Нехай буде воля Твоя...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 16 лют 2011.

1. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ви хочете сказати що нарікання (без подяки) і вимоги кращого, і прохання (після подяки) кращого - це різні речі. Звичайно, різні.
    Але якби люди приймали Божу волю щодо себе вповні - то хіба не запереченням її було б просити іншої волі щодо них?

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

100% так і є як Ви написали!

Зауважте, що Ісус майже ні до кого сам не приходив, щоб зцілити, не нав"язувався нікому. Хворі люди, або самі бігли, пробиралися крізь натовп до Нього, або за них просили інші, або їх на шнурах крізь стелю спускали перед Ісуса, тільки, щоб отримати зцілення. Одна жінка не те щоб просила, вона просто-напросто, словами "притисла Господа до стіни", після того як Він їй сказав, що не годиться хліб взяти у дітей і кинути щенятам. На що вона відповіла, що і щенята їдять ті кришки, що падають зі столу їхніх панів. Після цього Ісус назвав її віру великою і зцілив її дочку!

Усіх їх об"єднувало одне- віра в те, що є Божа воля на їх зцілення!

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..та я й кажу, що є деяке протиріччя: у головній молитві "Отче наш" кажеться про прийняття саме Божої волі (а не "просіть"), не нашої потреби - а Божої волі, але водночас є і "просіть.."
    Один одного ці заклики можна витлумачити що взаємодоповнюють: спочатку прошу - а потім Бог виявляє свою волю щодо мого прохання,
    або взаємозаперечують: спочатку є Божа воля - а потім я її порушую тим, що прагну уникнути її і прошу щоб вона змінилася..
    Звичайно, раз обидві настанови сказані у Новому заповіті, то обидві і слід застосовувати.. але як розпізнати коли слід змиритися і прийняти Божу волю, а коли слід не погоджуватися і просити ще і ще, з більшою вірою.. це, звичайно, не нам дано знати: чи ми мало вірили і прагли не так гаряче, чи такою була Божа воля щодо нас.

Є, до речі, і умова "якщо":
    Істинно, істинно повідую вам: Хто вірує в Мене, діяння, котрі Я звершую, він також звершить, і більше від них звершить, тому що Я до Батька Мого йду.
    13. І, якщо попросите щось у Батька в ім‘я Моє, то вчиню, щоб прославився Батько в Сині.
    14. Якщо попросите щось в ім‘я Моє, Я те вчиню.
    15. Якщо любите Мене, дотримуйтеся Моїх заповідей
    Євангеліє від Іоана.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ісус так само молився в саду. І то є, як на мене, поясненням слів. Але не моя, а Твоя воля хай буде.
    Нехай буде воля Твоя - це зовсім не сидіти, склавши руки.
    Тобто якщо в нас щось у житті не склалося, то це Бог так дав і захотів, і хотіти кращого чи іншого - нахабство?

• Подобається Подобається x 5
  5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Зауважила, що люди в різних випадках тлумачать так, як їм вигідно.
    Коли немає сил або бажання боротися за краще, не вистачає сил вірити у те що заслуговують кращого - кажуть, що обирають прийняти Божу волю щодо своєї ситуації.

• Подобається Подобається x 2
  6. Liliyah Romanova

У чому заперечення? Бог не вироки нам виписує. І Божу волю ми насправді не знаємо.
    От як із сліпородженим було сказано: "Ані він не згрішив, ані батьки його, але щоб ділам Божим виявитись на ньому!"
    Бог нас любить і каже "просіть".

---------- Додано в 08:41 ---------- Попередній допис був написаний в 08:40 ----------

Так, але це люди, і якщо вони таке говорять, то це свідчить про те, що не знають істини. Таке тлумачення хибне, тому й веде до одного з гріхів проти Святого Духа. Безнадія на Боже милосердя.

7. majolika

majolika Well-Known Member

як на мене, у молитві ідеться не про приймання чи не приймання волі, а про прикликання Божої волі на землю: "нехай буде воля Твоя і на землі, як на небі".
    Тобто, якщо на небі вже все по волі Бога, то на землі ще ні, тут ще править "князь світу цього".

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

поясніть, я не зрозуміла вашої думки

8. Liliyah Romanova

Нащо її прикликати?
    Ось виписка із катехизму.

---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:56 ----------

Там просто. Якщо просите - отримаєте. Не просите - не отримаєте. :)

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

На мою думку, отримаєм завжди.
    Незалежно від того.чи просим,чи ні.
    Бог нас не питає,чи хочем ми прийняти Його Волю,чи не хочем.

10. majolika

слово прикликати може не зовсім підходить і не передає того змісту, який я хотіла донести. Однак все ж таки вважаю, що Божа воля відносно людей буде виконана в повній мірі, коли буде знищений сатана.
    а у зносці все правильно - Божа воля в тому, "щоб ніхто не загинув, а мав життя вічне"

11. Liliyah Romanova

То ся називає Надмірна надія на Боже Милосердя.

---------- Додано в 11:30 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ----------

Тобто сатана сильніший за Бога? :scratch_one-s_head:

12. majolika

чому це? просто ще не прийшов його час.
    Але особисто мені хочеться, щоб пошвидше прийшов, і щоб ця воля пошвидше настала.

13. Romko

А хто сказав,що то буде милосердя?
    З моєї точки зору,милосердя?
    Це буде Його воля і все.

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я просто проілюструвала і випадок, коли саме так було сказано: "якщо попросите.." У Біблії одночасно існує багато висловів з дещо різними формулюваннями.
    якщо попросите щось у Батька в ім‘я Моє, то вчиню, щоб прославився Батько в Сині.
    14. Якщо попросите щось в ім‘я Моє, Я те вчиню.
    15. Якщо любите Мене, дотримуйтеся Моїх заповідей.

15. Liliyah Romanova

Ясно. Придумались-мо свою релігію і Біблію не читаємо.

"Верной дорогой идете, товарищи!" :dntknw:

16. Romko

Просто я знав дуже багатьох людей,доля і смерть яких була страшною.
    А вони були побожними,направдку чистими...Виховували дітей і не хотіли зла.
    Фактично вся моя родина в їх числі.
    І ті.хто загинули в катівняхі ті.хто не вижив в Сибіру.
    І ті,хто доживав тут...інвалідом....на мізерну пенсію.
    А скільки тих,хто зараз мучиться по лікарнях...не за свої гріхи..
    Нагадалась Ліни Костенко

Життя - спокута не своїх гріхів,
    Життя - це оббирання з реп"яхів
    що пазурами вп"ялись в душу.

Зрештою я про це казав в іншій гілці.

17. Liliyah Romanova

А в якій версії є те "якщо"?
    Цитата ось така: І все, що попросите в моє ім'я, те вчиню, щоб Отець у Сині прославився.

---------- Додано в 11:46 ---------- Попередній допис був написаний в 11:44 ----------

Твій суд - людський. Чи ти знаєш Божий?
    Як і те, про що просили - звідки знаєш напевне?
    Тільки Бог уміє читати серця людей.

18. majolika

якщо робити наголос не на слові якщо, а на слові те, в контексті отримуємо такий зміст - що чого би ви не попросили в імя Ісуса, все буде дано на славу Божу. Для Бога немає нічого неможливого.

якщо ви любите, то будете дотримуватись. Інакше як знати, що любите? Любов проявляється в ділах. Подібно до цього - "по тому дізнаються всі, що ви учні Мої, якщо будете мати любов між собою"

19. Romko

І ти не не знаєш.
    І всі,хто стверджує,що знає,по-правді не знають.

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я теж для себе особисто колись визначилася з волею Божою саме з цього епізоду молитви Ісуса в саду.
    Але Ісус був Син Божий і знав своє призначення, знав що це має статися - і просив якщо можна, щоб ця чаша оминула, щоб це не сталося..
    А ми, люди, не знаємо що нам призначено звище, Богом, яке наше завдання.. і не дано нам знати цього чи вважати що нам це відкрилося, бо ми так відчули. Відчуття теж часто оманливі.
    Так, я брала цитату з новітнього перекладу, мабуть, на нього не варто покладатися.
    У Огієнка так: "І коли що просити ви будете в Імення Моє, те вчиню.."
    Але це невелика різниця як на мене.

а де твій аватар? :)