НЕльвів'яни про Львів

Тема у розділі 'Львів туристичний', створена користувачем a.ilchenko, 10 січ 2008.

?

Чи були ви у Львові?

1. Був впродовж останніх 2 років

68,8%
  2. Був давно

12,9%
  3. Не був, але хочу побувати

16,7%
  4. Не був і не хочу

1,6%
  1. Ravin

Ravin Well-Known Member

Он и Вас тоже..., просто мы здесь живем, а Вы приезжаете и уезжаете.

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

Прожил там 4 года и были такие же ощущение.

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

У Львові дійсно чомусь все смачне/чніше.

Як для мешканця бетонних джунглів так звичайно. Але крім антуражу нажаль ще є сотня мінусів.

• Подобається Подобається x 1
  3. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Я много видел городов. Львов - это любовь с первого взгляда.

• Подобається Подобається x 8
  4. SirenkaSirenka

SirenkaSirenka Active Member

:girl_flirt: :girl_bye2:
    то прекрасно, що ви так вважаєте!!

5. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Нірванко, все залежить від культурних норм кожного конкретного соціуму. У тому числі від культурних норм у спілкуванні. Основним показником вимірювання культур являється шкла індивідуалізм-колективізм. Украінці відносяться до колективістів (хто говорить про індивідуалізм украінців і гадки не має що таке справжній індивідуалізм), поляки все ще більше колективісти, а північ Європи, Австралія і Північна Америка - індивідуалісти. Зовсім ви не дика, просто на основі різниці культурних норм і виникають подібні відчуття різноі глибини, які називаються культурним шоком. У порівнянні з Польщею описана вами різниця набагато більша у США чи Канаді. Тільки не треба поспішати міряти подібні речі по шкалі "краще-гірше".

• Подобається Подобається x 3
  6. Полковник

Полковник миється в бані

Интересная должность...
    Я рулюю - кум газуе - едымо.....

7. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Когда был во Львове, удивило, что водители трамваев (женщины) все были в белых сорочках и красных пиджаках. Наши питерские тогда кто в чем были...

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це не було міряння, а лише порівняння ;)
    Мала на увазі того, хто збирає гроші ;) Адже наші водії не тільки керують ТЗ, але і гроші збирають..

9. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  10. holander

holander Member

Враженння

Пишу у Львові про Львів :scratch_one-s_head:
    Місто надзвичайне, воно з того роду речй що краще раз побачити ніж сто разів почути (сто разів побачити ще ліпше), найбільше запамятається посмішкою красивої дівчини з надзвичайним приємним і тихим голосом, її я узрів коли вчері під ратушою горланив українські пісні з активістами організації "Борець", отже, довгих днів та приємних ночей тобі, львів'янко!:give_rose:
    На наступномі місці - це нічний Львів тихий, безлюдний освітлений, Високий Замок гарний вночі ...
    Обовязково відвідайте башню ратіщі, з неї вікривається надзвичайно гарний вид на місто, мінус - 400+ сходинок до вершини башні))
    Місто велике тому для комфортного відпочинку треба або освоїти карту або знайти гіда.

P.S. Обовязково візьміть міцне і комфортне взуття, хоч тут по три магазини взуття на кожній вулиці, домашне краще.

• Подобається Подобається x 5
  11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Давайте трохи дьогтю кину в бочку меду. Я бував не лиш в Черкасах і Білій Церкві, тому польськими будинками мене не здивуєш. Львів для мене - 7 балів з десяти. Історичний центр маленький, різко закінчується переходячи в відвертий совок, запруджений людьми і машинами, тротуари вузенькі, так що особливо не розслабишся. Наче й цікаво гуляти - але пару раз від сили, потім вже нудно. Архітектура і міське середовище - наче класно, але ніби щось не вистачає весь-час, не проймає до кінця. Для прикладу по Петербургу можна годинами гуляти по безлюдним бульварам і весь час потрапляти в якісь нові куточки, а не товктись на місці.
    Повно москалів, яких Львів притягує з неймовірною силою. Нагадує прифронтове місто, де завжди неймовірна кількість шпигунів і агентів.

Спальні масиви навпаки більше подобаються - особливо біля нового ЦУМу, Сихів трохи зачуханий, але все-одно проти любого житлового масиву любого українського міста дуже все культурно, на рівні, наповнено життям, а не сміттям і волоцюгами.

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

Взагалі радянська забудова у нас суперова, відносно інших міст 500 000 - 1 000 000
    Панельних хрущовок насправді мало, майже все це цегляні будинки
    на сихові панельки це вже з підвищеною комфортністю,і будувалися в 80-х

хз
    історичний центр навпаки досить плавно і дуже далеко тянеться
    австрійські чотирьохповерхівки і вілли йдуть впритик до індустріальних зон 60-х
    І взагалі, довоєнної забудови (до 1914) у Львові більше за будь-яке місто України
    ПОЛЬСЬКІ будиночки це міжвоєнний конструктивізм
    в "австрійському" Львові архітектури яка ідентифікується як власне польська порівняно небагато
    а вузькі вулиці і купа людей/траспорту навпаки мені подобається
    урбанізм:)

13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Уявляю як Вам там було..Скрізь же одні москалі ,просто жах!о_О

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну за театром по Чорновола історичний центр закінчується практично відразу.

Ну це такий еклектичний урбанізм - вулиці, які проектувалися 200 років тому не розраховані на такі потоки транспорту і людей.

То я про Львів.

15. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А я про Пітер як Ви там гуляли і Вас не пересмикувало,що там одні москалі?

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

ну так там 10хв по Чорновола і кінець міста

блакитне це там де забудова до 1939 року складає 2/3 і більше
    приблизно

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В Пітері мене не дивують москалі. Я кажу у Львові повно москалів. Повно москалів, яких Львів притягує з неймовірною силою. Нагадує прифронтове місто, де завжди неймовірна кількість шпигунів і агентів. Це про Львів, ясно?

---------- Додано в 14:56 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

Шось не сильно розбудувались.

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

та ладно
    москалів мало
    є російськомовні
    але вони і на різдво до церкви ходять
    і паску до святять
    причому в храмах УПЦ КП УАПЦ УГКЦ
    і взагалі українською вільно володіють
    асимільовані:)
    туристів просто багато
    70% туристів це київ днєпр харків москва пітер

19. Полковник

Полковник миється в бані

А чё можно сегодня во Львове разведовать?
    При СССР - понятно.
    Один 125-й чего стоил!

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та мені ж однаково туристи вони чи хто там, їх не розбереш. Якби місцеві, то дивно було б казати шо їх туди тягне.

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Це до вас запитання. Може якого Штирлиця в "Свободу" впроваджувати?

а де твій аватар? :)