Незаконне будівництво у центрі ЛЬВОВА!!!

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем TanyaVoloshyn, 16 лис 2009.

1. hrobak

hrobak Well-Known Member

навряд я почую на мітингу об"єктивну і достовірну інформацію, адже, як Ви самі сказали -

...

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А з чого Ви взяли, що мені потрібна допомога? Я розумію, що може в когось проблеми, але скажу прямо - що мені до того? Проблеми мають більшість мешканців центру через сусідство з магазинами, кав'ярнями, піцеріями, через постійні галаси і т.д. То мені що в центр не їздити, бо там комусь погано? Я не погоджуюсь з тим, що через Ваші особисті проблеми інші люди, які не мають до того відношення, мають собі відмовляти в задоволенні.
    Ну власне, напевно я задобрий модератор, бо мала б відразу дати порушення за хамство і оффтоп..
    А мені очевидно, що Ви хамка, але напевно через мій русий колір волосся я не позволю собі Вас ображати, тому вибачайте - відповіді на хамство не буде.
    То продайте квартиру і переїдьте! Відвідувачі тих закладів не винні в Ваших особистих проблемах і не нам їх вирішувати.
    Я Вас особисто розумію і співчуваю. В нашому будинку пліснявіє стіна, і там прожила 22 роки від народження, у сусідів також діти. І таких будинків по Львову багато. Ви підтримуєте інших в цих проблемах? Ходите на інші мітинги? Були під гуртожитками на Виговського? Напевно ні. То чому інші мають перейматись Вашими проблемами? В кожного такі ж самі проблеми.
    На мою думку, якщо Ви боритесь ЗА себе, ЗА покращення своїх житлових умов, то не треба боротись ПРОТИ інших. Бо і сил на все не хватить, та і негарно то з боку виглядає і піддає сумнівам Вашу акцію. І правильно Бора каже, що якщо і хочете чогось добитись, то робити це треба масштабно. Ну що Вам то дасть, якщо закриються всі заклади Назарука? На їх місце прийде інший власник. На іншого власника Ви погоджуєтесь? Виглядає, що Ви боритесь не за свою квартиру (бо навряд чи Ви живете відразу над всіма кав'ярнями, про які Ви згадуєте), а проти конкретної людини. І або маєте щось проти нього, або маєте конкуруючий бізнес. Таке склалось враження.
    Успіху!

• Подобається Подобається x 4
  3. TanyaVoloshyn

TanyaVoloshyn Active Member

Я Вас всіх зрозуміла, Ви всі маєте рацію. Чудово. Все прекрасно. Бажаю Вам успіхів!

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:21 ----------

- це мені сподобалося найбільше. Як Ви думаєте, скільки тепер коштує моя 2-х кімнатна, коли за стіною видніється 5 тон металоконструкцій, що за формою нагадують оглядовий майданчик?

Ще раз Вам кажу - наша полеміка безпредметна. Хочу припинити її, і кажу Вам всім ще раз дякую, ще раз пробачте, якщо в запалі емоцій когось образила. Я дійсно зрозуміла, що мої проблеми - це тільки мої проблеми, і якщо люди тебе не бажають почути - годі їх переконувати - тільки собі нашкодить. Дякую всім за Вашу думку.

4. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Думав-думав-передумав-може змовчати?:
    Не підставляйте канадійця - це не його ініціятива.
    Львів - дороге місто. ще від його заснування кожна будівельна інвестиція була проблемною і затуляла сусідам вид "на Везувій".
    Раджу - не бурчати, а зв"язатись безпосередньо з власником і поставити свої умови.

• Подобається Подобається x 1
  5. TanyaVoloshyn

Староєврейська війна: мешканці проти Назарука

Дякуємо всі Ірині Юзик з газети "Ратуша".http://ratusha.lviv.ua/starojevrejsjka_vijna.html

П’ятниця, вечір, переддень свята Миколая. На вулиці мінус 130 С. Львів’яни з гостинцями поспішають у теплі домівки. Та не всі. Мешканці вулиці Староєврейської протестують під своїм будинком проти методів ведення бізнесу відомим львівським бізнесменом Юрієм Назаруком. Не зайве згадати, що протестують вони ще з 7 листопада, але влада залишилася глухою до їх проблеми.

Нагадаємо, масштабні ремонтно-будівельні, абсолютно незаконні, роботи у 48-му будинку вулиці Староєврейської завдали суттєвої шкоди суміжним будівлям і шістьом квартирам зокрема. Через серйозні тріщини у стінах помешкань задуває зима. Тож, уже загартовані холодом і боротьбою за свої права обивателі, не злякавшись раптових морозів, вийшли для протесту проти незаконної діяльності Галицької жидівської кнайпи “Під Золотою Розою”. До них приєдналася і журналіст “Ратуші”.
    Зізнаюся, змусити себе у морозний п’ятничний вечір прийти на вуличну акцію протесту було непросто. Але хотілося, щоб люди знали: бодай хтось їх таки чує. 48-й і сусідні будинки ще більше завішані плакатами і банерами, ніж місяць тому. Помітно, що мешканці не опустили рук, а навпаки активно продовжують боротися. На одному плакаті — вирізана і приклеєна перша сторінка газети “Ратуша” зі статтею “Староєврейський самобуд”.
    http://www.for.lviv.ua/showthread.php?t=47144

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:22 ----------

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

У такі моменти особливо гостро відчуваєш, для чого і, основне, для кого варто працювати журналістом.

Адвокат потер¬пілих Юрій Стех коротко переказує перебіг подій кількох попередніх тижнів — відколи мешканцям таки вдалося привернути увагу Львова до ремонтних робіт на Староєврейській як до проблемного питання. От лише біда — це питання відтоді аніскілечки з місця не зрушилося, попри всі переконання владоможців. Було навіть організовано спільну зустріч потерпілих мешканців, голови Галицької райдержадміністрації Ірини Маруняк із двома заступниками та власника 48-го будинку, пана Татарського з двома представниками. На початку тієї зустрічі пані Маруняк здивувалася: а де пан Назарук, з ним же домовлялися! Тоді мешканці зрозуміли, хто тут грає першу скрипку. Пан Татарський робив вигляд, що не розуміє, про що йдеться. Він зі своїми представниками оглянув усі без винятку квартири, усі пошкодження і ... просто зник. Нічого не відремонтував, не компенсував, навіть не сказав, коли знову прийде.

Оскільки роботи офіційно призупинені, 48-й будинок уже не раз пломбував ЛКП. Стільки ж їх зривали робочі, щойно активні мешканці полишали свій пост під стінами будівлі (віднедавна через різке похолодання люди чергували, бо вже й так багато похворіло). Кажуть, сигналили робочим із “Золотої Рози”, там же і ключі давали. Проте лише пильні сусіди знову вчували характерний будівельний стукіт, вони одразу ж вибігали на вулицю, дзвонили у міліцію, а потім зверталися в ЛКП за новою пломбою. Люди не просто вимагають компенсації, вони не хочуть ще одного ресторану. Є підозри, що будинок уже переведено із житлового в нежитловий фонд. Але на адвокатські запити ні міськрада, ні Галицька адміністрація, ні Держархбудконтроль не видає жодних документів по цьому. Правники стверджують — це не закрита, а загальнодоступна інформація, й оскільки її приховують — мають на це причини.

Підходжу до десятка людей біля кнайпи, мені демонструють і пояснюють свою міні-атракцію. На журнальному столику стоять два семисвічні підсвічники — традиційні єврейські символи — і м’ясорубка. Поруч на табуреті сидить сумна бабуся, стійко переносячи непогоду. Акція символізує приблизно таке: пан Назарук перемелює людські сльози і страждання, і з них отримує їжу, яку продає у своїх кнайпах. Таким чином, він нібито заробляє гроші на підкуп влади для вирішення своїх питань. Одна з найактивніших протестувальників Тетяна Волошин виконує роль самого Юрія Назарука. На обличчі намалювала борідку, до волосся причепила довгий хвостик, і, аби вже зовсім не залишалось сумнівів, почепила на шию таблицю з написом: “НАЗАРУК”.

Мешканці запевняють: кнайпа “Під Золотою Розою” — нелегальна, адже всіх дозволів на її діяльність від санстанції нема. Витяжка у закладі зроблена всупереч нормам і здоровому глузду — величезна та безпосередньо під вікнами мешканців будинку. Вона розташована у внутрішньому дворику і ззовні непосвячені навіть не здогадуються, яка грандіозна конструкція постійним гулом не дає спокою людям ні вдень, ні вночі. Її фотографії виставлені тут же, в композиції з м’ясорубкою. “У мене вдома такий сильний гул, — бідкається найближчий сусід велетенської витяжки кнайпи, — що я вже майже не живу в тій кімнаті, вікно якої розташоване саме поруч із витяжкою. Знаєте, за що я не люблю Назарука? За те, що весь центр Львова на пивбар перетворив! І ще аргументує, що то все для туристів. А як же нам, львів’янам, тут жити?!” Відповідь від санстанції щодо незаконної діяльності закладу громадського харчування у його сусідів є. Та й саму кав’ярню неодноразово пломбували, запевняють мої співрозмовники, тільки працівники таверни звично зривали пломби і гостинно відчиняли свої двері перед клієнтами. У цей п’ятничний передсвятковий вечір обивателі Староєврейської вирішили самостійно втримувати людей від відвідин жидівської кнайпи.

Щойно до кав’ярні підходили нові відвідувачі, до них зверталися протестувальники: “Не підтримуйте нелегальний бізнес! Ця кнайпа не має від санстанції дозволів на діяльність. Ви не боїтеся отруїтися?” Більшість знизували плечима і ховалися від зими у нехай незаконне, проте тепле приміщення ресторації. Але були й такі, які підходили до композиції, уважно вивчали написи і фото та розверталися в інший бік.

Активісти з гордістю показують мені свої “військові” досягнення: на другому — четвертих поверхах 50-го, суміжного з 48-м будинку, висять чималі банери, які обвинувачують у веденні незаконного бізнесу Назарука, Татарського та Садового. Для кращої оглядовості їх освітлює прожектор, розташований у квартирі в будинку навпроти. З вікна квартири другого поверху 50-го будинку пильно фіксує все, що відбувається на вулиці, встановлена відеокамера. Останній захід може здатися зайвим, але лише на перший погляд.

Справді, незрозуміла поява міліціонерів була несподіванкою, схоже, лише для мене. “Це ви нас викликали?” — звернулися до нашого гурту стражі порядку. “Не ми, — відказали люди, і вказали на кнайпу. — Мабуть, вони, і, мабуть, на нас”. На деякий час міліціонери зникли у кав’ярні, потім вийшли і мовчки розташувалися при вході. Атмосфера стала напруженою. Невдовзі з’явився і старший. Правоохоронець почав невимушену бесіду, розглянув фото, сформулював кілька запитань про ремонтні роботи і про витяжку, і порадив йти під міську раду. Вже були, відказали йому. Тоді подавайте до суду. І туди вже зверталися — була відповідь. Тоді не мерзніть тут дарма. Не можемо, відказали люди, інакше нічого не досягнемо. Тоді щоб тихо тут усе було, спокійно і без галасу, зітхнув міліціонер, забрав своїх людей і пішов геть...

Ірина ЮЗИК, фото автора

6. TanyaVoloshyn

Нарешті і прокуратура провела перевірку

http://www.zik.com.ua/ua/news/2009/12/24/209914
    Прокуратурою області із залученням спеціалістів Інспекції ДАБК у Львівській області та спеціально уповноважених органів контролю у сфері містобудування проведено перевірку за фактами, викладеними у статті «Староєврейський самобуд», опублікованій у Львівській газеті «Ратуша», щодо законності проведення будівельних робіт у будинку на вулиці Староєврейській, 48 у м. Львові. З’ясовано, що будівельні роботи з реконструкції та капітального ремонту будинку №48 на вул. Староєврейській у місті Львові проводяться без погодженої у встановленому законом порядку проектно-кошторисної документації та дозволу на виконання будівельних робіт. Про це сьогодні, 24 грудня, ЗІК повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області зафіксовано виконання наступних робіт: демонтовано конструкції даху з метою влаштування мансардного поверху та частково демонтовано перекриття між поверхами.

За допущені порушення державних стандартів, норм і правил під час проектування і будівництва об’єкту містобудування, власника реконструйованих приміщень Інспекцією ДАБК у Львівській області притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.3 ст.96 КупАП. Крім того, інспекцією ДАБК у Львівській області внесено припис про припинення будівельних робіт.

Як вбачається з інформації ДАБК у Львівській області та Галицької районної адміністрації Львівської міської ради, на даний час будівельні роботи зупинено.

В той же час, прокуратурою району внесено припис голові Галицької районної адміністрації Львівської міської ради з вимогою вжити невідкладних заходів до усунення виявленого порушення містобудівного законодавства та його наслідків.

Одночасно, встановлено, що згідно з інформацією управління охорони історичного середовища Львівської міської ради будинок №48 на вул. Староєврейській у місті Львові не є пам’яткою архітектури.

Подальший хід перевірки перебуває на контролі у прокурора Галицького району м. Львова.
    http://www.zik.com.ua/ua/news/2009/12/24/209914

7. Iriska

Iriska Well-Known Member

Я Вам відповім з іншої сторони... Коли мій батько видавав ліцензії, поки не було поняття реєстраційна палата... І не треба одразу рахувати скільки він взяв, бо був дурний і не брав ні копійки, все робив по закону, і зараз робить, але вже в іншій структурі. Коли отакі постраждалі, визвонювали нам додому о 1-2й ночі і кричали, що в барі під ними гуде холодильник заголосно і не дає їм спати... а вони блін нам давали... І так 1,5року... Їм зробили власники кафе все що вони хотіли, але з кожним новим зробили - апетити росли і росли вони доти, поки цей бар не вмирав, а натомість відкривався магазин і все по новій...

Одна справа, коли незаконним будівництвом, причому у Вас є всі докази незаконності, але не кричати на всі сторони, що незаконним є все, що пов*язано з їх діяльністю, життям і т.д. Щоб мені не приурочили тут якусь опонентність, одразу кажу, я не є в жодній партії і в даній ситуації не підтримую жодну із сторін. Бо що Ви, що вони тільки псуєте одне одному життя, шукаючи де б іще в чомусь звинуватити, замість конкретно вирішувати певну ситуацію.

• Подобається Подобається x 6
  8. hrobak

hrobak Well-Known Member

у мене виникло кілька питань до п. Тетяни - як одного з найактивніших постраждалих...

по-перше, звідки у звичайних собі людей кошти на

та звідки у них з"явилась

яка

???

по-друге, переглянувши вашу сторінку ВКонтакті, ніяк не можу зрозуміти, як звичайній бабусі могло прийти в голову написати плакат Ще не вмерла України ні слава, ні воля, а такій собі звичайній пані інший - No crash self-will restaurant????

по-третє, на фото з Вашої квартири я бачу - так, плитку, що повідвалювалася, але не плитку, яка була покладена 5 років тому, а плитку ще радянських часів, яка в принципі не служить вічно. крім неї бачу ще тріщини, так, але то тріщини не в свіжоштукатуреній та вибіленій хаті, а тріщини в штукатурці, якій на вигляд років 20, не менше.

вибачте, але чим далі, тим більше змахує на ретельно сплановану акцію заробляння грошей.

9. TanyaVoloshyn

На всі Ваші запитання є проста відповідь:

1. Ми є дружні сусіди.
    2. Нам допомагають адвокати.

А щодо ретельно сплановонаї акції - то тут Хробак, Ви дійсно "зарили носом" нижче плінтуса. Якщо ще раніше я вагалася щодо Вас, тепер все очевидно, куди Ви змахуєте :mocking:

Мені справді дивно кожного разу як я сюди захожу, бачу одну й ту ж саму ситуацію. Модератор плутає докупи всі теми, одне й те саме коло осіб ставлять "кльові дописування" один одному, щось намагаються чимось у чомусь доколупатися... :haha:

Невже немає жодного читача що вважає інакше? :crazy:

10. Zaba

Zaba миється в бані

Риють під Садового і К так само, як колись він рив під Буняка.

11. hrobak

hrobak Well-Known Member

о, приємно бачити, що Ви заходите сюди не лише щоб дописати про ваші театралізовані виступи...

ну що ж, ви не тільки
    але й маєте гроші для того, щоб вам допомагали

не задурно ж вони це роблять, пра? дивно тільки, що на адвокатів гроші знайшлися, а от на приведення Вашого ж помешкання в більш-менш нормальний стан - ні. повторюся, але на фото з вашої квартири я не бачу зруйновану кватиру, яка ще зовсім недавно була в чудовому для проживання стані :pardon:

щодо Ваших аргументів а-ля блондинка або зарити носом нижче плінтуса - взагалі не вважаю за потрібне на це реагувати, то мені нагадує спілкування в садочку "Вова ти дурак" - "Сама дура"

та й Ваші сподівання відносно того, що мене заслав сюди Садовий або Назарук, марні. може Вам в це і важко повірити, але в світі не всі чиїсь агенти :)

• Подобається Подобається x 3
  12. Iriska

Iriska Well-Known Member

Напевне нема... А особливо тому, що глянувши Ваші фото в контактах, вважаю, що Ви нещадно знущаєтесь над власною дитиною і при цьому афішуєте це на весь світ... Шкода, що в нас нема поняття соціальних служб, які за неналежний нагляд і умови зумовлені самими батьками забирають дітей до відповідних закладів, може б тоді Ви дупою зарулили і тримали би хату в порядку, а не тратили шалені бабки тільки на те, щоб комусь нашкулити і шукати беззаконня по всіх закутках.
    Ніхто нічого Вам не винен, принаймні особисто. І поки самі ніц не зробите ніхто Вам нічого не зробить, все чого Ви самі ж доб*єтесь це погіршення стану здоров*я дитини яка Вам потім за це "подякує" і тупо скаже - Мам, де ти була, коли була потрібна? Шукала злочинців? От і шукай далі, а мене забудь.

А чого Ви чекали? Що Вам ремонт зроблять форумляни? Чи будуть разом з Вами шукати голку в копиці сіна? А сенс? Помогти ближньому? А якщо той ближній 200 разів не правий? Просто так? А хто потім на ліки буде давати? Самі? От самі і стійте і боріться з вітряками...

Щодо модераторів, товарто почитати правила, а щодо плюсиків... що заздрісно? А може є сенс задуматись, що у Ваших діях люди не бачуть рації? Або як мінімум логіки?!

13. TanyaVoloshyn

- це правда, часу дійсно не вистачає.

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

Ви б, Хробак, поцікавилися спочатку а потім щось тут патякали...

З самого початку я говорила у всіх ЗМІ, що адвокатів з Адвокатського бюро "Авелекс", а конкретно Юрія Стеха та його компаньона Миколу Балдіна нам послав сам БОГ на допомогу. Хлопці мерзли з нами на вулиці, допомагаючи насамперед морально і своїм прикладом показуючи як треба відстоювати свої права. Зараз ми всі, постраждалі мешканці, розуміємо це чим раз більше й більше.

Оскільки я їм дуже вдячна

---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:29 ----------

Так, це правда, ніхто і ніщо у цьому світі не робить задурно. :)
    Ми всі, постраждалі мешканці уклали з Юрієм Стехом угоду за якою тільки у разі отримання нами грошової компенсації за завдану моральну шкоду ми вже з отриманих грошей ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ винагородимо їхню працю.

---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

Слава Господу нашому! Адже найголовніше те, що ми нарешті отримали своє. :good:
    Вибачте, шановні форумчани, мушу біжати, другим разом розкажу більше. Одне і що найголовніше я хочу зараз зробити - це подякувати всім, хто тримав за нас кулаки, ми боролися і ми побороли!!! Нам виплатили моральну компенсацію та зобовязалися зробити нам ремонти. Всім дякую ще раз. Ще буду - ще допишу, кому що цікаво - задавайте питання, зможу - відповім. :good:

14. Zheka

Zheka New Member

Мої вітання!
    Ніколи би навіть не подумав що Ви дійсно зможете перемогти цю махіну о_О

Де можна знайти цих адвокатів? Хто вони? Хто Вам їх порадив?
    У мене схожа ситуація на вул. Гнатюка, я завжди уважно читав кожний Ваш допис
    та надявся що Вам щось вдасться, у Вас є багато людей, а тут ми потерпаємо двоє :sad: Пишемо - пишемо, все без толку, поможіть чим можете або дайте координати того бюро, наперед вдячний.
    Якщо Ви дійсно вибили з них моральні відшкодування-Ви просто молодці, респект. Що-що, ну чув що на ремонти хтось-десь погоджується зі скрипом а от МОРАЛЬНІ-вітаю!!!!

15. TanyaVoloshyn

Дякую Вам за підтримку, мені дійсно дуже хочеться Вам допомогти, але інакше питання як?...

Ви питали за адвокатів, то я думаю що вони не образяться якщо я Вам дам їхній офісний телефон та адресу, а там вже домовляйтеся самі.

Адреса: вул.Шептицьких 14, тел.238-76-35, Адв. бюро "Авелекс"

Я думаю, що Вам потрібно до них звернутися і розказати свою ситуацію,
    я знаю що перша консультація у них безкоштовна тому дійте а не чекайте.

Ми уклали з п. Романом Татарським угоди, ще подивимося як вони будуть виконуватися, але впевнені що все буде добре. Насправді він виявився нормальним чоловіком, дуже шкода що замість тих хто дійсно винен і під чиїм керівництвом творився "бєспрєдєл" (Назарук=Криївка=Лямпа=Мазох...) постраждала порядна людина. :dntknw:

Нам дійсно повезло що так все склалося, але не забуваймо скільки ми доклали до цього зусиль :blush:

Бажаю і Вам того самого! ще раз дякую за теплі слова :good:

16. Vasylko

Vasylko New Member

How much?

Якщо не секрет- скажіть чесному народу скільки "лаве" получили в моральну компенсацію?:blush:

17. volk

volk Well-Known Member

Описана ситуація, на мій погляд, є наочним прикладом наслідків передачі у приватну власність споруд старої частини міста. Я не зрозумів лише одного: коли п Татарський отримував будинок у приватну власність, всі мешканці мали б підписувати згоду, чи як?

18. TanyaVoloshyn

Я б з превеликим задоволенням надала би цьому розголосу,але,як Ви розумієте - це була і є однією з умов підписання договору про добросусідство. Ця інформація є конфіденційною. :pardon:

---------- Додано в 11:39 ---------- Попередній допис був написаний в 11:34 ----------

Коли п. Татарський викупив у приватну власність усі квартири в будинку (підїзді), він так би мовити стає єдиним користувачем площ, що відносяться до загального користування (сходові клітки, горище, підвали тощо) а тому, під якимось соусом він просить у влади дозволу це все покращити - вона звичайно погоджується - а сусіди, із прилеглих будинків не мають на це жодного впливу! о_О

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ----------

Просто замість того щоби робити окультурення своїх площ загального користування, п.Татарський з метою здачі будинку в оренду, під тиском Назарука (Криївка-мазох і т.д.) погодився робити надбудови балконів, поверху і т.д. що призвело до руйнування наших квартир. Ще подивимся чи влада дасть їм дозволи на ці всі металоконструкції і як вони (Назарук) там планує працювати... :mocking: Я чула десь, що він планує там відкрити новий ресторан "Дім Легенд" - отож, оскільки його ні разу так і небуло на переговорах, а п.Татарський сам все залагодив, ми не можемо нічого знати щодо майбутньої діяльності ресторану.

Нам щоночі співають під вікнами пяний люд, що вилазить о 3 год. ночі з тої жидівської кнайпи, а тут не призведи Господь таке саме почнеться - одним словом цього неподобства ми непотерпимо, чекай (читай) Назарук - ми вміємо відстоювати свої права! ;)

19. volk

volk Well-Known Member

Так би мовити? Як це? А Ваші квартири ( Ви ж там не одна живете)? Що, до того ніхто не приватизував своє приміщення?
    В нас у будинку всі квартири приватизовані, але це не значить що коридори і горище належать мешканцям.

20. Kats

Kats Романтик

Хм.. дивно.. викупив всі квартири і став користувачем загальних площ :dntknw: Для того щоб стати користувачем усіх площ необхідно 1. Приватизувати усі квартири! 2. Утворити комітет співвласників. 3. Зняти з балансу будинок. Але це все не так просто. НЕобхідно згодом самому вирішувати питання, які є вкрай важкими та фінансово затратними. Укласти окремі договори на вивіз сміття, окремі договори на газо- та електропостачання!Укласти окремий договір на благоустрій. І ще багато всього. Не так просто стати власником загальних площ!!!

а де твій аватар? :)