вернувся я з моря... відпочив... загорів... приходжу на роботу... а мені кажуть: -Через те що ви погано подали заяву на відпустку, ми на ваше місце уже знайшли людину. От, так що я вже добу офіційно безробітний. Ходив сьогодні на співбесіду, там гарно, гарні умови, вища зарплатня. Пройшов тести, чи візьмуть - скажуть на днях. А поки маю ще трохи співбесід. Буду ходити, бродити, шукати де прихилити голови. мене вперше в житті звільнили. аж якось.... незвично....
Як це зрозуміти звільнили, на яких підставах? За прогул чи що? Якщо за власним бажанням чи за угодою сторін, то в них повинна бути ваша заява написана вами особисто від руки. І що записали в трудовій книжці? Якщо подібної вашої заяви в них нема, то сміливо звертайтеся в інспекцію праці на вул. Валова 31 з відповідною заявою і з них такої кровушки поп"ють, що мало їм не здасться. Тут, батєнька, кримінальною справою попахує. Ясна річ, що ви там працювати вже мабуть не зможете, але крові їм попити вартує, та й ще заплатять за вимушений прогул. Так, щоби з мали науку і з іншими подібного не чинили.
я теж не докінця зрозумів, що малось на увазі. Недоліком маленьких компаній(з розробки пз) є відсутність виконання процесів ісо 9001 та інших. Такі компанії беруть відносно великою оплатою праці, та можливістю використовувати технології про які мріяв все життя, але на великих компаніях не міг собі таке дозволити, бо технології ризикові. Цим вони мене і затягнули. Це не біда, бо за рік я освоїв усе що хотів і планував у вересні звільнитись. А тут на тобі...
не, все простіше. зп мені за останній місяць виплатили, в повному обсязі (хоча відпуск я наче брав за власний рахунок, але все одно нарахували). Я не відчуваю образи на них, чи ще чогось, хай собі живуть та процвітають
Причому тут міліція, коли кури дохнуть? (с). Причому тут виплатили чи не виплатили? Справа у незаконному звільненні - от про що йдеться. Добре, що ви по християнськи не відчуваєте образи і прощаєте їх. Але на вашому місці може завтра опинитися людина, яка не зможе так успішно знайти собі нову роботу і опиниться в безвихідній ситуації. Якщо ми будемо на таке мовчати, то нас усіх і далі роботодавці вважатимуть за баранів, яких можна віддати на закланіє де і коли завгодно. ---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ---------- Маючи чималий досвід в галузі трудового права ( а зараз на фірмі де я працюю 500 працівників, так що випадки різні бувають) авторитетно вам заявляю, що при наших законах звільнити навіть прогульника і п"яницю практично неможливо. Звільнити то можна, але шо далі? Суди в 99% таких справ стоять на стороні працівника. Наче звільниш законно, але потім так все може повернутися, що і не радий будеш. Коли мені приходиться звільняти навіть заядлого прогульника чи алкоголіка - ніколи цього не роблю по статті "З ініціативи адміністрації". Зберу декілька правильно і вчасно складених актів, припру до стінки ними і людина сама "під дією нєопровєржимих доказатєльств" пише заяву за власним бажанням. Та й не хочеться записами в трудовій "за прогул" псувати людині життя.
При чому тут християнські цінності чи якісь інші моралі? Якщо від людини хочуть позбутися, то в компанії їй вже не буде комфортно. Навіщо самому нариватись на негативні емоції?
Ну, якщо би особисто ви хотіли, щоби вами потурали як хотіли і не мати взагалі людських прав - то це звичайно ваш вибір і ніхто не має права вас за те осудити. Проте окремі люди (а їх нажаль небагато) не хочуть дати знущатися з себе і з інших і бути безправними ягнятами - то це теж їхній вибір.
При чому тут знущання, при чому тут безправність?) Я казав про небажання втручатися в розборки, які тільки псують нерви. Кожна конкурентоспроможна людина не боїться втратити роботу, бо вона знає, що на її працю є нормальний попит. А якщо звільнення загрожує якимись страшниминаслідками, то звісно нічого не залишається як чеплятися за трудовий кодекс.
))) "дєтский сад штани на лямках", мені смішно... що ж це за бухгалтер, який приймав таку погану заяву, преред тим як у відпустку відпустити? про звільнення попереджають за 2! тижні . 100 % згідна, трудове законодавство завжди на стороні працюючого