Нестандартні релігії і філософії

Discussion in 'Філософія та мораль' started by Dao, Aug 16, 2010.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви маєте на увазі фізичне страждання? Тоді не всі праведники страждали.
    Багато було і є успішних бізнесменів, власників великих компаній. Чому в вас така думка, що праведник обовязково повинен сидіти десь в печері?
    Були всякі... Але незалежно чи вони страждали за віру в Христа чи були матеріально успішними людьми всі вони були щасливими людьми.
    Бо знали звідки вони прийшли, хто вони є, хто ними провадить і куди вони прямують.

• Подобається Подобається x 1
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Просто в мене склалася така думка, що всі праведники страждали через те, що всі, хто був проголошеним святими були мучениками або великомучениками.
    А щодо успішних бізнесменів і власників великих компаній - маю великий сумнів щодо їх праведності, бо великий бізнес без обману, брехні і обкрадання інших збудувати практично неможливо. ІМХО.

• Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Юдеї?
    Мусульмани?
    Японці?
    Індуси?

Усі "другого сорту"? Аморальні "аки скот"?

• Подобається Подобається x 3
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Та чому "другий сорт"?
    Христос помер також і за них, щоб вони навернулися до Нього та й жили...

5. Boris_Kiev

Спробуйте пояснити це Індусу :)
    Він Вам відповість, що Бог-Творець у Вашому розумінні - це лише Бог окремо взятої Сонячної системи. Та й то - у нинішньому циклі життя Всесвіту.

• Подобається Подобається x 4
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Не відповість, якщо Дух Святий торкнеться його серця через мої слова...

Наше діло перебувати у Ньому, горіти Ним, бути наповненим Його любов"ю, і говорити слова Євангелії, а торкатися серця того індуса, то уже прерогатива Духа Святого...

7. Знаєте, Левку, я теж раніше вважала, що Бог один. Але зараз думаю, що їх багато. Бо якщо Бог один, і він уособлює саме добро, то чому у світі існує зло? Значить, існують якісь злі і добрі вищі сили, які постійно борються між собою.

Опа! А чому саме без Христа? А чому не без Зевса, не без Аллаха? Щось християни дуже люблять монополізувати свою релігію.

А чому не якоїсь іншої книги? Левку, припиніть проповідництво. Скільки людей, стільки й думок. Релігій теж багато, і кожна з них має свої плюси і мінуси.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Левку, не припиняйте, поки є бажаючі Вас слухати.

9. Huru

Huru Well-Known Member

10. Boris_Kiev

Давно торкнувся. Задовго до Р.Х.
    Тільки з інших джерел, іншою мовою, в інших категоріях.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Повністю підтримую... Завжди радий читати твої дописи,Левко...і в чомусь заздрю тобі... На жаль...я так не вмію.... Моя дорога до Бога не така пряма і однозначна... Все,що оточує мене,не дає мені підстав сумніватись в існуванні і присутності Бога. Як Сутності,що не піддається осмисленню,як всемогутмьої Сили,що створила все,керує всім і перебуває у всьому... Та я ніяк не зможу пояснити своїй дитині в рідкісні моменти просвітлення,що ії біль...це Божа ласка... Що наше з нею існування...це прояв Божої любові... Не зможу,Левку... Це Божа воля...чому...за що...для чого....не мені судити... Але я її сприймаю...

12. Oxid

Oxid Well-Known Member

Кожна людина має свої переконання і вважає їх правильними, і кожна без винятку віра чи релігія таки проголошує свою монополію, бо якби не проголошувала, то не мала би послідовників, так що це не дуже страшно, така вже природа віри і така природа людини.. Більше того, той, хто найбільше протестує проти чиєїсь монополіії, намагається ствердити монополію на толерантність всіми засобами, є ж фанати толерантності :)
    Ромку, та нехай переживають ті, хто немає ніяких скорбот чи труднощів, бо тоді, на мій погляд, в їхньому житті щось не так...:scratch_one-s_head:
    Щодо цього ви неправі - Бог є світло, і немає в ньому ніякої темряви, а ще Бог є любов, а ще Бог не є винуватцем зла, а ще - Господь - спаситель, а не губитель.
    Щодо східних практик - це експерименти над власною психікою, а вона одна... А християнська молитва, практика чернечого життя - вони перевірені двома тисячоліттям християнства... Ісуса Христа ніколи не пізно прийняти... Приймають, побачивши, хто стоїть за східними практиками, а хто насправді може допомогти...
    Кожному своє, і не нам судити людей, що знають чи не знають Христа...значить, більшість з них мабуть чинить згідно совісті...а ще, безперечно, в кожній нехристиянській релігії є частка істини як приготування євангелії Ісуса Христа, як пошуки Бога, в тіні і образах, як писав св. Павло.

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Зі всім написаним згодна, лише одне уточнення: молитва і практика чернечого християнського життя - це теж потужний вплив на психіку. І чимало "звихнутих", "зациклених" є людей, практикуючих християнство, із явними зсувами психіки - жертв "експериментів" на власний розсуд...
    Експеримент від керованої практики відрізняється, як на мене, нявністю досвіченого наставника (у християнстві - духівника, отця), який спрямовує і навчає - і як правильно молитися, як правильно узгоджувати життя світське і духовне, щоб не було перекосів і зрушень психіки кожного. Бо кожна людина - унікальна, і "що руському добре, то німцю -смерть".

14. Huru

Huru Well-Known Member

Доводжу від супротивного. Приймаємо Ваше твердження, що Бог є тільки світло. Тоді у всесвіті існує його протилежність - сатана. Це означає що і Бог і сатана є особистостями. В такому випадку виходить так, що ми можемо пізнати природу Бога, надати йому якихось якостей.
    Бог про якого говориться в понятті АБСОЛЮТА не може бути персоніфікований. Його можна описати тільки словами з приставкою не - непізнаний, необмежений і т.д. Тоді все, що знаходиться у всесвіті є його еманаціями і ніщо не може існувати не будучи частиною Абсолюту.
    Диявол такий як він описаний у релігіях світу є лише одним з семи найвищих духів, котрі створені найпершими і далі створюють ієрархію космічного розуму. В Біблії це сім архангелів, в Каббалі - сім сефіротів, в теософії - сім Дхіан-Коганів, в буддизмі - сім Дхіані-будд і т.д. Один із них відхилився від еволюційного вектору за яким рухається всесвіт тому його і назвали сатаною. Але він лише частинка того що не може бути описано словами, а відповідно не можна сказати чи ТО є світлом і чи є в ньому темрява...
    Два місяці тому мені розказали історію одного монаха, який читав Ісусову молитву. Монахи які практикують цю молитву розказують що в цей момент біля серця відчувають тепло. Через якийсь час в монаха почала "їхати криша". Його ледве врятували відірвавши від молитв і завантаживши роботою.
    Насправді причина цього - елементарна помилка, а те що з ним сталось називається синдромом кундаліні. Будь-який компетентний інструктор східних практик розкаже Вам, що енергію не можна зберігати в сердечному центрі, а її після практики слід направити на зберігання в нижній даньтянь (або чакри). Я б не хотів попасти до таких "компетентних" старців в монаших рясах, котрі не мають елементарного поняття про енергетичну систему людини. Вибачте, але що ж тоді перевірялось дві тисячі років? Як неправильною молитвою довести людину до галюцинацій?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Правда в тому, що ці сили там уже не борються. Злі сили уже потерпіли повний крах і були переможені Ісусом Христом на хресті. Для злих сил уже винесений вирок- озеро вогняне навічно!
    Тому що ніхто, крім Христа, не прийняв мене таким як я був, зробивши новим творінням в Собі...
    Ніхто, крім Христа, не зійшов з небес і не вмер за мене, щоб я жив..., звільнивши мене від влади гріха, тобто від тієї руйнівної сили, котре приносить з собою гріх...
    Ніхто, крім Христа, не дав мені справжній мир і спокій в серці, подарувавши живе спілкування з Собою...
    Всякі Зевси, чи духовні різноманітні вчення, просто людські вигадки... німі ідоли, боги-фальшивки в руках диявола, щоб зводити людей і відвертати їхній погляд від Бога...

Last edited: Aug 27, 2010
  16. А хто?

Є вчення, які перевірені значно більшим терміном.

Потерпіли крах? Але чому у світі все ще існує зло?

Чому гріхи нікуди не зникли?

Уявіть собі, представники інших релігій так само можуть сказати, що християнство - це вигадка. І у них є свої докази.

Чому Бог, якщо він єдиний правильний серед усіх, якщо він всемогутній, не знищить диявола?

17. Pedro

Ага, всьопабєждающєє учєніє Маркса-Лєніна.:)))
    "Учєніє Маркса правільнає патаму шта ано вєрнає."
    В. Ульянов(Лєнін)

18. Huru

Huru Well-Known Member

Факти в студію. Є записи бесід? Чи може відео? Заявляти про паранормальні здібності не володіючи ними - великий гріх. А розмова в одну сторону це монолог, для живого спілкування потрібно щоб друга сторона давала конкретні відповіді

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Якщо Бог - безликий абсолют, без самосвідомості і волі то для чого до нього молитися, молитва в такому разі немає ніякого сенсу... Такий абсолют просто байдужий до людини... Тоді і всесвіт, і наше життя - ілюзія, прояви цього абсолюту...
    І той безликий абсолют міг послати Ісуса? Чи Бог-особистість, який є любов"ю, що віддав свого єдинородного Сина, бо як пише Євангеліє, нема більшої любові, як хто віддасть душу свою за того, кого любить...
    І ще - який Бог кращий, ближчий людському єству - люблячий чи байдужий? Ви можете сказати зранку Богові:" Благослови мене на сьогоднішній день" чи вечером : "Дякую тобі за прожитий день"?
    А тепер цитата з "Сповіді" св. Августина:
    http://psylib.org.ua/books/avgus01/txt10.htm
    Ще одне джерело знання про Бога - Боже Одкровення, біблія.:)
    В біблії про сім архангелів не зустрічав, дайте, будь-ласка, цитату... Що їх якраз сім...

Вибачте, східних термінів не знаю... Швидше це ісихастський монастир, але ж сотні мільйонів християн щодня моляться, невже у всіх дах їде? Психічні хвороби - від кундаліні? Чому тоді знавці східних практик не лікують психічні хвороби?:mocking:

20. Pedro

Пане, ви буддист чи йог? Бо ви щось плутаєтесь в цих поняттях. Підозріваю, що ви ні те ні це.:haha:

а де твій аватар? :)