Не лютуют они. Они по Закону живут. Ведь ВЫ все очень за Иеоропу радеете. Давайте к нам. В Рассею. Нам до Законов ещё ойй-йой-ой!
Та і в Чехії закони є. Але перевіряти, чи в мене чоловікові труси сушаться в квартирі не приходив ніхто. "Приезжайте к нам на Колыму"?
Заспокоюсь чи ні - то не має значення, то ні на шо не впливає. Залишається тільки чекати. Може вийде попроситись, щоб потім не було більше перевірок, якщо пропишусь в іншому місці.. Іншого виходу поки що не маю. Багато нелегалів, фіктивних шлюбів і т.д. Цього року щось змінили в законах і перевірки стали обов'язковими. Раніше перевірялись тільки сумнівні особи. Першого разу в нас не було перевірок, хоч я тоді була прописана в селі і взагалі ще гірша ситуація була з документами. ---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ---------- Мені, наприклад, було б зручніше, якби вони не жили по закону. Дала б сотку в паспорт і мала б чистий спокій
Скоріше в Канаді теж не приходили. А тепер приходять...і ще як приходять. Причому з поліцеєю , безцеремонно кладуть всіх на підлогу , а потім вже перевіряють візи. Мого колєги жінка помічник/секретар еміграційного адвоката в Торонто , то виклики в аеропорт є вже майже щоденні , де клієнт в наручниках чекає на депортацію і зробив останній дзвінок. Декого вдається витягнути , декого - ні.
До мене приходили тільки раз - коли чоловікові робили документи, перевірити, чи вказана адреса насправді приватне житло, а не підпільний гуртожиток. Про Канаду, згадалось... Маю в Канаді колєжанку, стриянку, а саме у Ванкувері. Вісім років тому потрапила туди на навчання за якимось обміном студентами. І не захотіла повертатись. Вісім років живе нелегально. І файно живе, незле заробляє, і як не диво (тьху-тьху) постійно викручується із ситуацій, котрі загрожують депортацією. Чому пишу сюди... Десь зо два тижні тому Айріна,як її називають, вибралась зі своїм фацетом на хайк. Впав туман, у тому тумані вони, звісно, заблудились, видряпались на гору, котра виявилась скалою, просиділи на ній майже добу у тумані, спалили шкарпетки і нижню білизну, намагаючись якось привернути увагу гелікоптера, котрий вони чули (і котрий їх шукав). Знайшов, на щастя. День був незвичним, слухала я це все як пригодницький фільм. Дуже незвичним для мене було те, що вона уникла якоїсь легітимації після того, як їх з тої скали зняла рятівна служба.
Рятувальникам байдуже хто вони такі . Неприємності починаються коли поліція+іміграційна служба роблять облави десь на якійсь фабриці/складі по наводці. Або на квартирі теж по чиїсь наводці.
А я вчора ішов з роботи.... тепер працюю на зеленій, поближче до центру... ніколи не проходився зеленою від водоканалу до Руставелі (точніше ходив багато разів, а гуляв - ніколи). Цікаво так стало, побродив по навколишніх вуличках... Чомусь зрозумів, що я дуже мало знаю про рідне місто. Ще про центральну частину - куди не йшло, хоча і про неї мало що знаю. Звичайно з вікіпедією під руками я герой, а от коли опиняюсь біля Ратуші і хочеться пригадати якусь історію про той камінь, чи те вікно і розумію, що я мало обізнаний у цій справі. Заздрю своїй колишній дівчині, вона майже ходяча енциклопедія. Знає кожен провулок, будиночок і його достеменну історію... во... треба вчити історію
Не знаю, може. Але біля неї на озері не було маленьких, коли вона вилетіла звідти, і потім, коли вернулась, теж не було.
Уже около часа смотрю euronews... Прямая трансляция из Манилы... освобождение заложников, ловлю себя на мысле, что смотрю пародию, на спецназ Прямой эфир продолжается. ---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ---------- Они просто уже около часа не могут в автобусе пробить стекло. Кувалдой махнуть... проблема, просто нет сил ни у кого. Пробовали оторвать дверь, шнурок порвался. и т.д и т.п. УЖАС ---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ---------- Около получаса тому ударили по входной двери кувалдой, она к тому времени уже и так была изрядно побита (окна на ней) так кувалда выскочила из рук и влетела в середину автобуса..., надо было это видеть как это привело в ужас бьющего, что он просто полез в середину и вытащил кувалду от туда. На целый час просмотра это самый смелый поступок. ---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ---------- Всё..., стали подъезжать машины... видать застрелили.
Позавчера с женой и ее сыном поехали на дачу, меня приставили к барбекю (баранина, крылышки куриные, синенькие, перец сладкий, кабачки), жена с сыном наводила порядок на участке, спилили засохшую яблоню, порубали, вообщем наработались. Вечером дома еще доели, что на даче приготовили, запивая вином и водкой. Вчера сыну стало плохо, отвезли в больницу, оказалось аппендицит, всю ночь колотились, обошлось в 4 тыс. гривен, больше всего насмешили лекаря, когда в 22.30 потребовали бритву, чтобы парня побрить перед операцией, пришлось смотаться домой за Жиллетом. Только утром немного поспал, папа позвонил, надо приготовить тыквенную кашу для мамы, больше нечего не хочет есть, жена приготовила, поскакал, накормил.