Хронологічна трагедія "Сніг завжди випадає несподівано для комунальників" в 2 діях. Дійові особи: Нірванка і інші жителі Лодзі. Дія перша. Вчора. 7:00. Підйом (чоловік тепер їздить до клієнта працювати щопонеділка, вівторка, середи до Варшави). Встала разом з ним, щоб попрацювати зранку, бо потім мала їхати в центр по справах. 13:00. Закінчила працювати, вийшла з дому. 13:03. Ледве дійшла до зупинки (ооо, як добре, що догадалась взяти шалик, яким закрила все лице!). Сніг валив дрібно-колючий, сильно-пресильно. 13:30. А переважно трамвай чекаю 3-5 хв. Тоді ж зрозуміла, що це була погана ідея вибиратись сьогодні в місто. Але шо нам.. Сіла в забитий трамвай. 14:00. Вилізла в центрі. Занесла фотік в ремонт, відвідала відділ іноземців, зайшла на секонд (треба було кусок тканини аля шкіра на латку на чоловікове комп. крісло). Відвідала пару магазинчиків у пошуках гольфа і светра (без результатів). В торговому центрі зробила дрібні закупи. 16:00. Вийшла з торг. центру, стою на зупинці автобуса. 16:40. Автобуса не було. Задубіла. Центр в корках. На моїх очах світлофор відірвався від стовба над дорогою і повис на дроті (2 метри над землею, далі світив). Пішла на трамвай. 17:00. Трамваю не було. Пішла пару зупинок до перехрестя, де інші трамваї ходять. рейсів не видно взагалі. Різниці між тротуаром і дорогою теж. Машини буксують і ковзаються. Сніг не перестає вперто валити. Людей тьма на зупинках. Всі закутані всім чим можна (розчулила маленька дитинка на санках, яка тримала над собою ручками рушник, яким її мама накрила). 17:20. Приїхав перший від години трамвай. На щастя, двері відкрились навпроти мене і я влізла. Їхали по грудках снігу, дуууже повільно. Трасу 15 хв проїхали за 40 хв. 18:00. Зайшла на пошту відібрати лист для чоловіка. А вона мені каже - це рекомендований, з податкової, тільки в руки Я почала дуже проситись, ледь вмовила, лист отримала. І тут могла б поїхати додому. Але ж ні! Мені виявилось замало пригод. Я була в 10 хв їзди від гіпермаркету, в якому вчора був останній день знижок! І тільки там продаються шоколадки, які недавно відкрила для себе. З амаретто Надумала купити 20 штук (зробити запас на зиму + до Львова привезти). Тому поперла на трамвай. 18:30. Не було жодного трамваю. Приїхав якийсь автобус. Сіла в нього на пару зупинок. Вийшла. Лишилось 2 зупинки до шоколадок! Нестерпний сніг не дозволив піти пішки, бо була задубівша і так, ще й тарабанила рюкзак з покупками. Якщо через центр міста провести вертикальну лінію, то я знаходилась на нижньому кінці (а живу на верхньому, тобто інший кінець міста). 19:00. Ні трамваїв, ні автобусів в потрібну сторону. Додому теж нічо. Зайшла в МакДональдз погрітись. Там я і зрозуміла чому на мене так люди дивились всюди. Я ж дурепа очі намалювала! Туш була змита снігом повністю і розмазана довкола. 19:15. Пішла на зупинку. Рейсів не видно, значить трамваїв так і не було. Через 1,5 год чоловік має вернутись до додому, а він без ключів. Оплакала некупивші шоколадки і вирішила вернутись. 19:30. Сіла в автобус. 19:35. Пересіла на трамвай до центру. 19:50. Вийшла в центрі на розвилці і зрозуміла, що зря я то все затіяла. На зупинках транспорту в мою сторону було купа народу - знач нічо не їздить. До таксі неможливо додзвонитись цілий день. На зупинці автобусу розговорилась зі старшою жіночкою з собакою. Вона вже пів години там стояла. Разом ми ще пів години почекали і вирішили пройти кілька зупинок, щоб спробувати сісти на інші автобуси. 20:30. Як тільки дійшли до тих зупинок, подзвонив чоловік. Він на вокзалі впіймав таксі і поїхав за мною. 21:00. Приїхали до свекрухи ночувати, бо в нашу сторону був величезний корок (там окружна дорога, вантажівки заблокували рух аж до сьогодні!) Дія друга. Сьогодні. 5:00. Підйом. Чоловікові треба було раніше вирушити з дому, щоб йти пішки, якщо трамваї не їздять. Я не хотіла лишатись зі свекрухою, тому збиралась додому. 6:00. Вийшли з дому. Дороги трохи розчищені. Трамваї їздять із затримками, але їздять. 6:20. Приїхали в центр. Мали пересісти на другий трамвай, але його не було і ніби там нічого не їздило. Пішли пішки. 6:50. Дійшли до вокзалу. На щастя, сніг не падав. Але я тарабанила мокрі вчорашні взуття своє і чоловікове і одяг. 7:20. Посадила чоловіка на потяг. Пішла на трамвай. 7:40. Сіла на інший трамвай, бо мій не їздив. 7:50. При виході з трамваю дізналась, що в наш кінець нічого не їздить 8:20. Сіла в інший трамвай на пару зупинок. 8:25. Половину трамваю висіло з метою пересядки на щось інше. Вийшов і водій. Повідомив, що його напрямок тепер заблокований, а мій чистий :radist: Половина безмежно щасливих пасажирів зайшли назад і посідали на місця тих, кому менше пощастило. 8:35. Я могла б щасливо доїхати додому. Але виявилось, що я ще не докінця затарабанена. Тож висіла з трамваю на 1 зупинку ближче, щоб закупитись в м'ясному. Додатковий багаж складався з курки, ковбаси і кількох шматків м'яса (запаси на зиму. я планую до весни не виходити з дому!!!!!!!!) 8:40. Трамваїв не було видно на проміжку останніх 2 зупинок, тож почалапала пішки зі всіма своїми манатками останню зупинку. 9:00. Я вдома!!!!!!!!!! :radist: П.С. Якби я всюди по чесному компастувала білетики, то проїздила б 50 грн на наші гроші. На щастя зразу прокомпастувала добовий (27 грн). Автобуси не їздили, бо корки і ламались від морозу. Трамваї теж замерзали, а через грудки льодоватого снігу виходити з рейсів і блокували трасу на кілька годин, бо нічого не могло до них добратись. Тішусь, що вчора не довелось їхати з чоловіком, який в одному з трамваїв приставив пістолет до пасажира, який не хотів йому вступити місце! Там люди натиснули на гальма, штовхнули чоловіка, і затримали, поки не приїхала поліція. Пістолет виявився газовий.
То, виявляється,комунальники всюди однакові? Алілуя,а то я думала,що то тільки наші такі штурпаки.Як я нині йшла на роботу..Татьяна Навка нєрвно курить в сторонці.Вона по льоду катається, а я по ньому ходжу,воБіля нас так слизько,що то капець..
А тут вони ще й умудрились тиждень тому хвалитись, що готові, все під контролем і в них купа техніки! Треба ж повипендрюватись перед виборами. А сніг не почекав на вибори Всім вже ясно, що теперішня міська влада піде на пенсію.
Ого, скільки людей прочитали мою таку некоротку трагедію! Дуже приємно, дякую! Я собі навіть не уявляю як там в Росії їздить транспорт при -20, - 30, якщо в Польщі таке твориться при -6! Ну ладно ще в перший день, але сьогодні вже 3й день! При чому сніг майже не падає, навіть трохи топиться (ну принаймні в мене на 10му поверсі на підвіконнику топиться. що там внизу - не знаю, ще не ризикувала спускатись). Трамваї виїжджають з рейсів, потяги теж не найкраще їздять.. Отже, продовження трагедії про польський мороз і транспорт. Цього разу дійова особа - мій чоловік, Піотрек. Піотрек тепер по понеділках, вівторках, середах їздить до Варшави. Нормально потяг їде 1,5 години рівно по графіку. Потяг є щогодини, тому він і погодився на таке. Вчора між двома вокзалами в Варшаві була аварія, тому його потяг звідти затримувався на годину. Коли нарешті приїхав, назбиралось людей на 2 потяги. Людей було стільки, що навіть в тамбурі стояли (для Польщі то рідкість). Проїхали пів дороги і потяг зламався. На щастя, через годину приїхав наступний потяг. Але забитий своїми пасажирами, а тут ще й ці всі з першого потягу Люди буквально лежали один на одному. Але доїхали. Сьогодні вранці доїхав до Варшави із затримкою в 40 хв. Назад хотів їхати потягом о 18:20. Але знову була затримка і назбиралось дуже багато пасажирів. В потяг влізло десь 2/3 всіх бажаючих. Поруч стояв потяг до Вроцлава. Кондуктори оголошували, що цей потяг їде через Лодзь і запрошували пасажирів. Тож чоловік і інші, хто не вліз, сів на нього. Проїхали кількадесят км. Зупинились десь між містами в лісі. Стояли десь пів години, поки хтось не повідомив, що вже 3 години на цьому відрізку кілька потягів стоїть мертво, бо рельси замерзли і їх неможливо переключити (чому взагалі з вокзалу надалі пускали туди потяги, якщо люди ж могли автобусом пробувати їхати чи лишитись ночувати в Ваві - того мені незрозуміти) Частина пасажирів вийшла і пішла 30 хв пішки рельсами до найближчої станції, щоб зігрітись і знайти інші способи добирання додому. Через пів години приїхав потяг з іншої гілки і довіз до наступної станції; в нього там була кінцева. Через пів години приїхав потяг до Лодзі, перший з того корку, який стояв перед замерзлими рельсами. І от нарешті о 22:30 Піотрек приїхав до Лодзі
а мене дивує, що дійсно така неорганізованість в Лодзі... памятаю як в нас були повені (2 роки тому вроді), то в Польщі теж частково... (чи в них в інший час трохи повноводило... менше з тим) була там на фестивалі в одному містечку в одній з прикордонних областей... то після повенів, знов почав падати дуже сильний дощ, а там річка поблизу.. то зразу стілки машин понаїжджало і техніки, вивозити людей і апаратуру, і то дуже оперативно п.с. мені теж сьогодні хтось шептав, що так засніжило у Львові і як завтра маршрутки ходитимуть і все таке...
Лодзян теж дивує, бо влада запевнила раніше, що місто готове до зими. Я на порталах читаю, що люди не їздять на навчання, як пішки йдуть на роботу, як залишають машини і йдуть далі пішки, як мама з дітьми 18 км йшла пішли, а тепер діти простуджені. Та страшне, що робиться! Якби ще того снігу було дійсно багато, чи мороз був би трагічним, але ж зараз звичайна зима! Напевно нахапали, що могли, а люди страждають..
Нас теж завалило, тотально, не їздять трамваї, вся надія на метро, не встигають чистити колії плугами, поїзд Прага-Берлін відмінено повністю. Найбільша проблема, мені здається - хуртовини, у більших містах вулички завалює снігом відразу, хоча техніка справді працює цілу ніч. Видимість на дорогах практично нульова, вчора 10 км проїхали десь за півгодини.... Аналогічно і тут. Ярек Ногавіца ще декілька років тому пісеньку склав: А я вчора встала в 5, сьогодні в четвертій ранку. То вже навіть не жайвір, то ненормальний птах...
сегодня ребятенка в садик повел на улице голлед, снег, ветрюган холодрыга бррр ... но в субботу обещают тепло а значит - на рыбалку!
ну не знаю як там в Лодзі, але в мене тут на півночі Польші вчора -18 було, потім потеплішало до -16 Сьогодні не дивилась на термометр, але снігу по вуха і дивлячись на те як мете за вікном, його буде ще більше :no:
так, коллеги, сегодня 2 января, до нг 29 дней! ну снег, ну мороз - ну вот и замечательно во всем надо искать хорошее я тут рассказала про случай со мной и рождество http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=757961&postcount=53 так что настроение замечательное - ну и пусть немного пощипывает щечки, зато праздник скоро! и вообще праздник всегда со мной!!!
сьодні кльово. прихожу зранку на зупинку - мільйон людей і маршрутки поодинокі, вщент забиті. потерся півгодини на зупинці, змерз пішов додому грітись )) через півгодини зробив другу спробу на роботу вибратись. все забите, людей море. на диво сів у півпустий автобус. біля арсену зайшла жінка і почала голосно їсти таблетки від серця, поки їй дівчнка місце не уступила (ну впринципі та цьоця її мало не за руку з сидіння зсунула) на роботі звісно почали казати шо транспорт в нас ходить ідеально, а я просто заспав, навіть не став виправдовуватись.. дуже негарно з боку водіїв не виходити на маршрут у погану погоду. а ще негарніше казати шо солярка подорожчала і треба підвищувати ціни на проїзд. я незадоволений вкрай
то шо вони кажуть, хай кажуть, нічого ж документально не підписано... але в нас такі люди , шо зара скажуть 2 грн і всі будуть платити, хоча офіційно ніхто нічого не піднімав...
В нас вже теж зараз холодає, зараз -14. І ще трохи снігу нападало. Я ще не ризикувала вийти на вулицю після своїх морозних походеньок Ось такий гарний корок був в центрі Лодзі: