Нестандартні релігії і філософії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Dao, 16 сер 2010.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

1. Ті, хто хочуть вдосконалитися у цих напрямках, самі прийдуть до Гуру, Сенсеїв. Їм непритаманно хапати за руки і агітувати нести грошики тільки в їхню церкву.
    2. Той, хто практикує ці релігії, спілкується з Богом сам на сам. "Посередник" потрібен лише у певних випадках.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

У цих релігях відсутнє поняття Бога, як особи.

• Подобається Подобається x 1
  3. Boris_Kiev

У цих релігях відсутнє пряме та примітивне трактування поняття Бога, як особи.
    Проте для них є абсолютно беззмістовними ті релігії, які ігнорують наріжне поняття Буття - віру у реінкарнацію.

4. Levko

Levko Well-Known Member

У цьому випадку я би слово Бог, писав з маленької букви...;)

5. Boris_Kiev

Чому?
    Тому що Бог створив певну людину такою, що їй не потрібне щотижневе "планове обслуговування" особою, уповноваженою не Богом, а вузькою групою людей.

• Подобається Подобається x 3
  6. majolika

majolika Well-Known Member

На мою думку, послідовники будь-яких монотеїстичних вчень, що звертаються до Бога -Творця, по великому рахунку мають на увазі одну і ту саму Особу. Хоч і приписують цій Особі різні, так би мовити, властивості чи риси.
    Тому велика буква тут доречна :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Dao

Dao Люблю.

Здається я вже писала,але повторю ще раз аби більше не питали - СТАНДАРТНА означає ПОШИРЕНА, тобто в нас стандартна - християнство, індуїзм - нестандартна.Ну якщо хтось не згодний має інше визначення ну то давайте).

Спокій,зосередженість,бо тимчасова тиша дозволяє краще сконцентруватись і думати потім,це яуза у метушливім світі,як писав Ошо - слова схожі на двері,тиша - те що за дверима;якими б не були слова, те що за ними - важливіше. Ми зявились з порожнечі і тиші,тому в ній ми знаходимо себе.Але то я так розумію,я не спєц, коли що мене Гуру виправить=).

Кгм. Йой. Даоси не свідки єгови,я вибачаюсь. Пропагандою не займаються.

Не знаю для чого це Гуру,але мені б це показало силу людини,її безмежні можливості....

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Можна штангу піднімати.
    Про Вавилонську вежу чули?

9. Levko

Levko Well-Known Member

Писав би з маленької літери тому що там часто сама людина є для себе богом, намагаючись с а м о в д о с к о н а л и т и с я до якогось там найвищого рівня- чи підборіддям списа зігнути, чи повнісю зупинити свої думки (як писав вище шановний дописувач) і т.п....
    І зовсім немає на меті представник такої релігії пізнати Бога Творця і свого Спасителя....

10. Huru

Huru Well-Known Member

По-перше поняття добро і зло не зовсім коректні. По-друге я в такі ситуації не попадаю. По-третє, якщо я буду мати змогу помогти сторонній людині в чому б це не було завжди зроблю це
    Перейти до практики виконання якої потребує неоціночного спостереження, те що з подачі Кастанеди називають зупинкою внутрішнього діалогу
    В реальній ситуації ви нічого не побачите. Ефектно все виглядає тільки на показових виступах. Але після пропущених ударів в мене не будуть відбиті печінка та нирки. Ніяких переломів чи синяків. Больовий поріг понижений тільки поки тренуєш тіло всякими екзекуціями :mocking: зате витривалість внутрішніх органів лишається
    Звичайно. Я не компетентний когось вчити, навіть коли попросять і гроші запропонують. Я поки що такий самий пошуковець істини як і Ви
    Крім чисто прикладного аспекту є багато інших корисних речей - наприклад вміння концентрувати і зберігати життєву силу (чі, прану). В бойовій ситуації використати її може хіба великий майстер який присвятив тренуванням все життя. Я ж використовую її для підтримання функцій організму та для внутрішніх трансформацій
    Ще раз нагадаю що поняття релігії тут не коректне, оскільки немає елементу поклоніння, це вчення

11. Un.Known

Про що?

Я от перечитала останній Ваш допис - ні слова про духовне, тільки про тіло та органи.

12. majolika

majolika Well-Known Member

І справді, чому не розкажете нам про Дао?

13. Boris_Kiev

Попросіть шановного дописувача прокоментувати.

Це все одно що дискутувати "а якою мовою слід спілкуватися з Богом? Івритом? Латиною? Церковнослов"янською?"
    Або - "чи потрібен щотижневий звіт перед ментором?"
    Ви апріорі відмовляєте людям в праві робити це в інший спосіб, іншими словами (чи взагалі без слів), через інші етичні категорії.
    Спробуйте замислитися, який пілот краще літатиме - той, якого вчили російською мовою чи іспанською? А хто краще гратиме на трубі - випускник Пекінської консерваторії чи самоук із Нового Орлеана? Луїсу Армстронгу не треба знати, як називаються ноти китайською мовою. Тільки ніхто не чув про жодного дипломованого китайського трубача, який би наблизився до Армстронга. Хоча шановний професор китайської консерваторії може знайти, з точки зору його школи, десятки непрофесійних моментів у грі Луїса...

• Подобається Подобається x 4
  14. Huru

Huru Well-Known Member

Я на такому етапі практики коли працюють з тілом. Для елементарної практики коли працюють з ментальними енергіями, припустимо для зміни характеру - трансформувати негативні емоції і риси характеру в позитивні, розвинути в собі любов і співчуття, потрібно відчувати різницю між енергіями пяти стихій. От коли буду відчувати різницю між енергіями металу, води, дерева, вогню, землі тоді перейду до алхімії...
    В момент зачаття завдяки магнітному полю між Землею і Місяцем до зародка з Всесвіту притягується його душа. В цей же ж момент на тонкі тіла накладається енергетичний відбиток небесних тіл, тобто гороскопічні дані - енергії зірок і планет. Коли адепт за допомогою практики врівноважує свої енергії і відтворює енергетичну картину, яка існувала у Всесвіті на момент його зачаття, Він перебуває в ДАО.
    Це не зовсім тема для обговорення на форумі (дуже багато по клаві тарабанити треба). Якщо Вам цікаво то подивіться книжки Мантека Чіа, Чжоу Цзунхуа та В. Котляра, а то мені здається що я перерозказую те, що вже давно в своїх книжках виклали великі майстри. Хоча відмовити Вам в відповідях теж не можу;)

15. Un.Known

Алхімія - то і є духовне?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Переконаний в тому, що не все одно.
    ТОму що Бог то не є щось аморфне і невизначене. Це конкретна реальна Особа, найбільша Особа у Всесвіті. Природа, характер, воля Цієї Особи є чітко зафіксована у Його Слові. Він є нероздільним зі Своїм Словом, навіть написано, що Слово стало тілом...
    Отже, все, що відбувається в духовній сфері поза Його Словом, чи суперечить Його Слову є не від Нього.

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

18. Huru

Huru Well-Known Member

Малое просветление кань и ли (смешение инь и ян): Эта формула называется в Китае "Сяо Кань Ли" (малые кань и ли) и подразумевает буквально выпаривание сексуальной энергии (цзин или созидательной) в энергию жизненной силы (чи), для того чтобы питать ею дух или энергетическое тело. Можно сказать, что передача силы сексуальной энергии через все тело и мозг начинается с Практики кань и ли. Основным секретом этой формулы является изменение обычных мест расположения энергий инь и ян, что способствует высвобождению сексуальной энергии.
    Большое просветление кань и ли: подъем духа и развитие духовного тела.
    Эта формула представляет собой даосскую практику "Большие кань и ли" (Да Кань Ли). Она использует то же самое обращение мест расположения энергий инь и ян, но до необычайной степени увеличивает количество энергии, которое может быть вытянуто вверх в тело. На этой стадии смешивание, трансформация и гармонизация энергии имеет место в солнечном сплетении. Увеличение количества энергии обусловлено тем фактом, что формула не только вытягивает энергии инь и ян изнутри тела, но извлекает также различные энергии непосредственно из Неба и Земли, или почвы, (ян и инь, соответственно) и добавляет их соответствующим энергиям собственного тела. Энергия, на самом деле, может быть извлечена из любого энергетического источника, такого как Луна, дерево, Земля, цветы, животные, свет и тому подобное.
    Великое просветление (кань и ли)
    Эта формула представляет собой смешение энергий ян и инь в высшем энергетическом центре. Она помогает обратить процесс старения путем воссоздания тимуса и увеличения естественного иммунитета. Это означает, что целительная энергия излучается из наиболее сильной точки тела, предоставляя большую выгоду для физического и эфирного тел.
    Запечатывание пяти чувств
    Эта очень высокая формула представляет собой буквальную трансмутацию теплового потока, или ци, в ментальную энергию или энергию души. Для того чтобы осуществить это, мы должны запечатать пять органов чувств, потому что каждый из них служит открытой дверью для утечек энергии. Другими словами, если отсутствует эзотерическое запечатывание этих путей утечек энергии, то по каждому из них наружу будут истекать потоки энергии. Они должны высвобождать энергию только в том случае, когда к ним специально обращаются с целью передачи информации.
    Соединение Неба и Земли
    Эту формулу трудно описать словами. Она включает в себя инкарнацию мужской и женской сущностей в теле адепта. Эти две сущности совершают половой акт внутри тела. Он включает в себя смешивание энергий инь и ян на макушке и над макушкой головы, полностью открытой для получения энергии сверху, и взращивание шишковидного тела для его максимально полного использования. Когда шишковидное тело полностью развивает свои потенциальные возможности, оно служит нам в качестве компаса, который говорит нам, в каком направлении мы найдем удовлетворение наших стремлений. Как описывается в даосской йоге, даосский эзотеризм представляет собой метод овладения духом. Без тела не может быть достигнуто Дао, но при наличии тела не может быть достигнута истина. Практикующие даосизм должны сохранять свое физическое тело с такой же заботой, с какой они хранили бы ценный алмаз, поскольку оно может быть использовано как средство для достижения бессмертия. Если, однако, вы не откажетесь от него, когда достигнете своей цели, вы не осознаете истину.
    Основная цель даосской йоги:
    1. Начальний уровень - преодоление реинкарнации и страха смерти через просветление.
    2. Более высокий уровень - бессмертный дух и жизнь после смерти.
    3. Наивысший уровень - бессмертный дух в бессмертном теле. Это тело в своем передвижении по тонким планам функционирует подобно подвижному дому для духа и души, допуская их более сильное проявление.
    Як правило практикуючі даосизм не вивчають бойових мистецтв. Є значно важливіші речі ніж вміння калічити. Як тільки людина гармонізує свою свідомість, негативні ситуації ідуть з її життя назавжди

19. Boris_Kiev

А ХТО доныс до людей Його Слово? Ось головне запитання.
    Можна знайомитися з творами літератора, філософа, науковця за "хрестоматією" або "предметом для чайників" (ще й у не першому перекладі), а можна почитати в оригіналі першоджерела та іншу літературу тієї епохи або з того ж предмета.
    Головне - не застрягти у забобонах, сприймаючи предмет без критичного аналізу.

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Кум є християнином,греко-католиком. Хоч це і не заважає йому пропустити через себе вчення Дао...Взагалі...я багато в чому з ним погоджуюсь. Скажім,що знак хреста,перед молитвою - це своєрідний ключ,що відкриває нашій свідомості двері...канал...для спілкування з Вищою сутністю. Це для тих,хто Вірить і молиться. Ще,колись він озвучив одну думку... Віра - духовна їжа людини. А релігія...храми...служителі храмів...священники,жреці,мулли,раввіни - не що інше,як прибори для споживання тої їжі... І більш нічого. І,кожен з нас,що живе тут,на Землі,споживає ту їжу так,як підказує йому його єство,темперамент,виховання,місце народження і тепе.

а де твій аватар? :)