Нюанси щодо раю та пекла

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

То офіційний переклад С.Є. "переклад Нового Світу"
    http://www.watchtower.org/u/bible/toc.htm

2. plastic

plastic Well-Known Member

Якщо чесно я цю фразу не можу зрозумІти. Пояснюю чому. Коли в неділю Христос воскрес і зустрів Марію-Він каже їй- 17 Говорить до неї Ісус: Не торкайся до Мене, бо Я ще не зійшов до Отця(Ів 20/17)
    Тобто Христос говорить, що Він не бачив Отця, не був в раю до неділі.
    Тобто Сьогодні, як ми розуміємо-то в пятницю як Він міг бути в раю?

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

Ісус помер на хресті як людина, як людина він потрапив в Шеол, а на третій день Його воскресив Бог повернувши з небуття.
    Ісус не був в Раю і не бачив Отця ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра, а лише на 40 день після воскресіння. І тому безпідставні закиди на рахунок того що СЬОГОДНІ 14 нісана 33 н.е. Ісус потрапив до Раю.

4. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

якось почув розумну фразу: таємні знання - це не ті знання, які заховали від усіх, це ті знання, які людина поки що не може зрозуміти :) не доросла...

класно ви пишете про СИНА БОЖОГО!!! чому ж ви не вирішуєте рівняння, за яких умов Син Божий міг ходити по воді? Якими енергіями (і чи енергіями) користувався при перетворення води на вино та при виліковуванні недужих?!! Бог може все і Син Божий може все (причому навіть те, чого не здатен зрозуміти людський розум), бо Він є органічною частиною Бога Отця :)

якщо вам уже так хочеться помучити свій мозок такими питаннями, то краще задумайтесь над тим, у скількох вимірах живе Господь :) Ми живемо у тривимірному просторі, а раз Господь створив нас за образом і подобою Своєю, то.... :)

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:06 ----------

ну то ви щось понавигадували. Він помер не як людина, а як Бог. Жодна людина до Нього і після Нього своєю смертю не покутувала людські гріхи. Відповідно, людина на таке не здатна. І звідки інфа щодо перебування Ісуса в Пеклі? Де таке написано?! я вперше чую

• Подобається Подобається x 3
  5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Це хто сказав, абдурахман? Ви чи недоброї памяті Рассел? То кому мені вірити - вам(Расселу) чи Ісусу?
    Зрозумійте, що ми маємо інформацію достатню для нашого спасіння, що ж до інших питань то наш розум є заслабенький.
    Звичайно, ви можете висловити свою думку а точніше думку Расела, але з етичної точки зору ви повинні писати про це.

6. plastic

plastic Well-Known Member

Думаю що раніше. Тому що Він дозволив учням перевірити що це Його колись поранене тіло коли зявився їм всім і Хомі. Марії не дозволив, бо ще не зійшов, а Хомі сказав-Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий.

---------- Додано в 01:34 ---------- Попередній допис був написаний в 01:32 ----------

Звідки ви то взяли?

---------- Додано в 01:37 ---------- Попередній допис був написаний в 01:34 ----------

У Господа один день як тисяча і тисяча як один день. Я цей уривок коментувати не буду. Не ДОРОСЛА, Не знаю.

7. ABDURAKHMAN

1. Як ангел може померти? Нонсенс.
    Ісус народився як звичайна людина, як звичайна людина прожив все своє життя і помер як людина, при цьому зазнаючи невимовних страждань.
    Він був досконалою людиною, такою як Адам до свого гріхопадіння. І якщо всі померали через гріх Адама, то через викупну жертву воскреснуть ті хто повірив в Його ймення.
    Ісус не був матеріалізованою особою накшталт демонів які матерізувалися і брали дочок Адама в жони, а під час потопу покинули свої тіла.
    Ісус від початку до кінця залишався людиною.
    Відповідно помер як людина і потрапив в Шеол або в Ад.
    Доречі:
    Бо й Христос один раз постраждав за наші гріхи, щоб привести нас до Бога, Праведний за неправедних, хоч умертвлений тілом, але Духом оживлений. {1Петра 3:18}
    2. Недосконала людина на то не здатна, але Ісус був досконалим і він став на противагу Адаму і викупив всіх од гріха.
    3. Всі хто померає потрапляє в Ад Еклезіаста 9:4-10
    Ісус воскрес із Аду:
    Дії 2:27,31,32
    Псалом 16:10

---------- Додано в 00:48 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ----------

1. Можливо і раніше, я не знаю.
    2. Цілком з Вами згоден.

8. SemperTiro

логічний висновок із тези, що своєю СМЕРТЮ, Він спокутував наші гріхи. Чи ви того не визнаєте?

Який ангел?! про що ви?! Це вже повна ахінея, пробачте, але ви приплітаєте все нові й нові слова, які відводять від суті дискусії!
    І ви черговий раз намагаєтесь обмежити БОГА в Його діях. Оте Він може, а того не може. Бог може ВСЕ!!!

а тут ви вже суперечите самі собі, бо в іншій гілці писали, що людина просто помирає і все, нікуди не потрапляє, хіба що в ямку :)
    І попрошу цитати з Євангелій щодо перебування Ісуса в Пеклі.

• Подобається Подобається x 4
  9. Pedro

Як, і те що Ісус воскрес в тілі? Невже власть помінялась???

10. ABDURAKHMAN

1. ДУХОВНА ІСТОта не 3датна померти.
    Ангел - порівняння.
    2. Пекло, шеол, гадес то і є Могила. Людина припиняє існування, аж до поки Бог її не воскресить. Але людина залишається в Божій пам!яті. Тому тут все вірно.
    3.
    Для вас писання Павла, Давида і Соломона нічого не означають?
    :preved:

---------- Додано в 01:43 ---------- Попередній допис був написаний в 01:40 ----------

воскрес у духовному тілі, бо раніше Ісус крізь стіни не ходив.

11. Pedro

Знову казочки дідуся Панаса? І в тому духовному тілі були кістки і рани і тіло їло рибу... Чого супербрехун Расел не придумає. Язик без кісток...

12. ABDURAKHMAN

Ісус воскрес вже як духовна істота. І матеріалізувався для того щоб його могли бачити учні.
    а під час воснесіння де ділося тіло, якщо воно було тілесним?

13. SemperTiro

то ви вже не тільки обмежуєте Господа, а навіть Йому даєте вказівки... мило :) Звідкіля вам знати,що таке смерть? тим більше в Його розумінні?!
    порівнянь не треба, у вас із ними не складається.

нічого не вірно, могила є могила, то є яма у землі. Якщо ви не розумієте лексичного значення цього слова, то не пишіть його. Пекло - це зовсім інше. Якщо ж ви дотримуєтесь такої думки, то посилайтесь на джерела і вказуйте. що є синонімом, а що - ні.
    я вже вам ставив запитання з цього приводу, ось ви твердите
    У ЯКІЙ ФОРМІ?! ЯК?! ЩО ТАМ ЗАЛИШАЄТЬСЯ?! якщо не знаєте (бо поки відповідь була саме така), то навіщо про це говорити?! Може. легше дотримуватися традиційної думки, що є душа, і в пам"яті Бога людина існує у вигляді духовної субстанції ДУШІ?! Навіщо винаходити велосипед?! Якщо ж ви його все-таки винаходите, то дописуйте концепцію до кінця: список, компакт-диск, на вінчестері у небесному комп"ютері стоїть галочка... ну і т.п. Надайте ПОВНУ КОНЦЕПЦІЮ, а не так, як ви поки робили: "все ось так, а далі я не знаю".

я там тільки побачив інформацію, яку ви тлумачите так, як самі хочете, і не більше. Прошу навести цитату, де буде написано слово у слово (або хоча б загальний зміст речення) так, як написали ви:
    або отак
    а яка різниця між тілом Ісуса до воскресіння і тілом Ісуса після воскресіння?
    тільки конкретно: маса, зріст, молекулярна структура, рівень гемоглобіну, група крові... На підставі яких даних ви твердити такі речі? ЦИТАТИ!!!
    і якщо Ісус "раніше" не перетворював воду на вино (до відомого всім чуда), то це не означає, що він цього не міг зробити. Просто не було необхідності. Потім вона з"явилася.

14. Pedro

36 І, як вони говорили оце, Сам Ісус став між ними, і промовив до них: Мир вам!
    37 А вони налякалися та перестрашились, і думали, що бачать духа.
    38 Він же промовив до них: Чого ви стривожились? І пощо ті думки до сердець ваших входять?
    39 Погляньте на руки Мої та на ноги Мої, це ж Я Сам! Доторкніться до Мене й дізнайтесь, бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите, маю.
    40 І, промовивши це, показав Він їм руки та ноги.
    41 І, як ще не йняли вони віри з радощів та дивувались, Він сказав їм: Чи не маєте тут чогось їсти?
    42 Вони ж подали Йому кусника риби печеної та стільника медового.
    43 І, взявши, Він їв перед ними.

від Луки,24

• Подобається Подобається x 2
  15. ABDURAKHMAN

де ділося тіло під час вознесіння?
    Розпалося на молекули? Чи як?

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Шукайте у Біблії. :)

17. ABDURAKHMAN

1. Бога обмежуєте ви кажучи що Богу щось не під силу (воскресити людину і пороху земного[в буквальному сенсі])
    2. Духовні істоти безсмертні.
    3. ЕКЛЕЗІАСТ 9:4-10
    Це і є ПЕКЛО!
    Софістика не цікавить.
    4. Сказано за душу яка померає, сказано за стан померлих, сказано за воскресіння.
    А от про механізм уви несказано нічоґо, так що вибачайте я вам його не повідаю.
    5. Дії 2:27,31,32
    Пс16:10
    Воскрес із АДУ.

18. SemperTiro

я так довго чекав відповіді і ... піду спатки :) ліпше би я цей час просто на молитву витратив :sad:

19. ABDURAKHMAN

100% Ви праві.
    ТУТ ВИ ІСТИНИ НЕ ЗНАЙДЕТЕ!
    Краще помолитися для кращого розуміння Святого Письма.
    Істина по форумах не блукає...

20. Levko

Levko Well-Known Member

Коли 11 перекладів Біблії говорять по-одному, а 12-тий "переклад Нового Світу"С.Є. каже по-іншому, то в цьому випадку хіба тільки нерозумний повірить, що саме той 12-тий є вірним перекладом...
    Не в образу Вам сказано...

а де твій аватар? :)