Нестандартні релігії і філософії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Dao, 16 сер 2010.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви маєте на увазі фізичне страждання? Тоді не всі праведники страждали.
    Багато було і є успішних бізнесменів, власників великих компаній. Чому в вас така думка, що праведник обовязково повинен сидіти десь в печері?
    Були всякі... Але незалежно чи вони страждали за віру в Христа чи були матеріально успішними людьми всі вони були щасливими людьми.
    Бо знали звідки вони прийшли, хто вони є, хто ними провадить і куди вони прямують.

• Подобається Подобається x 1
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Просто в мене склалася така думка, що всі праведники страждали через те, що всі, хто був проголошеним святими були мучениками або великомучениками.
    А щодо успішних бізнесменів і власників великих компаній - маю великий сумнів щодо їх праведності, бо великий бізнес без обману, брехні і обкрадання інших збудувати практично неможливо. ІМХО.

• Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Юдеї?
    Мусульмани?
    Японці?
    Індуси?

Усі "другого сорту"? Аморальні "аки скот"?

• Подобається Подобається x 3
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Та чому "другий сорт"?
    Христос помер також і за них, щоб вони навернулися до Нього та й жили...

5. Boris_Kiev

Спробуйте пояснити це Індусу :)
    Він Вам відповість, що Бог-Творець у Вашому розумінні - це лише Бог окремо взятої Сонячної системи. Та й то - у нинішньому циклі життя Всесвіту.

• Подобається Подобається x 4
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Не відповість, якщо Дух Святий торкнеться його серця через мої слова...

Наше діло перебувати у Ньому, горіти Ним, бути наповненим Його любов"ю, і говорити слова Євангелії, а торкатися серця того індуса, то уже прерогатива Духа Святого...

7. Знаєте, Левку, я теж раніше вважала, що Бог один. Але зараз думаю, що їх багато. Бо якщо Бог один, і він уособлює саме добро, то чому у світі існує зло? Значить, існують якісь злі і добрі вищі сили, які постійно борються між собою.

Опа! А чому саме без Христа? А чому не без Зевса, не без Аллаха? Щось християни дуже люблять монополізувати свою релігію.

А чому не якоїсь іншої книги? Левку, припиніть проповідництво. Скільки людей, стільки й думок. Релігій теж багато, і кожна з них має свої плюси і мінуси.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Левку, не припиняйте, поки є бажаючі Вас слухати.

9. Huru

Huru Well-Known Member

10. Boris_Kiev

Давно торкнувся. Задовго до Р.Х.
    Тільки з інших джерел, іншою мовою, в інших категоріях.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Повністю підтримую... Завжди радий читати твої дописи,Левко...і в чомусь заздрю тобі... На жаль...я так не вмію.... Моя дорога до Бога не така пряма і однозначна... Все,що оточує мене,не дає мені підстав сумніватись в існуванні і присутності Бога. Як Сутності,що не піддається осмисленню,як всемогутмьої Сили,що створила все,керує всім і перебуває у всьому... Та я ніяк не зможу пояснити своїй дитині в рідкісні моменти просвітлення,що ії біль...це Божа ласка... Що наше з нею існування...це прояв Божої любові... Не зможу,Левку... Це Божа воля...чому...за що...для чого....не мені судити... Але я її сприймаю...

12. Oxid

Oxid Well-Known Member

Кожна людина має свої переконання і вважає їх правильними, і кожна без винятку віра чи релігія таки проголошує свою монополію, бо якби не проголошувала, то не мала би послідовників, так що це не дуже страшно, така вже природа віри і така природа людини.. Більше того, той, хто найбільше протестує проти чиєїсь монополіії, намагається ствердити монополію на толерантність всіми засобами, є ж фанати толерантності :)
    Ромку, та нехай переживають ті, хто немає ніяких скорбот чи труднощів, бо тоді, на мій погляд, в їхньому житті щось не так...:scratch_one-s_head:
    Щодо цього ви неправі - Бог є світло, і немає в ньому ніякої темряви, а ще Бог є любов, а ще Бог не є винуватцем зла, а ще - Господь - спаситель, а не губитель.
    Щодо східних практик - це експерименти над власною психікою, а вона одна... А християнська молитва, практика чернечого життя - вони перевірені двома тисячоліттям християнства... Ісуса Христа ніколи не пізно прийняти... Приймають, побачивши, хто стоїть за східними практиками, а хто насправді може допомогти...
    Кожному своє, і не нам судити людей, що знають чи не знають Христа...значить, більшість з них мабуть чинить згідно совісті...а ще, безперечно, в кожній нехристиянській релігії є частка істини як приготування євангелії Ісуса Христа, як пошуки Бога, в тіні і образах, як писав св. Павло.

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Зі всім написаним згодна, лише одне уточнення: молитва і практика чернечого християнського життя - це теж потужний вплив на психіку. І чимало "звихнутих", "зациклених" є людей, практикуючих християнство, із явними зсувами психіки - жертв "експериментів" на власний розсуд...
    Експеримент від керованої практики відрізняється, як на мене, нявністю досвіченого наставника (у християнстві - духівника, отця), який спрямовує і навчає - і як правильно молитися, як правильно узгоджувати життя світське і духовне, щоб не було перекосів і зрушень психіки кожного. Бо кожна людина - унікальна, і "що руському добре, то німцю -смерть".

14. Huru

Huru Well-Known Member

Доводжу від супротивного. Приймаємо Ваше твердження, що Бог є тільки світло. Тоді у всесвіті існує його протилежність - сатана. Це означає що і Бог і сатана є особистостями. В такому випадку виходить так, що ми можемо пізнати природу Бога, надати йому якихось якостей.
    Бог про якого говориться в понятті АБСОЛЮТА не може бути персоніфікований. Його можна описати тільки словами з приставкою не - непізнаний, необмежений і т.д. Тоді все, що знаходиться у всесвіті є його еманаціями і ніщо не може існувати не будучи частиною Абсолюту.
    Диявол такий як він описаний у релігіях світу є лише одним з семи найвищих духів, котрі створені найпершими і далі створюють ієрархію космічного розуму. В Біблії це сім архангелів, в Каббалі - сім сефіротів, в теософії - сім Дхіан-Коганів, в буддизмі - сім Дхіані-будд і т.д. Один із них відхилився від еволюційного вектору за яким рухається всесвіт тому його і назвали сатаною. Але він лише частинка того що не може бути описано словами, а відповідно не можна сказати чи ТО є світлом і чи є в ньому темрява...
    Два місяці тому мені розказали історію одного монаха, який читав Ісусову молитву. Монахи які практикують цю молитву розказують що в цей момент біля серця відчувають тепло. Через якийсь час в монаха почала "їхати криша". Його ледве врятували відірвавши від молитв і завантаживши роботою.
    Насправді причина цього - елементарна помилка, а те що з ним сталось називається синдромом кундаліні. Будь-який компетентний інструктор східних практик розкаже Вам, що енергію не можна зберігати в сердечному центрі, а її після практики слід направити на зберігання в нижній даньтянь (або чакри). Я б не хотів попасти до таких "компетентних" старців в монаших рясах, котрі не мають елементарного поняття про енергетичну систему людини. Вибачте, але що ж тоді перевірялось дві тисячі років? Як неправильною молитвою довести людину до галюцинацій?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Правда в тому, що ці сили там уже не борються. Злі сили уже потерпіли повний крах і були переможені Ісусом Христом на хресті. Для злих сил уже винесений вирок- озеро вогняне навічно!
    Тому що ніхто, крім Христа, не прийняв мене таким як я був, зробивши новим творінням в Собі...
    Ніхто, крім Христа, не зійшов з небес і не вмер за мене, щоб я жив..., звільнивши мене від влади гріха, тобто від тієї руйнівної сили, котре приносить з собою гріх...
    Ніхто, крім Христа, не дав мені справжній мир і спокій в серці, подарувавши живе спілкування з Собою...
    Всякі Зевси, чи духовні різноманітні вчення, просто людські вигадки... німі ідоли, боги-фальшивки в руках диявола, щоб зводити людей і відвертати їхній погляд від Бога...

Останнє редагування: 27 сер 2010
  16. А хто?

Є вчення, які перевірені значно більшим терміном.

Потерпіли крах? Але чому у світі все ще існує зло?

Чому гріхи нікуди не зникли?

Уявіть собі, представники інших релігій так само можуть сказати, що християнство - це вигадка. І у них є свої докази.

Чому Бог, якщо він єдиний правильний серед усіх, якщо він всемогутній, не знищить диявола?

17. Pedro

Ага, всьопабєждающєє учєніє Маркса-Лєніна.:)))
    "Учєніє Маркса правільнає патаму шта ано вєрнає."
    В. Ульянов(Лєнін)

18. Huru

Huru Well-Known Member

Факти в студію. Є записи бесід? Чи може відео? Заявляти про паранормальні здібності не володіючи ними - великий гріх. А розмова в одну сторону це монолог, для живого спілкування потрібно щоб друга сторона давала конкретні відповіді

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Якщо Бог - безликий абсолют, без самосвідомості і волі то для чого до нього молитися, молитва в такому разі немає ніякого сенсу... Такий абсолют просто байдужий до людини... Тоді і всесвіт, і наше життя - ілюзія, прояви цього абсолюту...
    І той безликий абсолют міг послати Ісуса? Чи Бог-особистість, який є любов"ю, що віддав свого єдинородного Сина, бо як пише Євангеліє, нема більшої любові, як хто віддасть душу свою за того, кого любить...
    І ще - який Бог кращий, ближчий людському єству - люблячий чи байдужий? Ви можете сказати зранку Богові:" Благослови мене на сьогоднішній день" чи вечером : "Дякую тобі за прожитий день"?
    А тепер цитата з "Сповіді" св. Августина:
    http://psylib.org.ua/books/avgus01/txt10.htm
    Ще одне джерело знання про Бога - Боже Одкровення, біблія.:)
    В біблії про сім архангелів не зустрічав, дайте, будь-ласка, цитату... Що їх якраз сім...

Вибачте, східних термінів не знаю... Швидше це ісихастський монастир, але ж сотні мільйонів християн щодня моляться, невже у всіх дах їде? Психічні хвороби - від кундаліні? Чому тоді знавці східних практик не лікують психічні хвороби?:mocking:

20. Pedro

Пане, ви буддист чи йог? Бо ви щось плутаєтесь в цих поняттях. Підозріваю, що ви ні те ні це.:haha:

а де твій аватар? :)