Нестандартні релігії і філософії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Dao, 16 сер 2010.

1. Huru

Huru Well-Known Member

В мому серці поряд з Христом знаходяться Лао Цзи, Гаутама Будда, Падмасамбхава, Магомет. Це добре чи зле?

2. Levko

Levko Well-Known Member

Вам вирішувати...
    Але я в таке не вірю...
    Це все одно, як би я сказав, що зі мною під одним дахом живе і моя жінка і ще кілька жінок... Не думаю, що Ваша дружина би таке витримала... Це ж не нормально! Правда?
    Господь, як жінка, прагне бути в нашому серці Одним єдиним!!! Про що і сказав у Своїй першій заповіді...

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не можна бути без Бога.
    Але без церкви,і будь-якого іншої політичного,чи кримінального угрупування,можна обійтись....

4. Тобто грішити можна, все одно тебе простять? Цікаво. Хтось усе життя був хорошим, а хтось робив пакості, а перед самою смертю покаявся. Обидва спасуться? Несправедливо якось.

Тобто добрий нехристиянин виконує волю диявола, а поганий християнин - Бога? До речі, а чому Бог до сих пір не знищив диявола? Невже сили не вистачило? Чи Бог не всемогутній? Чому він тільки щось обіцяє, але невідомо, коли воно буде?

А тепер, Левку, відповідайте на моє питання: чому, якщо Бог до усіх добрий і милостивий, одні люди є щасливішими за інших із самого народження? Це можна пояснити за законом карми, що я й зробила. Чекаю вашого пояснення.

• Подобається Подобається x 4
  5. ovod

ovod Well-Known Member

це те саме, що кинути курити після першої-другої сигарети і після тисячної.

думаєте, що після знищення дивола не буде зла?
    на мою думку, щастя не залежить від того, що ззовні, а від того що всередині.
    Але згідний з тим, що декому від народження отримати його складніше

6. Levko

Levko Well-Known Member

Неправда! Такого я не казав...

Я Вас розумію, п.Рибко, бо й сам раніше ставив собі такі запитання. Думаю, Вам так важко прийняти і зрозуміти цю Божу "несправедливість" бо не сприймаєте Бога як люблячого Батька..., а тільки як грізного суддю.
    Згадайте притчу "Про блудного сина". Старший син, аж в депресію впав, коли довідався, що батько простив і прийняв знову у свій дім свого молодшого сина. Старший син також не прийняв і не відкрив для себе свого батька, як батька люблячого і прощаючого перш за все...
    Ця притча образно показує ставлення Бога до нас людей. Він є для нас, перш за все, люблячим Татом!!!!

Відповідаю.

Написано, що Ісус ходив і уздоровляв тих, кого поневолив диявол:

Дiї.10:38 І ходив Він(Ісус), добро чинячи й усіх
    уздоровлюючи, кого поневолив диявол, бо Бог був із Ним.

Серед "пацієнтів" Ісуса були також люди криві, чи сліпі з самого народження. Отже, диявол їх поневолив з самого народження...

Здається, відповів на Ваше питання.

п.с. Слава Богу, що в Ісусі ми маємо звільнення від цього поневолення!!...

• Подобається Подобається x 1
  7. Romko

Дивна любов...
    Дуже дивна...

8. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Любов взагалі дивна...:)

9. Huru

Huru Well-Known Member

О, то мій Бог від вашого дуже відрізняється. Про свого я нічого конкретного сказати не можу, крім того що він існує. Я навіть імя йому дати не можу, хіба сказати ТО, або АБСОЛЮТ.
    А особи яких я називав це лише його еманації, відбитки в дзеркалі його існування. Знаєте, на сході серед не християн теж є люди які стараються виокремити свого аватара. Наприклад про Будду кажуть що він був джіванмуктою (тобто тим хто досягнув, а не народився таким) що зі сторони заслуг ставить його найвище, але це знову таки все відносно, оскільки накопичення заслуг може принести результат тут на Землі, а стати Буддою завдяки одним заслугам не можливо.
    Для тих хто хоче це зрозуміти, подумайте над таким: чи можете ви попасти в нірвану, яка є безособистісним станом не позбувшись свого его і хто тоді буде перебувати в нірвані?

10. vov66

vov66 Well-Known Member

Підтримую!!! Даю прекрасне доповнення

11. Levko

Levko Well-Known Member

Можна "бути хорошим", як Ви кажете, все життя, але при тому так і не пізнати свого Творця і Спасителя...
    Яка користь для тієї людини з її "хорошості"?
    Абсолютно ніякої.
    Цією своєю "хорошістю" вона не зможе спастися...

12. Romko

А від чого?

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Таких в житті не зустрічав. Крім мене, звичайно.;)

14. Romko

В дєцтві в штани какалисте?:nea:
    То який ж хороший?:ireful1:
    Гріх!!!:ireful1::ireful1::ireful1:

15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А який зв'язок між генами і майбутнім втіленням?? Тобто, гріхи діляться на двоє? - частина псує гени нащадків, а частина - майбутній характер мавпи, в яку втілиться душа грішника?
    Беручи до уваги, що людству як мінімум 40 тисяч років.. за цей час псування генів призвело б до того, що не було б жодної милосердної чи доброї, чи більш-менш здорової людини. ІМХО.
    Ні, і така теорія не годиться.
    p.s. і не треба ідеалізувати що зараз, мовляв, всі поголовно хворі через карму. Науково-технічний прогрес сприяє гіподинамії і штучним продуктам харчування - звідки і хвороби, а не "карма", а археологія показує що давні люди мали дуже коротке життя і хворіли тими ж хворобами що і ми.

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Бо як ми грішимо самовільно, одержавши пізнання правди, то вже за гріхи не знаходиться жертви, а страшливе якесь сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників." Євр.10:26,27.
    "І багато-хто з перших стануть останніми, а останні першими." Мк. 10:31.
    "У чоловіка одного було два сини. І молодший із них сказав батькові: Дай мені, батьку, належну частину маєтку! І той поділив поміж ними маєток. А по небагатьох днях зібрав син молодший усе, та й подавсь до далекого краю, і розтратив маєток свій там, живучи марнотратно. А як він усе прожив, настав голод великий у тім краї, і він став бідувати. І пішов він тоді і пристав до одного з мешканців тієї землі, а той вислав його на поля свої пасти свиней. І бажав він наповнити шлунка свого хоч стручками, що їли їх свині, та ніхто не давав їх йому. Тоді він спам'ятався й сказав: Скільки в батька мого наймитів мають хліба аж надмір, а я отут з голоду гину! Устану, і піду я до батька свого, та й скажу йому: Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе... Недостойний я вже зватись сином твоїм; прийми ж мене, як одного з своїх наймитів... І, вставши, пішов він до батька свого. А коли він далеко ще був, його батько вгледів його, і переповнився жалем: і побіг він, і кинувсь на шию йому, і зачав цілувати його! І озвався до нього той син: Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе, і недостойний вже зватися сином твоїм... А батько рабам своїм каже: Принесіть негайно одежу найкращу, і його зодягніть, і персня подайте на руку йому, а сандалі на ноги. Приведіть теля відгодоване та заколіть, будемо їсти й радіти, бо цей син мій був мертвий і ожив, був пропав і знайшовся! І почали веселитись вони. А син старший його був на полі. І коли він ішов й наближався до дому, почув музики та танці. І покликав одного зо слуг, та й спитав: Що це таке? А той каже йому: То вернувся твій брат, і твій батько звелів заколоти теля відгодоване, бож здоровим його він прийняв. І розгнівався той, і ввійти не хотів. Тоді вийшов батько його й став просити його. А той відповів і до батька сказав: Ото, стільки років служу я тобі, і ніколи наказу твого не порушив, ти ж ніколи мені й козеняти не дав, щоб із приятелями своїми потішився я... Коли ж син твій вернувся оцей, що проїв твій маєток із блудницями, ти для нього звелів заколоти теля відгодоване... І сказав він йому: Ти завжди зо мною, дитино, і все моє то твоє! Веселитись та тішитись треба було, бо цей брат твій був мертвий і ожив, був пропав і знайшовся!" Лк. 15,11-32

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Зрозуміло. Значить, найбільше пощастить з Царством Божим тим, хто "пізнав правду" перед смертю. У них не буде шансу нагрішити самовільно, бо земне життя закінчиться раніше ніж виникне перша спокуса після прийняття.
    Я запитала:
    ....Чи буде він меншим в царстві Небеснім за того, хто прийняв Ісуса в час смерті і (вже) не встиг просто нагрішити і "зіпсувати" себе гріхами?..
    Ви відповіли на це:
    Що і підтверджує попередній висновок: ті, хто останніми прийняв Христа в земному житті наприкінці життя - стануть першими в Царстві Небеснім, а ті хто прийняли Христа ще в юності чи в дитинстві - останніми.
    Дякую, Даяно, за роз'яснення.

p.s. виходить, набагато "вигідніше" прийти останнім і "встигнути" перед смертю - але через те що час смерті невідомий, є ризик "не встигнути"..
    так от чому раніше так важливо було перед смертю причащатися-сповідатися.. більше гарантії потрапити в число "перших"..
    І в цьому світі конкуренція в соціальній успішності - і в тому світі намагаються заробити собі якомога більше балів.. :sad:
    ..мда.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Що значить "найбільше" пощастить? Ви гріх і спокуси розглядаєте як щастя.? Коли людина покається, то вона гріх і спокуси розглядатиме як угризіння совісті, а не як "пощастило". Якщо ні- то вона не покаялась і не заслужила прощення. А ЧАС покаяння ролі не грає (головне-встигнути).
    Це ви стосовно цієї цитати: (А що буде з тим, хто упокориться і прийме Ісуса у 40 років.. і в якийсь момент в серці його будуть ті самі відчуття що і у того який приймає Ісуса в час смерті. Але потім ітимуть роки, буде важко жити "по правді" - і той чоловік тяжко грішитиме,).
    Очевидно, що У Царстві НЕбеснім він буде ні меншим, ні більшем. Його там просто не буде (Євр.10:26,27.)
    Якщо їхні гріхи не були смертними, - то будуть найменшими, якщо гріхи були смертними, (та й ще після пізнання правди) то таких взагалі не буде у Царстві Небесному. А якщо перед смертю чиєсь покаяння було настільки щирим, що сумління спалило увесь (навіть дуже тяжкий) гріх, то такий буде більшим у Царстві Небесному за того, який "трохи" грішив, бо у Царство Небесне в такому випадку колишній грішник входить ЧИСТІШИМ, а тут головне - кінцевий результат. Я це так розумію.

Рятує не причащання-сповідання, а ПОКАЯННЯ.
    "Конкуренція" - це не той термін, яким керуються ті, хто кається.

19. vov66

vov66 Well-Known Member

Я вже про це говорив, що душа - це копія фізичного тіла, яке сформоване з інших матерій. Тому недоречне питання про те, що гріхи діляться надвоє. Душа людини не може втілитися в мавпу - несумісність генетики.

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Чи відбулося покаяння - може достеменно показати тільки практика життя... а то і вона не в силі.
    Можна довлі легко відчути покаяння - все одно той час вже проминув, у який життя було настільки нестерпно важким, що хтось заступив за лінію гріха.. от якби людина отримала шанс повернутися назад і знову втрапити у те пекло де вона не змогла встояти - і вона встоїть - значить, покаялася дійсно. Лише це є достеменним показником щирого каяття.
    А так.. кожний, кожний шкодує що не святий і кається що не встояв.
    ..але не кожний після каяття встоїть у тій же ситуації. Встояти перед спокусою пристрасті літній людині дуже просто і легко - її вже нічого не хочеться так як у молодості!! Звісно, вона відчуває покаяння..

Ті ж, хто кається перед смертю... це майже нічого не означає, стан афекту.. а спробуй живи далі, після покаяння - от де його перевірка. У тих хто вмирає її вже не буде. Значить, це їх і рятує.
    А що, душа передається генетично?
    Тобто, душа прадіда вселяється у правнука? - адже у них найбільша спорідненість генів.
    Є теорія реінкарнації і втілення у все живе..
    Быть может тот облезлый кот был раньше негодяем
    А як згідно Вашому уявленню?
    Цікаво, у яку людину може втілитися душа літньої людини що померла від старості? А душа немовляти яке прожило два дні? - воно ж не встигло нагрішити..

а де твій аватар? :)