Та маємо слово проти слову... повернусь до справи як встугну знайти деякі "тверди" цифри. ЗІ Тут критерія ЄС - не ЄС не працює - зовсім йнакше може бути у Німеччині, Голландії, Греції, Португалії і Польщі.
Не тільки може, але і є по різному. Тільки для нас то є ювелірні відмінності. Бо у розвинутих країнах соціальні, медичні стандарти досить подібні. А наша реальність - як інший світ в порівнянні з їхнею. Наші медичні і соціальні стандарти років на 100 відстали ...
Довго не писав, оскільки тільки що знайшов троха "твердих" даних. Ната, але-ж я Вас прекрасно розумію. І своєго у Україні теж досить бачив. Але, тут якраз справа йнша. Не усі проблеми связани з рівнем екномичного розвіття. Зміняється менталітет і на заході. Не завжди згідно з тенденцію, котру Ви/ я / багато форумлян / погодилось б сприймати. Знайшов цікаві дослідження у ресурсах бібліотеки университету Julius-Maximilians-Universität Würzburg Це велика дисертація якраз по темі Die psychosoziale Stellung von Eltern behinderter Kinder im Zeitalter der Pränataldiagnostik (Психосоціальне ставлення батьків неповносправних дітей у добі діагностики пренатальної) Усього не встиг ще прочитати, там білше 200 сторінок дослідженії. Але хотив показати тільки одну табличку (сторінка 65) Стан від 1989 означає "до 1999". Цифри таки - вже у 1999 р тільки 12% позитивно здіагнозуваних дітей не підляголо аборту... Результатом більшої дотупності діагностики пренатальної, та того, же нп. синдром Довна можна ефективно діагнозувато вже від багатьох років є факт, же відсоток у німецьких шкіл спеціяльних дітей з Довном зміншился з 27% у 1960 році до са 5% у 2010. цілий матеріал тут (німецькою): http://www.opus-bayern.de/uni-wuerzburg/volltexte/2005/1216/ (сторінка з абстрактом - можна скачати повний текст як pdf файл)
Так, щодо синдрому Дауна. Діагностувати його у розвинутих країнах у пренатальному періоді не складає проблему. А далі - справа батьків. І крапка. Це тільки і виключно їх особиста справа.
Я от згадала чудову притчу про Голландію. Я вже десь давала її на форумі, але тут вона буде доречніше http://adhd-kids.narod.ru/articles/welcome2holland.html