Нестандартні релігії і філософії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Dao, 16 сер 2010.

1. Huru

Huru Well-Known Member

Правильно. У Вас добре розвинуте метафізичне мислення...
    Енох 2.18. Тогда взглянули Михаил, Гавриил, Суриил и Уриил с неба и увидели много крови, которая текла на земле, и всю неправду, которая совершалась на земле.
    Енох 4.27. И вот имена святых ангелов, которые стерегут: Уриил, один из святых ангелов, ангел грома и колебания; Руфаил, один из святых ангелов, ангел духов людей; Рагуил, один из святых ангелов, который карает мир и светила; Михаил, один из святых ангелов, поставленный над лучшею частью людей, - над избранным народом; Саракаел, один из святых ангелов, который поставлен над душами сынов человеческих, склонивших духов к греху; Гавриил, один из святых ангелов, который поставлен над змеями, и над раем, и над херувимами.
    На жаль не сказано чим займається Уриїл
    Якщо Вам не відомо про таке то це не означає що цього нема. Ось два конкретні цілителі: Джигме Гьямцо і Мантек Чіа. Якщо хочете детальніше - гугл Вам в допоможе:)
    Ага, правильно - я збираю мудрість тих хто реалізувались і втілюю в своє життя. Для мене однаково авторитетні всі релігії і вчення

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

О, то ви не плутайте бо ні чакри ні енергія Кундаліні не мають нічого спільного з тібетським буддизмом.
    А змішуючи їх ви можете наразити себе на неприязнь як з боку одних так і других.

3. Huru

Huru Well-Known Member

Навожу цитату з книги Намкая Норбу Ринпоче "Йога сна":
    В мене txt-файл тому не можу вказати сторінки.
    Янтра йога яку практикують в монастирях Тибету це аналог хатха йоги в Індії

• Подобається Подобається x 1
  4. Oxid

Oxid Well-Known Member

Не знаю... Але й мудріші теж не знали... Знову "Сповідь" св.Августина: "Я все шукав, звідки походить зло і не знаходив виходу", і навіть книзі Йова теж немає відповіді. Християнство, на відміну від язичництва, стверджує, що зло безсутнісне, не самосутнє, не має власного буття, воно є спотворенням добра...Можливо, справа в свободі волі, яку Бог дав свідомим творінням.:scratch_one-s_head:
    Ми, люди, не маємо влади над собою, наше буття подароване нам Богом, а ми не можемо його навіть позбутися, не дано нам такої влади - переступити грань буття і небуття. І не диктуємо свої закони всесвіту, не знаємо, що буде з нами завтра. Наш вільний вибір - між життям з Богом, і життям без Бога, тому справжнім і єдиним злом є гріх, і він притаманний людині, а не Богу.. А зло, що приносить біль, насправді приносить добро - вічне спасіння душі..."страждання теперішнього часу нічого не варті супроти тієї слави, що має з'явитися в нас"... Це просто роздуми.:dntknw:
    Була популярною трансцендентальна медитація, яку представляли як древню перевірену методику, і якою колись захоплювались бітли, тут є незалежні дослідження її наслідків...
    http://www.scorcher.ru/mist/trans/meditation.htm
    Це не біблія..
    Видно, їхні методи не мають доведеного ефекту, інакше це визнала б психіатрія і ввела в схеми лікування...:pardon:

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

От...ну ні нада про психіатрію,га?:nea:

6. ovod

ovod Well-Known Member

для цього потрібно спочатку це зрозуміти, а потім навчитися, але професора не люблять починати вчитися, особливо коли процес навчання відрізняється від їм привичного.

• Подобається Подобається x 2
  7. Huru

Huru Well-Known Member

Мантек Чіа захистив дисертецію, основою якої стало дослідження випадків неправильної практики - про синдром кундаліні вже ішлося. А те що наші лікарі цього не сприймають це не вина майстра...
    Є, якраз саме в цій книзі. Але тут я не буду про це розказувати оскільки це повязано з існуванням гуманїодних цивілізацій у всесвіті (Йова 9.9, 38.31-32), а скептики захочуть доказів. Кому цікаво, дивіться книгу Канигіна "Початок і кінець часів"

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Йова 9:9 " Він Воза створив, Оріона та Волосожара, та зорі південні."
    Йова 38:31,32 "Чи зв'яжеш ти зав'язки Волосожару, чи розв'яжеш віжки в Оріона? Чи виведеш часу свого Зодіяка, чи Воза з синами його попровадиш?"
    Зодіак: ("Коло життя"),- коло небесної сфери, річний рух Сонця, де воно у різний час є в центрі певного сузір'я.
    Віз: використано українське слово, як переклад сузір'я, більш відомого як "Велика Ведмедиця". У російськомовній Біблії синодального перекладу ця цитата звучить так: "Можешь ли ты связать узел Хима и разрешить узы Кесиль? Можешь ли выводить созвездия в свое время и вести Ас с ее детьми?"
    "Кесиль" - (євр.) - сузір'я Оріона.
    Сузір'я Хіма (плеяди).
    Ас - сузір'я Великої Ведмедиці.
    Котляревський "Енеїда" ""Уже Волосожар піднявсь, Віз на небі вниз повертавсь".
    Плеяди (Стожари, Волосожари) - зоряне скупчення в сузір’ї Тільця .
    "Выводить созвездия" - ("і виведеш часу свого Зодіяка") - вказує на вчасне, періодичне з'явлення, а діти сузір'я Великої Ведмедиці - три зірки, що складають хвіст сузір'я. Біблія - книга, повна символіки, особливо у пророчих книгах. У наведених цитатах у контексті кількох розділів прославляється всемогутність Бога, який править усім Всесвітом і його природніми процесами і наголошується на тому, що людина не здатна все це робити, бо все цне створене і кероване Богом:
    "... Чи є батько в доща, чи хто краплі роси породив? Із чиєї утроби лід вийшов, а іній небесний хто його породив? Як камінь, тужавіють води, а поверхня безодні ховається. Чи зв'яжеш ти зав'язки Волосожару, чи розв'яжеш віжки в Оріона? Чи виведеш часу свого Зодіяка, чи Воза з синами його попровадиш? Чи ти знаєш устави небес? Чи ти покладеш на землі їхню владу? Чи підіймеш свій голос до хмар, і багато води тебе вкриє? Чи блискавки ти посилаєш, і підуть вони, й тобі скажуть Ось ми... ?" І ця думка, розтягнута на кілька розділів, завершується словами: "Я знаю, що можеш Ти все, і не спиняється задум у Тебе! ".(Йова 42:2).

Там ніде не йде мова про інопланетян чи гуманоїдні цивілізації.

Я читала дещо з цього автора, якого вважаю письменником-фантастом. Його фантазії не є , і ніколи не стануть змістом наукових книжок МО України і учнівських підручників, оскільки вчені-історики ніколи не пропустять дослідницьких матеріалів цього (економіста за освітою) вченого. Пише цей псевдонауковець звичайно досить цікаво і сенсаційно, причому часто вплітає у твори дійсні беззаперечні факти, поряд з якими люди починають вірити і в здогадки на рівні гіпотез. Особливо багато цього у книзі "Шляхами аріїв", де видається бажане за дійсне. Прочитаєш цю книгу, і одразу хочеться на собі вишиванку рвати: "Україна - пуп Землі, енергетичний центр, Америку відкрили козаки, українці - арії, прабатьки багатьох народів, Ісус - українець і т.д. і т.п.)

9. Huru

Huru Well-Known Member

Три рази читав "Шлях аріїв" але такого там ні разу не зустрічав.
    100% правда. Вже сто років наші історики переписують Грушевського:mocking:

Якщо прочитати усі книжки Канигіна, то стає ясно, що більшість інформації він дійсно накопав не сам, а отримав від Гуру. І якщо Ви вірите, що така людина дійсно жила, тоді і книжки для Вас правдиві, якщо ні - тоді ліпше цю "фантастику" не читати

10. Romko

Мабуть мається на увазі оце

11. Romko

І оце......

Я б не був настільки категоричним у висміюванні Канигіна.
    тут має місце те,про що говорив Винничук

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Стосовно Гуру, то справа не в тім, - жила така людина, чи Канигін її придумав, а в тім,- наскільки доказові ті описані гіпотези. А Канигін виступає там в ролі історика-дослідника, намагаючись на кожну гіпотезу поєднати різноманітні джерела аргументації і видаючи кожну з них за істину. Недарма на першій сторінці цієї "наукової" праці написано: "роман-есе", тобто ХУДОЖНЬО-публіцистичний твір.
    Гм... а ви не пробували прочитати разів тридцять? Може тоді зустрінете? :)
    Беру зі своєї книжкової полиці книгу . Ю.Канигін. "Шлях аріїв". Роман-есе Київ. Видавництво "Україна" 1996р.2-ге видання.
    Вступ. стор.6:
    "У Біблії, - говорив він,-містяться основи духовної ІСТОРІЇ слов'янства, а надто УКРАЇНЦІВ. "Ви, укураїнці - арії. Ваша батьківщина-велика Оратанія, один з духовних центрів піфдмісячного світу.
    Стор.7:
    "Тирас, Мешех і Тувал — молодші сини Яфета... Тирас — це давня назва Дністра. Між Дніпром і Дністром зародилося слов'янство. А Тувал — інакше, Тубал, тиверійці. Так почали називати за ім'ям римського імператора Тиберія вихідців із Галілеї — батьківщини Ісуса Христа. Ці вихідці — галілеяни (одноплемінники Христа) пішли до Дніпра, а звідти — до Карпат і, змішавшись із полянами, заснували Галичину. Ну, а роль Галичини у формуванні української нації важко переоцінити......
    - В Західній Україні є повір'я, що Ісус Христос - гуцул.
    -Смішного тут нічого немає. А от часка правди є,- відповів Гуру."

(Причому у першому виданні "Шлях аріїв" цього не було. Перше видання можна подивитися ось тут:
    http://lib.rus.ec/b/195448/read
    А от другого видання, де Канигін додав нові вигадки, в т.ч. про Ісуса Христа-українця, в електроному вигляді я не знайшла, тому переді мною лише книжка, яку (щоб перевірити) можна взяти у бібліотеці, або я можу зісканувати і довести, що нічого не вигадую.
    ... А далі пішли лінгвістичні дослідження. Ось копіпейст з першого видання, де звертається увага на назви синів Яфета (Ґомер, Маґог, Мадай, Яван, Тувал, Мешех, Тирас.) Тут хочу зазначити, що вимова біблійних імен насправді не відповідає перекладеним у Біблії українською мовою. Марія насправді звучить як Маріам, Ісус - Ієгошуа і т.п. Канигін, частково спираючись на існуючі лінгвістичні висновки деяких істориків та слова, перекладені українсьткою мовою, пише наступне:
    "... назви синів біблійного Яфета відбивають історично послідовні назви Праукраїни і України з початку її арієнізації. Першими дали їй назву кіммерійці — Кіммерія (чи Гомерія). Друга назва Праукраїни — Скіфія (від Магога, тобто скіфа). Третя — Сарматія (від Мадая, тобто Мідії, звідки прийшли сармати). Потім Україну називали Пелазгія, чи Лебедія (пелазг від санскр. — лебідь). Ця назва відповідає четвертому сину Яфета — Явану (явани — давні греки, які походять від пелазгів з Подніпров'я). Нарешті — Тиверія (відповідає Тувалу, чи Тубалу), далі — Московія (Мешех), яка підкорила Україну, і зараз — Тирас (Фірас) — слов'янська земля, духовним центром якої повинна стати Україна. Все це — історичні назви вашої країни. Підводячи біблійну основу під проблематику походження України, ми бачимо глибинне коріння вашого народу, — так закінчив Гуру.. "
    Круто, нє? Усі сини Яфета - наші предки . Хоча я зустрічала гіпотезу деяких істориків про те, що від Яфета походять європейські і деякі азіатсткі народи. Канигін, поєднавши правду з напівправдою, змішавши докупи Біблію та світогляд О.Блаватської, пропустивши все це через свою уяву, пішов далі: мало чи не усі сини Яфета - прабатьки українців.
    Далі веселіше:
    "Отже, ми — далекі нащадки тих самих оріїв ("орачів"), які створили державу Аратту-Оріяну, дали світові хліборобську технологію, заклали інтелектуальні, духовні підвалини нової післяпотопної цивілізації.".... ..
    стор.49:

"і не випадково ім'я північного народу Тувал збігається з іменем молодшого сина Яфета - Тувала (засновника української нації)."
    НА стор. 177 починається розділ "НАРОД ПЛЕМЕНІ ХРИСТА".
    ндійські його давно виявили присутність особливо чистих полів високих енергій в районі Києва, і це підтверджують екстрасенси, що говорить про близькість високих космічних енергій." Далі назва підрозділу говорить сама за себе: "Прохідний двір чи духовний ЦЕНТР СВІТУ?"(стор.181)
    У підрозділі "Ісус Христос - єдність арійського і семітського духу" (стор.183) Канигін фантазує, що на відміну від семітів (іудеїів), Христос і Андрій Первозванний (що вперше проповідував християнство на наших землях) були арійцями (звичайно. як і ми, українці, потомки аріїв). Далі, (на стор.184) - ніби усі апостоли (крім Іуди Іскаріота) були арійцями, а Іуда - іудей. Прикольно, нє? Бачите, які ми хороші, а іудеї погані? А знаєте які аргументи? Мовляв Ісус і апостоли зовні не були схожі на іудеїів, а Іуда зовні був схожим на іудеїв. Круто? :crazy:
    Ну і далі вже не хочу коментувати, все в тому ж стилі: "Україна і українці - пуп Землі".

Останнє редагування: 29 сер 2010
  13. Romko

На жаль..таке категоричне несприйня цієї теорії(істини не знає ніхто) таки вкладається в оте поняття МАЛОРОСІЙСЬКИЙ МАЗОХІЗМ.

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Швидше всього у поняття "історичний мазохізм" вкладаються дослідження, побудовані на безаргументовних вигадках типу "апостоли зовні схожі на іудеїв" чи "зовні не схожі на іудеїв" при умові, що будь-яких документальних зразків тієї схожості-несхожості нема. Шкода, що фактичні і ціікаві зерна історії , які сдійсно використовував Канигін, перемішуються з половою, яка нівелює ті зерна. А щоб знати АРГУМЕНТОВАНУ історію походження українців, то краще читати таких, як П.Толочко, а не Ю.Канигін (не зважаючи і на певні сумнівні совітськоподібні висновки і у його дослідженнях):
    http://ukrknyga.at.ua/load/1-1-0-10
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Толочко_Петро_Петрович
    Щодо контексту змісту "Шлях аріїв", то мені імпонує логічна теза П.Толочка, що не можна історію будь-якої сучасної нації будувати на основі лише певної етнічної гілки, оскільки то був складний процес, пов'язаний з переселеннями. завоюваннями і асиміляціями народів. Приміром, не можуть українці називати себе спадкоємцями лише трипільців, оскільки трипільська культура була вузькозосередженою як у часі, так і географічно, і поряд з трипільцями територію наших предків заселяли і інші народності, які швидше через більшу чисельність більше вплинули і на наш етногенез. І чим глибше - тим більшим є те етнічне розгалуження.Зважаючи на недостатню історико-географічну доказову базу, події нашої історії півтори тисячі років назад - це вже тьомний лєс, не кажучи про тих кілька тисячолітть назад, куди своїми гіпотезами намагався копнути Канигін.

Останнє редагування: 29 сер 2010
  15. Romko

Та тим,чим займається Канигін,займаються,впродовж ВСІЄЇ ІСТОРІЇ людства ВСІ історики ВСІХ народів. До слова і ВСІ теологи. Висмикуванням цитат,підтасовкою фактів і видають нагорА історичну,чи релігійну монографію. В залежності від політичної обстановки. То,чому б мені не повірити Канигіну? Якщо його бачення історії і світу найбільш відповідає моєму єству?

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви 100% праві стосовно підтасовок як у історії (де кожна нація хоче тягнути на себе історичну ковдру), так і в релігійних віровченнях. В такому випадку, якщо це відповідає вашому єству, це ваше право не пропускати подібну інформацію через спектр логіки і аргументації доказів, а сприймати це подібно до релігії, що близька вашому єству.

17. Oxid

Oxid Well-Known Member

Пробував читати Канигіна, але то тяжка справа - космічний розум, шамбала, Блаватська з Реріхами, тібет, астрологи, йоги з екстрасенсами і високими енергіями - на то шкода часу... То що Україна - не Росія і що треба бути патріотом - і без нього відомо... Серйозні вчені хіба з того посміються, як сміються із академії біоенергоінформаційних наук з академіками Грабовим, Малаховим, Левашовом, Фоменком... Та і самі українці раціональніші і ближчі до реальності... Канигін явно не прапор національного відродження... :)

18. Huru

Huru Well-Known Member

Дякую за детальну відповідь:good:. Перший раз на цьому форумі отримав відповідь з цитатами і аргументами
    А там ще є розділ де розказується як Самден по совєтських інстанціях бігав і розказував про пророцтва махатм! Цікаво як там сприймали слова типу "Адептами було почуто голос німоти...":mocking:

19. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, не зрозумів...?
    Докази їхні будуть надто жалюгідними, повірте...
    Я не чув про такого бога, котрий би вмер за когось, не чув про такого бога, котрий би міг прощати гріхи..., любити, спасати, милувати... А Ви чули про такого бога;)?
    Вирок дияволу винесений уже.
    Виконання вироку- справа часу тільки...

Міліонам померлих людей, котрі відкинули Христа і не прийняли Його, як свого Спасителя вирок також уже винесений, а ще міліони людей, котрі живуть зараз мають шанс змінити свою долю у вічності, тільки через те, що приймуть у своє життя, що Христос своєю жертвою викупив їх від смерті і подарував вічне життя!
    Чому Ви вирішили, що розмова з Богом це монолог?
    Я писав, що Христос подарував нам живе спілкування з Собою.
    Я можу говорити, звертатися до Нього і отримувати чіткі і конкретні відповіді від Нього! Інколи я веду "записи бесід", як Ви кажете, у своєму зошиті, але, сорі, це розмови надто особисті, і дорогі для мене, тому для Вас "в студію" я не зможу їх принести.;) Ділюся ними тільки з дуже близькими людьми, з людьми, котрі горять Богом і шукають Його...

20. Не можна все прощати. Якщо бандит увірветься у ваш будинок, пограбує вас і покалічить дітей, ви йому пробачите?

Чому Бог не зробив усіх людей добрими?

Чому не можна одразу?

По-перше, що робити з тими, хто жив до Христа?
    По-друге, не всім людям потрібне спасіння. Деякі вірять у реінкарнацію. До речі, це має докази. Наприклад, одна дитина народжується хворою, а інша здоровою. Чому так несправедливо? Може, це кара за гріхи минулого життя?

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)