Незвичне-ностальгічне...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Un.Known, 9 лис 2012.

1. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

старшая моя точно запомнит музеи и театры - но не в обычном режиме, а, так сказать, закулисье и запасники,
    ночное небо в телескопе и свою реакцию в магазине на игрушки))) причем неважно, что точно такая же дома - все равно: "мамочка, ты посмотри какая кукла\машинка\мебель".
    запомнит, как ведрами в жару поливали друг друга - причем не только дети, но и родители, и бабушки-дедушки. и это не в частном доме, а в многодомном дворе, где куча машин и людей - и все с хохотом, визгом, завистью прохожих.
    запомнит, как моя кума летом отдается им в руки - и вся детвора разрисовывает ее гуашью и акварелью. как папы и мама прыгали с ними в резиночки и гоняли в казаки-разбойники...
    вот из таких мелочей и строится все то незвичне-ностальгічне.

2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

розмови з прадідом за перебиранням яблук донешта і його перина на старому ліжку

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Дякую, маюнко, що нагадали. :) Прикладних відповідей, мабуть, не буде, то почнемо другий етап.

Як вже помітила Кохана, найкращі згадки в більшості з нас пов'язані з бабусями-дідусями. Чого в наших дітей не так?

4. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Я, звичайно, можу помилятися, але, можливо, тому, що вже бабусі-дідусі не ті/не такі? Якщо колись спогади про бабусь/дідусів були переважно в плані села на ціле літо, збирання овочів/фруктів, натруджених зморшкуватих рук, від яких пахло молоком/літом/босоногим дитинством, розповідей про війну/молодість, накрохмаленої постелі, деціфитних парфумів, які бережуть як зіницю ока і користуються раз на рік, і то було якось не так, як у всіх, якось так по-інакшому, що аж-аж-аж. І бабусі і дідусі долучалися до виховання дітей нарівні з батьками. А тепер вони все більше в базарах/бізнЕсах/собачках/хотінні спокою від... внуків і внучок. І діти їхні задніх не пасуть: твої внуки-внучки, але МОЇ ДІТИ, і я їх виховуватиму сама, сама, сама... Якесь таке свого роду аж надто західноєвропейське відокремлення, причому на всіх рівнях. А може, і діти наші вже інші, і в них уже інші суперспогади)
    Але то тільки моє ІМХО)

5. Un.Known

То що швидше - курка чи яйце?

"Сама, сама, сама" - то в мене було, коли мені було двадцять. Я самостверджувалась. Недавно я зрозуміла, що мої діти мене і так люблять. А коли я в мами, я дітей їй просто "віддаю" - хай зробить по-своєму, я відпочину, а вона знову відчує, що вона потрібна.

• Подобається Подобається x 1
  6. Яська Березнева

Ну, то вже не незвичне-ностальгічне, а вічне риторичне...:)

Та я до певної міри теж така буваю)
    А "сама, сама, сама" - я просто описала настрОї одного форуму, де така позиція мало не червоною ниткою проходить.:)

7. Un.Known

Та власне, розмова була затіяна для того, щоб з другого стало перше. :)

Ми своє дитинство згадуємо з щемом чи сумом, чи тихою радістю, а от дітям своїм такої можливостей не даємо...

8. Яська Березнева

Ну чому ж)
    І в наших дітей, коли виростуть, теж будуть такі спогади.
    Тільки герої тих спогадів, імовірно, будуть інші :pardon:

9. SOLOdenjka

SOLOdenjka New Member

На жаль, не кожній дитині щастить з бабусями та дідусями. Тому спогади та емоції можуть бути про друзів, місцини, в яких бували, про людей, з якими пощастило зустрітися.

10. Un.Known

Там мабуть так. Але шкода, що героями не будуть найрідніші люди. Я боюсь, так і втрачаються родинні зв'язки.

11. Зануда

Зануда така зануда

Що стосується бабусь-дідусів, то мої діти і тут будуть мати що згадати, бо моя мама на видумки гаразда. І ляльки з ними шиє, і казки сама придумує, різні історії розповідає, а шашлики з дідом у сезон, коли він їм із струмочка воду приносить, щоб таляпались, то вічна тема! У них будуть веселі спогади. Принаймні так мені здається.

а де твій аватар? :)