Нестача йоду при вагітності

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Ріточка, 15 лип 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: нехватка йода при беременности

я трохи пила йодомарин, бо терепевт нагрузила
    я прийшла на огляд, вона спитала чи я п'ю йодомарин, я сказала, що ні
    тоді вона почала на мене кричати "як так! весь світ підмінає ту проблему
    а нам в Україні розумні діти не потрібні???
    ви що того не знаєте???"
    коротше я так зрозуміла, що моя дитина буде чисто дурна як я не буду пити йодомарин
    як я вагітна харчуюся мене ніхто не питав
    а може мені не треба було йодомарину? хіба забагато йоду не може бути?
    сама думаю мені і з продуктів йоду було достатньо :)

• Подобається Подобається x 7
  2. Nery

Nery Well-Known Member

А коли я приймаю будь-які вітаміни, йодомарин, який мені прописали, навіть не знаючи, чи є в мене недостатність йоду в організмі, чи ту ж фолієву кислоту - маю страшний токсикоз. Як тільки перестану приймати це все - маю чистий спокій.
    Може мені того всього не треба, мій організм збагачений вітамінами, кислотами і йодом? Чи просто не сприймає їх?

3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Як його виявили? Хто? Який у Вас термін?

4. mamatu

mamatu Well-Known Member

В стоматології вичитала, що добову потребу в йоді покриває вживання 200гр оселедця.

• Подобається Подобається x 2
  5. Ріточка

Ріточка New Member

я на 5му місяці. в мене була страшна втома і плюс стала так повніти... і лікар сказав, щоб зробила аналіз крову. от і зробила. мені теж, доречі лікарка вже прописала йодомарин... каже, що єдиний нормальний препарат... тут почитала на темі і наче добрі коменти..

6. Масік

Масік Well-Known Member

ну оселедець теж не джобре щодня їсти все таки солений, можна будь-яку морську рибку потушкувати

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

В принципі, якщо нема фукціональних порушень щитоподібної залози (а вони виявляються суттєвими порушеннями у рівні гормону ТТГ), то достатньо вживання йодованої солі. Просто всю їжу завжди готувати із йодованою сіллю. Ну, і звичайно, різноманітний раціон харчування :).

• Подобається Подобається x 1
  8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а чому б вам більше не відпочивати?

а, я на 4 міс вже розтовстіла і було добре видно що я вагітна
    я тим не переймалася
    як показує досвід - не було чого, такий організм певно :)

9. Pienkny Legin

Pienkny Legin Well-Known Member

подекуди в Інтернетах пишуть, що добова доза йода для вагітних 300 мкг.
    І дружина до лікаря ходила, він їй те саме розповідав...

10. Pienkny Legin

Нам лікар навпаки сказав, що абсолютно точного аналізу на дефіцит йоду немає. Є аналіз на тиреоїдні гормони, спектральний аналіз волосся, аналіз сечі на вміст йоду ще там щось, але остаточної впевненості це не дасть. Більш точно, це якщо щитовидка не в нормальному стані і є зоб

11. Alenka Serova

Alenka Serova Well-Known Member

Здається, що для вагітних добова доза йоду таки 200, а в для дорослих - 100
    І препрати йоду таким же чином і розфасовують

12. Pienkny Legin

Ну це зрозуміло, але все таки є такі випадки, коли прописують курс і по 300-400 мкг на кілька тижнів, а то і місяць

13. vov66

vov66 Well-Known Member

ПЕРЕИЗБЫТОК ЙОДА

Однако прежде чем бежать в магазин за йодированными продуктами, проконсультируйтесь у специалиста. Дело в том, что передозировка йода опасна так же, как и его дефицит. Его бесконтрольное потребление может привести к тяжелым последствиям.

Характерные проявления переизбытка йода в организме: головная боль, гнойничковые высыпания на коже, отеки, тошнота, рвота, кашель, насморк, конъюнктивит, лихорадочное состояние, боли в суставах, понос. Люди жалуются также на нарушение сна, повышенную возбудимость, сильное и резкое похудение. Избыток йода может стать причиной разрушения клеток щитовидной железы, что приводит к сбоям в ее работе.

Избыточное потребление йода может быть опасно не только для больных с нарушениями функции щитовидной железы. При туберкулезе, болезнях почек, гипертонии, ряде заболеваний кожи, аллергии, нарушении водно-солевого обмена врачи советуют отказаться от йодсодержащих препаратов.
    Взяв тут

14. Alenka Serova

Наскільки мені відомо, передозування йодом може наступити лише при вживання йоду у дозах, що у рази перевищують допустимі. А допустима доза йоду на день - 500 мкг

15. Alenka Serova

А взагалі от знайшла цікаву статтю про йодовану сіль. Всі зараз пишуть, що толку від неї мало, але от наприклад

• Подобається Подобається x 1
  16. Pienkny Legin

Овва, а то всі вже хресь на йодованій солі поставили, а дарма. Щоправда не всі її правильно йодують і правильно зберігають. Я про виробників.

17. Nikusik

Nikusik Well-Known Member

А я навпаки читала що йодована сіль не у всіх ситуаціях найкращий спосіб боротьби з дефіцитом йоду

Джерело: http://www.likar.info/health/article-42502-chto-nuzhno-znat-kazhdoy-mame-ili-chem-chrevat-yododefitsit/

18. Alenka Serova

Гарна стаття, хоча я її поки лише бігло переглянула.
    Але вірно те, що вагітним і в період годування дитини йод.сіль не дуже підходить. Взагалі йод .сіль краще підходить для профілактики дефіциту йоду, аніж його лікування

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ----------

Йодована сіль має зберігатись у герметичній упаковці та подалі від світла ;)

19. Solnishko

Solnishko миється в бані

А що скажете про морську капусту? Завжди думала, що її цілком достатньо для того, аби не було проблем зі щитовидкою ;)

20. Alenka Serova

В ній справді багацько йоду, але він трішки гірше засвоюється , ніж ті сполуки йоду, які є хоча б у фейхоа.
    а вагітним її, наприклад, не радять.
    також чимало йоду у горіхах та горобині.
    але якщо цих продуктів нема поряд, або ви не впевнені у їхній якості, то фармакологчні препарати нічим не гірші, хімії там немає. Чистий дозований йод

а де твій аватар? :)