Нюанси щодо раю та пекла

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

пекло, гадес, шеол це місце небуття з якого можливе воскресіння.
    Геєна це вже остаточне і безповоротне небуття звідки воскресіння є не можливим, або ж остаточне цілковите знищення, друга смерть.(для тих хто чинить беззаконня)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

от тому я писав, що пекло до Ісуса і після Його воскресіння не зовсім то саме.

3. ABDURAKHMAN

щоб не виникали садукеїстичні вчення про те що немає воскресіння.

4. Полковник

Полковник миється в бані

Жарче?
    Прохладнее?

• Подобається Подобається x 1
  5. ABDURAKHMAN

а я ніде не читав що душа це якась незалежна частинка людини яка жиє вічно. Читав що душа що грішить - помре. А про те що житиме вічно не читав

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зле читали.
    Бо розбійнику, що розіпяли поряд, Ісус пообіцяв сьогодні бути в раю, при тому, що тіло розбійника помирало на хресті.

7. ABDURAKHMAN

Ви ж бо не рівняйте те що для Господа сьогодні з тим сьогодні що для людини. Бо 70 років для Бога це ніщо, а для людини - ціле життя.

8. Yur

Yur Well-Known Member

Іншими словами, той хто свідомо відкидує Христа, попадає в геєну огнену.
    У тих, у кого не було можливості пізнати Христа, залишаються шанси.
    Тіж хто увірував у Христа, з Ним і позостануться у Раю.

9. ABDURAKHMAN

згідний, але єдина деталь воскресіння саме із Мертвих.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Господь говорив до людини, чи до кого? Чи ви вважаєте, що Господь хитрував, говорячи це до розбійника?

Ото й називається "вільне трактування Біблії.
    Що цікаво, інший прихильник СЄ, доказував мені зовсім по-іншому то місце у Біблії.

11. ABDURAKHMAN

можливо він більший прихильник.

12. Yur

Yur Well-Known Member

Детель суттєва. Надзвичайно.
    Або ми віримо:
    Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш! (Буття 2:17)
    Або ж:
    І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете! (Буття 3:4)
    ==========================================================

Ось кажу я вам таємницю: не всі ми заснемо, та всі перемінимось,
    раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми перемінимось!...
    Мусить бо тлінне оце зодягнутись в нетління, а смертне оце зодягтися в безсмертя.
    А коли оце тлінне в нетління зодягнеться, і оце смертне в безсмертя зодягнеться, тоді збудеться слово написане: Поглинута смерть перемогою!
    Де, смерте, твоя перемога? Де твоє, смерте, жало?
    (1-е Кор15:51-55)

Як бачимо, навіть ті що не заснуть, зодягнувшись в духовні преображені тіла, позбудуься смерти.

13. ABDURAKHMAN

логічно. але знову ж таки для Бога смерть є тим же що для людей сон. Бо як людині просто розбудити сплячого, так і для Бога воскресити Мертвого. Але всі перемінятьсю тобто отримають вічне життя, позбавляться гріха.

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тобто Бог прогнав людину з едемського саду, а тепер дозволить повернутись? (трансформація: безсмертний - смертний - безсмертний?)

15. ABDURAKHMAN

Десь так. Бог послав Сина Свого Єдинородного щоб через Нього всі хто увірує спаслись і отримали вічне життя (в тілесному сенсі цього слова). Тобто буде відновлений рай по цілій землі. Бог створив спочатку саме тілесних людей щоб вони жили саме на землі, а не на небі бо на небі жиють духовні створіння - анголи.

16. Зануда

Зануда така зануда

Ну, я думаю, що швидше наше розуміння пекла після Воскресіння відрізняється від того, як його розуміли до.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

1 Знаємо бо, коли земний мешкальний намет наш зруйнується, то маємо будівлю від Бога на небі, дім нерукотворний та вічний.
    2-е ап Павла,5

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я,в силу свого досвіду схиляюсь до того,що пекло...тут...стан душі...
    Важко пояснити...
    Навіть,коли навколо один біль,мука...коли є надія,то людине ще живе...повторюючи собі..ще недовго...це скоро закінчиться...
    Тоді можна перетерпіти все...
    Але,коли на душі отаке...коли нема куди подітись від болю...і не чекаєш вже нічого...ото пекло...
    Що буде там..те буде там...можна припускати...
    А тут...є тут...
    І нікому не бажаю відчути того...
    Сумбурно..соррі...:nea:

19. ABDURAKHMAN

тута йдеться про 144000 які разом з Ісусом будуть на Небі, а решта люду матиме рай на Землі.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Згадав одну розмову - діалог:
    - Що таке пекло і рай, як воно може бути?
    - Тобі було колись радісно на душі?
    - Так!
    - Ось в раю буде тільки це почуття сильніше і назавжди. А було таке, що на душі так зле, що хочеться вмерти?
    - Аякже!
    - То в пеклі буде ще гірше і назавжди...
    (І ніякого тіла там не треба, щоб помучитись або потішитись)

а де твій аватар? :)