Нюанси щодо раю та пекла

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Відповідь: Нюанси щодо раю та пекла

Який сенс цієї суперечки? Була, чи не була кома? А я наївний, думав розмова йде про рай і пекло!

2. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Сьогодні - означає не завтра, і не вчора, чи в якийсь інший день, а саме в той день коли сказано. Ясніше ясного.

А "будеш в раю" - коли той рай буде на землі. А він буде саме на землі - саме таким був і залишається задум Бога.
    Інакше Бог був би брехуном!

• Подобається Подобається x 1
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

у перекладі зі старослов’янської, думаю, що була.... [​IMG]

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

От, Зеніте... Ви теж не змогли пояснити для чого оте слово в інтерпретації з Вашим варінтом коми. Бо якщо я кажу, то і так ясно, що кажу вже, "вже" - то не є завтра і ні вчора, то є сьогодні.
    Непогано було б Вам відкрити Євангелію від Луки і цей епізод, там як не став цю кому, а рай є сьогодні. Доречі, там коми взагалі нема і як не крути - нема двозначності.

5. Melown

Melown Well-Known Member

Навіть якщо рай і існує зараз, навіщо тоді воскресінння? Чому сказано, що праведні воскреснуть в Ісусі Христі, а неправедні - на суд? Навіщо тоді ВСІХ воскрешати?
    Раз вони в раю - то "шісливенько" їм.
    Не розумію процедури, просвітліть мене...

• Подобається Подобається x 2
  6. zet

zet Дуже важлива персона

Вы знаете, я столкнулась с неточностями перевода в достаточно серьезных вещах. Современные правила защиты издаются сразу на 2-х языках (русском и украинском) в одном жестком переплете. Хорошо, что осным принят все-таки один язык - украинский. Неточности встречаются просто при переводе...

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

Виявляється, в буддизмі теж є пекло. І навіть багато пекел. Але, що дуже важливо, в жодному з них неможливо перебувати вічно. Мешканці пекла - це просто такий тип істот поряд з людьми, тваринами, богами тощо. У кого дуже погана карма, той унаслідок чергової реінкарнації може народитися мешканцем пекла. Але рано чи пізно він помре там у пеклі і знову народиться кимось іншим. Як на мене, це виглядає набагато природніше, ніж це дивне твердження про "вічні муки".

Що ж до нірвани, яка виконує роль раю, то трактувати її як повне небуття (як я раніше писав) усе-таки неправильно. Буддизм вчить, що стан нірвани не схожий ні на що, що ми можемо уявити, і не треба навіть порівнювати його з чимось. Тут уже щось дуже близьке до християнського раю, і навіть вічне.

8. Melown

Melown Well-Known Member

А у мене 80 кармочок... це добре чи погано? Куди я потраплю? :D :D

9. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Це ж я спитав в "традиційних" християн. :)
    Дійсно шкода... але Ви не відповіли на питання, Ісус(ас) збрихав, чи "офіційна" Церква бреше?..
    Можна придумата пояснення, і цим моментам, можна зіслатись, не доброякісний переклад, а те, що "шеол" це виключно могила, мені казав один юдей, як навчався тоді в єшиві. Ніколи юдеї слово "шеол" не перекладали як преісподня, чи ще щось в цьому роді.
    :) :) :)
    Д.М. це тільки Ваше припущення? Тільки з вченням, як мінімум Православної Церкви воно повністю розходиться ;)
    Миху, я щось пропустив, Католицька Церква хіба не вчить, що посмерті Ісус(ас) потрапив до пекла та три дні там перебував, щоб витягнути праведнеків? Дайте, будь ласка, відповідь на це питання.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це є напевно процес творення людини. Рай вже є. Всі очікують суду, тому всі воскреснуть, щоб відповісти перед Ісусом за свої вчинки.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог є всюдисущий.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог є всюдисущий.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Взагалі, ви так смішно судите.

Невже ви думаєте, що душі, щоб перейти з одного місця - в інше треба сідати у трамвай і їхати 4 години?

15. Омар Люлька

Скажіть конкретно, куди потапив Ісус, з т.з. Вашої Церкви, до пекла, чи до раю?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ясно, що в пекло. Але не виключено, що він міг бути і в раю - так як Він обіцяв одному з розбійників. Чому Ви судите тілесно?

17. Омар Люлька

Я не судю, а тільки хочу взнати, як вчить Ваша Церква, куди після смерті потрапив Ісус(ас), чи він за ці три дня гасав туди сюди?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква вчить, що Він зразу після смерті був у пеклі. Але треба памятати, що церква вчить, що Ісус є Бог. А Бог є всюди - Ви ж знаєте.

19. Омар Люлька

Тобто, Ваша Церква, вчить, що після смерті він одночасно потрапив, і до раю, і пекла, чи це Ваші особисті припущення?

20. Омар Люлька

Якщо Бог, був завжди, в пеклі, то навіщо туди було йти Ісусу(ас)? Тоді в його смерті сенц, зовсім зникає...

а де твій аватар? :)