Незвичний день

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Alias, 7 лис 2008.

1. Peri

Peri Well-Known Member

Ну якщо ті "волни",які напускаються з ЛФ - то і в Одесі - запросто!:)))

• Подобається Подобається x 3
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Хронологічна трагедія "Сніг завжди випадає несподівано для комунальників" в 2 діях.
    Дійові особи: Нірванка і інші жителі Лодзі.

Дія перша. Вчора.

Дія друга. Сьогодні.

П.С.

• Подобається Подобається x 24
  3. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

То, виявляється,комунальники всюди однакові?о_О
    Алілуя,а то я думала,що то тільки наші такі штурпаки.Як я нині йшла на роботу..Татьяна Навка нєрвно курить в сторонці.Вона по льоду катається, а я по ньому ходжу,во:)))Біля нас так слизько,що то капець..

• Подобається Подобається x 15
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А тут вони ще й умудрились тиждень тому хвалитись, що готові, все під контролем і в них купа техніки! Треба ж повипендрюватись перед виборами. А сніг не почекав на вибори :))) Всім вже ясно, що теперішня міська влада піде на пенсію.

• Подобається Подобається x 8
  5. Summer

Summer Well-Known Member

певно і в нас таке буде...скоро...

• Подобається Подобається x 1
  6. Filosof

Filosof Well-Known Member

У минулому році море замерзло. Так буває не часто.

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ого, скільки людей прочитали мою таку некоротку трагедію! о_О Дуже приємно, дякую! :preved:

Я собі навіть не уявляю як там в Росії їздить транспорт при -20, - 30, якщо в Польщі таке твориться при -6! Ну ладно ще в перший день, але сьогодні вже 3й день! При чому сніг майже не падає, навіть трохи топиться (ну принаймні в мене на 10му поверсі на підвіконнику топиться. що там внизу - не знаю, ще не ризикувала спускатись). Трамваї виїжджають з рейсів, потяги теж не найкраще їздять..

Отже, продовження трагедії про польський мороз і транспорт. Цього разу дійова особа - мій чоловік, Піотрек.
    Піотрек тепер по понеділках, вівторках, середах їздить до Варшави. Нормально потяг їде 1,5 години рівно по графіку. Потяг є щогодини, тому він і погодився на таке.

Вчора між двома вокзалами в Варшаві була аварія, тому його потяг звідти затримувався на годину. Коли нарешті приїхав, назбиралось людей на 2 потяги. Людей було стільки, що навіть в тамбурі стояли (для Польщі то рідкість). Проїхали пів дороги і потяг зламався. На щастя, через годину приїхав наступний потяг. Але забитий своїми пасажирами, а тут ще й ці всі з першого потягу :suicide: Люди буквально лежали один на одному. Але доїхали.

Сьогодні вранці доїхав до Варшави із затримкою в 40 хв. Назад хотів їхати потягом о 18:20. Але знову була затримка і назбиралось дуже багато пасажирів. В потяг влізло десь 2/3 всіх бажаючих. Поруч стояв потяг до Вроцлава. Кондуктори оголошували, що цей потяг їде через Лодзь і запрошували пасажирів. Тож чоловік і інші, хто не вліз, сів на нього. Проїхали кількадесят км. Зупинились десь між містами в лісі. Стояли десь пів години, поки хтось не повідомив, що вже 3 години на цьому відрізку кілька потягів стоїть мертво, бо рельси замерзли і їх неможливо переключити :suicide: (чому взагалі з вокзалу надалі пускали туди потяги, якщо люди ж могли автобусом пробувати їхати чи лишитись ночувати в Ваві - того мені незрозуміти) Частина пасажирів вийшла і пішла 30 хв пішки рельсами до найближчої станції, щоб зігрітись і знайти інші способи добирання додому. Через пів години приїхав потяг з іншої гілки і довіз до наступної станції; в нього там була кінцева. Через пів години приїхав потяг до Лодзі, перший з того корку, який стояв перед замерзлими рельсами. І от нарешті о 22:30 Піотрек приїхав до Лодзі :)

• Подобається Подобається x 12
  8. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

о_Оо_Оо_ОЯ думала,у вас там сніг по вуха і мороз -15 - 20..Капець...Просто нема слів..

• Подобається Подобається x 3
  9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Та де! Снігу може з 15 см...

При чому 12 млн злотих (~4 млн доларів) пішло на розчищувальну техніку! о_О

• Подобається Подобається x 7
  10. Багіра

Багіра Well-Known Member

а мене дивує, що дійсно така неорганізованість в Лодзі... памятаю як в нас були повені (2 роки тому вроді), то в Польщі теж частково... (чи в них в інший час трохи повноводило... менше з тим)
    була там на фестивалі в одному містечку в одній з прикордонних областей... то після повенів, знов почав падати дуже сильний дощ, а там річка поблизу.. то зразу стілки машин понаїжджало і техніки, вивозити людей і апаратуру, і то дуже оперативно
    п.с. мені теж сьогодні хтось шептав, що так засніжило у Львові і як завтра маршрутки ходитимуть і все таке...

• Подобається Подобається x 10
  11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Лодзян теж дивує, бо влада запевнила раніше, що місто готове до зими. Я на порталах читаю, що люди не їздять на навчання, як пішки йдуть на роботу, як залишають машини і йдуть далі пішки, як мама з дітьми 18 км йшла пішли, а тепер діти простуджені. Та страшне, що робиться! Якби ще того снігу було дійсно багато, чи мороз був би трагічним, але ж зараз звичайна зима! Напевно нахапали, що могли, а люди страждають..

• Подобається Подобається x 8
  12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Нас теж завалило, тотально, не їздять трамваї, вся надія на метро, не встигають чистити колії плугами, поїзд Прага-Берлін відмінено повністю.

Найбільша проблема, мені здається - хуртовини, у більших містах вулички завалює снігом відразу, хоча техніка справді працює цілу ніч. Видимість на дорогах практично нульова, вчора 10 км проїхали десь за півгодини....

Аналогічно і тут. Ярек Ногавіца ще декілька років тому пісеньку склав:

А я вчора встала в 5, сьогодні в четвертій ранку. То вже навіть не жайвір, то ненормальний птах...

• Подобається Подобається x 6
  13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

сегодня ребятенка в садик повел на улице голлед, снег, ветрюган холодрыга бррр ... но в субботу обещают тепло а значит - на рыбалку!

• Подобається Подобається x 6
  14. victorys

victorys позитивчик :)

ну не знаю як там в Лодзі, але в мене тут на півночі Польші вчора -18 було, потім потеплішало до -16 :))) Сьогодні не дивилась на термометр, але снігу по вуха і дивлячись на те як мете за вікном, його буде ще більше :no:

• Подобається Подобається x 7
  15. redfox

redfox Well-Known Member

так, коллеги, сегодня 2 января, до нг 29 дней! ну снег, ну мороз - ну вот и замечательно во всем надо искать хорошее
    я тут рассказала про случай со мной и рождество http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=757961&postcount=53
    так что настроение замечательное - ну и пусть немного пощипывает щечки, зато праздник скоро! и вообще праздник всегда со мной!!!

• Подобається Подобається x 2
  16. Fon

Fon whom how

сьодні кльово. прихожу зранку на зупинку - мільйон людей і маршрутки поодинокі, вщент забиті. потерся півгодини на зупинці, змерз пішов додому грітись ))
    через півгодини зробив другу спробу на роботу вибратись. все забите, людей море. на диво сів у півпустий автобус. біля арсену зайшла жінка і почала голосно їсти таблетки від серця, поки їй дівчнка місце не уступила (ну впринципі та цьоця її мало не за руку з сидіння зсунула)
    на роботі звісно почали казати шо транспорт в нас ходить ідеально, а я просто заспав, навіть не став виправдовуватись..
    дуже негарно з боку водіїв не виходити на маршрут у погану погоду. а ще негарніше казати шо солярка подорожчала і треба підвищувати ціни на проїзд.
    я незадоволений вкрай

• Подобається Подобається x 12
  17. Summer

Summer Well-Known Member

то шо вони кажуть, хай кажуть, нічого ж документально не підписано... але в нас такі люди , шо зара скажуть 2 грн і всі будуть платити, хоча офіційно ніхто нічого не піднімав...

• Подобається Подобається x 4
  18. Ravin

Ravin Well-Known Member

Останнє редагування: 2 гру 2010
    • Подобається Подобається x 4
  19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В нас вже теж зараз холодає, зараз -14. І ще трохи снігу нападало. Я ще не ризикувала вийти на вулицю після своїх морозних походеньок :)))
    Ось такий гарний корок був в центрі Лодзі:

• Подобається Подобається x 17
  20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Син поступив. :)

• Подобається Подобається x 10
а де твій аватар? :)