Нехай буде воля Твоя...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 16 лют 2011.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Правильно!
    Бо на небі нема людей, які творять безлад і несправедливість.

• Подобається Подобається x 4
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, не про економічну. :))) І ми ще й до одруження мали такий досвід. Так що континенти тут ні до чого.
    А якщо не боїться, а дивується?
    Хіба нема в Біблії прикладів, коли пророки не розуміли Божої Волі?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та тут зараз є все в комплексі... в моральна і економічна і психологічна і....і духовна...

• Подобається Подобається x 2
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От, лихо...
    А я проморгав.
    Де роздають..? (риторичне)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну-у-у... щоб довго не думати... в ЖЕКУ...

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви говорите про суспільний стан, Миху. Я ж говорила про особисті відносини з Богом.

• Подобається Подобається x 1
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ні не легко. Дуже часто думаю про людську справедливість і кажу собі, ну чому воно так несправедливо? Але Божа воля і справедливість не завжди є власне те що хочу я.

• Подобається Подобається x 3
  8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ще хотіла трошки розвинути свою думку.

Важко сприйняти Божу Волю тоді коли ми не стараємось пізнати Бога. Коли ми його шукаємо в кожній хвилині пережитого чи свого буття то бачити Його волю стає легше і відповідно сприйняти її і ввірити себе Йому в опіку.

Останній тиждень, поки хворіла, не мала бажання нічого робити... і почала перечитувати книжку, видану в 1976 році, під назвою - Дозволь мені бути жінкою. Так он власне в цій книжці мама дає поради своїй доньці яка планує йти заміж. Вона говорить про таку річ як рівноправ’я між чоловіком і жінкою. Тут вона висуває таку думку, що рівноправ’я між нами бути не може. Спочатку такий вислів викликав в мене внутрішнє обурення - як то так?!?!? але прочитавши до кінця її думку я почала з нею погоджуватись. Чоловік і жінка є рівні перед Богом але не рівні в побуті, як в цьому переконують деякі політики. Бог не принижує жінку в її ролі а навпаки говорить що це особливе покликання і якщо його зрозуміти і прийняти то можна уникнути багато непотребу який нераз трапляється на побутовому рівні в кожному шлюбі.
    А до чого я? А до того ж самого що якщо попросити Бога розуміння свого місця в цьому світі, ба просто в свому домі, то хоч як би не тиснули на мене обставини ззовні, я буду знати що навіть якщо мій внутрішній бунтар каже - це несправедливо, це не обов’язково так і навіть в тій «несправедливості» може критись щось більше, яке мене може наблизити до Бога.

• Подобається Подобається x 5
  9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Тут на сусідній гілці згадували приклад жінки, яка підійшла до Ісуса віруючи у те, що якщо доторкнеться до одежі- то уздоровиться від кровотечі ("В то же время Иисус, почувствовав Сам в Себе, что вышла из Него сила, обратился в народе и сказал: кто прикоснулся к Моей одежде?").
    Цікаво, якби ця жінка молилася "нехай буде воля Твоя" і примирилася з невиліковністю хвороби - чи удоровилася б вона?
    Біблія повна протиріч. На кожну тезу є антитеза. З одного боку "нехай буде воля Твоя", з іншого - "просіть - і буде дано вам, по вірі Вашій отримаєте"..
    Тобто якщо твердо впевнений і віруєш що зцілишся якщо "доторкнешся до Ісуса" - то й зцілишся, а якщо впевнений що це така Божа воля і треба її прийняти і не бунтувати, не просити кращого - то й будеш далі хворіти. Те саме стосовно і інших наших проблем. ..Виходить, так?

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Фрезіє, не бачу протиріччя.

Це говорить лише про те, що просити ми можемо, водночас покладаючись на милість.

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А чи не говорить це про сумнів у вірі?.. якщо припускається що можна й не отримати того що просиш (нехай буде воля Твоя, а не обов'язково нехай буде те, об чім прошу Я) - це вже ніби не повна віра. І якби та жінка припускала, що може Бог і не хоче її уздоровлення, бо можливо то не є Його воля щодо неї, що може і не допомогти її сповнити ЇЇ бажання доторк до Ісусової одежі - вона б і не уздоровилася, ІМХО.

Але вона повністю вірила, що буде так як вона хоче, раз вона торкається до Ісуса, без всяких інших думок - і сталося по тотальній без сумнівів вірі її. Зокрема, вірі у те, що чого хоче вона - те її дасться коли вона торкнеться до всемогутнього Бога, тобто, що того хоче і Бог для неї?..

12. Un.Known

У вірі тієї жінки? Може.

Про мій - ні.

Я прошу, а чи буде мені дано - Він вирішить, тому кажу - нехай буде так, як Ти хочеш. Бо йому видніше, чи я заслуговую.

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Так і я думаю, і багато хто.. і для нас було б "нахабством" отак лізти і торкатися одягу - чи не так? Ми би скромно стояли в стороні із смирінням.. А жінка не сумнівалася що заслуговує уздоровлення - вистачило "нахабства" і впевненості у тому що вона достойна кращого життя, ніж те хворе яке має..
    От піди збагни чому молитися треба з сумнівом про те чи вартий кращого в очах Бога і за Його задумом/волею, але в Біблії є приклади, коли дається по вірі якраз тим, хто точно впевнений що вартий...

14. Un.Known

Маєте вірш під рукою? Бо я ні.

Вона, підозрюю, навіть не мусила "не сумніватись". Вона його просто могла хотіти, чи ж нахабно, як пишете, домогтись. Бо багато з нас навіть впевнені, що не заслуговують, але - мають.

15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А жінка одна, що дванадцять років хворою на кровотечу була, що ніхто вздоровити не міг її,
    підійшовши ззаду, доторкнулась до краю одежі Його, і хвилі тієї спинилася їй кровотеча!
    А Ісус запитав: Хто доторкнувся до Мене? Коли ж відмовлялися всі, то Петро відказав: Учителю, народ коло Тебе он товпиться й тисне.
    Ісус же промовив: Доторкнувсь хтось до Мене, бо Я відчув силу, що вийшла з Мене...
    А жінка, побачивши, що вона не втаїлась, трясучись, підійшла та й упала перед Ним, і призналася перед усіма людьми, чому доторкнулась до Нього, і як хвилі тієї одужала.
    Він же промовив до неї: Дочко, твоя віра спасла тебе; іди з миром собі!
    (Лк 8:43-48)
    http://bibleonline.ru/bible/ukr/42/08/

16. Levko

Levko Well-Known Member

Він нам не дає по заслугам, а по Своїй милості:)!

17. Un.Known

Не зовсім так.

Я б слово "бунтувати" б не вживала. Бо виходить, що молитись і просити кращого - це бунт.

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А хіба ні?.. строго кажучи, якщо щось просити - значить, воля Божа, та що виявляється на сьогодні, нас не влаштовує і ми собі хочемо кращого.

19. Un.Known

Гм. А Ви, молячись, хіба не дякуєте за те, що Вам Бог дав?

Бо я, власне, з подяк починаю.

20. majolika

majolika Well-Known Member

як на мене - ні. Ісус каже - "просіть, і дано вам буде", а не "якщо попросите, то....", тобто Він сам ніби спонукає нас простити Божого впливу чи керування в наше життя.
    А те, що нас в чомусь не влаштовує наше життя - то нормально, бо Бога теж не влаштовує цей "світ".

а де твій аватар? :)