Нехай буде воля Твоя...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 16 лют 2011.

1. majolika

majolika Well-Known Member

не погоджусь. Біблія каже, яке наше завдання - стати на Божу сторону, виконувати Його заповіді. А будеш ти при цьому продавцем, чиновником чи священником - не важливо. Кожна людина цінна для Бога просто так, зі своїми тарганами і без особливої міссії:)

• Подобається Подобається x 6
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Так я й не претендую на знання Божої волі. Тому твоя однозначність і категоричність щиро дивує.
    До речі, Святе Письмо почитати можна. Не ми перші з проблемами та бідами.

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

Але Він був і вповні людиною також. Тому для нас то є прикладом: не моя, а Твоя воля.
    До речі, якщо просив, аби чаша була відвернена, то це теж щось означає...
    Як на мене, різниця є. Коли, тобто як тільки. Бог, зрештою і так дає, свідченням чого є слова про птахів та лілії.

• Подобається Подобається x 1
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Звичайно. Але яка воля щодо того терпіти і милосердствувати до начальника який не платить або платить маленьку зарплатню - чи звільнятися і шукати кращу роботу, сприйняти хворобу як випробування і змиритися, прийнявши її - чи не прийняти і боротися з нею, прийняти тиранію в рідній державі чи підняти громадський рух для її повалення, або просто виїхати за кордон жити в ту країну, де такого вибору не треба робити, обрати людину яку кохаєш по велінню серця - чи все-таки керуватися розумом і обрати за подружню пару ту людину, яка підходить по психологічній сумісності і спільності поглядів на життя чи спільності релігійних поглядів, але яку не кохаєш серцем і не відчуваєш тяжіння до неї, чи уникнути вибору і взагалі не мати подружнього життя і т.д.

В межах заповідей є багато вибору і бажань, і про що треба і слід просити - і дано буде, а з чим змиритися і приймати як Божу волю - це завжди трохи дилема для кожної людини, на мою думку.

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Розумію Вас.
    Але питання волі Божої є набагато глибшим і ширшим. Люди, часто вирвавши з Біблії кілька цитат на цю тему, хочуть відразу зрозуміти усю волю Божу.

Я особисто, звик усе розглядати з погляду батьківства.
    Моя дитина, наприклад, знає чітко мою волю на певні речі. Вона знає, що моя воля є на те щоб вона складала за собою свої іграшки, щоб вона чистила перед сном зуби, моя воля, щоб мультиків за день вона дивилася не більше 4-рьох і.т. іт.п...
    Але інколи у мене виникають якісь інші ідеї, щодо неї. Скажімо, я, побачивши у своєї дитини задатки до музики, вирішив її відправити в музичну школу. Неприродньо би виглядало, якби я почав вимагати від своєї дитини, щоб вона якось прочитала мої думки і пішла у певний визначений час в муз. школу. Звичайно, що я завчасно розкажу їй свою волю на рахунок музичної школи, буду готувати її морально до цього...
    Так само і з Богом. Він завжди нам скаже наперед Свою волю, щодо нас. Наше діло почути! Почути в дусі.
    Я захоплююся як сильно чули голос Божий апостоли. Вони навіть в те чи інше місто самі не йшли, а слухали куди їм скаже йти Дух Святий.

І ще написано, що усі хто водиться Духом Святим є діти Божі:
    Рим.8:14 Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі
    Але це не приходить моментально. У веденні Духом Святим потрібно зростати.

• Подобається Подобається x 5
  5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я вам скажу з прикладу як воно справді є в житті коли я знаю що мій син просто настільки талановитий що йому не займатись музикою було б просто ВЕЛИЧЕЗНЕ упущення з мого боку.
    З дитинства я бачу що у нього є талант отже я починаю з ним співати пісеньки, включаю йому музику яка буде формувати його вподобання, відкриваю йому різні напрямки музики типу класика і рок-ен-рол, балет, опера, ітд. Купую дитині поки вона ще маленька забавкові музичні інструменти. Тобто я його готую, підводжу до того що він сам розуміє і відчуває що музика для нього важлива і вже коли йому 6-7 років він сам мене просить про те щоб я його вчила грати на інструменті, в школі він сам проситься в ансамбль і хор... Тобто я ніби непомітно підвела його до того що музика вже не лише моя захцянка для нього а й його особисте бажання. І він сам хоче виконувати мою волю щодо нього - займатись професійно музикою.

Думаю що і в Бога подібно. І тут я підтримую ваші слова
    Коли ми поводимось як діти і відкриті для того щоб почути і прийняти його «ідеї» щодо нас, то з часом його воля починає «збігатись» з нашою; або іншими словами нам її легше розпізнати.

• Подобається Подобається x 2
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую!
    Дуже гарно проілюстрували і доповнили!
    І насправді, Ваші слова мають підтвердження у Слові:

Фил.2:13 Бо то Бог викликає в вас
    і хотіння, і чин за доброю волею Своєю

Інколи нам здається, що то ми собі щось забажали, як у випадку з Вашою дитиною. А виявляється Бог довго до того з нами працював і пояснював нам якусь річ. І підвів до того, що Його думка і Його бажання уже здається нам нашою думкою і нашим бажанням. І вцьому є Його воля!

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)