Нюанси щодо раю та пекла

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви мабуть дуже любите землю?

• Подобається Подобається x 1
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Да... Вам скрізь мерещаться зазомбовані... Фобія?

3. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Чи можна запитати звідки ви,sasa,взяли? тобто джерело

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, чого ж фобія? відкриваємо Святе Письмо:

42 І сказав до Ісуса: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє!

43 І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!

Звичайно, заявка про те, що Ісус не міг сьогодні бути в раю, звучить гордо і викликаюче, але одночас брехливо.

Бачите, я не хочу займатися по цьому питанню філософією, типу міг/неміг. Господь сказав, що сьогодні і що зі мною. Я не знаю яким чином, але то є факт. А оті разглагольствування, типу, Він не міг бути там, бо Він був там три дні, виглядають просто смішно. Чому? Тому що дехто прирівнює все це до фізичного світу, якщо ти поїхав поїздом у Москву, то ти не можеш бути у Львові. Ніби-то Ісус ніколи не ходив по воді, не воскрешав мертвих.... Тобто то чисто людська логіка - Ісус "не міг", бо я того не можу, або вибачте, воно мені не вкладається в голову. Ну вибачте, а хто в тому винен?

• Подобається Подобається x 2
  5. ABDURAKHMAN

Вибачте але ви самі найбільше користуєтеся тою людською логікою в поясненнях слів Ісуса.
    Зацитую ваші слова:
    "Господь сказав, що сьогодні і що зі мною. Я не знаю яким чином, але то є факт."
    Чому ж ви прирівнюєте те що для Бога день до людського дня?
    Ще скажіть Бог вформував 3емлю за 6 земних днів (за 144 години), бо так сказав Господь Мойсею.

Для більшого розуміння необхідне глибше дослідження Святого Письма.
    Цитати вирвані з контексту можуть взагалі повністю заперечувати той контекст. Те саме стосується окремих суперечливих місць в Біблії які викликають сумнів. Відповідь треба шукати в подальшому досліджені Біблії. І сумніви розвіються. Оскільки Біблія є цілісною книгою і незважаючи на те що писалась на протязі 1600 Вона не суперечить сама собі. Якщо щось не ясно в одній книзі Біблії треба прочитати іншу і розуміння прийде. Але прочитати, як ви кажете, не зазомбовано, а прочитати свідомо без жодних упереджень.

6. ABDURAKHMAN

Райдужна перспектива... Чи не так?

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

В пеклі зазвичай дуже холодно...дуже... І дуже самотньо.... Навіть в натовпі...інших грішників...

Останнє редагування модератором: 17 бер 2010
  8. plastic

plastic Well-Known Member

В раю зато всім, хто туди попав буде добре. Ми зможемо побачити своїми очима Ісуса Христа.Ангелів.
    Чи зможемо побачити Бога-Отця?

9. ABDURAKHMAN

напевно, що ні. Оскільки ми тілесні особи, і з самого початку були створені для земного життя.
    Ми не анголи...і ними не станем.

10. Зануда

Зануда така зануда

Так про це ніде і не сказано. Хіба у Писанні говориться, що люди стають після смерті ангелами?

Останнє редагування: 18 бер 2010
  11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Мені здається, що рай - це коли опинишся поряд з Богом! Всі інше - "як там", "що там" - не матиме жодного значення.

• Подобається Подобається x 3
  12. plastic

plastic Well-Known Member

Згідна. Сказано, що якщо людина народилася з гори вона вже може побачити Царство Небесне. Царство Небесне починається вже тут. І приходить воно непомітно.

• Подобається Подобається x 2
  13. ABDURAKHMAN

РАЙ БУДЕ НА ЗЕМЛІ:
    Успадкують праведні землю, і повік будуть жити на ній.
    [Псалом 37:29]
    Рай за часів Адама був на Землі (територія нинішньої Туреччини) між чотирьма ріками - Пішон, Тигр, Гіхон і Єфрат. Дві з них існують і до тепер.
    Люди жили на Землі і були досконалі.
    Ми з самого початку були тілесними особами (те, що Адам і Єва жили в саду і їли плоди дерев того саду, говорить саме за себе).
    Яке небо?
    Наша єдина надія то Земля!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що Ісус говорив до розбійника, який явно не знав що таке Господній день, він знав, що день - є день, що сьогодні - є сьогодні і я вірю, що Ісус знав про це і говорив розбійнику так, щоб той розбійник розумів, а не так, як СЄ - з викрутасами та мудрегельством, щоб заплутати співрозмовника.

15. ABDURAKHMAN

Вбити не можна, помилувати!
    Вбити, не можна помилувати!
    Питання коми є дуже важливе.
    Так і тут:
    Переклад Нового Світу:
    Ісус же відповів йому: "Правду говорю тобі сьогодні: ти будеш зі мною в Раю."

16. ovod

ovod Well-Known Member

а в інші дні він значить говорив неправду?

17. ABDURAKHMAN

Ісус говорив правду завжди.
    Але не кожного дня Він висів на хресті.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ніц не зрозумів при чому тут перебування Ісуса на Хресті до слів:"Правду говорю тобі сьогодні: ти будеш зі мною в Раю".

То перше, друге... Цитата наведена дуже приблизно, якщо б Ви взяли Біблію і написали ту фразу так, як написано в Біблії, то б зрозуміли, що як там кому не став, зміст не поміняється.

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:07 ----------

Ше один... з досвідом...:)

19. Levko

Levko Well-Known Member

UKR*Лук.23:43* І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!
    NT-CS*Лук.23:43* И сказал ему Иисус: Истинно говорю тебе: сегодня со Мною будешь в раю.
    WBTC*Лук.23:43* И ответил Иисус: "Истинно говорю тебе: сегодня же будешь со Мной в раю".
    NT-SL*Лук.23:43* - Говорю тебе истину: сегодня ты будешь со Мною в раю, - ответил ему Иисус.
    KJV*Lk.23:43* And Jesus said unto him, Verily I say unto thee, To day shalt thou be with me in paradise.
    NIV*Lk.23:43* Jesus answered him, "I tell you the truth, today you will be with me in paradise."
    KULISH*Лук.23:43* . ї. рече йому Ісус: Істино глаголю тобі: Сьогодні зо мною будеш у раю.
    UNT*Лук.23:43* І сказав йому: Щиру правду кажу тобі, сьогодні зі мною будеш у раю.
    RST*Лук.23:43* И сказал ему Иисус: истинно говорю тебе, ныне же будешь со Мною в раю.
    UBT*Лук.23:43* І сказав йому: Щиру правду кажу тобі, сьогодні зі мною будеш у раю.
    UKH*Лук.23:43* Сказав (Ісус) до нього: “Істинно кажу тобі: Сьогодні будеш зо мною в раї.”

Переглянув цей вірш у всіх перекладах Біблії, котрі мав, але так як Ви написали цей вірш- ніде не знайшов...:dntknw:

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вже з тим стрічався раз. Сперечалися до хрипоти про ту кому. Потім відкрив Біблію і мєня асініла - там зовсім по-іншому написано і кома там ніякої ролі не грає.

Зараз Абдурахман застосує варіант Б: не та Біблія.:)

Але що сАме образливо - ходять і проповідують... питання - що сАме?

а де твій аватар? :)