йодомарин справді є в будь-якій аптеці, як аналгін чи аспірин) але краще, коли вдається вирішити все продуктами харчування, як на мене. А щодо морської капусти, то так, це дуже корисний продукт, але останнім часом помітив, що її якість трішки знизилась, раніше ніби везли з Росії, зараз незрозуміло звідки. Може в цьому причина
Навпаки, досить якісні. Головне, аби звідкісь з Азії не везли)) Тому морська капусту їсти можна сміливо. ---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ---------- Ще гарне джерело йоду - горіхи, можна взагалі зробити здорову суміш. Перетерти горіхи і редьку, змішати і вживати з хлібом, може здатись, що це не смачно, але це помилкове судження. Ситно, смачно і просто.
Ми порадились з лікарем, і він порадив дружині пити йодомарин у невеликих дозах (100 мкг) і практикувати вживання йодованої солі, за його словами так можна досягти потрібної добової дози йоду для вагітних
Мені удалили щитовидку у 17років. Мені зараз 25(одружена) захотіли діточок. Коли завагітніла, то дуже зраділи-потім вияснилося на УЗД, завмерша вагітність на 8тижні. А у мене двійнята були
Недавно прочла о недостатке йода – даже не думала, что это такая большая проблема, особенно для нас. Оказывается Украина тут в первых рядах - МОЗ Украины говорит, что более 80% новорожденных уже имеют предрасположенность к заболеваниям щитовидной железы из-за йододефицита (((. Особенно на западной Украине, в горных районах – там вообще у жителей острейший недостаток йода, они ведь морепродукты не едят, да и городское население сейчас с такими веселыми ценами на морепродукты. Вот хорошая инфографика по этой проблеме, чтобы понять чем грозит йододефицит
В Західній Україні є особлива проблема з нестачею йоду в їжі. Від нестачі йоду можуть виникнути проблеми з щитовидною залозою та кретінізм Треба приймати відповідні комплексні вітаміни, добавки до їжі, які містять сполуки йоду. Їх можна придбати в аптеках. Надмірні дози сполук йоду також можуть зашкодити організму.