Незвичні імена і прізвища

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 січ 2009.

1. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Однокласники-ПУкало,Голубець,Козак,Москалик... Одногрупники-Цюпка,Ворона,Чорна,Убога...

• Подобається Подобається x 7
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Колись була чиновниця на ниві медицини - Пеньок.
    У моєї мами в медінституті був студент Умріхін. Майбутній лікар !

На туристичній базі в журналі реєстрації побачив прізвище литовки - Случяйте.
    Зацікавався, хто така. Знайшов.
    Ой, таке ж страшко, за-бальзаківського віку, закінчення -айте свідчить про те, що незаміжня.
    Просто кричить на весь світ - "Случайте!". Ну трохи не по-російськи, але зміст залишається.

• Подобається Подобається x 11
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

певно майбутній працівник моргу.....

• Подобається Подобається x 9
  4. Boris_Kiev

Я ще не торкався невіичних єврейських прізвищ.

1. Інтілігатор. Почув у згаданому радіо-конкурсі. Думав, що то вигадка. Але випадково побачив це прізвище на кладовищі.

2. Шмеккер (на ідиш - "Шахрай"). Винятково інтелігентний та порядний пан.

3. ПойзонЕр. Якщо англійською - то "отруювач". Якщо якоюсь романською - то Рибалка (все одно Фішер).

4. Бляхер. Ноу коментс. Інтелігетний, книголюб.

А в авіакасі побачив цигана, який простягував паспорт.
    Прізвище слов"янське, якесь кумедне.
    А ім"я/по-батькові - Матрос Лолевич.
    Очевидно, маму звали Лола, а тато був матросом. Поматросіл і бросіл.

============================
    А знаєте звідки походять російські прізвища Шуба і Шубін ?
    У старих документах навіть зустрічалося "Шуба" як друге ім"я!
    Павел Шуба Степанович Иванов.

Недоношену дитину засували до рукава шуби (для підтримки температури тіла).
    І прізвисько "Шуба" однозначно на це вказувало.

Останнє редагування: 23 січ 2009
    • Подобається Подобається x 10
  5. sem41

sem41 Well-Known Member

В інституті зі мною навчався сам Ярослав Мудрий,з Тернополя правда,та все ж:)
    І ще була на потоці дівчина з Закарпаття Анжела Распопа.
    Нові викладачі на першій перекличці так і читали:
    -Рас... Рас... ?! Анжеліка Михайлівна хто?

Сподіваюсь що вийшовши заміж вона поміняла призвіще :pardon:

А ще маю чудову знайому з призвіщем Цибуленко.Дуже позитивна дівчина. Взагалі нічого особливого,просто дівоче в неї було Буряк :)

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Згадала, як проходили в школі перший медогляд в поліклініці.. От зайшли спочатку в кабінет, де нас зареєстрували і на картці написали список лікарів, яких потрібно було пройти: окуліст, хірург, невропатолог, січкоріз.. Всім було цікаво що то за лікар, а виявилось, що це прізвище гінеколога. Думаю, зайвим буде описувати як нам було страшно до неї заходити :)

• Подобається Подобається x 6
  7. Summer

Summer Well-Known Member

згадала і пишу прізвища тих людей, яких знаю : Цікало, Бубела, Бобенчик, Бас, Квасниця, Піцур, Жолудь, Квас, Коркушко, Близнюк , Середа.:)

8. demetris

demetris Well-Known Member

Бабій
    Пантера
    Каспер

9. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Знайома - Рома Борис
    Однокурсник: Ігор Юрчик

Гамкало, Пістун, Гавдьо (викладач в Політесі, вгадайте з трьох разів, як перекручували :) )

Останнє редагування: 28 січ 2009
    • Подобається Подобається x 5
  10. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

А як перекручували?:scratch_one-s_head:
    До речі це батько моєї одногрупниці:)

11. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Та... накололи одну, що його у його прізвищі не "д", а "н". :) Здається, вона ту лабораторну так і підписала, і після того воно вже якось прив"язалось.
    Ой, тільки ви хоч йому не проговоріться :shutup:
    А взагалі-то класний дядько, гріх би був на нього нарікати :)

Останнє редагування: 28 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  12. Веда

Веда Well-Known Member

Може не зовсім по темі, але цікаво... :)
    Лох, Ле Мер-Кюре, Лайм Лика... (данні за 2008 рік)
    В Украине самым популярным мужским и женским именем при регистрации рождений детей в 2008 году были Назар и Анастасия.
    Об этом сообщил министр юстиции Николай Онищук. Среди мужских имен в Украине самыми популярными в 2008 году стали - Назар, Данило, Максим, Владислав, Микита, Артем, Кирило, Єгор, Ілля, Андрій, Богдан, Денис, Дмитро, Ярослав, Олександр, Володимир.
    Среди женских имен наибольшей популярностью пользовались - Анастасія, Ангеліна, Аліна, Дар’я (Дарина), Діана, Катерина, Марія, Наталія, Софія, Юлія, Вікторія, Єлизавета, Анна, Вероніка, Уляна, Олександра, Христина.
    Кроме того, становятся популярными церковнославянские имена. Большей частью, такими именами в прошлом году называли мальчиков - Єлисей, Іоан, Іоаніс, Яромир, Гордій, Ераст, Устим, Дем’ян.
    Пользовались популярностью при регистрации новорожденных в 2008 году и иностранные имена: мужские - Домінік, Герман, Марк, Роберт, Фелікс, Оскар, Адріан, Гарольд, Ян; жіночі – Ніколь, Сабіна, Каміла, Ліана, Беатта, Евеліна, Домініка, Емма, Сабріна, Ванесса, Мішель, Анета, Кармеліта, Ізабелла.
    Наиболее нетрадиционными именами в прошлом году оказались мужские - Христофор, Адам, Франко, Атос, Спартак, а також жіночі – Весна, Красуня, Мадонна, Даная, Сара Малка, Зінаїда Майя.Кроме того, зарегистрированы примеры неординарных случаев изменения имен гражданами. В частности, зарегистрировано изменение имен Анна на Николь, Елена на Мелисса, Екатерина на Бьянка, Алина на Кирилина, Марина на Мадлена, Дмитрий на Дан, Тамара на Тамара Аврора, Валентина на Индира, Лариса на Льолика, Валерий на Вилор.Зарегистрировано также изменение фамилий - Лох на Любімова, Фрісман на Квіточка, Ківа на Солнишко, Сидоренко на Щаслива, Кремінська на Преподобна, Дурко на Вітович, Сало на Кириченко, Локшина на Фортуна, Грін на Гріх, Краля на Українець, Худоба на Шиян, Нога на Марко, Босий на Мірошниченко, Спиридонова на Ле Мер-Кюре.Зарегистрировано также одновременное изменение имени и фамилии: Цись Наталія на Єлизарова-Максимовська Кароліна–Аріадна, Дрожжин Василь на Боголюбський Георгій–Іоан, Буднік Ганна на Каурс Анніс:))), Кузнєцова Юлія на Лайм Ліка, Степанов Юрій на Баренбаум Ісроель, а також Чуб Руслан на Білан Дмитро.

13. fuxx

fuxx Member

Мого друга звати Платон - бо народився 1 грудня (Платона та Романа по церковному календарі)

14. Summer

Summer Well-Known Member

мою однокласницю Петрик Іра :) правда зара змінила прізвище

• Подобається Подобається x 3
  15. Boris_Kiev

Колись був такий хлопець на прізвище Шакалов. Йому часто доводилося міняти місце роботи, бо він всюди славився як стукач.

І раптом ша дошці об"яв вивісили такий наказ:
    "Инженера Шакалова С.П. считать Олефиренко С.П. связи с браком."

Скільки значень має російське слово "брак" !

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Може i так а може i ово Шубічі з найстарших шляхетських хорватських кланів.
    Тiлькi укр.шуба хорватьской -каput. ( русск- капот, польск -кабат)

Останнє редагування: 29 січ 2009
    • Подобається Подобається x 1
  17. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

вчився з нами на потоці Любчик Олександр, прізвище Любчик, ще знаю Галю Ганю, Галю Тарас, сусід в мене був Тарас Малий
    Була в моєї мами одногрупниця Заєць, а вийшла заміж і стала Вовк:)

18. Boris_Kiev

Знаю одну шановану родину, де тато Володимир і син Володимир. Поза очі - "Вовчок-старший" і "Вовчок-молодший".

Якось зустрічаю молодшого на шиномонтажі, на території установи, де обидвоє працюють.

Побалакали. Питаю - чи не кинеш мене до автомагазину і назад ?
    Він вже погодився, але тут раптом завив якийсь пес - басом і зовсім по-вовчому.

Володимир-молодший вихоплює з кишені мобілу і каже "Біжу, тату! Вибачай, Борисе!"

Я ледве стримався, щоби не розсміятися.

19. demetris

demetris Well-Known Member

Прізвища:

Христина
    Назар
    Мельник
    Пукало

• Подобається Подобається x 4
  20. Бевз, Тукало, Шопа, Пудло. :)))

• Подобається Подобається x 3