Після того ..філіалу...любЕ раєм здасться... А може буде гірше... Може тут...лиш одн з перших кіл...пекла...а далі більше...і гірше... не нам знати...
та хто ж його знає? чи може хто там бував? пекло це швидше за все не місце якесь а стан душі... стан глибого розчарування, величезного шкодування за втраченим... самоосудження... і абсолютний брак любові пам'ятаєте як у пісні колись співалося "рай без любви - называеться адом"... от шо воно таке... ІМХО
То, певно, таке вічнокипляче озеро лави вготоване падшим ангелам і грішникам. Мене цікавить співвідношення цього озера і тьми кромешньої.
Ні...то стан душі...коли все викручує від болю...коли немає куди подітись...коли мрієш лише про кінець...
Ромку, ти говориш про пекло в переносному значенні... Я чомусь переконаний, що така інстанція в прямому значенні цього слова, не має аналогів, чи навіть найменшої подібності до наших порівнянь про пекло тут на землі...
Ви маєте на увазі, що товариші Расел і Рутерфорд під цим розуміли? На щастя, для переважної більшості людей на землі вони не є істиною в останній інстанції.
Звичайно істина в останній інстанції це вчення 'Святих Отців' які християнізували язичницьке вчення 'про Вальгаллу'.
Педро, ви не розумієте! Думки Расела та Рутерфорда - це нове вєяніє, це модно, а ви тут про архаїзм....
ну... який ж може бути кінець коли це навіки-віків і амінь? ми можемо лише здогадуватися чи уявляти... але мабуть ті, хто каже "я краще в пекло піду, там компанія цікавіша" троха не те собі уявляють))) особисто мені більше хочеться у протилежному напрямку! хдається такого слова там немає... (у перекладі Огієнка і Російському Синодальному - точно нема) є слово "шеол" є "Аваддон" у рос. біблії перекладений ще як "преисподняя" також біблії є відповідник слова "пекло" - "ад" (Шеол) 18 Да обратятся нечестивые в ад, - все народы, забывающие Бога. (Пс.9:18) 16 Да найдет на них смерть; да сойдут они живыми в ад, ибо злодейство в жилищах их, посреди их. (Пс.54:16) 14 От власти ада Я искуплю их, от смерти избавлю их. Смерть! где твое жало? ад! где твоя победа? Раскаяния в том не будет у Меня. (Ос.13:14) 55 Смерть! где твое жало? ад! где твоя победа? (1Кор.15:55) 8 И я взглянул, и вот, конь бледный, и на нем всадник, которому имя "смерть"; и ад следовал за ним; и дана ему власть над четвертою частью земли - умерщвлять мечом и голодом, и мором и зверями земными. (Откр.6:8) 12 И увидел я мертвых, малых и великих, стоящих пред Богом, и книги раскрыты были, и иная книга раскрыта, которая есть книга жизни; и судимы были мертвые по написанному в книгах, сообразно с делами своими. 13 Тогда отдало море мертвых, бывших в нем, и смерть и ад отдали мертвых, которые были в них; и судим был каждый по делам своим. 14 И смерть и ад повержены в озеро огненное. Это смерть вторая. 15 И кто не был записан в книге жизни, тот был брошен в озеро огненное. (Откр.20:12-15) напевне тут питання все ж таки, що таке "озеро огненное"? чи може я помиляюся?
ммм.... а виривати з контексту не гарно))) я про "помиляюся" говорила саме на рахунок чи я правильно зрозуміла тему обговорення))) в тому, що кінець навіки віків - я не сумніваюся!