Неповносправні люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем poetka, 17 лют 2010.

1. Agaton

Agaton Well-Known Member

Та маємо слово проти слову...
    повернусь до справи як встугну знайти деякі "тверди" цифри.

ЗІ
    Тут критерія ЄС - не ЄС не працює - зовсім йнакше може бути у Німеччині, Голландії, Греції, Португалії і Польщі.

• Подобається Подобається x 1
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не тільки може, але і є по різному. Тільки для нас то є ювелірні відмінності. Бо у розвинутих країнах соціальні, медичні стандарти досить подібні.

А наша реальність - як інший світ в порівнянні з їхнею. Наші медичні і соціальні стандарти років на 100 відстали :sad:...

• Подобається Подобається x 4
  3. Agaton

Agaton Well-Known Member

Довго не писав, оскільки тільки що знайшов троха "твердих" даних.

Ната, але-ж я Вас прекрасно розумію. І своєго у Україні теж досить бачив.

Але, тут якраз справа йнша. Не усі проблеми связани з рівнем екномичного розвіття. Зміняється менталітет і на заході. Не завжди згідно з тенденцію, котру Ви/ я / багато форумлян / погодилось б сприймати. :nea:
    Знайшов цікаві дослідження у ресурсах бібліотеки университету Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Це велика дисертація якраз по темі

Die psychosoziale Stellung von Eltern behinderter Kinder im Zeitalter der Pränataldiagnostik
    (Психосоціальне ставлення батьків неповносправних дітей у добі діагностики пренатальної)

Усього не встиг ще прочитати, там білше 200 сторінок дослідженії.
    Але хотив показати тільки одну табличку (сторінка 65)

:sad:
    Стан від 1989 означає "до 1999".
    Цифри таки - вже у 1999 р тільки 12% позитивно здіагнозуваних дітей не підляголо аборту...

Результатом більшої дотупності діагностики пренатальної, та того, же нп. синдром Довна можна ефективно діагнозувато вже від багатьох років є факт, же відсоток у німецьких шкіл спеціяльних дітей з Довном зміншился з 27% у 1960 році до са 5% у 2010.

цілий матеріал тут (німецькою):
    http://www.opus-bayern.de/uni-wuerzburg/volltexte/2005/1216/
    (сторінка з абстрактом - можна скачати повний текст як pdf файл)

Останнє редагування: 11 бер 2010
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так, щодо синдрому Дауна. Діагностувати його у розвинутих країнах у пренатальному періоді не складає проблему.

А далі - справа батьків. І крапка. Це тільки і виключно їх особиста справа.

• Подобається Подобається x 2
  5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я от згадала чудову притчу про Голландію. Я вже десь давала її на форумі, але тут вона буде доречніше
    http://adhd-kids.narod.ru/articles/welcome2holland.html

• Подобається Подобається x 2
  6. poetka

poetka Дуже важлива персона

Дуууже гарно!!!!!!!!:good:

а де твій аватар? :)