НЕльвів'яни про Львів

Тема у розділі 'Львів туристичний', створена користувачем a.ilchenko, 10 січ 2008.

?

Чи були ви у Львові?

1. Був впродовж останніх 2 років

68,8%
  2. Був давно

12,9%
  3. Не був, але хочу побувати

16,7%
  4. Не був і не хочу

1,6%
  1. Romualdo

Romualdo миється в бані

У Львів треба їхати хоча б за геніальними хот-догами по 4 грн. прямо біля універу. Їм сміливо можна пам'ятник ставити :)

Правдо мені якісь "отщепенцы" казали, що вони вже подородчали. Невже у світі нічого святого не залишилось?

• Подобається Подобається x 2
  2. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Тепер по 6 (вчора були). Але все рівно дуже смачні. Так що пам"ятник все ще можна ставити )

3. impassive

impassive Member

Львів дуже люблю. Можливо я ідеалізую, але це єдине місто де я відпочиваю душею.
    У Львові мені дуже комфортно. Не виключаю, що це пов'язано з тим, що у Львів я приїжджаю зазвичай на відпочинок. Ось і в минулому місяці ми з дочкою були у Львові 4 дня. Зупинялися у готелі Відень (готель у самому центрі міста біля пам'ятника Шевченку). Хоч було ще холодно і волого, ми цілими днями гуляли містом (із забігом до готелю, щоб перевзутися:) ). Одна моя колега колись давно була у Львові і їй там не сподобалося, оскільки вона бачила обшарпані будинки, дерева без листочків, відчувала вітер, холод. Я всього цього не бачила. Я бачила старовинну архітектуру, пам'ятники, церкви, цікаві дерев'яні газетні та хлібні кіоски, (у нас в Києві пластиковими кіосками засмічено все місто), Ми відвідали ряд відомих кав'ярень, цукерень, ресторанчиків. Десь сподабалась кухня більше, десь менше. Мені здається, що люди там більш спокійні, більш доброзичливі. У всякому випадку коли ми пару раз заблукали нам не просто підказали дорогу, а допомогли дійти до необхідного місця. Звичайно, не виключаю, що можна було "нарватися " на негативний персонаж, але у нас таких зустрічей не було. Львів чудове місто.

• Подобається Подобається x 11
  4. Honda

Honda Well-Known Member

Я вже живу у Львові 2 роки - студентка! Я просто живу Львовом!!! Обожнюю це місто!!! З вечірніми вогнями, старовинними вуличками, цікавою архітектурою і закладами!!!! Львів має свою ауру, карму!!! Ще надовго замап"ятається мені Високим Замком, своїми двориками!!!! У Львові, немов історія блукає вуличками, вкритих бруківкою!!!

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ----------

І для мене Львів -це місто Кохання, бо саме тут розгорілась наша ватра кохання, і Львів підтримує цей вогонь!!!

• Подобається Подобається x 9
  5. kontra

kontra Well-Known Member

А я вот снова собираюсь ехать, как раз уже в центре заприметил неплохую конторку.
    Ловлю себя на мысли, что "запускать" свои темки останусь на дольше чем надо. Ибо влюбился в город, архитектуру, атмосферу и красивых девушек))))

• Подобається Подобається x 5
  6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

http://2000.net.ua/2000/aspekty/art/67091

Рок-фестиваль со вкусом чоколяды

Организаторы музыкального шоу в очередной раз доказали, что не зря едят свой хлеб и серьезно настроены работать над популяризацией фестивального движения в Украине, да и на участниках экономить не собираются. С каждым годом уровень исполнителей становится выше. И прошлогодний фестиваль, одним из хедлайнеров которого была группа Gogol Bordello (США), — яркое тому подтверждение, поскольку Stare Misto-2009 был признан самым ярким музыкальным событием лета в Украине.

Ну и напоследок о самом Львове. Город как всегда порадовал своей самобытностью, многонациональностью, «человеческой» культурой, европейской неторопливостью и открытостью. Однако он явно не ожидал, что на «Зелені свята» его посетит такое количество туристов (более 50% их приехали на рок-фестиваль), и оказался не готов к наплыву гостей. Чтобы вкусно и недорого поесть (цены в кафе и ресторанах Львова по киевским меркам просто смешные, да и обслуживание намного лучше), приходилось простоять около 30 мин. в очереди «на вход» в заведение. А о том, чтобы снять квартиру даже за три недели до мероприятия, и речи быть не могло...

• Подобається Подобається x 6
  7. Angar

Angar New Member

Львів справді унікальне місто, захоплює з першого погляду. Був тут лише раз, та сюди хочеться повертатися знову і знову. Впевнений, що кожна поїздка до Львова буде приносити нові незабутні враження, відкриваючи місто щоразу з іншого боку

8. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Классный горол, великолепная архитектура, немыслимый рынок, красивые девушки, порушенные фасады и разбитые дороги!! Фасады когда красить начнут!!!?:ireful1:

• Подобається Подобається x 1
  9. syavych

syavych копач

Не раніше 2011-го, щоби часом до 2012 не обвалились. Хоча чого питаєте, відповідь вже чули (чи бува перепили після форумівки і ніц не згадаєте?) :)

• Подобається Подобається x 3
  10. nikolas

nikolas Well-Known Member

В 90-х,у Львові бував часто,спогади найкращі.Взагалі Львів для мене так і залишиться Lembergом,культурною і політичною столицею З.У.Процвітання,процвітання,і ще раз процвітання.

11. Zander

Zander миється в бані

Я киевлянин. Во Львове был два раза. Оба раза останавливался на квартирах. Есть у вас там во Львове сайт, который позволяет и фотки глянуть, и по ценам квартир сориентироваться. В общем - удобно.
    Всегда останавливался в центре города, так как очень нравятся ваши ресторанчики, кавьярни, кофейни (особенно Мапа). Я, для себя, рассматриваю Львов - как место гастрономического отдыха. Люблю покушать в приятных местах вкусную пищу. В общем - КЛАССНЫЙ У ВАС ГОРОД!

12. NEST

NEST миється в бані

ЛьвІв на туристичних інтернет ресурсах (цікава інформація)

Львов

Вас приглашает гордый и изысканный, величественный и романтический город, символом которого является «царь зверей» - Лев, с давних времен охраняющий город, находясь на его гербе и в многочисленных скульптурах на улицах.

Вас приветствует легендарный Львов (Львовская область)! Здесь Вас ждет царская роскошь в изобилии достопримечательностей разных эпох, стилей и верований. В старинных кварталах города гармонично расположились мечети, синагоги, армянские храмы, православные и католические церкви. В Греко-Католическом храме Рождества Пресвятой Богородицы Вы сможете прикоснуться к останкам покровителя всех влюбленных – мощам Святого Валентина, а в собор святого Юра – увидеть знаменитые скульптуры «украинского Микеланджело» Иоганна Пензеля.

В сердце Львова практически каждое строение - архитектурный памятник. Здесь Вы пройдете по элегантной площади-рынку, любуясь сказочными старинными домами и величественной городской ратушью. Вы сможете зайти в легендарную аптеку-музей с древней алхимической лабораторией и витражами венских художников. Вы увидите знаменитый оперный театр, который входит в тройку красивейших театров Европы. Вы посетите «Дом просвещения» и музей старинного оружия «Арсенал». Вас ждет национальный музей с уникальным собранием икон, галерея искусств, располагающаяся в старинном дворце, мемориальное кладбище-музей с мраморными статуями и таинственными склепами. А еще - множество живописных рощ и парков (среди которых встречи с Вами ждет красивейший парк Украины с экзотическими деревьями и чистейшим прудом, в котором плавают лебеди). Сердце Львова никого не оставит равнодушным (старый центр внесен в список мирового культурного наследия ЮНЕСКО).

Если же Вы хотите по-настоящему прочувствовать душу этого удивительного города - Вам нужно побродить по его узким улочкам со старинной брусчаткой, рассмотреть его в мягком свете ночных фонарей. Увидеть, как грациозных очертаний домов касается первый луч солнца, а неповторимый аромат нового дня смешивается с незабываемым запахом свежей выпечки. А еще Вам нужно окунуться в пьянящую атмосферу кофеен и «мастерских шоколада» с чарующим таинством приготовления необычайных напитков...

«Город Льва» ждет встречи с Вами, чтобы подарить Вам свое сердце...

Останнє редагування модератором: 15 чер 2010
  13. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Мої враження від Львову насправді не зовсім однозначні! Та безумовно місто дуже красиве, атмосферне центр міста не даремно входить у лист культурного спадку ЮНЕСКО! Але не вистачає тут доглянутості й це дуже впадає в очі!
    Але в цілому - Львів це можливість для тих в кого немає спроможності зробити закордонний паспорт, як я, подивитись справжнє європейське місто! Тим більш, що на відміну навіть від іншої Східної Європи мовного бар'єру майже не існує, через те дуже просто улаштовуватися і освоїтися!

Загалом: раджу всім, хто у Львові ще не був, до вас приїхати! :good::good::good:

Останнє редагування: 4 сер 2010
  14. iso

iso Well-Known Member

15. -Erebus-

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

17. iso

iso Well-Known Member

Ризикую накликати на себе гнів модераторів, бо це буде від львівянина про Львів

http://www.zaxid.net/article/11218/
    …Втім, Львів промовляє до мене не в яскраві, а в приглушені, ледь замрячені осінні дні, коли кам'яні будівлі, втрачаючи вагу, проступають із тієї замряченості своїми шпилями, вежами та банями, аттиками та орнаментальними решітками, - звучать химерною грою форм, завжди несподіваними акцентами (що ж бо то за музика, поезія чи навіть мова без акцентів?)... Та особливо промовистим для мене Львів є тоді, коли «тихо дощить на місто». Саме тихо (навіть солодко, ніжно: doucement). Тієї тихості й не чутно було б, якби не парасольки, безліч львівських парасольок, що перехоплюють шепіт ледь чутного дощу, озвучують його мову. Ось тоді, на тлі тієї тихості, вступають у гру освітлені вечірні вікна; від найнижчих, при самому хіднику, - й до мансардових, ґотичних (на вулиці Князя Романа), що у тій поліфонії форм і стилів беруть своє найвище «ля». Європейськість Львова для мене - це, зокрема, поетика саме такого, яким його оспівав Поль Верлен, тихого, монотонного дощу - коли дощить на місто з його, повторюся, шпилями та банями, аттиками та орнаментальними решітками, гостроверхими крівлями, каріатидами та маскаронами; у нових кварталах, серед одноманітних, подібних до скриньок, будівель, монотонність дощу втрачає свої акценти: дощ тут не йде самітником побіч перехожого, що наслухає його тиху мову, - тут просто падає дощ...

• Подобається Подобається x 2
  18. -Erebus-

Ну, Ромку, скажіть теж... В мене, до речі, на світлині температура вище за 38... так що ще добре тримаюсь!
    Та й каву я не п'ю звично! Просто бути у Львові й не заглянути в кав'ярню, не випити кави - це не здобути повних вражень від відвідання Львову. Нє?

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Та от сама думаю - куди б то про Львів написати? Хоч і львів'янка, але вже тут не живу.. І от щоразу, як приїжджаю (приблизно що півроку), то інші враження. Цього разу звернула увагу на людей. (бо дороги вже на багатьох вулицях біля мене не відрізняються від польських) В маршрутці мимоволі побалакала з помічником водія, в магазині з продавцем.. Сусіди за 100 метрів кричать "добрий день!".. Вже не так дратує, коли продавці питають чи не знайдеться 94 копійки, а на здачу дають цукерки :) В вечірню пору багацько старших людей напідпитку, переважно чоловіків. Вони піджартовують, усміхаються, допомагають в маршрутці жінкам з великими торбами чи просто спілкуються. Незнайомі люди спілкуються!! Або то я в Польщі така дика, або такого просто не помічала, але склалось враження, що там такого нема.
    Загалом відчуття безпеки, добра, затишку. Так не хочеться вертатись.. .. .. :sad:

• Подобається Подобається x 7
  20. Повторюватися про те, яке це гарне за архитектурою і розташуванням місто мабуть вже не буду,а хочу додати ще про його емоційний дух.Знаєте,Львів дуже підіймає патріотичний настрій,заставляє задуматися над своїм корінням,полонить своєю атмосферою.Люди у вишиванках визивали неімовірний захват,українська мова радувала вуха,а у голові постійно літали подумки,що ось якою повина бути уся моя країна...що я -українка.Я не знаю чи зрозуміють мене львівяни,але в інших містах цього не відчувається,нажаль.
    P.S.Хай прбачать мої россійські пращури у 4-му колені,але магнитик з написом: "Дякую тобі боже,що я не москаль" міцно зайняв позицію у мене на холодильнику.

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

:mocking::)

а де твій аватар? :)