говорить біблія? Хіба може, ви...
Ісус був засновником апостолської Церкви, але не язичницького аналогу християнства. ---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ---------- Абсолютно всього не виконує ніхто. А цього повинна прагнути кожна людина яка вважає себе християнином. Проте є ті, які навіть розуміють, що вчать невірно, але змінювати нічого не бажають. Вони більше вірять переданням і казочкам святих отців ніж тому про що говорить Біблія. ---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:18 ---------- Істина - це Біблія. Христос - це син Бога, через якого можливе спасіння. Ісус створив апостольську Церкву, а не католицьку (яка була створена в 4ст. Імператором Констянтином). Симбіоз апостольського християнства і язичництва - це і є традиціина церква. Католицька церква це не Церква Ісуса, але Платона. ---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ---------- А варто було б задуматися. Бо в історії традиційної церкви не було все так гладко і однозначно ---------- Додано в 11:16 ---------- Попередній допис був написаний в 11:15 ---------- А варто було б задуматися. Бо в історії традиційної церкви не було все так гладко і однозначно
Ого!!!!!!!! Хоробра заявка. І де поділася Ісусова церква? Адові ворота її взяли? ---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ---------- Назвіть тоді Ісусову, а ми послухаємо.
Иоан.14:6 Ісус до нього: «Я - путь, істина і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене. Еф.4:21 якщо ви чули про Нього, і навчилися в Нім, бо правда(істина) в Ісусі, Я Вас прошу...
Mux// Ого!!!!!!!! Хоробра заявка. І де поділася Ісусова церква? Адові ворота її взяли?// та дуже старалися вяти: - вбивали християн - катували християн - спалювали на багатті християн - кидали на розтерзання до диких звірів - вилучали і спалювали Біблію - спалювали перекладачів Біблії - інквізиція - відступлення Рим за потонув у крові праведних.
Оксид// Істина - це Христос так вчить шанована вами біблія // Нажаль ні ви, ні нинішне покоління Христа не бачили, то ж як можна пізнати ту істину, якщо не через Святе Письмо. І тому Біблія була і залишається істиною, яка пройшла до нас через віки.
На мою думку, Христос - це шлях до істини, один з можливих. І вже наша справа який саме вибрати. А от визначити який кращий напевне складно.
А що такого поганого, злого і неправильного вчить людей Католицька Церква? Що саме у її вченні розходиться із Божими заповідями, з Христовою Заповіддю Любові? Ваша проблема у тому, що ви надто мало знаєте чим саме живе і дихає КК, щоб робити голосні заяви.
3anuda => Я ні на мить не сумніваюся в тому, що прості католики (прихожани) щиро і саможертовно люблять Бога. Вони прагнуть наблизитися до Нього і спастися. Їхній запопадливості і прагненню прийти Бога, можна лише позаздрити. Але так же само і індуїсти чи мусульмани люблють Бога і прагнуть служити Йому повсякчас. Ви, очевидно, обуритесь, кажучи хіба можна рівняти християнство, і тим більше створену Христом церкву до якихось сектантів що не вірять в Ісуса. А я скажу що можна, вони точнісінько так само, а може і більше, хочуть виявитися вгодними в очах їхнього Бога. Скажу навіть більше їхньому здивуванню небуде ніяких меж коли Ви їм скажите, що не треба поклонятися Шиві і Крішні, а також, що Мухаммед це не Божий посланець. Ви можливо скажите що Біблія це Слово Боже, а решта то омана. І тут я погоджуся. Мене бентежить лише те, що церква, яка називає себе Христовою, не живе згідно Його настанов. В чому саме це проявляється? ~ в поклонінні образам ~ в звеличенні і поклонінні святим
Абдурахмане, раджу вам глибше вивчити католицьку/православну церкву, тоді у вас не виникатимуть подібні питання.