Ні обіцянок, ні пробачень, або я нікому нічого не винен

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Mykhaylo Khomchyn, 22 кві 2019.

1. Вміння пробачати
    Зеленський підписав закон про реструктуризацію газових боргів на понад 100 мільярдів гривень.
    Списують борги, що виникли на рахунках теплокомуненерго, газзбутів та облгазів.

Частіше всього – це приватні власники. Або ж, комунальні ТЕЦ або теплопостачальні підприємства знаходяться в оренді у приватних структур, які мають чудову маржу від сплачених нами тарифів.

Це ж так чудово, взяти в оренду комунальну ТЕЦ, наобіцявши містянам провести реконструкцію застарілих об’єктів та мереж, вкласти інвестиції. А потім нічого не зробити, а додавати до собівартості тепла свої 20% і з цього чудово жити. В собівартість також входять відкати міським головам чи кому там ще, за те, щоб сиділи тихо.

І ось їх усіх пробачать. А це 43 мільярди гривень.
    Десь на 20 мільярдів гривень боргів у операторів газорозподільчих мереж, які також називають облгазами. В Україні таких компаній трохи більше 40. Приблизно 70% газу в Україні розподіляє "РГК" Дмитра Фірташа.

Ці добрі люди кажуть, що винувата держава. Бо НКРЕКП у 2016-2019 роках типу заплужив і встановлював тарифи нижче собівартості.
    А в собівартість входить і відкати «добряим людям». А ще ж 20% навару. А ще ж мільйонні зарплати керівництву.
    І корпоративи. І багато чого ще, що можна замутити в собівартість.
    Все кучеряво. Але в ціні собівартості.
    І ось вони стверджують, що, наприклад, у тарифі 2017-2018 років вартість газу для технологічних потреб операторів ГРМ становила 5,8 грн за куб. м, тоді як його реальна ціна в цей період сягала 12-13 грн за куб м.

І типу це технічна заборгованість.
    І вони типу формально праві.
    І, з огляду на це, Арахамія со товаріщі вирішили списати ці борги "добрим людям".
    І, наприклад, утримання самого Фірташа в дорогому отелі в Австрії, де він чекає, чи видадуть його у США, чи ні – теж входить у собівартість ціни на газ у його облгазів.
    Так-що ми з вами зараз пробачили йому.

А що, ми ж багаті. Що ж український народ через золоті платіжки не може утримати Фірташа і ще з півсотні таких як він (тільки мілкіших)?
    Та ну, у народу бабла нємєряно. Олів'єшка на новорічному столі не переводиться.

Так-що формально і логічно вони праві: різницю між собівартістю і дійсною ціною треба повертати.
    Слуги народу (ой, олігархів) забувають лише про те, що собівартість дуже накручена.
    Тут би Антимонопольний комітет мав би вставити свої 5 копійок.
    Але їх теж правильно мотивують зеленими аргументами.

Нічого, ми за все заплатимо, кажуть виборці Зеленського і Слуг.
    Тільки чомусь разом з нимм Фірташу пробачив і я.

2. Людина, що подзвонила в СБУ і попередила про підготовку замаху на Зеленського та штурму Верховної Ради виявилась психічно-хворою.

Довели країну до неврозу, а тепер дивуються, що їм дзвонять прихильники президента, бо голосувати за Зеленського могли тільки або обдурені люди, або психічно хворі, або московити.

3. Я вже якось писав. Арестович в ОПі виконує обов'язки зама по дуркуватості. Коли Зеленський зашквариться, рейтинг падає, чи звалив в сотий раз за рік на відпочинок. З'являється хлопчик для биття Люся. Який починає нести таку дічь, яку нормальна людина сприймати не в змозі. І тоді увага спільноти переключається з дуркуватості Зелі на дуркуватість Арестовича. А зелебоб такий дивиться на це і думає. Ну от, наш Вова ще не зовсім кончений. Те що зелебоба не хвилює, що Люся працює на Вову зрозуміло. Причинно наслідкові зв'язки в них відбиті наглухо.
    Від чого мерзенність висловлювання Арестовича про те що АТО це місце для відпочинку хлопчиків, стає ще більша.

4. Електроенергії немає
    Вугілля немає
    Газу немає
    Кисню немає
    Навіть яєць, і тих немає

Яких вам ще реформ не вистачає?
    Поржали? Кутні не повипадали?

5. IMG_20211030_201528_929.jpg
    Навіть цікаво, де всі ці "богуни" тепер? Бажання "міняти владу допоки..." наразі у них явно випарувалося.
    Дуже промовиста характеристика подібних типів.

6. Світло, темрява та везіння
    "Дослідження демонструють, що 95% американців є науково неосвіченими. Приблизно стільки ж було неграмотних чорношкірих рабів перед Громадянською війною, коли за навчання раба письму передбачалося покарання"
    Із книги Карла Сагана "Світ, повний демонів. Наука, як свічка у пітьмі" ( The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark).
    "Я наприкінці років свого життя із здивуванням дізнався про нашу неосвіченість.... Мені здається, що ми більше схожі на свиней ніж на людей, тому мені соромно не лише за себе, а й за усіх елінів"
    Із книги Платона "Закони" Книга 7. (Νόμοι)
    З часів Шумеру і Платона абсолютна більшість людей не мають сформованого відповідно до узагальненого досвіду спостереження за реальністю світогляду. 95 трясця відсотків! У нас зараз епідемія поліомієліту, незабаром закопуватимемо тисячу невакцинованих трупів в день... Це диво і неймовірний випадок, що ми зуміли побудували цю жалюгідну пародію на цивілізацію, перш ніж чергова катастрофа відправила нас до решти скам'янілостей. Але в житті, як і в покері, вічно не щаститиме. Чи встигнуть 5% врятувати усіх, незважаючи на палкий і фанатичний опір 95%?...
    Іван Хомяк

7. А пам`ятаєте, як свій відпочинок на морі Зе намагався видати за дуже важливий державний візит?

А пам`ятаєте прес-конференцію Мендель, на якій вона стверджувала, що після поїздки її боса до Омана, в Україну зайде до $2 млрд інвестицій з цієї країни?

А пам`ятаєте, що у день перебування Найвеличнішого в Омані там знаходився літак Патрушева - секретаря РБ Росії?

Я, наприклад, все пам`ятаю. І шукати в Омані потрібно не інвестиції, а нові офшорні рахунки горе-гаранта.

8. Gyppsy

Gyppsy :hi:

9. В нас на балконі газети "Ратуша" вже не перший місяць милують око перехожих і гостей міста два маленьких транспаранти. На першому зображений козак і напис "У ворога перемоги не випрошують!" на другому: "Незалежність України, а не уЗЕлежнення від Росії!"Якщо бути точним, то прикріпили ми їх стяжками відразу після Дня Незалежності.

ЖОДНОЇ реклами, звинувачень і мови ворожнечі. Фото не ставлю. Кому цікаво - подивиться сам. Ніхто ніколи не мав претензій ні до самих плакатів, ні до їх змісту. І ось, відразу після відвідин Львова першою леді, якісь недоброзичливці почали ночами зрізати пластмасові стяжки, бо щось їм в цих написах почало дуже не подобаєтись.

Але самі розумієте: поверх другий, будинок старий, і щоб дістатися до місця вандалізму, зловмисники змушені, очевидно, привязувати до якогось довгого патика ніж чи пилку і досить довго в темноті нищити те, що їм не належить.

Попри те, що наш охоронець пан Богдан вже втомився все відновлювати, я страшенно тішусь, що це так когось дістало! НАРЕШТІ!! А уявіть собі: щось подібне б зявилось на різних поверхах у вікнах, на балконах та лоджіях УСІХ, кому витівки клоунів вже засіли в печінках!!! Уявили, який би це мало інформаційний ефект?! І я уявив.

ЦЕЙ пост я адресую тим, хто поставив ціллю свого життя боротьбу з витівками і злочинами паяців, клоунів і держиморд. Потрібно не тільки робити ПОЛІТИЧНІ заяви про це все, а й атакувати самим. Бо інакше залишимось аутсайдерами.

Це МОЯ думка. І я її навязую.

Микола САВЕЛЬЄВ, редактор газети "Ратуша", Львів

10. Ось так, тихо і під оплески слуг урода волшебні 4000 доларів вчителям плавно перетекли в примарні 24000 гривень лікарям.
    Фантастика да і тільки.

11. Планктоша, тут Яніна про тебе сюжет зняла:

Вчора, у своєму інтерв'ю, на питання глядача чому пан Бутусов за 7 років війни так і не пійшов воювати, він відповів: "Я допомогаю ЗСУ як тільки можу як редактор великого новинного порталу і тут я більш корисний. Але, якщо буде дійсно така потреба, буде великий наступ і не буде людей, то тоді я піду".

Що? Якщо буде потреба? Більш корисний? Ти серйозно? А так можна було?

Хочу подяковати тому глядачу, хто задав таке питання пану Бутусову, а Яніні Соколовій - за те, що його озвучила.

Особисто я вважаю, що за 7 років війни КОЖЕН чоловік мав відслужити у ЗСУ і не обов'язково на фронті. У такому випадку супільство буде більш консолідованим у питанні ведення війни і не буде обирати собі у президенти уклоніста, за якого, до речі, уклоніс Бутусов о 2019 році активно агитував. А ще, це буде справедливим суспільством яке буде цінувати те, що має і за нього боротися.

Так, я погоджуюсь, що "бронь" від армії можуть отримувати окремі спеціальності критичної інфраструктури але редактор комерційного новинного порталу, на мою думку, до таких точно не відноситься.

Тому коли я чую ось таку, доволі розповсюджену, срань яку у своє виправдання каже пан Бутусов - мене аж тіпає.

Тобто всі ми, хто з 2014 року служив у армії - ті гімно на палці: бездарні, безкорисні та нікому не потрібні люди яких не жалко.

А є в нас - еліта! Якій, на війну - зась, бо вони, виявляється, і це вони так самі для себе вирішили, більш потрібні в тилу бо там вони більше принесуть користі.

Розкажи, Юрко, цю срань загиблим Василю Сліпаку або Тємуру Юлдашеву. Або сотням журналістів, що пішли на фронт, або тисячам лікарів, шахтарів, слісарів, вчителей, студентів, науковців, селян і представникам багатьох інших професій.

А ще Бутусов каже: "Якщо буде дійсно така потреба, буде великий наступ і не буде людей, то тоді я..."

Нагадаю пану редактору, що все це було о 2014 - 2015 роках коли ситуація на фронті була КАТАСТРОФІЧНОЮ, але й тоді він надав перевагу бути особистим літописцем пана Корбана та Коломойського у ролі головного редактора новинного порталу аніж бійцем ЗСУ.

І взагалі, починаючи з 2014 року і до сьогодні в армії існує ВЕЛИЧЕЗНИЙ некомплект, про що, до речі, сам Юрко полюбляє писати. Можливо той некомплект саме через те, що у цій країні є багато хитрожопих, що вважають, що замість них хтось інший не хай ризикує своїм життям. Хтось - меньш важливий!

View: https://www.facebook.com/100004111636825/posts/2169107519902948/

12. Виконуючи протокольний обов'язок з привітання ЗСУ, Зеленський завершив свій спіч так:
    Слава Україні! Україні Слава!
    А військові такі на москвинський менєр: Слава! Слава! Слава!
    Тобто це не випадковість. Їх так зобов'язали відповідати.
    А мало б бути:
    Слава Україні!
    А військові повинні відповідати:
    Героям Слава!

І це офіційно затверджено.

А те, що Зеленський і Со. зараз зробили, це зробили вони свідомо.
    Roman Zaitsev
    Oleksiy Drone мені не різануло. Мене попередили що так буде ще зранку.

13. Смєтуни

Anton Shvets:
    «Скинули одного - скинемо і наступного, якщо буде потрібно».

Наступний: ставить на всіх правоохоронців Татарова, на всю економіку Шурму, на всі суди Смирнова, на спецслужби фсбешного Демченка, а головою всього цього Єрмака.

Сам при цьому дупля не відбиває, що у країні відбувається і нічим не займається.

На НБУ довбограй, корпуправління в держсекторі знищено, Фірташ царює в Нафтогазі, Бєня у Центренерго та Укрнафті, Ахметов всюди, Медведчук не сидить.

Скидувачі: Нє ну ми не можем качати, бо Путін нападе. І вам ніззя качати, бо Путін та враг на порозі. Чуєте? Ніззя качать, бо гріх.

Я: Тобто краще щоб під час нападу Путіна у нас всією країною керували російські або проросійськи чорти?

а де твій аватар? :)