Нестандартні релігії і філософії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Dao, 16 сер 2010.

1. ovod

ovod Well-Known Member

там цікаво про війну розписано. І якщо йти за тою логікою, то у війні проти китайців можна ще пару заповідей порушити.
    то була спроба поговорити не про адвайту, а всього лише про дзеркальну мудрість, без цитат.
    п.с. вороги стимулюють розвиток, а друзі його затримують.

• Подобається Подобається x 2
  2. Чому тисячі людей Бог досі не зцілив?

Якийсь християнин робив погані вчинки. Але Бог, як люблячий тато, його простив, і той отримав спасіння, бо вірив "правильно".
    Якийсь нехристиянин робив хороші вчинки. Але спасіння не отримав, бо вірив "неправильно".
    Головне не що ти робиш, а як ти віриш. :dntknw: Дійсно, християнство - це така справедлива і любляча релігія!

• Подобається Подобається x 1
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Але віра - це напевне основа будь-якої релігії.
    Інакше це була б вже не релігія, а філософська концепція.

4. plastic

plastic Well-Known Member

Бог хоче нашого духовного зцілення. Бо видимий матеріальний сучасний світ-це не надовго. Нам відведено років 100 максимум. А невидиме вічне. Ми не знаємо що таке вічно.
    Бог допускає труднощі і страждання навіть віруючим людям-щоб вони не поринали в стан покоюі матеріального благополуччя і догоджали собі. Наша мета-мати близькі стосунки з Богом і творити Його волю. Ми маємо показати нашу віру у трудношах. Бо яка ціна тій вірі коли все добре?

5. Levko

Levko Well-Known Member

Не знаю, чому Він тисячі людей не зцілив, зате я знаю, що тисячі людей (в тому числі і я), котрі просили в Нього цього зцілення, отримали його...

"Правильно"..., "неправильно"... Християнство то не релігія зі списком якихось правил, а, перш за все, це стосунки з живим Богом, стосунки на рівні батька і сина...

6. plastic

plastic Well-Known Member

Не нам судити що правильно, що ні.
    Написано-праведний вірою буде жити.
    "Християнин" котрий навмисно робить погані вчинки, порушує заповіді-і тим виявляє нелюбов до Бога і це називається ніби вірить чи буде він жити?

Хто говорить: Пізнав я Його, але не додержує Його заповідів, той неправдомовець, і немає в нім правди! (1Ів 2/4)
    А хто каже, що в Нім пробуває, той повинен поводитись так, як поводився Він.(1Ів 2/6)
    Хто говорить, що він пробуває у світлі, та ненавидить брата свого, той у темряві досі.
    Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли любить хто світ, у тім немає любови Отцівської, (1Ів 2/15)
    Всякий, пребывающий в Нем, не согрешает; всякий согрешающий не видел Его и не познал Его.
    Кто делает грех, тот от диавола, потому что сначала диавол согрешил. Для сего-то и явился Сын Божий, чтобы разрушить дела диавола.
    20. Кто говорит: `я люблю Бога', а брата своего ненавидит, тот лжец: ибо не любящий брата своего, которого видит, как может любить Бога, Которого не видит?
    УПО: А коли праведний ледве спасеться, то безбожний та грішний де зможе з'явитись? (1 петра 4/18)
    Навіть якщо людина робить хороші діла, але відкидає Христа чи може вона бути спасеною?
    Всі наші хороші діла заплямовані егоїзмом і недосконалі. Ми можемо бути прийняті Богом лише по справжній вірі у Христа як Спасителя. Але часто люди приймаючи Його як Спасителя не приймають Його як Господа. Вони живуть по-плоті , не підкорюючись Христу і в їх житті не проходить освячення.
    Апостоли писали про себе-що вони раби Христові. Вони віддали Йому своє життя. І кожен справжній християнин віддає право на себе Богові. І в житті людини починаються зміни.
    Зараз майже всі мають знання про Бога і про те що Христос зробив для нас. Про Бога свідчить все творіння. Ніхто не виправдається що не мав знання. Люди не хочуть прийти до Христа, бо полюбили себе більш Бога і хочуть незалежності і задоволень.
    Христос сказав- що суд в тому, що Він-світло прийшов в наш світ, але люди більш полюбили темряву-зло, бо вчинки їх були злі.
    Бог не осудить несправедливо. Бо Він знає серце кожної людини. Написано,що любов покриває багато гріхів.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..ну якщо вже апостоли є прикладом у всьому..
    От якби так віддати своє життя як апостоли - то в житті людини починаються такі ж зміни, як і у житті апостолів, аж до мученицької смерті?

апостол Петр был распят вниз головой в Риме, во исполнение пророчества Иисуса (Ин. 21:18). Ниже приводятся наиболее популярные предания о гибели других апостолов.

Матфей был мучем в Эфиопии, и убит мечом. Иоанн встретил мученичество, когда он был сварен в огромном котле кипящего масла во времена преследований в Риме. Вместе с тем, он чудом избежал смерти, и был приговорен к тюремному заключению на острове Патмос. Там он написал свою пророческую книгу Откровение. Апостол Иоанн позднее был освобожден и вернулся туда, что в настоящее время вляется современной Турцией. Он умер в старости, единственный апостол умерший своей смертью.

Иаков, брат Иисуса (не официально Апостол, руководитель церкви в Иерусалиме), был брошен более ста футов вниз с юго-восточного крыла храма, когда он отказался отречься от своей веры во Христа. Когда было обнаруженно, что он пережил падение, то его враги избили его до смерти. Это было то же крыло храма, куда сатана привел Иисуса во время искушения.

Варфоломей, также известный как Нафанаил, был миссионером в Азии. Он проповедывал в Турции и погиб за проповедь в Армении. Андрей был распят в Греции. После избиения семью солдатам, его тело было привязано ко кресту веревками чтобы продлить его агонию. Его последователи сообщили, что, когда его вели на распятие, Андрей приветствовал крест следующими словами: "Я уже давно ожидал этот радостный час. Крест, был освящен когда Тело Христово висело на нем". Он продолжал проповедовать своим мучителям в течение двух дней, пока не умер. Апостол Томас был заколот копьем в Индии, во время одного из своих миссионерских путешествий по церкви. Маттиас, апостол, выбранный для замены предателя Иуды Искариота, был побит камнями, а затем обезглавлен. Апостол Павел был подвергнут пыткам, а затем обезглавлен императором Нероном в Риме в 67 году н.э. Есть предания в отношении и других апостолов, но они не имеют каких-либо достоверных исторических доказательств.
    http://www.gotquestions.org/russian/Russian-death-apostles.html

8. Garmash

Garmash Well-Known Member

ЧАси зараз інші - апостоли ж не шукали самі мученицької смерті, просто тоді це був логічний кінець для всіх, хто ніч слово Христа.

9. Jony

Jony Member

То не парадокс а закономірність. ;)

10. Jony

Jony Member

Є думка, що волхви батькам Ісуса між всім іншим подарували трактат "Дао де цзін" (Вчення про шлях та благодать) перекладений на грецьку. От Ісус, коли виріс і вивчився, євреям і проповідував суміш єврейської каббали, еллінізму та даосизму, і проповідував як своїм життям, так і вченням, переносячи складні вислови на притчі на доступну мову.
    В цьому тексті є докази вищесказаного: "ПРО ДАО ТА ПОДВІЙНУ ТРІЄЦЮ".

Останнє редагування: 25 вер 2010
  11. Oxid

Oxid Well-Known Member

А чому не "Бхагават - гіту","Рамаяну", чи тексти "Тіпітаки", перекладені грецькою? :haha:Кого тільки ви і ваші багаточисельні однодумці не робите з Ісуса... Ну не дає Ісус спокою всім нетрадиційним релігіям, не вкладається у ваші схеми... А що не вкладається у власні догми, треба підправити.. :mocking:
    "Того часу, навчаючи, промовив Ісус: Прославляю Тебе, Отче, Господи неба й землі, що втаїв Ти оце від премудрих і розумних, та його немовлятам відкрив". Мт 11 "А тепер чого гаєшся? Уставай й охристися, і обмий гріхи свої, прикликавши Ймення Його!" "І хвилі тієї відпала з очей йому ніби луска, і зараз видющий він став... І, вставши, охристився" Дії 9.
    Та зрозумійте, що християнство - не доктрина, не теорія і не філософія, і навіть не правила поведінки...
    "Ізраїль, що шукав Закона праведности, не досяг Закону праведности. Чому? Бо шукали не з віри, але якби з учинків Закону; вони бо спіткнулись об камінь спотикання, як написано: Ось Я кладу на Сіоні камінь спотикання та скелю спокуси, і кожен, хто вірує в Нього, не посоромиться!" Рим 9.
    Даосист, коли охрещується в ім"я Ісуса Христа, перестає бути даосистом...

12. Jony

Jony Member

Ні, не перестає. Ви написали те що написали, тому що тексту по ссилці не читали.

Бог війни всіх розділяє, каже: "Що спільного між темрявою та світлом?".
    Бог миру всіх об'єднює, каже "Я Творець темряви та світла". (Исх.4:11 "Господь сказал Моисею: кто дал уста человеку? кто делает немым, или глухим, или зрячим, или слепым? не Я ли Господь Бог?")

P.S.
    "І я вже майже той, за котрого себе маю... бо ж я бачу вже... А який філософ без очей? Філософ мусить бачити, мислити і споглядати світ..."

Останнє редагування: 25 вер 2010
  13. Levko

Levko Well-Known Member

Ще й як перестає бути даосистом...!!!
    Підтримую повністю пана Oxidав цьому!
    Людина, приймаючи Христа, стає абсолютно новим творінням у Ньому!

2Кор.5:17 Тому то, коли хто в
    Христі, той створіння нове, стародавнє
    минуло, ото сталось нове!

14. Oxid

Oxid Well-Known Member

"Отже, кожного, хто Мене визнає перед людьми, того перед Небесним Отцем Моїм визнаю й Я.
    Хто ж Мене відцурається перед людьми, того й Я відцураюся перед Небесним Отцем Моїм.
    Не думайте, що Я прийшов, щоб мир на землю принести, Я не мир принести прийшов, а меча. (В дослівному перекладі з грецької звучить так: Не сочтите что пришел бросить мир на землю, не пришел бросить мир но меч)
    Я ж прийшов порізнити чоловіка з батьком його, дочку з її матір'ю, і невістку з свекрухою її.
    І вороги чоловікові домашні його!
    Хто більш, як Мене, любить батька чи матір, той Мене недостойний. І хто більш, як Мене, любить сина чи дочку, той Мене недостойний.
    І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний." Мт 10
    А ви про богів війни і миру... Або християнство, або даосизм,а ви хочете вифілософувати щось середнє... У християнстві заняття магією смертний гріх, а в даосизмі - талісмани, амулети, магічні тексти...
    Апостол Павло недаремно писав :"До чужого ярма не впрягайтесь з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?
    Яка згода в Христа з белійяаром? Або яка частка вірного з невірним?
    Або яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм!
    Вийдіть тому з-поміж них та й відлучіться, каже Господь, і не торкайтесь нечистого, і Я вас прийму,і буду Я вам за Отця, а ви за синів і дочок Мені будете, говорить Господь Вседержитель!" 2 Кор 6
    Я так і не зовсім зрозумів, що таке дао, бо якщо воно так, як пише на цьому сайті http://ariom.ru/wiki/Daosizm#dao , то виходить, що дао - це безликий абсолют теософів чи індусів,атман, з яким вони прагнуть злитися шляхом медитацій, йоги, відлюдництва... Ототожнювати дао з Богом - некоректно...

15. Jony

Jony Member

Саме Христос мене привів до вчення про Дао.

Иоан.14:6 Иисус сказал ему: Я есмь путь и истина и жизнь; никто не приходит к Отцу, как только через Меня.

Иоан.16:13,14 Когда же приидет Он, Дух истины, то наставит вас на всякую истину: ибо не от Себя говорить будет, но будет говорить, что услышит, и будущее возвестит вам. Он прославит Меня, потому что от Моего возьмет и возвестит вам.

Вчення "Дао дэ цзин" - це книга про шлях Христа. Вона в більшій мірі прославляє Христа, ніж самого Лао-цзи - автора цього шляху (наряду з Ісаею, Давидом і Даниїлом).

Матф.13:54 И, придя в отечество Свое, учил их в синагоге их, так что они изумлялись и говорили: откуда у Него такая премудрость и силы?

Мар.6:2 Когда наступила суббота, Он начал учить в синагоге; и многие слышавшие с изумлением говорили: откуда у Него это? что за премудрость дана Ему, и как такие чудеса совершаются руками Его?

Після прочитання "Дао де цзін" перестаються задаватись такі питання.

Еккл.1: 9-11 «Что было, то и будет; и что делалось, то и будет делаться, и нет ничего нового под солнцем. Бывает нечто, о чем говорят: "смотри, вот это новое"; но это было уже в веках, бывших прежде нас. Нет памяти о прежнем; да и о том, что будет, не останется памяти у тех, которые будут после.»

Почитайте "Академію" Азімова.

Це подобається, хоч і контекст далі протилежний. А звідки цей "дослівний переклад"? Бо я інший знаю: Матф.10:34

Що ви, люди, судите вчення про Дао по тому що зараз відбувається з даосистами, і що про нього інші пишуть? Чи це мудро? Якщо так, то згадайте "християнські" походи середньовіччя. Скільки "християн" зараз є наслуханих про "Христа" від новоспечених "проповідників", а самі Біблії і не читали.

У справжньому вченні про Дао немає ніяких містик, магічних заклинань, даремних розмахувань руками і т.п. і т.д.

Не мудро спілкуватись про те, чого не знаєш.
    Прочитайте достойний переклад першоджерела - "Дао дэ цзин".

P.S.

Останнє редагування: 26 вер 2010
  16. Oxid

Oxid Well-Known Member

Тут http://bible.in.ua/underl/, грецьке слово "кинути" в Євангелії зустрічається ще кілька разів... Звичайно, по-грецькому сенс цієї фрази, її відтінок, трохи інший, ніж в Огієнка..
    Для об"єктивності краще керуватися різними джерелами...:)
    Це вже добре, згода що Лао цзи був великий китайський мудрець, згода, що даосизм до християнства був і ще тепер є для тих людей, що не чули про Христа, приготуванням до Євангелії, і те, що люди спотворили обмеженістю і помилками вчення Лао Цзи, і магії у його вченні нема. Але йти від християнства до даосизму - це крок назад, крок вниз, від Істини, бо істина - це Христос, а вчення про дао - прообраз християнства.;)
    А це відповідь православного християнина
    http://azbyka.ru/religii/induizm_buddizm/hristos_vechnoe_dao-all.shtml

17. Jony

Jony Member

Так і я про це!

Ісус говорив: "Дослідіть писання - вони свідкують про мене".

Корисно досліджувати важливі писання інших народів. Якщо ми хочемо, щоб ближній (не християнин) зрозумів нас (християн), ми самі спочатку повинні розуміти його і говорити з ним на його мові.

Матф.7:12 Итак во всем, как хотите, чтобы с вами поступали люди, так поступайте и вы с ними, ибо в этом закон и пророки.

Багато людей собі навіть не представляють, наскільки Коран сильна книга.

„Мы дали Мусе Книгу (откровений),
    И вслед за ним отправили других пророков;
    Мы дали Иce, сыну Mapйaм, знаменья ясные,
    И Дух Святой для укрепления его.
    Не вы ли всякий раз,
    Когда посланник приносил вам то,
    Что ваши души не желали,
    Гордынею превозносились?
    Лжецами объявляли вы одних
    И убиваете других.”

Магомет (Коран)

Подивіться ще це: "О дереве и о каббале"

18. Levko

Levko Well-Known Member

Не перекручуйте, п.Джоні, не про дослідження писань язичницьких народів говорив Ісус, а про священні Писання юдейського народу- Тора, Пророки, Псалми...
    В чому її сила?

19. Jony

Jony Member

Взагалі то ви праві про Тору, аля чи Ісус прийшов тільки до євреїв? Якщо так, то навіщо Він, наприклад, китайцям. Для китайців Тора чужоземна книга - язичницька в їхньому розумінні.

Прочитання всієї книги "Дао де цзін" займає 1 год. Краще самому прочитати і переконатись, що там немає нічого язичницького.

"Язичник"

1. Той, хто використовує язик - говорить, а не робить.
    2. "Язиче никакой" - людина яка розмовляє на ніякій (незрозумілій) мові, іноземець.
    3. Язичниками-поганами євреї вважали усіх, крім себе. Що і вирішив змінити Бог через Ісуса.

Втор.14:21 Не ешьте никакой мертвечины; иноземцу, который случится в жилищах твоих, отдай ее, он пусть ест ее, или продай ему, ибо ты народ святой у Господа Бога твоего. Не вари козленка в молоке матери его.

Про те, яким чином писалася Тора читайте в книзі Азимова - "В начале". А ще корисно знати історію не тільки з Тори - "Земля Ханаанская. Родина иудаизма и христианства".

Прочитайте і будете знати, а ще подивіться фільм по тій зсилці.
    Якби ця книга не була нічого вартою, то не мала би стільки прихильників.

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

та хоча б в тому,що мусульман в світіне менше,як християн...

а де твій аватар? :)