Нестандартні релігії і філософії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Dao, 16 сер 2010.

1. ovod

ovod Well-Known Member

грішити можна, але можна не встигнути покаятися.., тому не варто..

• Подобається Подобається x 5
  2. Leri

Leri Well-Known Member

-
    бути обхляпаним свяченою водою і залишитися при своїй думці - це означає дійсно не більше ніж бути обхляпаним водою...

це східна філософія приймає все...
    а щоб бути християнином - треба відкинути все, що ти знав, розумів чи думав...

СПРАВЖНЄ християнство якраз і є найнестандартнішою релігією. Чому? - та тому, що християнство не релігія...

жоден ритуал не зробить тебе християнином
    жодні стандартизовані молитви чи мантри не гарантують тобі те, що ти будеш у цьому світі чи у іншому перебувати у місці вічного блаженства
    ти можеш щодня ходити у церкву до сповіді і приймати причастя... і при цьому думати, що ти християнин...

а потім в один момент приходить розуміння що ти нічого про Бога не знаєш, що насправді все твоє життя це суміш ритуалів, забобонів та щоденних клопотів про "хліб насущний"...

і тоді у тебе є вибір... або змінити своє життя - Біблія це називає другим народженням, або не міняти

щоб стати християнином потрібно набагато більше ніж філософія, міркування, заглиблення у себе чи у глибини всесвіту...

треба відкинути усе старе і народитися знову... все почати з нуля...

Життя починається тоді, коли Ісус Христос для тебе буде таки же реальним як твої батьки, друзі, діти...
    коли Його слова будуть для тебе не філософією мудрого гуру, Великого Учителя але живою мовою...

і ніяк інакше!!!

• Подобається Подобається x 3
  3. Huru

Huru Well-Known Member

Для чого ж тоді життя на Землі не легше відразу жити вічним життям?

Філософія вивчає те що приносить в життя щастя, в усьому шукає позитив і шлях до вдосконалення, а не займається тяготами грішного життя.

Я бачу, Ви вважаєте, що знаєте відповіді на ці питання, і тепер поблажливо читаєте ці рядки: ну що там ще за даревні міркування, і так все ясно. Якщо ви так думаєте, то звичайно - немає сенсу вам що-небудь пояснювати, Ви і так все знаєте. Але тоді задайте собі тільки одне питання: ви дізналися це самі, або вам хтось розповів, хтось дуже авторитетний? Якщо ваше знання не виходить з вашого особистого переживання, а спирається на думку авторитету, то ваш розум вже не ваш - він належить обмежуючим вас знанням. Правда, можливо, ви вважаєте, що не знаєте, як знайти Шлях до Свободи. Як не дивно, але і в цьому випадку ваш розум також чекає, що його наповнять знаннями ззовні, він не звик самостійно досліджувати грані буття.

В обох випадках: і коли Ви знаєте що-небудь про Свободу, і коли вважаєте, що не знаєте, в обох цих випадках ви не зможете вникнути в суть, поки будете зіштовхувати в думці різні думки, вибираючи на ваш погляд, найбільш привабливі. Поки ви володієте думкою, ви не праві.

Зауважте, що ваш розум завжди користується своїми старими ідеями та висновками, щоб створити щось нове. Але чи не буде в такому випадку це «щось нове» лише комбінацією старих елементів?

На що б ви не спиралися в процесі пізнання: на авторитетні джерела або власну здатність логічно мислити, все одно ваше розуміння буде складатися з елементів минулого досвіду. І якщо Свобода не присутня у вашому житті, то щоб ви не робили в спробах її досягти, ви будете лише копошитися в осколках свого «я».

Якщо ви зможете дуже різко, одним ясним поглядом, навіть не встигнувши подумати, заглянути в природу розуму, ви виявите, що вона порожня. Немає нічого постійного, що можна позначити як розум. Але хоча розум і порожній, але все ж щось постійно проявляється, сприймається. Якщо ви не будете ховатися за звичними стінами звичного опису світу, а просто поглянете на це щось що сприймається, то ви побачите це таким, яке воно є насправді. Без перешкоди у вигляді розділеного розуму вся реальність постане у всій своїй красі.

Якщо ви вникнете в усе вищесказане, то слова вичерпають себе, вони прийдуть до Великої Межі, Тай Цзи, до точки, що з'єднує протилежності, в якій всі можливості рівні, і залишиться лише Свобода, за межами понять і образів. І ось вже немає потреби шукати Шлях до Свободи. Бо немає Свободи в світі рабства, у світі обумовленості. І рухаючись по світу обумовленості немає можливості вийти за його межі. Але якщо ви перестанете розділяти, ваш розум проявить себе як Велика Межа, хоча «Вас» вже не буде, ви і Свобода - це одне і теж.

P.S. Як не буде гріха який всіх Вас так тяжко мучить

4. Jony

Jony Member

Ні. Навіть ніколи не читав.
    Можна взнати джерело, де Блаватська пише саме про "ЙГВГ", а не по "інь та ян"?

Мій коментар на 1Иоан.5:6

"Сей есть Иисус Христос, пришедший водою (вода - символ знания, учения, Втор.32:2, Иоан.7:38,39, Матф.14:29) и кровию (кровь – символ жертвенности Иоан.15:13 и Нового Завета Евр.9:18,22) и Духом, не водою только, но водою и кровию, и Дух (из-за крови) свидетельствует (Ин. 16:13) о Нем, потому что Дух есть истина."

Иоан.4:23,24 "Но настанет время и настало уже, когда истинные поклонники будут поклоняться Отцу (Логос) в духе и истине, ибо таких поклонников Отец ищет Себе. Бог (Логос) есть Дух, и поклоняющиеся Ему должны поклоняться в духе и истине."

Иоан.12:24 "Истинно, истинно говорю вам: если пшеничное зерно, пав в землю, не умрет, то останется одно; а если умрет, то принесет много плода."

"Человек высшей учености, узнав об "истине", стремится к ее осуществлению. Человек средней учености, узнав об "истине", то соблюдает ее, то нарушает. Человек низшей учености, узнав об "истине", подвергает ее насмешке. Если она не подвергалась бы насмешке, не являлась бы "истиной". Поэтому существует поговорка: кто узнает "истину", похож на темного; кто проникнет в "истину", похож на отступающего; кто на высоте "истины", похож на заблуждающегося; человек высшей добродетели похож на простого; великий просвещенный похож на презираемого; безграничная добродетельность похожа на ее недостаток; распространение добродетельности похожа на ее расхищение; истинная правда похожа на ее отсутствие."

Levko, як ви думаєте, про кого це написано? Хто виконав ці слова? Хто "человек высшей учености"?
    На вашу думку, це слова язичника чи людини яка знає істину?

Філософія - от φιλέω — люблю и σοφία — мудрость.

Прит.8:13-14 "Я, премудрость, обитаю с разумом и ищу рассудительного знания. Страх Господень - ненавидеть зло; гордость и высокомерие и злой путь и коварные уста я ненавижу. У меня совет и правда; я разум, у меня сила."

Лук.7:35 "И оправдана премудрость всеми чадами ее." (с) Ісус

"Верные слова не изящны. Красивые слова не заслуживают доверия. Добрый не красноречив. Красноречивый не может быть добрым. Знающий не доказывает, доказывающий не знает. Совершенномудрый ничего не накапливает. Он все делает для людей и все отдает другим. Небесная "истина" приносит всем существам пользу и им не вредит. "Истина" совершенномудрого – это деяние без борьбы (ибо твой ближний – это ты сам, особенно жена или муж)."

P.S
    1Кор.2:14 "Душевный человек не принимает того, что от Духа Божия, потому что он почитает это безумием; и не может разуметь, потому что о сем надобно судить духовно."

Останнє редагування: 2 жов 2010
    • Подобається Подобається x 1
  5. Leri

Leri Well-Known Member

а життя вічне починається тут, на землі... відразу :)
    або смерть вічна... (але це вже точно інша тема)

мені розповідала людина яку я зовсім не вважала для себе авторитетом... я з нею сперичалася більш як пів-року... категорично не бажала приймати що християнство є не таким як мене навчили батьки... (хоча не вважала себе віруючою)

але у моєму житті мене багато що не влаштовувало...
    і коли дуже припікало - ставала на коліна і молилася Богу... іноді навіть Він відповідав... але я отримавши бажане забувала про всі свої обіцянки перед Ним

насправді у віці десь так 14-18 років моєю релігією був універсалізм - усі шляхи ведуть до Бога (я була дуже начитаною дитиною а улюбленими письменниками були А.Азімов і Р.Желязни)

але в жодній книзі я не знайшла причини свого життя мети і цілі...

розривалася між християнсько-язичницьким і бажанням досягти колись нірвани...

Інопланетяни, Дарвін і креаціонізм - все це було в одній каші (а ця каша - це мій мозок)

коли врешті мені набридло усе (це зазвичай у підлітків буває і не тільки у підлітків) я вирішила спригнути з даху... звісила ноги... подивилася у низ... в той час дуже сильно грала музика - раммштайн "білосніжка"... внизу стояла бочка з водою... у ній сомусь я бачила відображення зірок... ще трошечки і все... і тишина, і всі проблеми підуть... не буде нічого... НІЧОГО? а якщо все ж таки Бог є?
    а якщо ТАМ дійсно щось таке є?! - і я вкотре відходжу від краю... а на наступний тиждень, знову...

ну... (подумала я) - втрачати мені і так нічого... звернусь до Бога... якщо Він є - нехай змінить моє життя...

як сьогодні пам'ятаю - мій день народження - 19 років...
    і мені моя не дуже віруюча тьотя дарує Біблію... мені було приємно... завжди хотіла мати повну Біблію, отож я її взяла і поставила на поличку... і забула

через тиждень мене запросили у християнський табір... там на вечірніх зустрічах були дуже цікаві дискусії, розповіді, пісні... і заклик до молитви - "хто хоче, щоб його життя змінилося - виходьте у перед ми разом помолимося..."

я хотіла - але не пішла... раз не пішла, другий... третій...
    псля табору почала ходити у "ту церкву" (насправді мені просто один хлопець дуже подобався)
    а заклик знову був... і я просто почула внутрішній голос - "або йдеш і зараз молишся... і приймаєш Бога... або йдеш до дому... і нічого у твоєму житті не буде іншого..."

я свідомо прийняла Бога у своє життя

а потім виявилося, що ті принципи по яким я собі жила... не зовсім ті які від мене хоче Бог

Наприклад, я вже у такому юному віці любила собі випити (причому не трошки вина - а добре так горілки... я навіть розуміла, що залежна... тому що настрій без градусу чомусь ніяк не піднімався, а як тільки - так зразу)
    мені ніхто цього не нав'язував... навіть ніхто не говорив що це недобре... але якось сама зрозуміла, що мені це не потрібно...

Де Дух Господній там є свобода... справжня свобода
    не надумана

я християнка тому що закохана у Бога... і жодна філософія не зрівняється із справжнім коханням...

19 Бо написано: Я погублю мудрість премудрих, а розум розумних відкину!
    (1Кор.1:19)

18 Хай не зводить ніхто сам себе. Як кому з вас здається, що він мудрий в цім віці, нехай стане нерозумним, щоб бути премудрим.
    19 Цьогосвітня бо мудрість у Бога глупота, бо написано: Він ловить премудрих у хитрощах їхніх!
    20 І знову: Знає Господь думки мудрих, що марнотні вони!
    (1Кор.3:18-20)

жодна мудрість, навіть якщо її дуже любити - не зможе наблизити вам до досконалості...

а Божа мудрість ось що робить з людиною -

17 А мудрість, що зверху вона, насамперед чиста, а потім спокійна, лагідна, покірлива, повна милосердя та добрих плодів, безстороння та нелукава.
    18 А плід правди сіється творцями миру.
    (Як.3:17,18)

• Подобається Подобається x 7
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А багато ви знаєте філософій які принесли щастя в житті? Я, наприклад, не знаю ні одної. І повірте мені, якщо ви не вирішите проблем з тяготами грішного життя, ні одна, повторюю, ні одна філософія вам нічого не дасть.
    Хоч ви не любите Біблії, але раджу вам почитати там книгу Еклезіаста.
    Це, властиво, сповідь людини, яка в житті мала ВСЕ! Абсолютно все, що ми тут копирсаючись, стараємось досягнути хоча б 1% цього.
    Була ця людина щаслива? Прочитайте.

7. Huru

Huru Well-Known Member

Чому Ви вважаєте що я не люблю Біблії? Я її просто розумію інакше, вмію читати між рядків... Ви знали, що кожна фраза в Біблії символічна - це таємниця з сімома ключами? В Біблії є все, починаючи від високої метафізики багатовимірних світів, до практичних настанов для повсякденного життя. Біблія ні в чому не суперечить езотеричним вченням сходу. Чи можете Ви знайти в Біблії місця де розповідається про інопланетян? Чи пояснити, що означають цифри якими наповнена книга Буття? А що означає "Христос" і чому Ісус забороняв своїм учням про це розказувати?
    А книга Екклезіаста в езотеричному викладі розкриває суть астрономічних епох і часових циклів, але ж важливіше побачити в цій книзі історію людини, яка мала все, кому там треба ті епохи і чотиримірне існування...

8. Levko

Levko Well-Known Member

Вмієте читати між рядків, а самі рядки не читаєте:

Дiї.19:19 І багато-хто з тих, що
    займалися чарами, позносили
    книги свої та й перед усіма
    попалили. І злічили ціну їх, і
    вийшло на срібло п'ятдесят тисяч
    драхм.

• Подобається Подобається x 2
  9. Huru

Huru Well-Known Member

Цитата про те, як Ватікан ховає від громадськості Кумранські свитки і послання Фатіми:))):))

Ну Ви спочатку освойте хоча б базові поняття що таке буддизм і даосизм, хоча б з енциклопедії (щоб не брати різних нечистивих книг до рук), а тоді поговоримо чи є там магія. А то "Помиляєтесь Ви, не знаючи Писання, ні Божої сили"(Мт. 22:29)

10. Templar

Templar Дуже важлива персона

А поясніть мені молодому неопытному, що є нестандартні і стандартні релігії?
    :scratch_one-s_head:

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм....:scratch_one-s_head:

На вулицях Львова отака картина стандартна?

12. Huru

Huru Well-Known Member

Довго тішився. Афігенна фотка:haha: Така картина не стандартна будь-де. Це похід якихось сектантів:haha::))) Кольорові костюми :haha: Цирк шапіто. Жаль не видно що в них за символіка на хоругвах. Напевно фотки Черновецького:haha:

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вас це турбує чи заважає?
    Гуру мігби впізнати кришнаїтів-)))

14. Jony

Jony Member

Українське ДАО
    Вчення про істину та благодать
    з коментарями Біблії

Скачати книгу можна за ссилкою: ukrdao.blogspot.com

15. Romko

Цікаво...а віірити в Бога не пробували?

16. Jony

Jony Member

Вітаю вас! Не варто вам так стверджувати, що в когось немає віри.

Від Івана 17:3
    Життя ж вічне це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його. (с) Ісус Христос

В житті я багато чого пробував. За допомогою так званої "віри в Бога" часто намагаються просто маніпулювати людиною.

Раджу вам, для прикладу, подивитись: Рассказывает Александр Леонидович Дворкин

17. Romko

Чомусь мені,грішному видається,що в Бога можна вірити не лише в церкві,мечеті,синагозі,пагоді,ets...

Свіди...хворі люди...що тут сказати.
    Зомбі.

18. ovod

ovod Well-Known Member

це і є принцип дао......

19. Romko

пічєтка.
    ярлик.
    штамп.

20. ovod

ovod Well-Known Member