Таки наведу з пам"яті дещо з того конкурсу. Починався цикл так (записи телефонних дзвінків): - Добрий день, я Емма Попа! - Підорашко Олександр. - Крокодил Геннадій. - Таракан... - Бухал Коля. А в номінації "технічні" були Поїзд, Єхало, Рукивверх. Іншого не пам"ятаю, давно це було.
Якось ми з далеким родичем відвідали село на Чернігівщині, де "до колективізації" був маєток прабабці. Сільський Голова (інтелігентний і люб"язний мужик, між іншим - лікар зі стажем) зустрів нас дуже гостинно, розповідав про історію села. Більшість мешканців - нащадки тих російських лісорубів та мисливців, які переселилися туди разом з одним із наших предків. Тільки домінуючі прізвища сельчан ... ой! Козьол і Ротозєй ! Клянуся пам"яттю прабабці й прадіда!
У моєї куми прізвище Цьонь, у мене Балла, викладач на факультеті Балда є...одногрупниця Кузь,згадаю ще то напишу
Жидок, Живодьор, Матюк, Хрокалов, Біда, Береза, Аня Любочка, Ковбаса, Квітка, Коробка, Усик, Погода.. а ще знайома є одна, так каже що вона не Іванова, а Іванова а у іншої знайомої дівоче прізвище Рибка, а після заміжжя Золотова)пропонували зробити подвійну))
Розповідала одна мадам: якось приїхав до їхньої (на 90% жіночої) установи один літній пан з Петербурга. Почав знайомитися. - Моя фамилия Гей. Но ТОЛЬКО фамилия!
Останнє, здається, вірменське слово, що значить "Михаїл". У мого тата була учениця Недайборщ. Зі мною в хорі колись співали брат і сестра Чабани. А ще в музшколі були дві сестрички - Мухи. У гори колись ходили з Бідою та Басілією. Батьки мають друзів із прізвищами Бідак, Дяк. Найкраща подруга після заміжжя перейшла на Когут. А, і ще одна із моїх троюрідних сестер мала якийсь час прізвище Проноза. У мене родичі по татовій лінії мають схоже прізвище - Кохан. А мама мала дівоче Федик. Її викладач один часто кликав "маленький фотоапарт ФЕД".
Згадалося мені ще декілька прізвищ. В садочку була у мене подружка Пампушка (їй прізвище дуже підходило). А вчилась з Буряком і Гичкою
Мій знайомий розповідав, що коли прийшов подавати документи на вступ до КПІ, перед ним стояв у черзі абітурієнт на прізвище Похабний, а за ним - Любєзний. Секретар комісії ще запитала - "ви навмисне разом прийшли подавати документи ? Із Любєзним мій знайомий близько заприятелював.
Літній досвідчений доцент читав лекцію. Мав звичку вибірково запитувати студентів - чи все зрозуміло. Ось запитав в"єтнамця (досить розумного) - той ані бумбум. - Ну то ви не соромтеся перепитати просто на лекції - "Григорію Соломоновичу, я не розумію!". Якщо вам важко вимовити "Григорій Соломонович" - скажіть "Мій дорогий" або без імені зверніться! Наступна лекція. - Мой дорогой, мне не понятно!
А в мене по маминій В мене був однокурсник Заграй.. Сидів в першому ряді на лекціях і запитував багато у викладачів, через що пари затримувались..
Обдзвонювала людей на роботі, то було прізвище Тягнирядно. Ще один чоловік сказав: моє прізвище Гуйван, і наголосив - через Г!