Відповідь: нехватка йода при беременности я трохи пила йодомарин, бо терепевт нагрузила я прийшла на огляд, вона спитала чи я п'ю йодомарин, я сказала, що ні тоді вона почала на мене кричати "як так! весь світ підмінає ту проблему а нам в Україні розумні діти не потрібні??? ви що того не знаєте???" коротше я так зрозуміла, що моя дитина буде чисто дурна як я не буду пити йодомарин як я вагітна харчуюся мене ніхто не питав а може мені не треба було йодомарину? хіба забагато йоду не може бути? сама думаю мені і з продуктів йоду було достатньо
Відповідь: нехватка йода при беременности А коли я приймаю будь-які вітаміни, йодомарин, який мені прописали, навіть не знаючи, чи є в мене недостатність йоду в організмі, чи ту ж фолієву кислоту - маю страшний токсикоз. Як тільки перестану приймати це все - маю чистий спокій. Може мені того всього не треба, мій організм збагачений вітамінами, кислотами і йодом? Чи просто не сприймає їх?
Відповідь: нехватка йода при беременности В стоматології вичитала, що добову потребу в йоді покриває вживання 200гр оселедця.
Відповідь: нехватка йода при беременности я на 5му місяці. в мене була страшна втома і плюс стала так повніти... і лікар сказав, щоб зробила аналіз крову. от і зробила. мені теж, доречі лікарка вже прописала йодомарин... каже, що єдиний нормальний препарат... тут почитала на темі і наче добрі коменти..
Відповідь: нехватка йода при беременности ну оселедець теж не джобре щодня їсти все таки солений, можна будь-яку морську рибку потушкувати
Відповідь: нехватка йода при беременности В принципі, якщо нема фукціональних порушень щитоподібної залози (а вони виявляються суттєвими порушеннями у рівні гормону ТТГ), то достатньо вживання йодованої солі. Просто всю їжу завжди готувати із йодованою сіллю. Ну, і звичайно, різноманітний раціон харчування .
Відповідь: нехватка йода при беременности а чому б вам більше не відпочивати? а, я на 4 міс вже розтовстіла і було добре видно що я вагітна я тим не переймалася як показує досвід - не було чого, такий організм певно
подекуди в Інтернетах пишуть, що добова доза йода для вагітних 300 мкг. І дружина до лікаря ходила, він їй те саме розповідав...
Нам лікар навпаки сказав, що абсолютно точного аналізу на дефіцит йоду немає. Є аналіз на тиреоїдні гормони, спектральний аналіз волосся, аналіз сечі на вміст йоду ще там щось, але остаточної впевненості це не дасть. Більш точно, це якщо щитовидка не в нормальному стані і є зоб
Здається, що для вагітних добова доза йоду таки 200, а в для дорослих - 100 І препрати йоду таким же чином і розфасовують
Ну це зрозуміло, але все таки є такі випадки, коли прописують курс і по 300-400 мкг на кілька тижнів, а то і місяць
ПЕРЕИЗБЫТОК ЙОДА Однако прежде чем бежать в магазин за йодированными продуктами, проконсультируйтесь у специалиста. Дело в том, что передозировка йода опасна так же, как и его дефицит. Его бесконтрольное потребление может привести к тяжелым последствиям. Характерные проявления переизбытка йода в организме: головная боль, гнойничковые высыпания на коже, отеки, тошнота, рвота, кашель, насморк, конъюнктивит, лихорадочное состояние, боли в суставах, понос. Люди жалуются также на нарушение сна, повышенную возбудимость, сильное и резкое похудение. Избыток йода может стать причиной разрушения клеток щитовидной железы, что приводит к сбоям в ее работе. Избыточное потребление йода может быть опасно не только для больных с нарушениями функции щитовидной железы. При туберкулезе, болезнях почек, гипертонии, ряде заболеваний кожи, аллергии, нарушении водно-солевого обмена врачи советуют отказаться от йодсодержащих препаратов. Взяв тут
Наскільки мені відомо, передозування йодом може наступити лише при вживання йоду у дозах, що у рази перевищують допустимі. А допустима доза йоду на день - 500 мкг
А взагалі от знайшла цікаву статтю про йодовану сіль. Всі зараз пишуть, що толку від неї мало, але от наприклад
Овва, а то всі вже хресь на йодованій солі поставили, а дарма. Щоправда не всі її правильно йодують і правильно зберігають. Я про виробників.
А я навпаки читала що йодована сіль не у всіх ситуаціях найкращий спосіб боротьби з дефіцитом йоду Джерело: http://www.likar.info/health/article-42502-chto-nuzhno-znat-kazhdoy-mame-ili-chem-chrevat-yododefitsit/
Гарна стаття, хоча я її поки лише бігло переглянула. Але вірно те, що вагітним і в період годування дитини йод.сіль не дуже підходить. Взагалі йод .сіль краще підходить для профілактики дефіциту йоду, аніж його лікування ---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ---------- Йодована сіль має зберігатись у герметичній упаковці та подалі від світла
А що скажете про морську капусту? Завжди думала, що її цілком достатньо для того, аби не було проблем зі щитовидкою
В ній справді багацько йоду, але він трішки гірше засвоюється , ніж ті сполуки йоду, які є хоча б у фейхоа. а вагітним її, наприклад, не радять. також чимало йоду у горіхах та горобині. але якщо цих продуктів нема поряд, або ви не впевнені у їхній якості, то фармакологчні препарати нічим не гірші, хімії там немає. Чистий дозований йод