Нюанси щодо раю та пекла

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я про шо...:sorry:

2. Levko

Levko Well-Known Member

Може у Вас якась інша Біблія?:)
    Моя Біблія говорить, що життєвий шлях людини зовсім НЕ завершується зі смертю тіла.
    Якщо би так як Ви кажете, то прихід на землю, смерть і воскресіння Ісуса Христа в такому випадку було би насправді марним...

• Подобається Подобається x 2
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Зовсім ні, Христос прийшовши на землю, померши на хресті і воскреснувши саме із МЕРТВИХ дав людству надію на воскресіння і вічне життя. Хіба Ісус навчав про вічну розплату і погибіль, про вічні страждання в Аду? Він вчив про любов, ласку і смирення. Це вже люди придумали собі сташилку...

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

мало у Біблії сказано про пекло?

• Подобається Подобається x 1
  5. ABDURAKHMAN

Про пекло, як сховок для мертвих. Людина померає і потрапляє в пекло, шеол (символічне місце вічних мук, або просто небуття). Пекло - це короче кажучи могила.

6. Yur

Yur Well-Known Member

Типу, складу для мертвяків о_О

і їх повкидають до печі огненної, буде там плач і скрегіт зубів! (Матвія 13:42)

7. ABDURAKHMAN

Хто знаходиться поміж живих, той має надію, бо краще собаці живому, ніж левові мертвому!
    Бо знають живі що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немає вже їм, бо забута і пам'ять про них, і їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже, і немає вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється!..
    (Екклезіяста 9:4-6)

Все що в силі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі куди ти йдеш, ні роботи, ні роздумів, ані знання, ані мудрості!
    (Екклезіяста 9:10)
    О, якби Ти в шеолі мене заховав, коли б Ти мене приховав, аж поки минеться Твій гнів, коли б Ти час призначив мені, - та й про мене згадав! [Йова 14:13]
    Бож у смерті немає пам'ятання про Тебе, у шеолі ж хто буде хвалити Тебе? [Псалмів 6:6]
    Живий, тільки живий - Тебе славити буде, як я ось сьогодні, батько синам розголосить про правду Твою[Ісаї 38:19]
    Типу там нічого немає

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

так, така доля була у померлих до приходу Христа. Ніде не пише, що їх, померлих, нема.

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:42 ----------

А оця фраза говорить про існування мертвих у шеолі, але у них нема жодних можливостей.

---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:43 ----------

Лише підтверджує про існування у шеолі. "Заховав", а потім "згадав". Слово "заховав" не може дорівнювати стер повністю, знищив, а просто заховав на деякий час.

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

Звідки інфа?

9. ABDURAKHMAN

1. А з приходом Христа хіба щось змінилось? За часів Мойсея люди померали і всь0. А от прийшов Ісус 3,5 роки розказував людям про любов про дорогу спасіння і про милосердя. А ви кажете Він впровадив вічні муки.
    Він прийшов не світ засудити, але для того щоб він, себто світ, спасся.
    2. Тобто Проповідник говорить що в шеолі немає нічого. Нічого взагалі... І тому коли ти ще живий, ти відповідно існуєш і всилі щось змінити.
    3. Тобто Йов молив Бога, аби Той умертвив його і припинив його страждання. А Судного дня згадав про нього воскресивши його із мертвих.
    4. Про це нам говорить Біблія.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розповідаю.
    До Христа.
    Людина помирала і потрапляла в шеол. Ніхто не міг спастися, ніхто не міг чисто прожити все життя. То був порядок речей, то був ЗАКОН. Помер, грішний, шеол.
    Що змінилося з приходом Ісуса?
    Справа навіть не у тому, що Він розповідав про любов. Ісус помер, але сталося те, чого не було. Він потрапив у шеол, але шеол його не сприйняв, бо Він був безгрішний. Ісус порушив той порядок, відкупивши всіх своєю Кровю. Людина має можливість покаятися і бути прощеною за життя. Це відкриває дорогу до вічного життя.

---------- Додано в 14:49 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ----------

Якщо б у шеолі нікого не було, тобто самого існування, проповідник ніколи б не писав, що там нема можливості щось змінити.

11. ABDURAKHMAN

Це все питання віри. Кожен з нас вірить. по-своєму. Біблія є одною і тою ж, для вас і для мене, різниться тільки її тлумачення.

12. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Можливо це дійсно стан душі!?:dntknw:

Як в народі кажуть:"добрий попадає в рай,поганий в пекло".(В раї добре,а в пеклі погано.)
    Але якщо цей поганий робив погані вчинки то виходить,що йому в пеклі буде добре(звично?)???

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

Влучно сказано!!!:good:

• Подобається Подобається x 2
  13. Yur

Yur Well-Known Member

То все ж, як потлумачете те, що в Благій Вістці.

і їх повкидають до печі огненної, буде там плач і скрегіт зубів! (Матвія 13:42)

14. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Наскільки мені відомо, Сергію, в Біблії слово пекло не зустрічається. Це видумки церковників. Натомість Біблія говорить про ГАДЕС, ГЕЄНУ, ТАРТАР, ШЕОЛ.

З них ГАДЕС (грецьке) і ШЕОЛ (єврейське) означають місце де пребувають померлі. (Загальну могилу людства, тому, що для визначення конкретного місця поховання вживається слово КЕВЕР). Треба відмітити, що в ШЕОЛ або ГАДЕС попадають усі: як праведні так і неправедні. Наприклад в Дії 2:31 говориться що Христос не був у залишений в ГАДЕСІ, тоб-то могилі, де як відомо він був зразу після смерті, до воскресіння на третій день.

ГЕЄНА - походить від назви долини Гінома, біля Єрусалиму, і символізує повне і остаточне знищення.

15. ABDURAKHMAN

Читайте повністю:
    І як збирають кукіль, і як палять в огні, так буде й наприкінці віку цього. Пошле Людський Син Своїх анголів, і вони із Царства Його всі спокуси, і тих, хто чинить беззаконня, і їх повкидають до печі огненної, буде там плач і скрегіт зубів! [Матвія 13:40-42]
    Очевидним є те, що воно відбуватиметься наприкінці цього віку, тобто під час Армагедону. Вогонь символізує цілковите знищення - зпалення кукілю. Під час Армагедону буде те саме що було при знищенні Содома і Гомору - з неба падатиме вогонь із сіркою і тоді буде плач і скрегіт зубів.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ух, як мудро.

Та як же? Як вони можуть перебувати, якщо їх нема? Адже СЄ стверджують, що після смерті нічого нема, нє?

17. Yur

Yur Well-Known Member

Чи означає це, що тих, хто чинить беззаконня повкидають до вогненої печі, а потім повитягують й покладуть на вічний сховок?

18. ABDURAKHMAN

Абсолютне небуття вас влаштує?
    Приклад:
    Маємо радіоприймач який працює на батарейках (людина) маючи нові батарейки радіо добре працює і доносить до нас якусь музику, слова, і т. д.
    Як батарейки розряджаються - наступає смерть приймача (людини). Байдуже що він ще в робочому стані, але без батарейок він є мертвим (ленін лежить в мавзолеї той лежить). Перший чоловік Адам був досконалий і мав вічні батарейки, але згодом його спокусли Жінка разом із Змієм і він став грішним і разом із ним гріх передався всім його нащадкам.
    Тобто пісяля смерті ми стаємо подібні до радіо ми знаходимося в безпам'ятному стані але в очах Божих ми наче спимо.
    А всі ті хто виявляться праведним в Божих очах отримають вічні батарейки у вигляді вічного життя.

19. Zaba

Zaba миється в бані

Вам до правовєра Трехлебова, на "Берлогу". Вибачте, якщо Ви єврей.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, в Біблії сказано, що з пороху - в порох, а про "спимо" не читав, не знаю.

А тепер... що мене не влаштовує? Якщо людина померла... нічого нема... тоді нащо писати, що вона потрапляє кудись? Наприклад, у Шеол? Як може потрапити те, чого нема?
    Якщо б залишилася душа, я б зрозумів... а так.. нема ніц. Нащо для того ніц якесь особлиме місце, та ще й з назвою?

а де твій аватар? :)